P.S. Kada sam spojen na 4G (LTE) mrežu, mogu koristiti internet saobraćaj bez naplate, ali sam u trenutku kad sam spojen na mrežu nedostupan, i ne mogu obavljati/primati pozive ili SMS poruke.
Moderator: Benq

Pa ima li ti uređaj omogućen VoLTE? Ako ima i ako je uključen moguće je da ga još uvijek BHTelecom nije aktivirao VoLTE tako da za razgovore moraš i dalje koristiti 3G/2G.crnivrag wrote:P.S. Kada sam spojen na 4G (LTE) mrežu, mogu koristiti internet saobraćaj bez naplate, ali sam u trenutku kad sam spojen na mrežu nedostupan, i ne mogu obavljati/primati pozive ili SMS poruke.
Mislim da je BH Telecom aktivirao VoLTE, ali da dosta korisnika nema mobitel koji ima omogućen VoLTE.SONY_91 wrote:Pa ima li ti uređaj omogućen VoLTE? Ako ima i ako je uključen moguće je da ga još uvijek BHTelecom nije aktivirao VoLTE tako da za razgovore moraš i dalje koristiti 3G/2G.crnivrag wrote:P.S. Kada sam spojen na 4G (LTE) mrežu, mogu koristiti internet saobraćaj bez naplate, ali sam u trenutku kad sam spojen na mrežu nedostupan, i ne mogu obavljati/primati pozive ili SMS poruke.
Imam uređaj koji podržava VoLTE, ali kada se spojim na 4G, automatski postajem nedostupan, i ne mogu više ni primati, a ni uspostavljati pozive.Dzontra_Volta wrote:
Mislim da je BH Telecom aktivirao VoLTE, ali da dosta korisnika nema mobitel koji ima omogućen VoLTE.
Opcija za one koji nemaju VoLTE, a imaju dual-SIM je da u jednom utoru stave USIM karticu na kojoj će biti omogućen 4G, a u drugom utoru twin karticu, na kojem je omogućen 3G/2G.
U HD paketu imaš arena sport kanale, a u osnovnom nemaš, to je najbitnija razlika.hannibal wrote:Dvoumim se koji paket da uzmem, Moja TV net 2(osnovni tv paket, mojatv hd paket, pink + paket, net: 30+/2) ili Moja TV net 4(osnovni tv paket, net: 30+/8). Moze li mi neko reci koja je razlika izmedju Osnovnog paketa i Moja TV HD paketa. Konkretno, koje HD kanale dobijem u HD paketu. Info na njihovoj stranici(http://www.mojatv.ba/kanali-hd.html) mi je nejasan. Npr. u HD kategoriji ima samo 13 kanala medju kojima se nalazi i kanal Hayatovci a provjereno znam da se taj HD kanal nalazi i u osnovnom paketu.
Ja imam MojaTV Net 4 + dodatno HD kanale za oko 4KM mislim, a listu HD kanala mozes pronaci na njihovoj stranici.hannibal wrote:Dvoumim se koji paket da uzmem, Moja TV net 2(osnovni tv paket, mojatv hd paket, pink + paket, net: 30+/2) ili Moja TV net 4(osnovni tv paket, net: 30+/8). Moze li mi neko reci koja je razlika izmedju Osnovnog paketa i Moja TV HD paketa. Konkretno, koje HD kanale dobijem u HD paketu. Info na njihovoj stranici(http://www.mojatv.ba/kanali-hd.html) mi je nejasan. Npr. u HD kategoriji ima samo 13 kanala medju kojima se nalazi i kanal Hayatovci a provjereno znam da se taj HD kanal nalazi i u osnovnom paketu.
Iz prve ruke ti je najbolje nazvati 1444 i pitati, ili neku od poslovnica. Ja koliko znam doci ce ti jedan racun na kojem ce biti uracunato koliko si kojeg paketa potrosio.madesa wrote:moze li mi ko reci iz prve ruke, hocu da prebacim se sada na neki paket a imam studentski, hocu li dobiti 2 puna racuna ili cu dobiti za drugi racun koliko sam potrosio ?
iskreno bio kod SCC ne zna ni jedna i onda zvao 1444 kaze nova sam ne mogu vam sa sigurnoscu reci ali MISLIM da ce dva puna dociarnes_king wrote:Iz prve ruke ti je najbolje nazvati 1444 i pitati, ili neku od poslovnica. Ja koliko znam doci ce ti jedan racun na kojem ce biti uracunato koliko si kojeg paketa potrosio.madesa wrote:moze li mi ko reci iz prve ruke, hocu da prebacim se sada na neki paket a imam studentski, hocu li dobiti 2 puna racuna ili cu dobiti za drugi racun koliko sam potrosio ?
Neće ti doći dva puna. Bila je priča na ovu temu.madesa wrote:iskreno bio kod SCC ne zna ni jedna i onda zvao 1444 kaze nova sam ne mogu vam sa sigurnoscu reci ali MISLIM da ce dva puna dociarnes_king wrote:Iz prve ruke ti je najbolje nazvati 1444 i pitati, ili neku od poslovnica. Ja koliko znam doci ce ti jedan racun na kojem ce biti uracunato koliko si kojeg paketa potrosio.madesa wrote:moze li mi ko reci iz prve ruke, hocu da prebacim se sada na neki paket a imam studentski, hocu li dobiti 2 puna racuna ili cu dobiti za drugi racun koliko sam potrosio ?
Aplikacija zapravo otvara tajni meni, kojem se može pristupiti i putem koda *#*#4636#*#*kemox wrote:Odlična aplikacija 4G only. Može se odabrati da bude konektovana samo 4 G mreža, isprobao radi
https://play.google.com/store/apps/deta ... ltetoolkit
Potvrda i od mene da ako se konektuješ na 4G ne skida kredit i da pozivi i sms ne rade
ok,hvala.. jasno mi je to ,na listingu fino pise vrijeme trajanja poziva al u biti zaokruzuju sami od sebe,na 1,2 3 itd minuta, nigdje na listingu nisam vidio da pise 17 sekundi ili 1,24 sekunde npr,sve je automatski zaokruzeno..najvise me budi zasto naj broj koji se placa 10pf po minuti ulazi u besplatne minute poziva,pisao sam i email i zvao 1444,ne znaju da objasne,samo lupaju..kaze meni zena danas na telefonu da sam potrosio svojih 100 min,,ja kazem nisam provjerite,ona prebroji kad stvarno nisam i onda ona stane ne zna sta daljeMehemed wrote:Obračunska jedinica je 60 sekundi, možeš ti imati 50 poziva po 2 sekunde kada sabereš to ti je 100 sekundi, a ustvari skinuto je 50 minuta zato što obračunska jedinica nije 1 sekunda, već 60 sekundi, odnosno 1 minuta. Za poziv od 1 minute i 1 sekunde uzima 2 minute.
hvala,nisam znao da tako to ide.diablobih wrote:Zaboravi na naj broj, to tek poslije potrosenih minuta imas.