Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

Quaresma

#6352 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Madrid wrote:Nisam neki ljudibtelj FPS-a, tako da ne mogu realno prosudit, ali cini mi se da ce razlika između BF3 i BF4 biti dosta manja nego između prijasnjih nastavaka :-)
a bc1 i bc2

meni se bf4 svidja, grafika je bolja, gameplay bolji, dok u bf3 mi je cisti onako codovski gameplay, zato sam bf3 ja igrao mozda svega ukupno oko 60sati, dok u bc2 ta cifra daleko veca

ne znam sta bi vi mijenjali u odnosu na bf3

kako god dice radi pametan posao ali ih nikad necu podrzati u vezi premiuma, jedino ako dobijem dzaba ili za 5km
SmokingMan

#6353 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Da imalo BF3 liči na COD,jedino se to može pripisati LDC-u CQ.BF4 ide sada na Frostbite 3 engineu gdje su teksture daleko bolje urađene,i primjetnaće biti razlika u video postavkama,za razliku od BF3 gdje nije skoro ni bilo nikakve razlike izmedju High i Ultra postavki,pa čak izmiksanih postavki sa Medium,High i Ultra podešavanjima,budući da su dosta kodova sa konzola integrisali za PC verziju...

Ah da,jedna preporuka od mene,upravo je sada igram,i oduševljen sam nastavkom...

Image
Maharadza

#6354 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maharadza »

Quaresma wrote:
Madrid wrote:Nisam neki ljudibtelj FPS-a, tako da ne mogu realno prosudit, ali cini mi se da ce razlika između BF3 i BF4 biti dosta manja nego između prijasnjih nastavaka :-)
a bc1 i bc2

meni se bf4 svidja, grafika je bolja, gameplay bolji, dok u bf3 mi je cisti onako codovski gameplay, zato sam bf3 ja igrao mozda svega ukupno oko 60sati, dok u bc2 ta cifra daleko veca

ne znam sta bi vi mijenjali u odnosu na bf3

kako god dice radi pametan posao ali ih nikad necu podrzati u vezi premiuma, jedino ako dobijem dzaba ili za 5km
Šuplja ti je ta priča. Kako za nešto možemo reći da ima bolji gameplay kada je igra tek u ALPHA fazi tj. 'osakaćenoj' verziji u odnosu na gotov proizvod koji tek krajem oktobra stiže?! Beta je najavljena za prvih 10-ak dana oktobra. A btw. ako nisi znao, bf4 ti se bazira na ISTOME ENGINE-u kao i bf3, samo što je isti malo 'ispeglan' i dotjeran, to su čak i developeri priznali. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Averus

#6355 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Definitivno u buducnosti pratim ovaj HumbleBundle.
Nema kod mene vise pirata, samo se oriđiđi kupuje :D

U međuvremenu sam naišao na još 5-6 stranica tog tipa, a vala i na Steam-u uvijek ima dobrih ponuda...

Pirati - ćao! :tooo:
KPNCTNJAH

#6356 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by KPNCTNJAH »

NenjiA wrote: Nema kod mene vise pirata, samo se oriđiđi kupuje :D
Sve dok je 5 za marku :mrgreen:

koje su te ostale stranice, podijeli s rajom.
Averus

#6357 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Oj moram se opet zarovit' :-)
Neko mi je ovdje na temi postavio link za neku koja ih 10ak prati i upoređuje :)
Imam na poslu bookmark, pa sutra postavim ako se sjetim :roll:

A što se tiče cijene, nije meni problem platiti ni više, samo ako to nije 80$ (fifa, skyrim itd.)
Jbg, razumijem ja developere, ali neka razumiju i oni nas :D
GoodTaste

#6358 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by GoodTaste »

I sta treba da se kupi ovo ?
- Kartica ?
- Jos nesta ?

Kako ide procedura da se kupe, i koliko kostaju sve igrice ?
Madrid

#6359 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

NenjiA wrote:Oj moram se opet zarovit' :-)
Neko mi je ovdje na temi postavio link za neku koja ih 10ak prati i upoređuje :)

A što se tiče cijene, nije meni problem platiti ni više, samo ako to nije 80$ (fifa, skyrim itd.)
Fifa 13 kosta 12 Eura, Fifa 14 se moze prednaruciti za 30 eura, sto nije ni puno ako ce neko igrati 500 sati, kao sto sam ja igrao 13-ku, a znas da nema nikakvih dlc-ova i slicnog shita...

BF i COD definitivno pretjeruju sa cijenama, a oni koji su se navukli na neku od njih ce platit, sto ne bi digli cijene kad mogu :-D
BF4 ce biti usminkaniji od BF3, to je sigurno (sto ce vjerujem pofino povecat graficke zahtjeve za max detalje), al ne vjerujem da ce donijet graficki pomak kakav je donio BF3...

Dal ima kakvih vijesti oko destrukcije, mislim da bi kupnja bf4 bila opravdana ako bi digli destrukciju na visi nivo, ali sve igre koje izađu na trenutne konzole jednostavno graficki ne mogu donijet nista novo, tako da sumnjam i da su tu puno napredovali...
Maharadza

#6360 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maharadza »

Madrid wrote:

Fifa 13 kosta 12 Eura, Fifa 14 se moze prednaruciti za 30 eura, sto nije ni puno ako ce neko igrati 500 sati, kao sto sam ja igrao 13-ku, a znas da nema nikakvih dlc-ova i slicnog shita...

BF i COD definitivno pretjeruju sa cijenama, a oni koji su se navukli na neku od njih ce platit, sto ne bi digli cijene kad mogu :-D
BF4 ce biti usminkaniji od BF3, to je sigurno (sto ce vjerujem pofino povecat graficke zahtjeve za max detalje), al ne vjerujem da ce donijet graficki pomak kakav je donio BF3...

Dal ima kakvih vijesti oko destrukcije, mislim da bi kupnja bf4 bila opravdana ako bi digli destrukciju na visi nivo, ali sve igre koje izađu na trenutne konzole jednostavno graficki ne mogu donijet nista novo, tako da sumnjam i da su tu puno napredovali...
Mes'čini da će bolje proći oni na konzolama kada je BF u pitanju! Isto važi i za ostale "zahtjevnije" igre kada je hardver u pitanju! Jednostavno nemaš brige, znaš da će ići 60FPS lock, niko neće imati ni bolji a ni lošiji FPS od tebe, ljepota! Na PC-u je to drastična razlika, jedan ima 60, drugi jedva 40 a neki spusti sve detalje pa zakuca na 120 "frejmova"! Da ne spominjem činjenicu da u "budžet" moraš i uračunati novu grafu osim ako već ne posjeduješ kakvu iz high-end segmenta! Ovo naravno podrazumijeva da već imaš quad i barem 4GB memorije! :-)

Elem, izašao vam je Saints Row, dok skinem pa javim kakav je:

Image

...kad pomislim da ima "intelektualaca" koji tvrde da postoje "prebrze" konekcije koje "nikome ne trebaju", pffff!!! :lol:
Madrid

#6361 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

Igrao sam fife 13 na rođakovom xboxu i znalo je nekad zakasljucat, tako da to oko 60 fps lock je pitanje :-D
Ne mogu se graficki usporediti ove novije igre na konzolama i na PC, barem fifa izgleda dosta losije na konzoli vec na PC (max detalji), a isto sam cuo i za BF3...
Ustvari PC donekle vec ima taj next gen sto najavljuju za naredne konzole, samo sto ga u dosta igara koce ove konzole, ipak znaju gdje se igre najvise prodaju i bilo bi glupo da su igre znatno ljepse na PC vec na konzolama...

btw, trenutno igram Sleeping dogs, igra je pravo osvjezenje, jedna od boljih igara koje sam igrao u zadnjih godinu-dvije...
BadBoy

#6362 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BadBoy »

Maharadza wrote:
Madrid wrote:

Mes'čini da će bolje proći oni na konzolama kada je BF u pitanju! Isto važi i za ostale "zahtjevnije" igre kada je hardver u pitanju! Jednostavno nemaš brige, znaš da će ići 60FPS lock, niko neće imati ni bolji a ni lošiji FPS od tebe, ljepota! Na PC-u je to drastična razlika, jedan ima 60, drugi jedva 40 a neki spusti sve detalje pa zakuca na 120 "frejmova"! Da ne spominjem činjenicu da u "budžet" moraš i uračunati novu grafu osim ako već ne posjeduješ kakvu iz high-end segmenta! Ovo naravno podrazumijeva da već imaš quad i barem 4GB memorije! :-)

Elem, izašao vam je Saints Row, dok skinem pa javim kakav je:

Image

...kad pomislim da ima "intelektualaca" koji tvrde da postoje "prebrze" konekcije koje "nikome ne trebaju", pffff!!! :lol:

Haha nikada mi ti likovi nece biti jasni, pa internet jedna od rijetkih stvari gdje vise nikada ne moze biti lose i uvijek je dobro doslo.

Moram i ja zbaviti Splinter Cell a Saints Row moram priznati da nikada nisam sazvkao. Skinuo tricu i jednostvano je igra besmislena... Kuzim ja da je to parodija i ono namjerno je sve over the top ali meni je vala previsr. Sto neko rece realnije Super Mario igrati.

Sleeping Dogs je odlicna!
Šveđanin

#6363 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Šveđanin »

Igra li neko Payday 2?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
agent_zero

#6364 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by agent_zero »

BadBoy wrote:Nisam upratio de me malo uputite: kako je to PES ove godine bolji od FIFE? Sta su promijenili?

Ja se samo sjecam da su supci najavili da FIFA na kompjuteru nece imati onaj novi Euphoria engine nego ce ici na enginu od 13-tke. Kao na konzolama moze na kompjuteru lafo ne moze.
Kralj se opet vratio na prijestol, koji mu je uvijek pripadao.

Ove godine ljudi koriste novi engine, koji je prešišao fifin i rezultat je bolji i realniji gameplay, animacije, efekti i sve ostalo što utakmicu čini realnom kao da je gledaš na tv-u.

Fifa je ostala na starom enginu za pc, xbox360 i ps3, a čak i novi engine za ps4 i xbox one je kažu 95% isti kao stari.

Nema se šta reći puno tu, odlegaš 5-6 klipova novog pesa i nove fife, i ako nemaš probleme s vidom, sve ti je jasno ko je ove godine car fudbala! :thumbup:
Herr Flick

#6365 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Herr Flick »

GoodTaste wrote:I sta treba da se kupi ovo ?
- Kartica ?
- Jos nesta ?

Kako ide procedura da se kupe, i koliko kostaju sve igrice ?
Ako imas kreditnu karticu samo uneses broj kartice i njezin kod i moras unijeti kada ti istice kartica..Mozes cak i sa debitnom karticom platit :D :D Prije toga svega uneses mail na koji ce ti oni poslat kodove,odnosno pratit ces url koji ti oni posalju na mail adresu..Sve se zavrsi u roku od minute :mrgreen: :mrgreen: I sve igrice kostaju oko 7 KM
Averus

#6366 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

KPNCTNJAH wrote:
NenjiA wrote: Nema kod mene vise pirata, samo se oriđiđi kupuje :D
Sve dok je 5 za marku :mrgreen:

koje su te ostale stranice, podijeli s rajom.

Gledao sam malo ovu stranicu: http://www.cjs-cdkeys.com

Takođe su dobri i slijedeći Bundle sajtovi:
A uvijek mozes i pojedinacne igre kupovati na Steamu, Originu i Uplay :)

Još jedna preporuka: Game.net. Ovaj je posebno dobar za konzolaše, jer se može nabaviti korištenih ispravnih igara za niske cijene :)
Thug...

#6367 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Thug... »

Madrid wrote:

8-)

Usput pitanje gleda li iko battlefield friends?
scooby_dooby_doo

#6368 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by scooby_dooby_doo »

Šveđanin wrote:Igra li neko Payday 2?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Poslije prve misije-uninstall. :run:
Quaresma

#6369 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Maharadza wrote:
Šuplja ti je ta priča. Kako za nešto možemo reći da ima bolji gameplay kada je igra tek u ALPHA fazi tj. 'osakaćenoj' verziji u odnosu na gotov proizvod koji tek krajem oktobra stiže?! Beta je najavljena za prvih 10-ak dana oktobra. A btw. ako nisi znao, bf4 ti se bazira na ISTOME ENGINE-u kao i bf3, samo što je isti malo 'ispeglan' i dotjeran, to su čak i developeri priznali. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
kakva alpha faza, sad ti je vec u beta fazi, pa alpha faza ti je tek igra u ranom razvoju

bf4 koristi fb3 engine i izgleda ljepse od fb2 i to se vidi, bolja destrukcija, bolje eksplozije, efekti, i znam da je fb3 based na fb2
z1xter wrote:Da imalo BF3 liči na COD,jedino se to može pripisati LDC-u CQ.BF4 ide sada na Frostbite 3 engineu gdje su teksture daleko bolje urađene,i primjetnaće biti razlika u video postavkama,za razliku od BF3 gdje nije skoro ni bilo nikakve razlike izmedju High i Ultra postavki,pa čak izmiksanih postavki sa Medium,High i Ultra podešavanjima,budući da su dosta kodova sa konzola integrisali za PC verziju...
meni lici i po gameplayu i teamworku
u bc2 ekipa je daleko bolja, znao sam uvjek na random dobiti neki squad koji zna igrati battlefield, onda atmosfera u bc2 daleko bolja

u bf3 treba ti u vecini slucajeva tvoja ekipa, onda vecina igraca glupa ko qrac da izvines, niko ne zna za teamwork, trazim ammo, medic, trcim za cojkom ali dzaba, recon je uvjek negdje na kraju mape, jos postavi spawn beacon pored sebe
onda samo gledam kako ljudi trce skakucu, ko kenguri kakvi
ima jos toga, samo mi se ne da pisati, crkla mi tastatura a pisem preko ove virtualne od od windowsa
zedo_m

#6370 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by zedo_m »

Za ove koji su kupovali humble origin bundel koji su dali ono vise od prosjeka za bf3 i sismse dobili smo jos 2 igrice pride uz njih gratis C&C Red Alert 3 Uprising (standalone expanzija) i Populous (staro ko biblija), bez potrebe za placanjem dodatne love :D. Kako ono ide kod nas so je djaba i kralju je drago :D
Averus

#6371 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

zedo_m wrote:Za ove koji su kupovali humble origin bundel koji su dali ono vise od prosjeka za bf3 i sismse dobili smo jos 2 igrice pride uz njih gratis C&C Red Alert 3 Uprising (standalone expanzija) i Populous (staro ko biblija), bez potrebe za placanjem dodatne love :D. Kako ono ide kod nas so je djaba i kralju je drago :D
Receno vec juce, al' opet je lijepo procitati :D

Image

a bgm i vidjeti :roll:
zedo_m

#6372 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by zedo_m »

Neprocita ovaj jucerasnji al eto duboko se ispricavam na ponovnoj objavi
Averus

#6373 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

neka ba, lijepih vijesti nikad nije na odmet :bih:
seoBIH

#6374 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by seoBIH »

Samo ne kontam koja im je furka da prave duple kljuceve za origin i steam !? Ja sebi aktivirao na originu a frendu dao na steamu..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6375 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

sad me interesuje par stvari: mogu li se te igre spržiti na medij da se sačuva prostor na HDDu? ili je ok skinuti i divljaka, ali pokrenuti sa legalnim keyem?

ili... je moguće u bilo koja doba jednostavno skinuti te igre kada se igra, koliko god puta?
Post Reply