FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6351 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Velkoski »

Primijeti se kol'ko čovjek iz mog nicka treba igrati na jebenoj poziciji za koju je stvoren.

Dženo van Gaal se malo gubi sa postavkom i izmjenama.
golman

#6352 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by golman »

Pa ni Zrinjski nije pobjeđen na Koševu u Kupu proljetos,ali je razvaljen u Mostaru...ne vidim razlog zašto ne bi tako bilo i sad protiv ovih pjegavih.
Dammme

#6353 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dammme »

Pitarrr82 wrote:Ne treba Radovca dirati, veceras jedan od boljih, prije Velkoski kao spic ako cemo vec s jednim igrati a Duljevic na krilo, Bilbija naravno na klupu...
ZAŠTO MORAMO igrati sa jednimn špicem protiv ovih taraba? To mi je totalno nejasno.
Ljudi su dali gol jer im se igrač okliznuo pri šutu, a ne zato što je htio dodati do ovoga što je dao gol.
omega369

#6354 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by omega369 »

ma mozemo abd jedan gol i oni ce se raspasti. nocas jedna da je usla, usle bi jos 3 najmanje. nekako smo previse petljali cak i u petercu. treba igracima reci da SUTAJU kad god su na 10-20 m od gola. a ne stojcev i duljevic udju u peterac i gledaju kome ce nabaciti :? :-)

p.s. damme - i levat iz zete je pokusao sutirati a na kraju je ispala asistencija za gol i mi smo ispali. dakle, ne treba mahnito igrati sa 7 napadaca, treba osmisliti taktiku kako im zavaliti najmanje jedan
Pitarrr82

#6355 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Dammme wrote:
Pitarrr82 wrote:Ne treba Radovca dirati, veceras jedan od boljih, prije Velkoski kao spic ako cemo vec s jednim igrati a Duljevic na krilo, Bilbija naravno na klupu...

ZAŠTO MORAMO igrati sa jednimn špicem protiv ovih taraba? To mi je totalno nejasno.
Ljudi su dali gol jer im se igrač okliznuo pri šutu, a ne zato što je htio dodati do ovoga što je dao gol.
Boldirao sam kljucnu rijec u mom postu :mrgreen:, zasto je tako treba "pitati" Dzenu, da li se bojao ovih levata ili sta ne znam...

Moje je misljenje da Bilbija mora na klupu, ne bi on ovakav mnogo ni kao poluspic dao, plus Stojcev je po meni totalno indisponiran veceras bio, osim sto je usporavao dosta igru imao je par bas losih dodavanja...

Malo vise konkretnosti u napadu a ne valjanje lopte, pogotovo ne ovoliko ubacaja a likovi meni se cini svi po 2m
rajv0sa

#6356 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by rajv0sa »

Razočaran da nemere više. :( I dokle ce sjever bit okuplljaliste narkomana,travara itd, pa utakmica nije ni počela "dimići" se prostiru tribinom. :twisted:
Dammme

#6357 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dammme »

omega369 wrote:ma mozemo abd jedan gol i oni ce se raspasti. nocas jedna da je usla, usle bi jos 3 najmanje. nekako smo previse petljali cak i u petercu. treba igracima reci da SUTAJU kad god su na 10-20 m od gola. a ne stojcev i duljevic udju u peterac i gledaju kome ce nabaciti :? :-)

p.s. damme - i levat iz zete je pokusao sutirati a na kraju je ispala asistencija za gol i mi smo ispali. dakle, ne treba mahnito igrati sa 7 napadaca, treba osmisliti taktiku kako im zavaliti najmanje jedan
Ne govorim vala o 7, nego o ovoj dvojici koje imamo. Dakle 4-4-2 dijamant taktika i vozdra.
omega369

#6358 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by omega369 »

vala dimova i na istoku koliko god hoces
todd_smith

#6359 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

rajv0sa wrote:Razočaran da nemere više. :( I dokle ce sjever bit okuplljaliste narkomana,travara itd, pa utakmica nije ni počela "dimići" se prostiru tribinom. :twisted:
Sjever nikad gori kao veceras, na kraju smo se iskupili ali i to je bilo ono sto nas je ostalo, ovi derbi navijaci vec kod gola poceli izlaziti

Meni najvise zao Dupovca, place koliko ga je pogodila podrska i razocarenje zbog izgubljene utakmice jer je znao da smo mogli
PravimHaos

#6360 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by PravimHaos »

Velkoski wrote:Primijeti se kol'ko čovjek iz mog nicka treba igrati na jebenoj poziciji za koju je stvoren.

Dženo van Gaal se malo gubi sa postavkom i izmjenama.

Krste po meni najbolji večeras

Imao je par finih prodora i izradio par solidnih akcija
todd_smith

#6361 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Meni Samir najbolji, uzimao lopte i kada je gubio vracao se, cak je u 2 navrata sprijecio i prekinuo pas koji bi izbacio njihovog 1 na 1 koliko se sjecam
Ali_G

#6362 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Ali_G »

Nadam se da nam je ova utakmica otvorila oci, bar sto se tice nekih evropskih ocekivanja.
Revans je pravi test da vidimo koliko je Dzeno zreo kao trener. Nikad mi nece ici u glavu da se ne naprave sve tri izmjene kad se ganja rezultat. Mi smo veceras napravili jednu. Izlazak Tatka ne racunam.
Bilbiju na klupu, Duljevica u igru, manje peglati loptu i tek onda se necemu nadati
emigrazione

#6363 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by emigrazione »

Ma dobri smo bili u sustini, preoprezna igra u napadu, da ne kazem spora...puno centarsuteva i kriminalni Milos su glavni uzroci sto ih nismo dobili...bolji smo puno i to je istina, gore je mali stadion sa babama i dedama i puno manji pritisak nego ovdje, jedan brzi gol sve ponistava...ja sam fakat veliki optimista
todd_smith

#6364 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Ma jok, ne bih rekao da cemo izgubiti (ali eto nisam ni veceras mislio to pa eto), ali ne vidim da im mozemo zabiti 2 ili vise
Ali_G

#6365 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Ali_G »

Ta spora igra i bezidejnost kad dodjemo do 16 se provlaci od prosle polusezone.
emigrazione

#6366 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by emigrazione »

Nije to bezidejnost, nego nemaju muda ili svjesno nece da rizikuju, ili im je Dzeno tako naredio ne znam...e sad ce morati gore, nema vise da Sevko vraca Dupovcu 5 puta u jednom napadu loptu...
art vandeley

#6367 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by art vandeley »

todd_smith wrote:Ma jok, ne bih rekao da cemo izgubiti (ali eto nisam ni veceras mislio to pa eto), ali ne vidim da im mozemo zabiti 2 ili vise
jest kad bilo u sportu (fudbalu) sve tako predvidljivo :mrgreen: i jasno.
Samo uz ovakav pristup i borbenost, uz vecerasnji ritam i vidjena mnogobrojna fina dodavanja te eventualne korekcije u ekipi (Nemanja out, jednostavnija igra uz vise suteva prema protivniku), ne bi trebalo biti znacajnije patnje u Norveskoj.
Potencijal smo, imamo dobrih fudbalera, znamo igrat i stvarno ne vidim veliki problem da poentiramo gore, pa barem po jednom u svakom odigranom poluvremenu (npr.1:2 prolaz aBda.) :D
Ali_G

#6368 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Ali_G »

Moguce je svasta. Zato kazem, revans je prava prilika da se vidi na cemu smo.
dzeno123

#6369 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by dzeno123 »

Cisto sumnjam da ova preplacena ekipa ima karakter da pobjedi gore ali neka me iznenade. Ko ce cekati 7 dana do revansa u pm.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#6370 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by F&N »

Mi da smo ga zabili oni bi se raspali. Jebe nas taj pritisak koji se stvori. Tacno se od pocetka vidjela prevelika zelja igraca u kojoj su izgorjeli. Nije mi jasno kada smo vidjeli da se dobro brane zasto ih nismo pokusali izvuci vani, dati im loptu da i oni malo krenu nego smo sve vrijeme isli njima niz dlaku. To je Dzenina greska. Ipak bolje je ovo vako neko kao protiv Zete. Ja sam siguran u prolaz, prije ove tekme sam se pribojavao da nisu bolja ekipa, ali oni ne da nisu bolja ekipa vec ne mogu nam ni parirati. Mi smo po ko zna koji put sami sebe pobjedili, sada samo imamo mogucnost popravnog za razliku od Zete, Kuksija... Bolji smo i tacka. I prolazimo dalje aBd.
TOM SCHOLZ

#6371 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by TOM SCHOLZ »

Isključivi krivac za ovaj poraz(osim ako nije štimaljka na kvotu 3.80) je Van Gal uščuplić,kako ga neko ovdje nazva :izet: .Bojim se da je tip trener samo za mahale i cirkusa premijer liga.Počinje utakmicu sa jednim špicem(svojim haverom Bilbijom)koji je odavno samo za klupu,dok mu je Velkoski bespotrebno zavaljen na krilu.Šatro oprezno ušao frajer u utakmicu i prepo se ko p...a :evil: i na krtaju je kažnjen,kao što biva sa svim kukavicama.Cijelo vrijeme utakmice je PRESJEDIO NA KLUPI,dok je norveški trener stalno bio u svom ograđenom prostoru i neumorno davao savjete igračima. :izet: Možda se drugu ušupliću nije sviđala činjenica da mu je iza leđa(u svečanoj loži)vlasnik kluba gospodin Vincent Tan,pa bi njegove poglede osjećao kao žeravicu na leđima.Ako "genijalni trener" nije uvidio da ne možemo zabiti gol do prekosutra onda je MORAO RANIJE UBACITI I KOVAČEVIĆA i npr.Protića i ZATVORITI UTAKMICU.Sa 0:0 bi imali velike šanse a ovako neka klub već počne razmišljati o novom treneru,jer nas je ovaj koštao 130.000 eura tj. 260.000 km,koliko bi dobili za prolaz drugog pretkola evropske lige.Ono što je u reprezentaciji selektor sušić,to je u F.K.Sarajevo ovaj...da mu ime ne pominjem.Muka mi je od svega .... Ovo ima samo kod nas :-)
emigrazione

#6372 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by emigrazione »

Ne rise majke ti...
leo karan

#6373 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by leo karan »

Igrali smo odlicno, nikad nismo imali ovoliko oduzetih lopti.
Ali je Stojcev je podbacio totalno.
Zamjerka je sto smo srljali previse i navaljivali (valjda od prevelike zelje).

ko mahniti smo napadali, a trebalo je, kad smo vidjeli da se uspjesno brane, stati na loptu i pokusat ih makar malo izvuci.
Ovo bi neka slabija, a iskusnija ekipa od nas hladno dobila 2 razlike.

Bunker se probija sutevima iz vana, a ne beskrajnim centarsutevima i dodavanjima.

Nesretan poraz definitvno, za nepovjerovati.
Dino777

#6374 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dino777 »

Uplatioo stoju i izgubio,jao kakvi smo...BH liga nek nam bude cilj ovih godina a za neki iskorak u Europi treba imati i neku realizaciju protiv 12-te ekipe u Norveskoj ligi...igra ko igra nije bila toliko losa ali sutevi su jednostavno jadni..i ono preskakanje igre..ODRON
leo karan

#6375 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by leo karan »

Samo bez panike. Dobri smo skroz. Samo fali sutera, koji tuku s 25m

Mislim da pobjedjujemo gore. Bolji smo za klasu. Ovo je nesretan poraz.
Post Reply