Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Murisno1 wrote:joj moro sam ovaj komentar prenijet o ovom slučaju
"Ma puko frajer ko lajsna, a i dove ga stižu, hoće se on zamjeriti sa muminima"
Znači ti smišljaš "komentare čitalaca" u Avazu?
Upravo tako!
Samo nije ovo sa avaza, nije avaz prenio još ... žao im na potencijalne koalicione partnere dok ne vide kako će se stranka postavit prema ovom
vidio sam na ovoj temi da se svasta pravda, ali nisam vjerovao da ce se opravdavati i nasilje. valjda je kriva jer je sama to trazila. da Zlayoglu gurne cuki shtap u shupak, vi bi nasli neko logicno objasnjenje...
Alfons Kauders wrote:ako je fakat to napravio, treba dobiti nogu u guzicu i cao... nema potrebe za bilo kakvom diskusijom...
Teško. SDP-u to može biti samo preporuka za dalje napredovanje - vidi slučaj Z. Mikulića, dokumentovan i objavljen davno prije nego je i ušao u kombinacije za ministarsku poziciju.
Pored ove dvojice, još jedan SDP ministar je policijski registrovan po istom djelu. Mediji su to objavili samo jednom, davno, i tu se stalo.
Posto sam imao kontakte sa doticnim, odmah se u razgovoru primjeti potpuna neartikulisanost posebno verbalna a uz to i bahatost... Sto daje dojam da je doticni gospodin vrlo nagao i ters covjek (ovo ters zvuci blago). Slobodnoj Bosni ne vjerujem, ali iskreno ne bih se iznenadio...
ultima_palabra wrote:Pa reakcija ti je bila takva da sam pretpostavio da si ti autor
Potpisujem @Alfonsov post i završavam diskusiju.
Reakcija je bila uobičajena, ljudska, normalna.
Tvoja nije bila. Ismijavao si tuđu nesreću, pokušavajući opravdati omiljenu političku partiju, što je bilo krajnje degutantno.
Oko ''pretpostavki'' ko je autor ... Već sam te par puta prijavila moderaciji zbog nesuvislih aluzija oko SB. Izgleda da ću morati opet.
Lov na vjestice, izgleda najgori iz avaza presli na Silajdzicevu stranu. Kranje bljutav i ogavan clanak. Jel' ovo iz SB?
SEČAŠ LI SE LEPI GROBE MOJ
Za neupućene, Emira Suljagića već godina bije glas svojevrsnog žigola, i to ne samo kada je u pitanju njegova politička karijera. Još u studentskim danima na sarajevskom Fakultetu političkih nauka, Suljagić se "uselio" u podstanarski stan svoje tadašnje djevojke koju je napustio čim više nije imao potrebe za besplatnim krevetom i toplim obrokom. Slično se desilo narednoj Suljagićevoj životnoj ljubavi, ovoga puta djevojci sa adresom stanovanja u Švedskoj.
Izdržavala ga je u vrijeme dok je pisao knjigu Razglednice iz groba, ali je ljubav presahla čim je knjiga objavljivljena. U vrijeme dok je za magazin Dani izvještavao iz Den Haaga, na sličan je način koristio i Olgu Kavran, tadašnju glasnogovornicu Haškog tužiteljstva. Skupljena iskustva iskoristio je i kada su u pitanju Adnan Terzić, nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara, kojeg je savjetovao nekoliko mjeseci, a kasnije i lider SDP-a Zlatko Lagumdžija. Napisavši panegirik Pogled na profil i ideologiju Zlatka Lagumdžije, zaradio je mjesto savjetnika u kabinetu sarajevskog gradonačelnika Alije Behmena, a zatim i ministarsku fotelju u Vladi Kantona Sarajevo.
ultima_palabra wrote:Pa reakcija ti je bila takva da sam pretpostavio da si ti autor
Tvoja nije bila. Ismijavao si tuđu nesreću, pokušavajući opravdati omiljenu političku partiju, što je bilo krajnje degutantno.
Oko ''pretpostavki'' ko je autor ... Već sam te par puta prijavila moderaciji zbog nesuvislih aluzija oko SB. Izgleda da ću morati opet.
nije mi u cilju da se mjesam u vasu diskusiju ali iz radoznalosti moram postaviti pitanje: zasto tebe provocira njegovo pisanje o SBu?
Nisam se uopšte doticao samog slučaja, samo izvora.
Što se tiče prijavljivanja, bujrum... ima sigurno trocifren broj forumaša koji te povezuju sa tom novinom, pa nek nas banuju sve.
Corto Maltese wrote:Ne ulazeći u istinitost informacije, pitam se ima li nekog ko je proveo više od 5 minuta u društvu sa Emirom, da je iskreno iznenađen ovom viješću?
Alfons Kauders wrote:ako je fakat to napravio, treba dobiti nogu u guzicu i cao... nema potrebe za bilo kakvom diskusijom...
Teško. SDP-u to može biti samo preporuka za dalje napredovanje - vidi slučaj Z. Mikulića, dokumentovan i objavljen davno prije nego je i ušao u kombinacije za ministarsku poziciju.
Pored ove dvojice, još jedan SDP ministar je policijski registrovan po istom djelu. Mediji su to objavili samo jednom, davno, i tu se stalo.
s tim da mikulic za razliku od suljagica tada nije obnasao nikakvu funkciju... tako da ce suljagic definitivno morati odgovarati za ovo... ukoliko se dokaze da u optuzbama ima istine