Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

SDP-ova HERCEG-BOSNA :lol: :lol: :lol: :lol:

Čović: Nećemo razgovarati sa onima koji vrijeđaju stav Hrvata
Srna - 27.03.2011 12:51

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da njegova stranka neće razgovarati sa onima koji danas grubo vrijeđaju stav hrvatskog naroda u BiH, ruše ustavni poredak Federacije BiH /FBiH/, te negiraju odluke Centralne izborne komisije BiH.

On je naveo da samovolja SDP-a BiH i njihova svojevrsna "samouprava" odgovara onom nivou hrvatske samouprave od prije 10 godina, prema kojoj se tada djelovalo i tenkovima, dok prema ovoj, kako je rekao, međunarodna zajednica "mudro" ćuti.

Čović je demantovao da će obnoviti "Herceg - Bosnu", jer Hrvatima, kao najmalobrojnijem narodu u BiH, odgovara sistem, ustav i zakoni, bez obzira što nekim odredbama nisu zadovoljni.

"Dok sam ja na čelu HDZ-a BiH i dok ovakav HDZ sa ovakvim rukovodstvom ima ovakvu podršku hrvatskog naroda, to se neće desiti. Mi ćemo se ponašati isključivo na temelju ustava i zakona", istakao je Čović.

On je naveo da prema novoj vlasti u FBiH nema nikakvu odgovornost i da funkcioneri HDZ-a BiH imaju uputstva da ne priznaju tu vlast, te da sa njom ne komuniciraju.

"Ovim imamo neku vrstu pravne anarhije, koja nikako nije dobra i koja u svašta može prerasti. Ako neko ima pravo kršiti Ustav, kako je SDP uradio sa svojom samoupravom, ko može spriječiti druge da odgovore", zapitao je Čović.

NE GOVORE SA ZLAJOM!! :lol: :lol: :lol:
Image :lol:

DRAGAN I BOZO,DUET!!SOUND OF SILENCE!!!
:lol:
Hipatija

#6352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Dragane Čoviću - Imaš li kakav pametan prijedlog?! Lako je zavađati, a šta konkretno uraditi na razvađanju naroda u BiH?!
Nisi ni jedan jedini konkretan korak napravio za jednakopravnost svih državljana BiH na cijelom teritoriju BiH!
Seksaj se na prirodan način! Ne jebi ljude "u zdrav razum"!
Last edited by Hipatija on 27/03/2011 14:53, edited 2 times in total.
madner

#6353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Nije mu to u cilju, tako da prijedloga nema. Stolni grad nije slucajna izjava
Gandalf

#6354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

"Nisam izdajnik hrvatskog naroda, meni ne treba podrška Zagreba"

Član vodstva Hrvatske stranke prava (HSP) general u penziji Živko Budimir i dalje se smatra predsjednikom Federacije BiH i tu će dužnost obnašati ako Ustavni sud BiH drugačlje ne odluči. On je u intervjuu Radiju Federacije BiH izjavio da ga vrijeđaju stajališta lidera dvaju HDZ-a da je izdajnik hrvatskog naroda.

Teško mi padaju ta spočitavanja, ali ona više govore o karakteru onih koji me vrijeđaju. Oni zaboravljaju moj veliki doprinos u odbrani Hrvata u domovinskom ratu u BiH, u izgradnji HVO-a, Združenog stožera Armije i HVO-a i kasnije Vojske Federacije. I kako onda ja mogu biti protiv svog naroda", kaže Budimir.

Živko Budimir ističe da on ima svoj vlastiti politički stav i da mu u tome ne treba podrška Zagreba.

"Gospoda Dragan Čović i Božo Ljubić ne odlaze više samo po svoje mišljenje u Zagreb, nego da ga tamo oblikuju da dobiju potporu. Kad u Sarajevu ne može proći njihova arogancija i isključivost - idu u Zagreb. Neće niti treba Republika Hrvatska išta ovdje riješiti, nego dogovaranje političkih subjekata u BiH, ali iz kompromis i toleranciju", naglasio je Živko Budimir.

Odgovarajući na pitanje otkud u koaliciji HSP i SDP, kad su to stranke dviju različitih političkih opcija, Budimir je rekao da su oni u Platformi prepoznali temelj zajedničke aktivnosti u izgradnji Federacije i BiH.

"Nemaju pravo dva HDZ-a da određuju tko su legitimni Hrvati i tko može da bude u vlasti. Njima je bilo omogućeno da i oni budu dio federalne vlasti, ali oni su to odbili, smatrajući da sve dužnosti namijenjene Hrvatima treba da obnašaju samo njihovi članovi, kao da nitko drugi nije imao izborni rezultat", naglasio je u intervjuu Radiju Federacije BiH predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.
Hipatija

#6355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Treba Čovića pistiti na miru ( ne reagovati na njegove izjave i poštovati njegovu volju da ide u opoziciju). Sam je izjavio da su za njega razgovori završeni. Pustimo ga da odradi to što je još prije godinu dana zamislio i osmislio. Ne miješajmo se u njegov posao, ali radimo svoje poslove u svim oblastima.
Čoviću - nema te više. ĆAO! Pomiri se sa tim, biće ti lakše pripremiti se za nove brige koje te čekaju. Sa takvim kao što si Ti - nemožemo u Evropu (Ti ostaješ, pa-pa..).
hajducka travica

#6356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Jos ce se ispostaviti da Tudjman i Susak nisu bili prijatelji BiH kako je krenulo ovih dana. Onda bi se fakat sjebao. :D
e to je vec problem, krivoustog sam izlio u bronzi, 1/1, stoji u avliji...

jedino kakve firaune da zovem da ga izrezu za otpad...
pa to ti imac citavu kolekciju. :lol: :lol:
Alfa_Ze

#6357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfa_Ze »

CIK pogrijesio

Centralna izborna komisija nije se dobro snasla iz prostog razloga sto je prosao zakonski rok u kojem izborni proces traje, kaze profesor Ibrahimagic

Bivsi predsjednik Ustavnog suda Federacije BiH Omer Ibrahimagic podsjetio je jucer da se nikada u posljednjih petnaest godina u BiH nije dogodilo da neko politicki opstruira izborni proces, te da nema ni zakonske ni ustavne odredbe koja jasno definira sta u takvom slucaju ciniti.

Pravna praznina

- Nikad se to u 15 godina nije dogodilo, tako da postoji jedna pravna praznina i u Ustavu i u Izbornom zakonu. Nema jasne odredbe o tome kako ce se postupiti ako neki od kantona opstruira izbor svojih delegata u Dom naroda FBiH. Tako da je to jedna pravna praznina, u kojoj se, po mom misljenju, Centralna izborna komisija nije dobro snasla iz prostog razloga sto je prosao taj zakonski rok u kojem izborni proces traje. A Centralna izborna komisija je u tom vremenu trebala dati rokove kantonima do kojih oni moraju izvrsiti izbor delegata. I onda, ako bi se ti rokovi promasili, na njima bi bila odgovornosti on da bi se postupalo po uputstvu visokog predstavnika da se konstituira Dom naroda ako ima 30 delegata.
Tako da je Centralna izborna komisija, cini mi se, unutar same sebe politicki podijeljena. Ili nema dobre pravnike, koji bi trebali to da razrijese, ili su oni pribjegli uticaju stranacke politike. CIK nema ovlastenja da konstituira Dom naroda. Ja kao pravnik tumacim da je on bio duzan izdati uvjerenje o izboru svih onih delegata u Dom naroda ciji je izbor bio pravosnazan. Medjutim, CIK je stao na stanoviste da moraju proci izbori u svim kantonima, pa da tek tada da uvjerenja, objasnio je jucer Ibrahimagic.

On je dodao da je, medjutim, svaki kanton izborna jedinica za sebe i da je Centralna izborna komisija, cim je neka izborna jedinica legitimirana da je izabrala svoje delegate komisija, bila duzna dodijeliti uvjerenja.
Hipatija

#6358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Ireni su, sigurno, bili poznati rokovi i vlastite obaveze u tim rokovima. Zato i naglašavam propuštanje izvršenja svojih obaveza - kao krivično djelo ( zbog posljedica koje propuštanje vlastitih obaveza uzrokuje). Irena to nije uradila "nesvjesno"! Nije to "nesvjesno" uradio ni jedan Kanton/Županija.
Pogotovo to nije "nesvjesno" uradio podstrekač neustavnog djelovanja u toku izbornog postupka (HDZ- "zna se").
hajducka travica

#6359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Vi ste inzistirali na očuvanju granica BiH. Zašto?

Bio sam fanatični zaljubljenik u BiH, jer sam od Tita i Kardelja, kojem sam bio prvi suradnik, te Vladimira Bakarića uvijek slušao kako su liderima BiH govorili da se ne smiju prepustiti ni Beogradu, ni Zagrebu. Naravno, u tim šezdesetim godinama Zagreb nije bio nikakva prijetnja za BiH. Kao šef Analitičke službe sudjelovao sam na svim sastancima vrha Jugoslavije. Sjećam se kako je Kardelj u prosincu 1965. godine na jednom od tih sastanaka na 27 stranica izložio scenarij raspada Jugoslavije nakon njegove i Titove smrti. Predvidio je da će nakon njihove smrti, a na osnovi tadašnjih tendencija u Srbiji, velikosrpske snage pokušati razbiti Jugoslaviju koju smo tada poznavali, a sve kako bi stvorile velikosrpsku državu. Moramo, objasnio je tada Kardelj, napraviti promjene da se nitko ne može nametnuti Jugoslaviji. Tako je godinama prije maspoka stvorena ideja o federaciji. Vođe Hrvatskog proljeća su u to vrijeme bili unitaristi. Jedino su Tito, Kardelj i Bakarić bili svjesni opasnosti. Upravo su oni u mene usadili ideju da je obrana BiH conditio sine qua non – rješenje jugoslavenskog pitanja kao cjeline.
Sjećam se kako je Kardelj u prosincu 1965. godine na jednom od tih sastanaka na 27 stranica izložio scenarij raspada Jugoslavije nakon njegove i Titove smrti. Predvidio je da će nakon njihove smrti, a na osnovi tadašnjih tendencija u Srbiji, velikosrpske snage pokušati razbiti Jugoslaviju koju smo tada poznavali, a sve kako bi stvorile velikosrpsku državu.
Auuuu,zar vec tada su tvorci Jugoslavije znali sta ce biti s njihovom tvorevinom.Gdje je tad bila Bosnjacka elita a posebno Bosnjacki Akademici,da upozore sta se ondasnjim muslimanima sprema ili tada nismo imali ni jednog Akademika.

Što je bilo s Muslimanima? Tko je u tim podjelama zastupao njihove interese?

Nitko! Mi na to nismo imali pravo, ali Šentija i ja smo odbijali pomisao o podijeli. Zbog toga smo u priču krenuli s idejom opstruiranja procesa. Za vrijeme pregovora sam čak i rekao Aliji Izetbegoviću i Muhamedu Filipoviću da im se radi o glavi. Otvoreno sam tada, nakon prvog sastanka sa srbijanskim kolegama, u razgovoru za riječki Novi list rekao da je podjela BiH katastrofa za sve u Jugoslaviji.
Za vrijeme pregovora sam čak i rekao Aliji Izetbegoviću i Muhamedu Filipoviću da im se radi o glavi.
Eto vidis,a nama su govorili:spavajte mirno rata nece biti.
hajducka travica

#6360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Boris Tadić
"Situacija u BiH nije jednostavna, spreman sam pomoći"
Preko Dodika ste i doprinijeli ovoj situaciji.
Predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je da bi politički proces u Federaciji BiH, gdje se vlast formira bez učešća važnih predstavnika hrvatskog naroda i hrvatskih stranaka, mogao da proizvede "neke nove tenzije", i zapitao se kakva bi mogla da bude reakcija hrvatskog nacionalnog korpusa.
Otakd se to brinu srbijanski nacionalfasisticki krugovi za stanje hrvatskog nacionalnog korpusa ili su to braca po ideologiji samo sto imaju razlicite uniforme.
On je naglasio da situacija u BiH nije jednostavna i, kako je rekao, ne treba je bojiti ljepšim bojama, javlja dopisnik Srne iz Brisela.
Uz veliku podrsku kopiladije iz SANU-
"Samo legitimni predstavnici političkih stranaka, naroda i entiteta moraju da nađu dogovor, a okolne zemlje, Srbija i Hrvatska, treba da private njihov dogovor. Nama je prihvatljivo sve što je u skladu sa Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom", rekao je Tadić novinarima na marginama Briselskog foruma.
Interesantno bi ga bilo upitati,da li je samo DS legitimni predstavnik Srba u Srbiji.
Prema njegovom mišljenju, Srbija najbolje može da pomogne susjedima ne miješajući se u unutrašnje stvari drugih država, da vodi politiku koja obezbeđuje mir i ne vodi porastu političkih tenzija, ali i da otvoreno govori o legitimnim interesima svog naroda u BiH i drugim zemljama gdje oni žive, kao i da uvažava legitimne interse drugih koji žive u Srbiji.
A sto ste Tadicu dosli u Banja Luku,kao da je to dio Srbije i odrzali zajednicku sjednicu vlade PC i srbije.

Kako srbija moze zastupati legitimne interese drugih naroda u Srbiji a to isto Bosna i hercegovina ne moze?
Predsjednik Srbije je naglasio da Beograd želi da se "u BiH sve promjene dese u skladu sa interesima dva entiteta i tri naroda", jer "bilo kakvo nametnuto rješenje nije održivo i nije produktivno".
Tadicu,imas svoje dvoriste puno smeca,cisti ga,a ne mijesaj se u nase dvoriste.
"U svakom trenutku sam spreman da odem u BiH, gdje bih mogao da razgovaram sa svima, a ne samo sa srpskim strankama, ali da to nijednog trenutka nema prizvuk miješanja u unutrašnje stvari, jer ne želim da na Srbiju nijednog trenutka padne hipoteka da je učinila nešto loše", rekao je Tadić.
Ne,hvala,netreba nam vasa pomoc,nismo mi retardirani,mi smo u svojoj kuci i tako ce i ostati.Sa ovakvim izjavama gospodine Tadicu,vi ste drski i jos vise bezobrazni.
On je naglasio da Srbija ima dovoljno svojih problema, tako da on ne želi da preuzima "višak odgovornosti".
I opet mu djavo neda mira,nego se zeli mijesati u unutarnje stavri suverene drzave.
Tadić će sutra učestvovati na panelu "Približavanje Balkana EU", na kojem će o evrointegraciji regiona govoriti i premijer Crne Gore Igor Lukšić i predstavnici EU.
Srbija zabranila izvoz psenice u Crnu Goru,uvodi Tadic djeticima ekonomske sankcije,hrana je vazda bila najace sredstvo prisile.
Briselski forum, koji se održava već šesti put, organizuje nevladina organizacija Maršalov fond, a ove godine okuplja 450 učesnika iz domena političkog, privrednog, akademskog i medijskog života.
No Comment!
Last edited by hajducka travica on 27/03/2011 17:10, edited 2 times in total.
Hipatija

#6361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

N. D. "... bar po meni vrata su mu širom otvorena!" Kako sam tada zaželio pljesnuti gospodina N. D. po ustima!
ReD aka Socijalista

#6362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

Desava li se ista...nedjeljom stali izgleda i politicari, hebate...kako ovi na poskoku ubi se se, poceli su ponovo o demografiji kako ih ima skoro 650.000 i tako to...ludi skroz.
hajducka travica

#6363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

ReD aka Socijalista wrote:Desava li se ista...nedjeljom stali izgleda i politicari, hebate...kako ovi na poskoku ubi se se, poceli su ponovo o demografiji kako ih ima skoro 650.000 i tako to...ludi skroz.
e,u ponedjeljak ce ih biti ranom zorom 750.000 tisuca.!-ali Poskokovaca!
hajducka travica

#6364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Boris Tadić u Briselu
"Nerealno je stvarati bosansku naciju u BiH"
Predsjednik Srbije Boris Tadić poručio je na današnjem panelu Briselskog foruma ''Približavanje Balkana EU" da je nerealno očekivati da se u BiH može stvoriti jedna nacija - Bosanci.

Haaahhha!-ona je vec tu Tadicu,bice ona dekretom proglasena pa se ti pusi zajedno sa ustaskocetnickim pajdasima.Necemo mi nikoga ugoniti silom u Bosansku naciju.
Prpa.ba

#6365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

ReD aka Socijalista wrote:Desava li se ista...nedjeljom stali izgleda i politicari, hebate...kako ovi na poskoku ubi se se, poceli su ponovo o demografiji kako ih ima skoro 650.000 i tako to...ludi skroz.

Ne zivimo svi od sverca i distribucije uvoznih proizvoda, neko u ovoj Bosni mora i raditi pa se nema vremena :D
prljavi Hare

#6366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

"Budite sigurni da Srbija neće učiniti ništa što bi negativno uticalo na teritorijalni integritet BiH, kao ni Hrvatska. Mi smo garanti Dejtonskog sporazuma", rekao je Tadić.

Nastavis li Bota ne ciniti nista negativno po BiH kao do sada,pripremi teren za najmanje pola miliona izbjeglica
i parking im za traktore.

Da se hoce vojvoda vratiti,manje mrzim ove bradate,smrdljive cetnike.Jebem ti sto ti je navika! :D
prljavi Hare

#6367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

hajducka travica wrote:
e,u ponedjeljak ce ih biti ranom zorom 750.000 tisuca.!-ali Poskokovaca!
Ako ovako nastave za 20 godina ce biti dovoljno da izadju pred kuce i moci ce ih izbrojati jedan lik sa sveskom i olovkom. :D
Bosnolog

#6368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Gandalf wrote:"Nisam izdajnik hrvatskog naroda, meni ne treba podrška Zagreba"

Član vodstva Hrvatske stranke prava (HSP) general u penziji Živko Budimir i dalje se smatra predsjednikom Federacije BiH i tu će dužnost obnašati ako Ustavni sud BiH drugačlje ne odluči. On je u intervjuu Radiju Federacije BiH izjavio da ga vrijeđaju stajališta lidera dvaju HDZ-a da je izdajnik hrvatskog naroda.

Teško mi padaju ta spočitavanja, ali ona više govore o karakteru onih koji me vrijeđaju. Oni zaboravljaju moj veliki doprinos u odbrani Hrvata u domovinskom ratu u BiH, u izgradnji HVO-a, Združenog stožera Armije i HVO-a i kasnije Vojske Federacije. I kako onda ja mogu biti protiv svog naroda", kaže Budimir.

Živko Budimir ističe da on ima svoj vlastiti politički stav i da mu u tome ne treba podrška Zagreba.

"Gospoda Dragan Čović i Božo Ljubić ne odlaze više samo po svoje mišljenje u Zagreb, nego da ga tamo oblikuju da dobiju potporu. Kad u Sarajevu ne može proći njihova arogancija i isključivost - idu u Zagreb. Neće niti treba Republika Hrvatska išta ovdje riješiti, nego dogovaranje političkih subjekata u BiH, ali iz kompromis i toleranciju", naglasio je Živko Budimir.

Odgovarajući na pitanje otkud u koaliciji HSP i SDP, kad su to stranke dviju različitih političkih opcija, Budimir je rekao da su oni u Platformi prepoznali temelj zajedničke aktivnosti u izgradnji Federacije i BiH.

"Nemaju pravo dva HDZ-a da određuju tko su legitimni Hrvati i tko može da bude u vlasti. Njima je bilo omogućeno da i oni budu dio federalne vlasti, ali oni su to odbili, smatrajući da sve dužnosti namijenjene Hrvatima treba da obnašaju samo njihovi članovi, kao da nitko drugi nije imao izborni rezultat", naglasio je u intervjuu Radiju Federacije BiH predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Ovaj Zeljko Budimir i njegova stranka me podsjeca na izjavu legendarnog generala Blaza Kraljevica koji je bio iskreni BH patriota i borio se za Bosnu i Hercegovinu do Drine,Zato su ga ubili krade ze psi,jer je njima bio cilj Banovina do Neretve i nestanak BiH kao dio plana iz Karadordeva sto i danas propovjedaju i provode......

Image

Nakon sto se zauvijek posalje ova zocinacka i anti BH stranka HDZ BiH i njen isprdak 1990 na smetljiste i stvori kriticna masa bosakih Hrvata koji razmislaju o borbi i pravu na BiH do Drine a kao odgovor najnovijem SANU stabu bolesnika projektu MEMORANDUM-2. Bosnajci trebaju otvoreno zagovarati s probosanskim hrvatskim politickim blokom u BiH na konfederalni ustroj BiH i Hrvatske te vodenju specijalnog rata protiv Srbije i njenih interesa na sve moguce nacine ugrozavajuci im njihove nacionalne interese u regiji i Svijetu.

SANU bolesnici nisu odustali od unistenja i same Hrvatske cega nisu ni svjesni oni Hrvati koji misle da ce se velikosrpski apetiti ugasiti podjelom i rasturanjem BiH u cemu im pomaze herceg srpska klika kamenjarskih jastrebova koji imaju ogroman uticaj i kontrolu na Pantovcaku.Predsjednik Hrvatske purgerasko hipnozirane i konfuzne politike je mlakonja koji je nedorasto vemenu i vodenju drzavnicke politike,on je najbolji saveznik velikosrpskih interesa koji su izreceni u novo objelodanjenom SANU MEMEORANDUM-u 2.....

Kao odgovor ovom projektu Treba ojacati veze sa svima u regiji kojima je velikosrpska politika cinila i cini zlo od Kosvoa,Sandzaka,podrske secesionistima Vojvodine,Madarima,Rumuniji i Bugarima na daljem slabljenju i kupusanju generacijskog zla u regiji,.....

Cini mi se da je Slavko Kukic nasljednik i vizionar poput Stjepana Mesica i Ive Banca kada je u pitanju hrvatski nacionalni interes u BiH koji ima mnogo sire i dalje vizije,cije vrijeme tek dolazi,.......

Image
1gorstak

#6369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

prljavi Hare wrote:[Nastavis li Bota ne ciniti nista negativno po BiH kao do sada,pripremi teren za najmanje pola miliona izbjeglica
i parking im za traktore.
Jedno je kada pokazujes spremnost da branis zemlju, sasvim je drugo kada se tako nonsalantno odnosis prema ljudskoj patnji.
sarajevsko pivo II

#6370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sarajevsko pivo II »

Bosnolog wrote:

Ovaj Zeljko Budimir i njegova stranka me podsjeca na izjavu legendarnog generala Blaza Kraljevica koji je bio iskreni BH patriota i borio se za Bosnu i Hercegovinu do Drine,Zato su ga ubili krade ze psi,jer je njima bio cilj Banovina do Neretve i nestanak BiH kao dio plana iz Karadordeva sto i danas propovjedaju i provode......

Image

Nakon sto se zauvijek posalje ova zocinacka i anti BH stranka HDZ BiH i njen isprdak 1990 na smetljiste i stvori kriticna masa bosakih Hrvata koji razmislaju o borbi i pravu na BiH do Drine a kao odgovor najnovijem SANU stabu bolesnika projektu MEMORANDUM-2. Bosnajci trebaju otvoreno zagovarati s probosanskim hrvatskim politickim blokom u BiH na konfederalni ustroj BiH i Hrvatske te vodenju specijalnog rata protiv Srbije i njenih interesa na sve moguce nacine ugrozavajuci im njihove nacionalne interese u regiji i Svijetu.

SANU bolesnici nisu odustali od unistenja i same Hrvatske cega nisu ni svjesni oni Hrvati koji misle da ce se velikosrpski apetiti ugasiti podjelom i rasturanjem BiH u cemu im pomaze herceg srpska klika kamenjarskih jastrebova koji imaju ogroman uticaj i kontrolu na Pantovcaku.Predsjednik Hrvatske purgerasko hipnozirane i konfuzne politike je mlakonja koji je nedorasto vemenu i vodenju drzavnicke politike,on je najbolji saveznik velikosrpskih interesa koji su izreceni u novo objelodanjenom SANU MEMEORANDUM-u 2.....

Kao odgovor ovom projektu Treba ojacati veze sa svima u regiji kojima je velikosrpska politika cinila i cini zlo od Kosvoa,Sandzaka,podrske secesionistima Vojvodine,Madarima,Rumuniji i Bugarima na daljem slabljenju i kupusanju generacijskog zla u regiji,.....

Cini mi se da je Slavko Kukic nasljednik i vizionar poput Stjepana Mesica i Ive Banca kada je u pitanju hrvatski nacionalni interes u BiH koji ima mnogo sire i dalje vizije,cije vrijeme tek dolazi,.......

Image
Slavko Kukic nasljednik i vizionar poput Stjepana Mesica i Ive Banca ne brane hrvatski nacionalni interes u BiH nego interes onih koji ih plaćaju.
Bosnolog

#6371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

sarajevsko pivo II wrote:
Bosnolog wrote:

Image

Image
Slavko Kukic nasljednik i vizionar poput Stjepana Mesica i Ive Banca ne brane hrvatski nacionalni interes u BiH nego interes onih koji ih plaćaju.
Jos kada bi znao to sve objasniti,nemas ti odgovor na to jer je tvoj domet i zelja realizacija sna iz Karadordeva,.....Ima i treca opcija a to je pretvaranje BiH u neku novu Bosnu koja ce biti generacijski izvor nestabilnosti cijele regije od koje ce sanjari Karadordeva imati nocne more,.....To ce biti iznudena opcija kao posljedica ti istih ljubitelja snova iz Karadordeva,jer borba za bioloski opstanak i odbranu BiH nece imati alternative a to se nece svidjeti mnogima koji zive u zabludama mirnog pristanka na podjelu i nestanak BiH,...... ;-)
Last edited by Bosnolog on 27/03/2011 18:42, edited 1 time in total.
1gorstak

#6372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Bosnolog wrote:Ovaj Zeljko Budimir i njegova stranka me podsjeca na izjavu legendarnog generala Blaza Kraljevica koji je bio iskreni BH patriota i borio se za Bosnu i Hercegovinu do Drine,Zato su ga ubili krade ze psi,jer je njima bio cilj Banovina do Neretve i nestanak BiH kao dio plana iz Karadordeva sto i danas propovjedaju i provode......
Onaj ko se zalaze za multietnicku BiH ne moze vidjeti HSP kao pozitivnu politicku opciju ni Kraljevica kao nekakvog uber-patriotu. Saveznistvo sa HSP-om je stvar interesa i tu ne treba ubacivati emocije, radi se o politickoj opciji za cije je simpatizere najbolja zemlja ona sa sto manje Srba a mi se sa takvom ideologijom ne mozemo poistovjecivati. HSP je saveznik .... onako kako su Amerikancima protiv Nijemaca Rusi bili saveznici. Nista vise.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

@Bosnolog

Mnogo ljudi koristi ovu jadnu situaciju u BiH da bi promovirali sebe i okoristili se, a sve pod krinkom borbe i brige za BiH. Kukic je jedan od njih.
madner

#6374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Tsk tsk. Kukic je za ovu Federaciju uradio vise od mnogih. Eronet vracen u drzavno vlasnistvo.
hercegovac_pravi

#6375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

:lol: :lol: :lol:
Koji tutkumi majko draga.....zar i sada laprdaju o "vitalnosti hrvatskog korpusa u bej ha"... :-) Jel im iko javio da je SBK skroz "pao" a HNK već dobrim dijelom? Jesu li napokon skontali zbog čega Bošnjaci "preko noći" nestaju iz statistike.. :lol: Istu priču pričaju 7-8 godina a broj Hrvata konstantno opada.
Locked