Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Banksy wrote:Ni meni nikad nije bilo jasno kako odrasli, valjda dobronamjerni ljudi, mogu razmišljati tako.
Pa sve ovo, cijela ova priča i sve ovo što se trenutno dešava u Federaciji i BiH, vodi vodu na Dodin mlin, njemu ide na ruku, jedini on u cijeloj ovoj konfuziji i haosu profitira, jedini on je pobjednik.
I on i svi ostali koji žele zbrisati BiH.
To je prosto nevjerovatno, da su ljudi toliko glupi ili naivni, šta li ... Ili nisu oni za koje se predstavljaju, nema treće.
Meni je ta vaša priča naivna, ili u najmanju ruku neaktuelna... nije ovo ni 2006, ni 1996. Straight from the horse's mouth:
"Zbog inercije koja se dešava u formiranju vlasti na nivou BiH ogromnu štetu trpi RS u pogledu nemogućnosti da se verifikuju i ratifikuju određeni ugovori koji omogućavaju realizaciju projekata", objasnio je Dodik, koji je i lider SNSD-a.
Banksy wrote:Ni meni nikad nije bilo jasno kako odrasli, valjda dobronamjerni ljudi, mogu razmišljati tako.
Pa sve ovo, cijela ova priča i sve ovo što se trenutno dešava u Federaciji i BiH, vodi vodu na Dodin mlin, njemu ide na ruku, jedini on u cijeloj ovoj konfuziji i haosu profitira, jedini on je pobjednik.
To je prosto nevjerovatno, da su ljudi toliko glupi ili naivni, šta li ... Ili nisu oni za koje se predstavljaju, nema treće.
Meni je ta vaša priča naivna, ili u najmanju ruku neaktuelna... nije ovo ni 2006, ni 1996. Straight from the horse's mouth:
"Zbog inercije koja se dešava u formiranju vlasti na nivou BiH ogromnu štetu trpi RS u pogledu nemogućnosti da se verifikuju i ratifikuju određeni ugovori koji omogućavaju realizaciju projekata", objasnio je Dodik, koji je i lider SNSD-a.
Ovaj zadnji qouote je i sustina sta se treba uraditi.
Gostujući u programu Televizije OBN, Inzko je istakao da je duboko ubijeđen da se uz dobru volju može dođi do dogovora, te da će se intenzivnije uključiti kako bi podsticao dogovor, ako u narednim mjesecima vlast ne bude formirana.
Tu mimikriju, "Dodikovih parolama protiv Dodika", ja drukčije ne bih znao objasniti.
Ni meni nikad nije bilo jasno kako odrasli, valjda dobronamjerni ljudi, mogu razmišljati tako.
Meni je prosto nevjerovatno kako neko moze progutati Covicevu demagogiju (ista vlast na svim nivoima) i drzati lekcije drugima o naivnosti ili inteligenciji.
Ne volim Lagumdžiju, nisam ga nikad ni volio, ali ako formira vlast u Federaciji bez Čovića ima da mu spomenik napravim..ne bitno na kojem prostoru će ta vlast da funkcionira, na čitavom teritoriju Federacije ili samo u kantonima gdje je već uspio vlast formirati..
Banksy wrote:
Ni meni nikad nije bilo jasno kako odrasli, valjda dobronamjerni ljudi, mogu razmišljati tako.
A ti i dalje podrzavas one koji tjeraju vodu na Dodin mlin tj. HDZ jel tako?
Corto Maltese wrote:
Ti baš k'o mali!? "Kome treba država?" i "Dejton- dok se boje ne rastope!", su omiljene fraze dodikovskih trolova koji se ovdje predstavljaju kao SDP-ovci.
Ta treba pristati na sve ono sto traze HDZ i SNSD i rijesen problem jel?
Corto Maltese wrote:
Ti baš k'o mali!? "Kome treba država?" i "Dejton- dok se boje ne rastope!", su omiljene fraze dodikovskih trolova koji se ovdje predstavljaju kao SDP-ovci.
I uvest glasanje gdje ce se svako javno izjasniti prije glasanja sta je, te dobiti odgovarajucu listu.
Jer ovo nisu politicke partije, to su narodi
Banksy wrote:
A ti i dalje podrzavas one koji tjeraju vodu na Dodin mlin tj. HDZ jel tako?
Mislim da samo Lucky ovdje dize tenzije svojom fasisoidnom retorikom. Ne znam Lucky sta ti je na pameti, ali ti to ocigledno ne znas da artikulises. Nek` ti je jasno, Bosne nema bez jednog od tri naroda. A ako vec insistiras na otvorenim granicama ja ti platim kartu za Tursku! SDP-ovci bi se trebali malo zapitati koga sve imaju u svojim redovima.
Sve bi bilo uredu da je SDP pristao na uvjete HDZa i SNSDa onda nebi bili rusitelji BiH, majorizatori i tako
jel?
Malo su vec zajebali kada su se usudili Rvata iz Sarajeva poslati u boj za mjesto presjednistva, ali mozda bi se to moglo i oprostiti.
I da ne talasaju, nego da su fino podjelili funkcije. S tim da HDZ odredjuje krvna zrnca.
Corto Maltese wrote:
Tu mimikriju, "Dodikovih parolama protiv Dodika", ja drukčije ne bih znao objasniti.
DEJTON DOK SE BOJE NE RASTOPE
ovo je parola svih glupih i naivnih iz Banja Luke, Prijedora, Srebrenice, Stoca......i ljudi iz svih BH gradova kojima je BiH jedina a lična karta i pasoš jedini dokaz da ona postoji (možda bi nekom odgovaralo da tih ljudi nema, ALI IMA )
lako je prditi sa čaršije.......BiH postoji i izvan nje
Tačno. Upravo o tome govorim sve vrijeme, baš o tome.
Cijela BiH je naša domovina, i za nju se treba boriti. Ne za ''Zapadnu Njemačku'', pod parolom ''šta će nam država, kome treba nek' je pravi'' kako su pisali neki na ovoj temi, pročitaj iznad.
Upravo o tome i govorim, lako je prditi s čaršije.
Banksy wrote:Pa sve ovo, cijela ova priča i sve ovo što se trenutno dešava u Federaciji i BiH, vodi vodu na Dodin mlin
Ne vodi .... naprotiv, Dodik bi sad bubreg dao da se u vlast bez uslovljavanja pusti HDZ. On je navikao da vuce za nos Tihica a posto ima pod kontrolom Covica, ovo sto SDP pokusava, Milokradu predstavlja nocnu moru. Popustanja ne smije biti .... nije ovo devedeset treca.
Sve bi bilo uredu da je SDP pristao na uvjete HDZa i SNSDa onda nebi bili rusitelji BiH, majorizatori i tako
jel?
Ne, sve bi bilo u redu da je izborni pobjednik napravio vlast s izbornim pobjednicima, umjesto što nam je kamuflirane ustaše i četnike pokušao proturiti kao svijetle demokrate ljevičare proeuropejce, a samo da bi zagrabio što veći ministarski kolač i istjerao balavačku sujetu i inat kojim se nadurava s jačima (i bogami pametnijima) od sebe.
Nastavi li ovako srljati, završiće k'o Silajdžić, živi bili.
jel?
Ne, sve bi bilo u redu da je izborni pobjednik napravio vlast s izbornim pobjednicima, umjesto što nam je kamuflirane ustaše i četnike pokušao proturiti kao svijetle demokrate ljevičare proeuropejce, a samo da bi zagrabio što veći ministarski kolač i istjerao balavačku sujetu i inat kojim se nadurava s jačima (i bogami pametnijima) od sebe.
Ko je ono pricao o stolnom gradu i trecem na dan izbora?
1gorstak wrote:
Prvi ce se osjecati kao i devedeset pete kada su HV, HVO i ARBiH napredovali na stetu VRS (tj. prihvatice to kao nuzno zlo).
Drugi ce reci "Konacno, prekinulo se sa forsiranjem teze da je HDZ jedini legitimni predstavnik Hrvata a da sam ja Alijin Hrvat."
Fulaš. Prvi su devedeset pete bili u ABiH, a VRS im je bila dušman i katil, kakvo nužno zlo.
U drugima će po prvi put probuditi nacionalne osjećaje za koje ni sami nisu znali da ih imaju.
Već peti mjesec trunimo isto, pa da ponovimo još jednom.
SDP je izborni pobjednik. I SDA i SNSD i HDZ su izborni pobjednici.
Izborni pobjednici (pa još ljevica) moraju pokušati napraviti vlast s izbornim pobjednicima, a ne s izbornim otpacima, ''četnicima i ustašama'', SDS-om i HSP-om. To je greška.
Iako izborni pobjednik ima većinu, ne smije poništavati izbornu volju jednog konstitutivnog naroda, samo zato jer mu defektni ustav to formalno dopušta. I to je greška.
Cekaj, kako oruzana borba moze biti prihvatljiva a nadmudrivanje legalnim manevrom ne moze ? Isti "narod", isti ciljevi. Vi koji kritikujete SDP zbog ove koalicije prvo treba da se sami sa sobom dogovorite sta zelite, pa tek onda da izadjete sa tom kritikom. Kolegica sa foruma @oldplague prvo malo forsira tezu da SDP treba postivati legitimitet HDZ-a, a par sedmica kasnije kad zaboravi sta je pisala, predlaze da SDP "nogira HDZ" na sljedecim izborima (a da u ovom mandatu zbrise sa scene SDA). Ti evo mislis da je sasvim u redu oruzano se suprotstaviti ideoloskom programu koji forsira etnicku podjelu, a kada nam se pruzi prilika da sasvim legalno i bez nasilja oslabimo neprijatelja iz kalkulacije izbacujuci Dodikovog mostarskog saveznika, ti se odjednom pozivas na volju naroda.
Jadno, sta da vam kazem...
I ovaj osvrt na vasu nedosljednost nisi komentarisao.
Corto Maltese wrote:
Onaj ko viče: "Kome treba država?", ne samo da je pristalica, nego i pomagač SNSD-u i HDZ-u.
jel?
Ko je ono sutradan ujutro otrčao na Hrešu da tajno pregovara s dojučerašnjim katilima, Karadžićevim društvancetom, ko?
Nemoj da izvlačimo ko je šta, alahati ..
Corto Maltese wrote:
Onaj ko viče: "Kome treba država?", ne samo da je pristalica, nego i pomagač SNSD-u i HDZ-u.
Sto, zar nije za svaku pohvalu pustiti i druge da spoznaju da im drzava treba i da se moraju malo potruditi oko nje?
Banksy wrote:
Fulaš. Prvi su devedeset pete bili u ABiH, a VRS im je bila dušman i katil, kakvo nužno zlo.
U drugima će po prvi put probuditi nacionalne osjećaje za koje ni sami nisu znali da ih imaju.
Već peti mjesec trunimo isto, pa da ponovimo još jednom.
SDP je izborni pobjednik. I SDA i SNSD i HDZ su izborni pobjednici.
Izborni pobjednici (pa još ljevica) moraju pokušati napraviti vlast s izbornim pobjednicima, a ne s izbornim otpacima, ''četnicima i ustašama'', SDS-om i HSP-om. To je greška.
Iako izborni pobjednik ima većinu, ne smije poništavati izbornu volju jednog konstitutivnog naroda, samo zato jer mu defektni ustav to formalno dopušta. I to je greška.
Cekaj, kako oruzana borba moze biti prihvatljiva a nadmudrivanje legalnim manevrom ne moze ? Isti "narod", isti ciljevi. Vi koji kritikujete SDP zbog ove koalicije prvo treba da se sami sa sobom dogovorite sta zelite, pa tek onda da izadjete sa tom kritikom. Kolegica sa foruma @oldplague prvo malo forsira tezu da SDP treba postivati legitimitet HDZ-a, a par sedmica kasnije kad zaboravi sta je pisala, predlaze da SDP "nogira HDZ" na sljedecim izborima (a da u ovom mandatu zbrise sa scene SDA). Ti evo mislis da je sasvim u redu oruzano se suprotstaviti ideoloskom programu koji forsira etnicku podjelu, a kada nam se pruzi prilika da sasvim legalno i bez nasilja oslabimo neprijatelja iz kalkulacije izbacujuci Dodikovog mostarskog saveznika, ti se odjednom pozivas na volju naroda.
Jadno, sta da vam kazem...
I ovaj osvrt na vasu nedosljednost nisi komentarisao.
Bih, rado, ali mi nije najjasnije šta zapravo želiš reći.
I nemoj VI, svega ti. Možda ovdje ima VI, al ja sam samo ja.
Banksy wrote:
Ko je ono sutradan ujutro otrčao na Hrešu da tajno pregovara s dojučerašnjim katilima, Karadžićevim društvancetom, ko?
Nemoj da izvlačimo ko je šta, alahati ..
Kakav je to odgovor?
Negiranje i potpuno ignorisanje stavova druge strane, kako bi se opravdala krivica.
Poenta je da HDZ taj koji je u startu zaostrio odnose.