Pretpostavljam da je ovo najbolje mjesto za ovaj post - ako nije slobodno ga premjestite.
Naime, tokom prošle sedmice sam najprije na ulaznim vratima haustora našao zaljepljen plakat a u toku vikenda i pamflet u poštanskom sandučiću kojeg prenosim skeniranog u izvornoj formi:
Najprije, simpatizer sam NS od početka njenog djelovanja i s obzirom na sastav stranke i imidž koji stranka gaji smatrao sam da je ciljano glasačko tijelo stranke sačinjeno uglavnom od ljudi koji koriste svoj mozak i vole sami donositi sudove o stvarima koje ih se tiču.
Hajka koju je pokrenula NS uz predočeni materijal gazi sva moja uvjerenja kada je ova stranka u pitanju. Iznositi ovakve zatucane dogmatične tvrdnje bez iti jednog predočenog dokaza koji podupire ove navode je, u najmanju ruku, bezukusno.
Mi živimo u Sarajevu, gradu u srcu Evrope a ne u nekom afričkom selu koje nije čulo za asfalt. U Sarajevu ovo neće biti niti prva a niti zadnja kockarnica i ovo mogu smatrati kao provođenje nečijih ličnih interesa ili osvetu pod krinkom tobožnje brige za široku populaciju.
Prvi navod da je kockarnica beSpravno izgrađena je nonsens jer vlasnici očito imaju sve dozvole relevantnih institucija. Tvrdnja da će ista u našu ulicu dovesti nasilje i oružane okršaje je još jedan nečiji ružno odsanjani san. Nisam čuo niti za jedan ovakav okršaj u blizini postojećih kockarnica. Navod da će izložiti našu povodljivu omladinu kockanju i drogama zvuči još nevjerovatnije i na trenutak mi se učinilo da slušam hutbu nekog konzervativnijeg i ober tradicionalnog imama. Zašto se naša stranka ne pozabavi činjenicom da stotine sportskih kladionica diljem lijepe naše primaju opklade od dvanaestogodišnjaka? Iz nekog posebnog razloga im smeta klađenje na jednom višem uređenom nivou a te "niže oblike" valjda ignoriraju i pozdravljaju?!?
Nadalje tvrde da će postojanje iste oboriti cijene nekretnina. Još jedna kapitalna tvrdnja bez iti jednog dokaza ali valjda im do sada nakon par progutanih gluposti trebamo slijepo vjerovati i biti na granici narodnog ustanka te uz upaljene baklje i vile trebamo jurišati na tu gnjusnu zgradu jer će:
ozloglasiti Novo Sarajevo?!?!?
Smatram ovo velikom, nepismenom sramotom NS i svih upravljačkih struktura stranke koji su nešto ovako odobrili i unatoč prethodnim dobrim potezima i djelima pokazali da se baš niti po čemu ne razlikuju od katastrofalnog prosjeka.
Aferim gospodo