sve lijepo iscvjetalo,pa da podijelim koju sliku

Moderator: anex

ovo i jest brsljandobar osjecaj wrote:Svidjaju mi se tvoje ruze i ovaj puzavica nalik brsljanu. Vidim da su kruske svuda dobro rodile ove godine.
Ja ne mogu postavljati slike iz nase basce cisto zato sto sam ja lazni vikend bastovan a tata ipak sve sam radi. Iako je sve sito vlage i vapi za suncem, ipak buja zivot. Meni je plamenjaca ili nesto takvo unistilo predivne nasade hortenzija. Mada mi kazu da ce lisce koje je sad budjavo i sprzeno zamijeniti novo, nesto ne vjerujem. Ove godine u vise navrata padaju neke fuj kise.
Staro pitanje ali da napišem da mi je mraz spržio listove na nekoliko oraha koje sam tek posadio. Plodova i nije bilo, ali komšijama sve propalo, prava šteta. Imam i drugih voćki, koje sporo rastu, ove godine sam se nadao da će prvi put roditi, ali je mraz sve uništio.zippoo87 wrote:je li kome ovaj danasnji snijeg nanio kakvu stetu u bastama ili na usjevima ?
@zippoo, mozes mi reci ko otkupljuje ove krastavce,koliko je isplativo recimo na pola duluma,hoce li mi otkupljivaci dati potrebnu opremu i sadnice ili je to moja investicija?Zahvaljujem...zippoo87 wrote: btw.kod mene pocele pripreme za sadnju krastavca kornisona ,plantazni uzgoj
upravo postavljam kolce a uskoro ce mi doci i ostali materijal,sistem za navodnjavanje,mrezice,zica i ostalo
ima posla oko priprema ali neka,mora se raditi
ne mogu ti reci koliko je isplativo,jer i ja prvi puta sadim kornisone ,a posadio sam na skoro dunumufetic wrote:@zippoo, mozes mi reci ko otkupljuje ove krastavce,koliko je isplativo recimo na pola duluma,hoce li mi otkupljivaci dati potrebnu opremu i sadnice ili je to moja investicija?Zahvaljujem...zippoo87 wrote: btw.kod mene pocele pripreme za sadnju krastavca kornisona ,plantazni uzgoj
upravo postavljam kolce a uskoro ce mi doci i ostali materijal,sistem za navodnjavanje,mrezice,zica i ostalo
ima posla oko priprema ali neka,mora se raditi
hahahha ovo me bas nasmijavješalica wrote:Kome se moze prijaviti podvala sa sjemenima cvijexa?
Zlovenac ne bi bio zlovenac da u kesice cvijeca nije podvalio tikvu!
Inace ko kupuje proizvod semina.si nek radije preskoci da ne bi mu se desilo ko meni da umjesto karanfilcica,kate i sl.izraste tikva na balkonu
i to podivljala ko da je tretirana u cernobilu

ostalo mi nesto materijala pa da iskoristim a nesto sam dokupio i napravio sa bratomshmizlica wrote:ihhh zippo što s ti to skockao![]()
ja ne mogu prežaliti trešnje ove godine, mraz ih je skroz sredio

gdje zapelo shmizlo?shmizlica wrote:ima li iko iskustva sa čičokom?
jesam ja uzgajao 2-3 godineshmizlica wrote:ma nije zapelo nego posadila u jedan ćoškić i vidim raste li rastepravo da ti kažem nisam se uopšte susretala s njom nego dobila proljetos i probala pa me malo zaintrigirala i vidim pravo zdrava, pogotovo za dijabetičare....a nije ni loša za grickati, onako ko rotkvica....i tako ti ja nju i u zemlju ubacim
i sad čisto pitam jel još neko nekad gajio, koristio i tako to:)
važno je da si je posadila u ćoškić jer se širi kao korov...a zdrava jeste...samo ja je jedem jedino sirovu..kuhana mi ima neki čudan šmekshmizlica wrote:ma nije zapelo nego posadila u jedan ćoškić i vidim raste li rastepravo da ti kažem nisam se uopšte susretala s njom nego dobila proljetos i probala pa me malo zaintrigirala i vidim pravo zdrava, pogotovo za dijabetičare....a nije ni loša za grickati, onako ko rotkvica....i tako ti ja nju i u zemlju ubacim
i sad čisto pitam jel još neko nekad gajio, koristio i tako to:)

meni lici na sivu/crnu pjegavostzijad_e wrote:Zna li neko sa sigurnoscu reci dali je ovo plemenjaca na paradajzu ili je nesto drugo u pitanju.
Pozdrav svima ja sam novi na forumu, slucajno naletio na ovaj forumvrtlar wrote:flag wrote:Eeee komsinice, zdravo kako si?
Nego jel' ko pokusao saditi ponesto od ovih egzoticnijih biljaka, ja planiram aBda pawpaw bananu (Asimina triloba), sibirski kiwi (Actinidia Arguta) peruansku jagodu ili fizalis (Physalis peruviana) i dosta grozdja, e tu sam u fazi istazivanja koje sorte grozdja, a koje mogu izdurati nasu klimu. Preporuke i savjete objerucke prihvatam. Kontam da sve ovo narucim na eBuy-u, ali me strah (sto jednom Toto rece) da mi hrast ne posalju.