BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
teuta06

#6351 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by teuta06 »

vjeshalica wrote:Razlike nema izmedju Lenora,Deona i Ornela...svi dobro mirisu,ali izlape sad pa sad...inace losa ponuda i nikakav kvalitet imeksivaca kod nas...sve goly qurac i qrš
od svih omeksivaca koje sam probala Lenor, Ornel, dm-ov, Silan, najbolji koji održava miris je Violeta -ljubicasti. Probala sam i plavi, ali ljubicasti je pobijedio. Neki dan sam slagala odjecu i neki dzemper sam uzela, zimski debeli i jos se osjeti miris, imam osjecaj kao u reklami za neki omeksivac kad se obuce, osjeti se... :igrac:

imam jedan na cekanju duel dobila... pa cemo vidjeti.. kakav ce on biti :)
skafiskafsnjak

#6352 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by skafiskafsnjak »

Kupih ove dvije maze (20% i 30%).

Ova 20% je okej, ova od 30% presilna brate...
Nutella je bolja od ove 20%, bar meni. A ova druga nije za poredjenje jer nije ista vrsta namaza.

Jeste dobro, ali nije vala koliko ih dizu u nebesa :-)
KB9

#6353 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by KB9 »

30 je nestvarno dobra spram svega ostalog na (nasem) trzistu, stoji da je skupa al ne mozes kvalitet od niceg dat
skafiskafsnjak

#6354 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by skafiskafsnjak »

Meni presilna.... al haj tako bi se moglo reci... ova 30% opravdava cijenu , a ova od 20% bas i ne
geralt

#6355 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by geralt »

Danas prvi put uzeo Frutt sok od jabuke u Pennyju, i nevjerovatno je dobar. Nisam neki veliki konzument sokova, ali je dobar za djecu, zdrav i sto je najvaznije ukusan. Cijena po litru mu je isto pravo povoljna s obzirom na kvalitet. :thumbup:
NediM17

#6356 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by NediM17 »

Kupio Smajićevu pavlaku 800g od 12%, otvorim u njoj nekakve crvene naslage na zidu kantice. Znao sam za plijesni raznih vrsta ali ovo prvi put vidjeh. Pa ti podrži domaće. :shock:
strong69

#6357 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Kupuju li se Padjeni jos? Jedan od donatora za spomenik Drazi Mihailovicu u Bileci, antifašisti i ljudini. Jebali nas Padjeni da nas jebali.
boshniak

#6358 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by boshniak »

strong69 wrote:Kupuju li se Padjeni jos? Jedan od donatora za spomenik Drazi Mihailovicu u Bileci, antifašisti i ljudini. Jebali nas Padjeni da nas jebali.
Barem mlijeka i mlijecnih proizvoda imamo domacih da im strani ne mogu parirati.
banjaluka078

#6359 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by banjaluka078 »

strong69 wrote:Kupuju li se Padjeni jos? Jedan od donatora za spomenik Drazi Mihailovicu u Bileci, antifašisti i ljudini. Jebali nas Padjeni da nas jebali.
Daj link za tu infomaciju.
nepass1

#6360 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nepass1 »

nikad ga nisam ni kupio
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6361 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mk ultra »

geralt wrote:Danas prvi put uzeo Frutt sok od jabuke u Pennyju, i nevjerovatno je dobar. Nisam neki veliki konzument sokova, ali je dobar za djecu, zdrav i sto je najvaznije ukusan. Cijena po litru mu je isto pravo povoljna s obzirom na kvalitet. :thumbup:
može li to stajati? nisam još probao onaj iz penija

ja sam kupovao kod čovjeka cijeđenu jabuku po litar u staklenci, 2KM bilo, ali bogami ako se ne popije za dan, vec naredni kisi pomalo, treći dan nema šanse ni u frižideru :skoljka:
nivla

#6362 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nivla »

mk ultra wrote:
geralt wrote:Danas prvi put uzeo Frutt sok od jabuke u Pennyju, i nevjerovatno je dobar. Nisam neki veliki konzument sokova, ali je dobar za djecu, zdrav i sto je najvaznije ukusan. Cijena po litru mu je isto pravo povoljna s obzirom na kvalitet. :thumbup:

ja sam kupovao kod čovjeka cijeđenu jabuku po litar u staklenci, 2KM bilo, ali bogami ako se ne popije za dan, vec naredni kisi pomalo, treći dan nema šanse ni u frižideru :skoljka:
ma nije to do prirodnosti nego mu ne valja pasterizacija ko u milkosu
Naslovnica

#6363 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

banjaluka078 wrote:
Nije da ne vjerujem ali bih volio da vidim link, čisto da se potvrdi.
geralt

#6364 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by geralt »

mk ultra wrote:

Pasterizovan je, i ima neku specijalnu pipu na dnu koja sprjecava ulazak zraka kad sipas sok, tako da se ne mora drzati u frizideru. Sok je u nekakvoj plasticnoj kesi koja se polako prazni dok ga sipas. Ne znam koliko je efikasno na duge staze, ali meni stoji 3. dan nacet van frizidera i nije se pokvario
Naslovnica

#6365 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

geralt wrote:
mk ultra wrote:

Pasterizovan je, i ima neku specijalnu pipu na dnu koja sprjecava ulazak zraka kad sipas sok, tako da se ne mora drzati u frizideru. Sok je u nekakvoj plasticnoj kesi koja se polako prazni dok ga sipas. Ne znam koliko je efikasno na duge staze, ali meni stoji 3. dan nacet van frizidera i nije se pokvario
Nama nikada nije docekao treci dan. Popije se. 8-)
btw, kupujemo taj vec nekoliko godina, nema dalje sto se tice omjera kvalitet/cijena.
Ja_Ja

#6366 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ja_Ja »

skafiskafsnjak wrote:Meni presilna.... al haj tako bi se moglo reci... ova 30% opravdava cijenu , a ova od 20% bas i ne
Meni je ova od 20% bolja od Nutelle, doduse nisam nikad bio neki fan Nutelle. Bas fina, kremasta, i pravo ukusna. Ova od 30% mi je prejaka, ona je na granici izmedju cokoladnog namaza i putera od kikirikija, a ja taj puter ne mogu ocima gledat.
skafiskafsnjak

#6367 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by skafiskafsnjak »

Ja_Ja wrote:
skafiskafsnjak wrote:Meni presilna.... al haj tako bi se moglo reci... ova 30% opravdava cijenu , a ova od 20% bas i ne
Meni je ova od 20% bolja od Nutelle, doduse nisam nikad bio neki fan Nutelle. Bas fina, kremasta, i pravo ukusna. Ova od 30% mi je prejaka, ona je na granici izmedju cokoladnog namaza i putera od kikirikija, a ja taj puter ne mogu ocima gledat.

Pa dobro, o ukusima se ne raspravlja. Nisam rekao da ne valja...ali nakon nje, kad probam Nutellu , bolja mi Nutella.

Ali dobre su...i 20% i 30%...
vjeshalica

#6368 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vjeshalica »

NediM17 wrote:Kupio Smajićevu pavlaku 800g od 12%, otvorim u njoj nekakve crvene naslage na zidu kantice. Znao sam za plijesni raznih vrsta ali ovo prvi put vidjeh. Pa ti podrži domaće. :shock:
Mozda nije uskladistena kako treba..
Mlijecni proizvodi su osjetljivi a gazdurine vole stediti na struji
strong69

#6369 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Naslovnica wrote:
banjaluka078 wrote:
Postavio sam bio fotografiju na drugoj temi na kojoj je spisak sa donatorima. Moderacija mi je to obrisala a mene upozorila da krsim pravila privatnosti pojedinaca (vjerovatno im je neko prijavio) i da ce me trajno banovati.
madesa

#6370 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

vjeshalica wrote:
NediM17 wrote:Kupio Smajićevu pavlaku 800g od 12%, otvorim u njoj nekakve crvene naslage na zidu kantice. Znao sam za plijesni raznih vrsta ali ovo prvi put vidjeh. Pa ti podrži domaće. :shock:
Mozda nije uskladistena kako treba..
Mlijecni proizvodi su osjetljivi a gazdurine vole stediti na struji
nazalost i meni se desilo sa smjaic pavlakom tak oda izbjegavam je
Naslovnica

#6371 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

strong69 wrote:
Naslovnica wrote:
banjaluka078 wrote:[quote="strong69"Kupuju li se Padjeni jos? Jedan od donatora za spomenik Drazi Mihailovicu u Bileci, antifašisti i ljudini. Jebali nas Padjeni da nas jebali./quote]

Postavio sam bio fotografiju na drugoj temi na kojoj je spisak sa donatorima. Moderacija mi je to obrisala a mene upozorila da krsim pravila privatnosti pojedinaca (vjerovatno im je neko prijavio) i da ce me trajno banovati.
[/quote][/quote][/quote]
Ništa me ne bi iznenadilo.
Bloo
Globalna šefica

#6372 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bloo »

Posalji mu na pp :mrgreen:
strong69

#6373 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Ma pozalio sam sto sam to postavio uopste. Kao da ce to uticati na nekoga. Ja imam odredjene stavove po tom pitanju isto kao i za Manju tako i za ove i nisam razmisljao (a trebao sam) da ima ljudi koji misle drugacije i da to moze samo izazvati polemiku i svadju kao i za Manju sto je bilo. Pojeo govno. Jos mi je to slikao rodjak iz Gacka, povratnik. Necu vise... Boli me kita. Neka kupuje ko sta hoce.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6374 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by _BataZiv_0809 »

cranberries wrote:Dugo očekivani...

Image
Je li ovo znaci da Softly ide u povijest ili ce imati vise linija omeksivaca?
Henry Chinaski

#6375 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Henry Chinaski »

Nisam nikad ništa kupio ali sad znam da i neću.
Post Reply