TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#6351 Re: TENIS

Post by veljaca »

Spreman za OI
Federer: Zlatnu olimpijsku medalju sam osvojio kad sam sreo Mirku
Švicarski teniser Roger Federer kao broj 1 na svijetu i prvi nositelj dočekuje Olimpijske igre koje će se održavati u Wimledonu, gdje je nedavno proslavio novu Grand Slam pobjedu.

U svojoj veličanstvenoj karijeri Federeru nedostaje zlatna olimpijska medalja. Ima je u parovima, kada je sa Stanislasom Wawrinkom slavio u Pekingu prije četiri godine, no sam veli da ima zlatnu medalju još od 2000. godine.

"Da, osvojio sam je davne godine u Sydneyju. Tada sam upoznao svoju sadašnju suprugu Mirku. To je definitivno moja zlatna medalja", uz smijeh je rekao Federer i dodao:

"Definitivno mi pobjeda ove godine u Wimbledonu daje mnogo veću sigurnost i snagu prije početka Olimpijskih igara. No, Igre su stvarno zanimljivo i posebno takmičenje. Mi, barem u tenisu, imamo ko zna koliko prilika tokom godine. Izgubiš jedan turnir, ali već si iduće sedmice na drugom. Ili, ako pogriješiš na nekom velikom, iduće godine si opet tamo. No, Igre nam dolaze svake četiri godine. Šanse su daleko rjeđe i nemaš pravo na greške. Dakle, svaki meč, svaki gem i poen treba odigrati vrhunski", završio je Švicarac.

-------------------------------

:thumbup:

Da nije ovako fin - covjek bi pomislio da je negdje "zgrijesio" i da se sada vadi kod zene ...... :lol: :lol: :lol: :lol:
shake69

#6352 Re: TENIS

Post by shake69 »

veljaca wrote:Spreman za OI
Federer: Zlatnu olimpijsku medalju sam osvojio kad sam sreo Mirku
Švicarski teniser Roger Federer kao broj 1 na svijetu i prvi nositelj dočekuje Olimpijske igre koje će se održavati u Wimledonu, gdje je nedavno proslavio novu Grand Slam pobjedu.

U svojoj veličanstvenoj karijeri Federeru nedostaje zlatna olimpijska medalja. Ima je u parovima, kada je sa Stanislasom Wawrinkom slavio u Pekingu prije četiri godine, no sam veli da ima zlatnu medalju još od 2000. godine.

"Da, osvojio sam je davne godine u Sydneyju. Tada sam upoznao svoju sadašnju suprugu Mirku. To je definitivno moja zlatna medalja", uz smijeh je rekao Federer i dodao:

"Definitivno mi pobjeda ove godine u Wimbledonu daje mnogo veću sigurnost i snagu prije početka Olimpijskih igara. No, Igre su stvarno zanimljivo i posebno takmičenje. Mi, barem u tenisu, imamo ko zna koliko prilika tokom godine. Izgubiš jedan turnir, ali već si iduće sedmice na drugom. Ili, ako pogriješiš na nekom velikom, iduće godine si opet tamo. No, Igre nam dolaze svake četiri godine. Šanse su daleko rjeđe i nemaš pravo na greške. Dakle, svaki meč, svaki gem i poen treba odigrati vrhunski", završio je Švicarac.

-------------------------------

:thumbup:

Da nije ovako fin - covjek bi pomislio da je negdje "zgrijesio" i da se sada vadi kod zene ...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Zna on dobro kako je zijaniti na OI i kad si na vrhuncu. Pomeo ga je Berdych u Atini, ako se ne varam u drugom kolu, a Tomas tada nije imao ni 19 godina!. Ni seta Roger nije osvojio a prakticno je pola godine prije toga pocela njegova dominacija u bijelom sportu. Bilo bi lijepo da u Londonu napokon uzme zlato i upotpuni kolekciju trofeja.
ultima_palabra

#6353 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, osim OI mu fali i Davis Cup :D
veljaca

#6354 Re: TENIS

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:Pa dobro, osim OI mu fali i Davis Cup :D
Mislim da njemu najvise fali nasljednik, pored one dvije kcerke .... Mora pod hitno poraditi na tome .... :mrgreen:
A sigurno i radi, dok ovoliko hvali svoju Mirku ...
Leopold_IV

#6355 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

veljaca wrote:
ultima_palabra wrote:Pa dobro, osim OI mu fali i Davis Cup :D
Mislim da njemu najvise fali nasljednik, pored one dvije kcerke .... Mora pod hitno poraditi na tome .... :mrgreen:
A sigurno i radi, dok ovoliko hvali svoju Mirku ...
Mudro zboris....pa da za 20-ak godina uzivamo u Federer junioru kako hara terenima :-)
Dugi nožni nokti

#6356 Re: TENIS

Post by Dugi nožni nokti »

Kad je izvlačenje za OI? Je li danas? :-)
shake69

#6357 Re: TENIS

Post by shake69 »

Dugi nožni nokti wrote:Kad je izvlačenje za OI? Je li danas? :-)
da
Leopold_IV

#6358 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Danas u 12:00h...

Nagradno pitanje je u ciji ce zrijeb upasti Murray...
Leopold_IV

#6359 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

zna li se ko, s kim?

Ultima ti si inace majstor zrijebova...ima li igdje ista?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6360 Re: TENIS

Post by Velkoski »

shake69

#6361 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:zna li se ko, s kim?

Ultima ti si inace majstor zrijebova...ima li igdje ista?
Roger na Kolumbijca Falla u prvom kolu a u polufinalu na Ferrera. Djoko na Murraya u semifinal!
ultima_palabra

#6362 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Heh, valjda mi nije toliko zanimljivo ovaj put :)
Evo i žena:
AZARENKA V vs BEGU IC
MARTINEZ SANCHEZMJ vs HERCOG P
TATISHVILI A vs VOGT S
ZHENG J vs PETROVA N

ERRANI S vs WILLIAMS V
ERAKOVIC M vs WOZNIAK A
VOSKOBOEVA G vs BABOS T
CETKOVSKA P vs KERBER A

WILLIAMS S vs JANKOVIC J
BARTHEL M vs RADWANSKA U
SCHIAVONE F vs ZAKOPALOVA K
ARVIDSSON S vs ZVONAREVA V

LI N vs HANTUCHOVA D
CORNET A vs PASZEK T
MEDINA GARRIGUES A vs WICKMAYER Y
KEOTHAVONG A vs WOZNIACKI C

STOSUR S vs SUAREZ NAVARRO C
CLIJSTERS K vs VINCI R
SZAVAY A vs BALTACHA E
MCHALE C vs IVANOVIC A

LISICKI S vs JABEUR O
HALEP S vs SHVEDOVA Y
MARTIC P vs SAFAROVA L
PEER S vs SHARAPOVA M

KVITOVA P vs BONDARENKO K
HSIEH SW vs PENG S
CIRSTEA S vs PENNETTA F
PIRONKOVA T vs CIBULKOVA D

KIRILENKO M vs DUQUE-MARINO M
SOLER ESPINOSA S vs WATSON H
LEPCHENKO V vs CEPEDE ROYG V
GOERGES J vs RADWANSKA A
Last edited by ultima_palabra on 26/07/2012 13:42, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6363 Re: TENIS

Post by Admir_1984 »

djokovic rodik drugo kolo

marej-paprika prvo kolo

federer tesko da moze imati vecih problema do finala :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6364 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Julia odmah ispada :mrgreen:
ultima_palabra

#6365 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Prva dva kola Federer igra protiv dvojice koja su ga umalo izbacila sa Wimbledona... a ovaj put je u 2 seta :)
Leopold_IV

#6366 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Prva dva kola Federer igra protiv dvojice koja su ga umalo izbacila sa Wimbledona... a ovaj put je u 2 seta :)
bas tako, Fedex u prva 2 kola moze igrati sa 2 igraca od kojih je gubio 2 seta (i to dva seta koja bi ga u ovom formatu izbacila) tako da ce biti zanimljivo mada mislim da ce Juzhny istresti Benneteau-a.

Par Nalbandian - Tipsarević vec postaje default, je li ovo 4x samo ove godine? Kakva je vjerovatnost za tako nesto? I to 2x za redom na travi all england cluba...zanimljivo...mozda i derbi prvog kola.

Tsonga, Murray, Delpo, Berdych, Roddick, Raonic u Djokovicevom dijelu zrijeba...zanimljivo.
Napokon je i Federera zrijeb "pripazio" mada u konacnici to ne mora nista znaciti.
Leopold_IV

#6367 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ispravka Delpo je u Fedexovom dijelu zrijeba....
Jameka

#6368 Re: TENIS

Post by Jameka »

leet wrote:Julia odmah ispada :mrgreen:
Nece zar, nije valjda dzabe dosla. :-)
Hajd, prosla je bolje od hude Jankovicke. :D
shake69

#6369 Re: TENIS

Post by shake69 »

Bas se zrijeb namjestio Svicarcu. Ne vjerujem da Falla i Benneteau mogu ponoviti onakva dva izdanja protiv njega. Puno toga se promijenilo a i ulog je znatno veci sada, Roger prepun samopouzdanja. Nagazna bi mogla biti 1/4 finala, ali i tamo ide Delpo, da je neko drugi, ko zna. Tesko ce se izbjeci finale Novak-Roger, iako ni mogucnost reprize wimbledonske zavrsnice nije iskljuciva.
citadela

#6370 Re: TENIS

Post by citadela »

Dobar zrijeb za Rogera, napokon.

Hoce li biti sutra na BHT-u prenos ?
perfect_guy

#6371 Re: TENIS

Post by perfect_guy »

citadela wrote:Dobar zrijeb za Rogera, napokon.

Hoce li biti sutra na BHT-u prenos ?
da, od 11 pa negdje do 5-6
Mustang1

#6372 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Stani jel fakat igra Kolschreiber na olimpijadi i u Kitzbuhelu ? Jest da on ne igra sutra svoj mec ali opet nece doci na turnir isti dan kad igra i mec .. I ne kontam sto prije nije ispao :-) Ili ce propustiti olimpijadu zbog ovog turnira ? :oops:
Leopold_IV

#6373 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Bubalo1 wrote:Stani jel fakat igra Kolschreiber na olimpijadi i u Kitzbuhelu ? Jest da on ne igra sutra svoj mec ali opet nece doci na turnir isti dan kad igra i mec .. I ne kontam sto prije nije ispao :-) Ili ce propustiti olimpijadu zbog ovog turnira ? :oops:
da, igra prvo kolo protiv Blaza Kavcica iz Slovenije...ma garant gubi od Volandrija danas....i trci na OI.
Mustang1

#6374 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

A vidim sad po stranicama svi pisu o tome kako se pricalo da ce predati i sad kao svi sigurni da ide do kraja .. Kakvog kraja nece doci u London 2 sata pred mec :D
Mustang1

#6375 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Mozda je jos rano ali u prvom setu svaku kljucnu lopticu Kohlscrieber je zakucao u mrezu .. I kod brejka u mecu za Volandri.. i kod mini brejka i ovu sad na set poen vani poslao .. Ali eto .. Ako izgubi ovo svaka mu cast za reziju .. Mogao bi u Hollywood :D
Al je ovaj Vollandri glup ..I ako pobijedi ..Pobijedit ce ni kriv ni duzan .. Kohlscreiber bi mogao sam od sebe izgubiti danas ako izgubi :D
Post Reply