iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
swirl

#6351 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Chuckie wrote:Evo pokrenuh ga bez problema ništa ne izbaciva.
Kod mene ne moze, kaze nema internet konekcije, a pun signal wi fi. Navodno su im pali serveri
zlatan01

#6352 Re: iPhone - All about

Post by zlatan01 »

Chuckie wrote:Možeš uradit jailbreak, ali ništa ne dobivaš time.
Zar nije JB uslov da se moze instalirati iGo GPS bezplacanja? Usput, kako se istaliraju takve aplikacije na jailbrakan telefon, mislim ako ima negdje tutorijal?
Chuckie

#6353 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

zlatan01 wrote:
Chuckie wrote:Možeš uradit jailbreak, ali ništa ne dobivaš time.
Zar nije JB uslov da se moze instalirati iGo GPS bezplacanja? Usput, kako se istaliraju takve aplikacije na jailbrakan telefon, mislim ako ima negdje tutorijal?
Mislio sam da nećeš dobiti ništa u pogledu otključavanja telefona.

Možeš tako instalirati navigaciju, ukucaj na google iGO Primo, jer je najbolji. Naći ćeš nešto.
Haris033

#6354 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

Pitanje za Chuckie-a :?

U zadnje vrijeme moj iPhone 4 se ne može konektovati na App Store, tj kada hoću da skinem neku free aplikaciju ili pak da napravim update postojećih free aplikacija (sve preko wi-fi), konstantno mi izbacuje "cannot connected to iTunes(App) store"!??? Takođe, aplikacije koje sam skinuo preko Installous-a više neće da prebacuje u iTunes (10.6.1.7), što je prije radio sasvim normalno... iTunes konstantno izbacuje poruku da se autorizujem, što sam ja davno uradio, probao sam i ponovo da se logujem, te restartovao iPhone, međutim, nikakvog napredka... Da li se ovo sve dešava zbog instalirane najnovije verzije iTuesa ili...??? Zato, Chuckie, pls,pomagaj....!!! ;-)

Btw, zanima me da li ja sam mogu napraviti update iOS-a na 5.1.1. i kakva je procedura?

Posjedujem iPhone 4 (jailbreak), iOS 5.0.1., Modem Firmware 03.10.01.

Hvala
Chuckie

#6355 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Jedino restore tu pomaze na 5.1.1 plus JB Absinthom. Jel simfree/gevey?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Haris033

#6356 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

Chuckie wrote:Jedino restore tu pomaze na 5.1.1 plus JB Absinthom. Jel simfree/gevey?

iPhone radi preko Gevey kartice. Kontam da sam odradim restore, te update na 5.1.1., ali mi trebaju detaljne instrukcije, pa me zanima imaš li neki link? Mogu li šta zeznuti Ili je ipak bolja opcija da dam 30 KM za update???
Chuckie

#6357 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Te nisi pao s Marsa da istresas 30KM za to.

Prvo pokreni klix i klikni Save shsh.

Sva bit ti je da napravis Custom fw od 5.1.1 preko Redsn0wa i da taj Custom fw ubacis da sacuvas bb da bi radio gevey.

Potom uradis JB istim tim Redsn0wom, i sa Cydie instaliras Racoon tweak da dobijes untethered jb.

Za upute pogledaj omizio.com

ChataDodajStaHoces

#6358 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

Narucio sam preko prijateljice u SAD iPad 3 sad kako sam u mogucnosti da uradim JB na 5.1.1 :) Mislim da ce se cijena od 500usd itekako isplatiti, s obzirom da je kod nas cijena 16gb wifi modela oko 1200KM a mene ce izaci oko 800 :) Razlika u odnosu na iPad 2 je 100 dolara, ali kontam da cu ga uvijek moci prodati za veci iznos, ukoliko se nekad odlucim za bolji...

Koja je razlika JB iPada u odnosu na iPhone, ove zezancije sa basebandom nema, jel tako? Cisti upload preko iTunesa na 5.1.1 i jB Absinthom?
Haris033

#6359 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

Chuckie wrote:Te nisi pao s Marsa da istresas 30KM za to.

Sva bit ti je da napravis Custom fw od 5.1.1 preko Redsn0wa i da taj Custom fw ubacis da sacuvas bb da bi radio gevey.

Potom uradis JB istim tim Redsn0wom, i sa Cydie instaliras Racoon tweak da dobijes untethered jb.

Budem probao. Nadam se da neću šta zeznuti... :-D TY!
iPod

#6360 Re: iPhone - All about

Post by iPod »

Chata87 wrote:Narucio sam preko prijateljice u SAD iPad 3 sad kako sam u mogucnosti da uradim JB na 5.1.1 :) Mislim da ce se cijena od 500usd itekako isplatiti, s obzirom da je kod nas cijena 16gb wifi modela oko 1200KM a mene ce izaci oko 800 :) Razlika u odnosu na iPad 2 je 100 dolara, ali kontam da cu ga uvijek moci prodati za veci iznos, ukoliko se nekad odlucim za bolji...

Koja je razlika JB iPada u odnosu na iPhone, ove zezancije sa basebandom nema, jel tako? Cisti upload preko iTunesa na 5.1.1 i jB Absinthom?
Posto je kod tebe Wi-Fi verzija iPad 3 baseband ti ne igra nikakvu ulogu. Mozes ga naravno podici na 5.1.1 preko iTunesa, i jailbreak sa Absinth 2.x i to je to.

http://iclarified.com/entry/index.php?enid=22188&laid=
ChataDodajStaHoces

#6361 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

iPod wrote:Posto je kod tebe Wi-Fi verzija iPad 3 baseband ti ne igra nikakvu ulogu. Mozes ga naravno podici na 5.1.1 preko iTunesa, i jailbreak sa Absinth 2.x i to je to.

http://iclarified.com/entry/index.php?enid=22188&laid=
Ma tako sam i mislio :) Hvala na potvrdi :thumbup:
vivax

#6362 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

I ja sam se ziv nasekirao kad mi se isto desilo, google navodi da je do slabo izolirane uticnice?!
No, ne zamaraj se time, puni ga preko USB ili na struju, ali ga nemoj koristiti, jer je neupotrebljiv za vrijeme punjenja. :zoka:

sent from my PC which types faster than iPhone
Ma jbg. na USb sve normala...Al eto nekada covjek hoce da se zavali u krevet i čačka na telefonu a usput i bateriju da puni..Al eto na utičnicu ne može, a da ne nosam racunar za sobom da bi punio...Btw... Dobro je pa nije do telefona, mislio sam da je do njega.. al eto nije...:D
vivax

#6363 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Chuckie wrote:
vivax wrote:Imam problem sa punjenjem, ukljucim telefon u racunar i sve regularno, puni se itd..A kad ga ukljucim u struju touch mu poludi, dok razvucem ono da otljucam tastaturu, napatim se, isto tako i sa meniem, dotaknem na jednu ikonu on mi otvori nesto lijevo....Ne kontam sta bi moglo biti, prvi put otkako imam telefon stavim da se puni preko uticnice. Jel' moguće da je do punjača, ili... ?Znači sve radi normalno kad ga punim preko usb-a...:S..
Sto ga punis na kineskom punjacu, hoces da ti rikne.

Ma ne znam ni kako da prepoznam koji je kineski punjac,na ovome ne pise gdje je napravljen.:S..evo slika ovog mog punjača pa ako mozes skontati jel' to kineski ili nije..:S

http://upload.slike.com/slike/csEnJ.jpg
electric

#6364 Re: iPhone - All about

Post by electric »

vivax wrote:
Chuckie wrote:
vivax wrote:Imam problem sa punjenjem, ukljucim telefon u racunar i sve regularno, puni se itd..A kad ga ukljucim u struju touch mu poludi, dok razvucem ono da otljucam tastaturu, napatim se, isto tako i sa meniem, dotaknem na jednu ikonu on mi otvori nesto lijevo....Ne kontam sta bi moglo biti, prvi put otkako imam telefon stavim da se puni preko uticnice. Jel' moguće da je do punjača, ili... ?Znači sve radi normalno kad ga punim preko usb-a...:S..
Sto ga punis na kineskom punjacu, hoces da ti rikne.

Ma ne znam ni kako da prepoznam koji je kineski punjac,na ovome ne pise gdje je napravljen.:S..evo slika ovog mog punjača pa ako mozes skontati jel' to kineski ili nije..:S

http://upload.slike.com/slike/csEnJ.jpg
100% made in China:D
vivax

#6365 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

100% made in China:D
hahahahaha... vjerujem da jeste....mada to nigdje ne pise...a gledam sad po piku.. milion nekih vrsta ima...i hajd ti njemu znaj koji je kineski koji nije...
Chuckie

#6366 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Kinez brate.

Kupi na ebayu od engleza polovan original, tako sam ja kupio 3-4 komada po smiješnim cijenama 3-4 funte.

Samo zbaviš onaj adapter za našu struju 2KM i imaš original za cenera. Pusti ove naše po piku, i univerzalno koji traže 70KM za "original" punjač :lol:
Last edited by Chuckie on 31/05/2012 18:36, edited 1 time in total.
_Astra_

#6367 Re: iPhone - All about

Post by _Astra_ »

Pozdrav jabucarima... Dobio sam iPad 3 s koje btw i sad tipkam...wifi 4g... Guglao sam i niko nije fino " narodski" objasnio sta se dobija jailbreakom...? InstalirNje softwarea koji se inace placa ili?? Jel postoji jb za ipad 3... I kkako ga odraditi... Posto sam novi u apple svijetu... Kako da instaliram tapatalk? Na appstoreu sve i da hocu da platim kaze da nije validna payment method. Pretpostavljam da je razlog jer se kupuje iz BiH ??? Hvala na pomoci
Ps znam instalirati obicne free aplikacije i igrice s app store ali nista sto se placa ne moze....
Chuckie

#6368 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Da, Jailbreakom dobijaš sve aplikacije sa Appstora besplatno, plus Cydia store na kojem imaš tweakove za totalnu modifikaciju izgleda iOS-a, ama vidjet ćeš kad se malo ufuraš, pregledaj Youtube nije ništa mudro slovo.

Jailbreak radiš Absinthe alatom, samo jedan klik i to je to.

http://greenpois0n.com/ > Imaš u gornjem lijevom uglu 2.0.4 verziju.
vivax

#6369 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Chuckie wrote:Kinez brate.

Kupi na ebayu od engleza polovan original, tako sam ja kupio 3-4 komada po smiješnim cijenama 3-4 funte.

Samo zbaviš onaj adapter za našu struju 2KM i imaš original za cenera. Pusti ove naše po piku, i univerzalno koji traže 70KM za "original" punjač :lol:
Zato ce se i nacekati da im neko kupi te punjace...Hvala tebi brate na savjetu, za ovaj e-bay...

To Chuckie komputeru.. :D
electric

#6370 Re: iPhone - All about

Post by electric »

[/quote]To Chuckie komputeru.. :D[/quote]
hvala Čakiju na mnostvu korisnih savjeta :D keep it up bro :-D
Saka

#6371 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Chuckie wrote:Te nisi pao s Marsa da istresas 30KM za to.

Redsn0w ne podrzava zadnji 5.1.1. Custom mora da pravi sa sn0wbreeze.
Onda JB moze raditi direktno sa Absinthe i ima odmah untethered.
Chuckie

#6372 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Redsn0w zadnji podržava pravljenje custom 5.1.1.

Ako će Sn0wbreezom raditi, što će mu JB Absinthom kad ga je već Sn0wbreeze uradio?
Redsn0w je uvijek za klasu radio stabilnije i uvijek bi prije s njim radio to, nego li sa SB.
Last edited by Chuckie on 31/05/2012 20:58, edited 2 times in total.
Vertig0

#6373 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Kakvu zastitu koristite za iphone 4/4s?
Imate li sta da mi preporucite, a da ne izgleda ruzno :D
Chuckie

#6374 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Jarane ne koristim nikakvu, gol ko od majke rođen. Svaki bamper mu usere izgled. Ni folija nemam. :D
Vertig0

#6375 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Isti sam ti, ali mi je u 10 dana 2 puta ispao i napuklo mi zadje staklo, pa sam ga morao mijenjati.
Tako da sad ozbiljno razmisljam o nekom bumperu :D
Post Reply