Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mp3problem wrote:Ja sam 50 nijansi sive pročitala iz dva puta.
Mislim da je to prvi ljubavni roman koji sam pročitala od srednje škole, inače ne volim ljubavne romane, volim surove, realne knjige koje nemaju tipični hepi ending.
Ali 50 nijansi sive mi se dopao jedino iz razloga što sam ga shvatila kao roman o ljudskim granicama, o pomjeranju istih, o eksperimentiranju. Mislim stil pisanja je grozan, ono čim pročitam dobro skrojeno odijelo, veliki ud i slične fraze, odmah znam da to nije knjiga za mene, baš me zanima kako bi neko od ruskih pisaca napisao roman na ovu tematiku.
Sve u svemu, drago mi je da sam ga pročitala, nije vrhunsko književno djelo, ali treba čovjek nekada i da pusti mozak na pašu. Kupit ću si i drugi dio, zapravo jedva čekam da ga krenem čitati.
Uz 50 nijansi, čitala sam i Kolibu, nije mi se dopala, jednostavno ja ne mogu razumjeti religioznost i to neko pronalaženje boga i duhovnosti i opravdavanje nekih događaja božjom voljom. Pokušala sam je čitati bez predrasuda, ali nije mi pošlo za rukom. Možda je ponovo pročitam za 10 godina, pa razumijem.
I Kunderu, knjiga smijeha i zaborava, i nije mi se ni Kundera dopao, lik je poremećen u glavi, pravo je bolestan. Nisam nepodnošljivu lakoću čitala, nema je nigdje podići, ali def. ću Kunderu opet čitati, zaintrigirao me je.
Slazem se sa tobom sto se tice 50 nijansi, sto se tice Kolibe, ja je imam u elektronskom obliku tri puta sam je vec pokusavala poceti citati, ali jednostavno ne ide...mozda nekad kad bas ne budem imala nista drugo za citati.
Recimo i "Vodoriga" je knjiga koju većina hvali, cak pisu da im je promjenila pogled na zivot, ja procitala vise od pola da nadjem to "nesto" ali i dalje mi je toliko dosadna i jako tesko se usredociti na citanje.
Inace, naucila sam se citati knjige u elektronskom obliku, vise mi nije bauk uzeti laptop na krilo i citati (valjda cu uskoro nabaviti Kindle ili nesto slicno ) pa imam jako puno "skinutih" knjiga i onda sto izreka kaze "kad maja ima masla i gu...icu maze" , pa tako i ja, cim vidim da se ne mogu usredociti na neku knjigu odmah prelazim na drugu
Ja pokušala jučer naći 50 nijansi mračnije da čitam (II dio od sive) jer ne kupujem beletristiku već samo klasiku i enciklopedije, žao mi dati pare na nešto što neću nikad više pročitati, nisam uspjela naći, pa ako može na private odakle skidaš knjige
Hvala!
nedavno sam odgledala film, Ghost Dog: The way of the samurai.. pa me utisak "poneo".
Potpuno drugacija slika drevnog Japana.. mada sam na pocasno mesto stavila knjigu Rasomon
Dobra,dobra pravo....uvijek kad čitam ovu knjigu postanem gladan ....ne bez zezancije preporučio bi ti nastavak ove knjige "Povratak iz Gulaga" ako je nisi pročitao.
Dobra,dobra pravo....uvijek kad čitam ovu knjigu postanem gladan ....ne bez zezancije preporučio bi ti nastavak ove knjige "Povratak iz Gulaga" ako je nisi pročitao.
Nisam citao ali cu pokusati da je nabavim. Hvala na preporuci
mini2 wrote:kakva je to knjiga, nijanse te? čujem da je ljudi spominju latterly, nešto popularno?
Ma da, knjige su postale bestseller, ali nisu nista posebno. Malo bolji ljubavni roman.
Ja imam link za drugi dio (koji nemoj citati ako nisi citala prvi) pa ti mogu poslati. Za prvi dio nemam, a ni za treci.
Ako neko ima za treci nek mi sibne na PP! Iako ne znam je li se isplati čitati.
Mozda i najbolji grishamov pravni triler. Sve njegove knjige iz osamdesetih i devedesetih po kojima su snimljeni i holivudski filmovi (vrijeme ubijanja, firma, akte pelikan, klijent, komora, odbjegla porota i jos onaj jedan sa Claire Daines) su daleko bolje i uvjerljivije nego ove novije. Nekako je izgubio na kvalitetu, iako je bio i ostao majstor pripovijedanja.
Trenutno Zbogom oruzje, stigao do pola i moram priznati da sam nekako vise ocekivao, al, eto, moze proci.
trenutno citam: Ja sam bog...nije losa knjiga...ali prvih 200 stranica radnja je tako usporena da sam haman htjela da odustanem od citanja onda krene da ne mozes stici sto prije procitati sta ce se desiti.
I napokon sam dobila Djavolju Zvijezdu JO Nesbo-a. Donijela mi prijateljica iz HR-a. Nocas ce biti veselo
mini2 wrote:kakva je to knjiga, nijanse te? čujem da je ljudi spominju latterly, nešto popularno?
Ma da, knjige su postale bestseller, ali nisu nista posebno. Malo bolji ljubavni roman.
Ja imam link za drugi dio (koji nemoj citati ako nisi citala prvi) pa ti mogu poslati. Za prvi dio nemam, a ni za treci.
Ako neko ima za treci nek mi sibne na PP! Iako ne znam je li se isplati čitati.
uh, ne čitam ljubavne romane, hvala ti u svakom slučaju