BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- MTV
#6351 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kod mene eronet na dopune brzina izmedju 5/3 do 8/4 i nece vise.
- nagibSA
#6352 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Last edited by nagibSA on 14/07/2018 11:14, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
- zateznistub
#6354 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vala ni beni ni ja nismo u nekim mnogo različitim regionima, on Hrasno ja Dobrinja...nije neka razlika...escobar__ wrote:Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub.
- beni-bu-man
#6355 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Raja je pisala da na Stupu imaju bas problema sa Eronetom, haj budi pametanzateznistub wrote:Vala ni beni ni ja nismo u nekim mnogo različitim regionima, on Hrasno ja Dobrinja...nije neka razlika...escobar__ wrote:Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub.
- zateznistub
#6356 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zar nema neka bs bliža za Dobrinju?beni-bu-man wrote:Raja je pisala da na Stupu imaju bas problema sa Eronetom, haj budi pametanzateznistub wrote:Vala ni beni ni ja nismo u nekim mnogo različitim regionima, on Hrasno ja Dobrinja...nije neka razlika...escobar__ wrote:Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub.
Radar mi je pričao da je na Brusu najnormalnije koristio 3g ja kad god odem samo e na displeju neće ništa...
- beni-bu-man
#6357 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Neam pojma vjeruj.zateznistub wrote: Zar nema neka bs bliža za Dobrinju?
Radar mi je pričao da je na Brusu najnormalnije koristio 3g ja kad god odem samo e na displeju neće ništa...
Dodji na kafu u hrasno pa mjerimo brzinu, i povedi tog radara svakako se nisam odavno vidio s njim
- zateznistub
#6358 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Moracemo organizovana to samo njega nafatat frajer niđe mira nema eno ga sad po nekakvim liticama...beni-bu-man wrote:Neam pojma vjeruj.zateznistub wrote: Zar nema neka bs bliža za Dobrinju?
Dodji na kafu u hrasno pa mjerimo brzinu, i povedi tog radara svakako se nisam odavno vidio s njim
- beni-bu-man
#6359 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Glumi Spiderman-azateznistub wrote:Moracemo organizovana to samo njega nafatat frajer niđe mira nema eno ga sad po nekakvim liticama...beni-bu-man wrote:Neam pojma vjeruj.zateznistub wrote: Zar nema neka bs bliža za Dobrinju?
- nagibSA
#6360 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I kod mene. Odem na Trebevic, EDGE samo, ali barem i to da radi. Trebalo mi 5 minuta da ucita jednu rijec u Google Translate, a ne sta vise. Mislim moze se zivjeti ali...zateznistub wrote: Zar nema neka bs bliža za Dobrinju?
Ne znam gdje je predajnik/prijemnik. Kad sam okrenut prema Sarajevu na cistini ide do 10ak Mbps, prema Trebevicu zaklonjen zgradama iza 0.5 Mbps. Ocigledno i nemaju repetitora na istocnoj strani, nego sto se uhvati iz federacije uhvati.
- mirsek
#6361 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jel garancija iz mtela vazi i bez racuna i da li je mobis ovlasteni serviser za huawei ?
- escobar__
#6362 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koliko traju ove roaming opcije u m:tel-u (za 10 KM po 300 minuta i poruka, te 3 GB Interneta u mrežama m:tel CG i m:ts?
- nagibSA
#6363 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
10 dana i 1 dana mescin, ali taj prvi paket 10 dana, 3GB, 300 minuta, 300 sms, 10 KM. Ja sam bas prosle godine koristio, 2x uplatio, odlicno je radilo.escobar__ wrote:Koliko traju ove roaming opcije u m:tel-u (za 10 KM po 300 minuta i poruka, te 3 GB Interneta u mrežama m:tel CG i m:ts?
Znam da mi je bilo povoljnije uplatiti roaming nego kupovati njihove data kartice za net, a jos dobiti minute i sms.
Mtel ubija sa ovim roaming paketom ko ide cesce u SCG.
10 eura je 10-15 dana neograniceno na tmobile i telekomu. Na mtelu CG je bilo nakih promocija, obicno je 5e, 4GB, 15 dana.

- drndalo
#6364 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja koliko znam Mobis nema nista s njima. Hotel Zagreb na Marijin dvoru u SA je firma koju Mobis navodi za servis.mirsek wrote:Jel garancija iz mtela vazi i bez racuna i da li je mobis ovlasteni serviser za huawei ?
Edit: MESC doo je firma. Titova 6, Sarajevo. Tel. 033/715-595. E-mail: [email protected]
Njima bi ovjeren garantni list od prodavca morao biti dovoljan.
-
strucnjak99
#6365 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i haloo uveo roaming, povoljan,
na 7 dana
250 MB 6 KM
30 min 8 KM
http://www.haloo.ba/roaming-opcije-s88
na 7 dana
250 MB 6 KM
30 min 8 KM
http://www.haloo.ba/roaming-opcije-s88
- nagibSA
#6366 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Potpuno isto kao eronet.
Strucnjace, koliko ono vremena mora proci da bih ponovo prenio broj (vratio se na mtel).
Jednostavno ne vrijedi mi na eronetu i minute i megabajti, losa pokrivenost kuda se ja krecem. Udjem u zgradu(lift) nemam mreze. Par puta sam bio nedostupan ljudima. Udje tako u neku zonu gdje nema signala.
Zao mi je, ali ne vidim (bolje) rjesenje, dobra je ponuda...
Strucnjace, koliko ono vremena mora proci da bih ponovo prenio broj (vratio se na mtel).
Jednostavno ne vrijedi mi na eronetu i minute i megabajti, losa pokrivenost kuda se ja krecem. Udjem u zgradu(lift) nemam mreze. Par puta sam bio nedostupan ljudima. Udje tako u neku zonu gdje nema signala.
-
kazo
#6367 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Trebalo bi da je tri mjeseca.
-
channel10
#6368 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kakva je praksa kod mtela kod isplate svih rata do kraja ugovora? Otplaceno 12 rata i ostalo još toliko. Sta bi se moralo platiti da bi se mogao uzeti novi telefon i da li je to uopšte moguće?
- drndalo
#6369 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vjerovatno preostale rate, plus razlika do skupljeg paketa.
-
strucnjak99
#6370 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
3 mjesecanagibSA wrote:Potpuno isto kao eronet.
pa pređi na GO!
koriste mtel mrežu
-
channel10
#6371 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ostao bih na istom paketu.drndalo wrote:Vjerovatno preostale rate, plus razlika do skupljeg paketa.
Rate su sigurne, ali sad sam se sjetio da uz njih bi se trebao platiti i onaj popust sto se dobije za telefon kad se potpisuje ugovor i to sve uz uslov da daju to sve odraditi s obzirom da je još godina ostala.
Hvala na odgovoru
- drndalo
#6372 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako si zaista platio 12/24 rate, onda bi taj popust mogao biti obracunat tako da doplatis razliku izmedju popusta na 12/24 mjeseca obaveze...channel10 wrote:Ostao bih na istom paketu.drndalo wrote:Vjerovatno preostale rate, plus razlika do skupljeg paketa.
Rate su sigurne, ali sad sam se sjetio da uz njih bi se trebao platiti i onaj popust sto se dobije za telefon kad se potpisuje ugovor i to sve uz uslov da daju to sve odraditi s obzirom da je još godina ostala.
Hvala na odgovoru
-
channel10
#6373 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Moguce, ali prije će biti da ce tražiti cijeli popust. Čini mi se da je tako u BHT. Najvjerovatnije ću sačekati kraj ugovora. Privuklo me sto uz telefon koji mi se svidja, daju i PS4 gratis. Onda dok sve poplacam, dobrih bi para dao tako da ću najvjerovatnije sačekati kraj ugovora.
- vješalica
#6374 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kakvaglupost u mtelu
Ako dopuniš3Km ili više kao dobićeš 2GB neta gratis
Ali to je nemoguće koristiti jer moraš imati već aktiviranu opciju neku dabi trošio gige
Ako dopuniš3Km ili više kao dobićeš 2GB neta gratis
Ali to je nemoguće koristiti jer moraš imati već aktiviranu opciju neku dabi trošio gige
-
strucnjak99
#6375 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
to je bogami logično, zašto bi ti dao neko nešto baš džaba
slično je sad u haloo, ako aktiviraš neku od opcija interneta onda ti uduplaju, kupiš 2 GB za 8 KM. oni ti daju još 2 GB
znači stimulišu te bonusom/gratisom da kupiš internet što je sasvim ok, jer to je tako i kod kupovine bilo čega u marketima na primjer, ako kupiš jedan proizvod dobiješ gratis drugi ili nešto slično...neće ti niko dati proizvod onako džaba...svašta i kod naših ljudi, kako razmišljaju
slično je sad u haloo, ako aktiviraš neku od opcija interneta onda ti uduplaju, kupiš 2 GB za 8 KM. oni ti daju još 2 GB
znači stimulišu te bonusom/gratisom da kupiš internet što je sasvim ok, jer to je tako i kod kupovine bilo čega u marketima na primjer, ako kupiš jedan proizvod dobiješ gratis drugi ili nešto slično...neće ti niko dati proizvod onako džaba...svašta i kod naših ljudi, kako razmišljaju