BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

MTV

#6351 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Kod mene eronet na dopune brzina izmedju 5/3 do 8/4 i nece vise.
nagibSA

#6352 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

Last edited by nagibSA on 14/07/2018 11:14, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#6353 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

izadji iz bunkera :lol: :lol: :lol:
zateznistub

#6354 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zateznistub »

escobar__ wrote:Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub. :)
Vala ni beni ni ja nismo u nekim mnogo različitim regionima, on Hrasno ja Dobrinja...nije neka razlika...
beni-bu-man

#6355 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

zateznistub wrote:
escobar__ wrote:Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub. :)
Vala ni beni ni ja nismo u nekim mnogo različitim regionima, on Hrasno ja Dobrinja...nije neka razlika...
Raja je pisala da na Stupu imaju bas problema sa Eronetom, haj budi pametan :-)
zateznistub

#6356 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zateznistub »

beni-bu-man wrote:
zateznistub wrote:
Raja je pisala da na Stupu imaju bas problema sa Eronetom, haj budi pametan :-)
Zar nema neka bs bliža za Dobrinju?
Radar mi je pričao da je na Brusu najnormalnije koristio 3g ja kad god odem samo e na displeju neće ništa...
beni-bu-man

#6357 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

zateznistub wrote: Zar nema neka bs bliža za Dobrinju?
Radar mi je pričao da je na Brusu najnormalnije koristio 3g ja kad god odem samo e na displeju neće ništa...
Neam pojma vjeruj.

Dodji na kafu u hrasno pa mjerimo brzinu, i povedi tog radara svakako se nisam odavno vidio s njim :mrgreen:
zateznistub

#6358 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zateznistub »

beni-bu-man wrote:
Neam pojma vjeruj.

Dodji na kafu u hrasno pa mjerimo brzinu, i povedi tog radara svakako se nisam odavno vidio s njim :mrgreen:
Moracemo organizovana to samo njega nafatat frajer niđe mira nema eno ga sad po nekakvim liticama...
beni-bu-man

#6359 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

zateznistub wrote:
beni-bu-man wrote:
Neam pojma vjeruj.

Moracemo organizovana to samo njega nafatat frajer niđe mira nema eno ga sad po nekakvim liticama...
Glumi Spiderman-a :mrgreen:
nagibSA

#6360 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

I kod mene. Odem na Trebevic, EDGE samo, ali barem i to da radi. Trebalo mi 5 minuta da ucita jednu rijec u Google Translate, a ne sta vise. Mislim moze se zivjeti ali...

Ne znam gdje je predajnik/prijemnik. Kad sam okrenut prema Sarajevu na cistini ide do 10ak Mbps, prema Trebevicu zaklonjen zgradama iza 0.5 Mbps. Ocigledno i nemaju repetitora na istocnoj strani, nego sto se uhvati iz federacije uhvati.
mirsek

#6361 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirsek »

Jel garancija iz mtela vazi i bez racuna i da li je mobis ovlasteni serviser za huawei ?
escobar__

#6362 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Koliko traju ove roaming opcije u m:tel-u (za 10 KM po 300 minuta i poruka, te 3 GB Interneta u mrežama m:tel CG i m:ts?
nagibSA

#6363 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

escobar__ wrote:Koliko traju ove roaming opcije u m:tel-u (za 10 KM po 300 minuta i poruka, te 3 GB Interneta u mrežama m:tel CG i m:ts?
10 dana i 1 dana mescin, ali taj prvi paket 10 dana, 3GB, 300 minuta, 300 sms, 10 KM. Ja sam bas prosle godine koristio, 2x uplatio, odlicno je radilo.

Znam da mi je bilo povoljnije uplatiti roaming nego kupovati njihove data kartice za net, a jos dobiti minute i sms.

Mtel ubija sa ovim roaming paketom ko ide cesce u SCG.

10 eura je 10-15 dana neograniceno na tmobile i telekomu. Na mtelu CG je bilo nakih promocija, obicno je 5e, 4GB, 15 dana.

Image
drndalo

#6364 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by drndalo »

mirsek wrote:Jel garancija iz mtela vazi i bez racuna i da li je mobis ovlasteni serviser za huawei ?
Ja koliko znam Mobis nema nista s njima. Hotel Zagreb na Marijin dvoru u SA je firma koju Mobis navodi za servis.

Edit: MESC doo je firma. Titova 6, Sarajevo. Tel. 033/715-595. E-mail: [email protected]

Njima bi ovjeren garantni list od prodavca morao biti dovoljan.
nagibSA

#6366 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

Potpuno isto kao eronet.

Strucnjace, koliko ono vremena mora proci da bih ponovo prenio broj (vratio se na mtel).

Jednostavno ne vrijedi mi na eronetu i minute i megabajti, losa pokrivenost kuda se ja krecem. Udjem u zgradu(lift) nemam mreze. Par puta sam bio nedostupan ljudima. Udje tako u neku zonu gdje nema signala.

Zao mi je, ali ne vidim (bolje) rjesenje, dobra je ponuda... :oops:
channel10

#6368 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Kakva je praksa kod mtela kod isplate svih rata do kraja ugovora? Otplaceno 12 rata i ostalo još toliko. Sta bi se moralo platiti da bi se mogao uzeti novi telefon i da li je to uopšte moguće?
drndalo

#6369 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by drndalo »

Vjerovatno preostale rate, plus razlika do skupljeg paketa.
strucnjak99

#6370 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strucnjak99 »

nagibSA wrote:Potpuno isto kao eronet.

Strucnjace, koliko ono vremena mora proci da bih ponovo prenio broj (vratio se na mtel).

Jednostavno ne vrijedi mi na eronetu i minute i megabajti, losa pokrivenost kuda se ja krecem. Udjem u zgradu(lift) nemam mreze. Par puta sam bio nedostupan ljudima. Udje tako u neku zonu gdje nema signala.

Zao mi je, ali ne vidim (bolje) rjesenje, dobra je ponuda... :oops:
3 mjeseca
pa pređi na GO!
koriste mtel mrežu
channel10

#6371 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

drndalo wrote:Vjerovatno preostale rate, plus razlika do skupljeg paketa.
Ostao bih na istom paketu.
Rate su sigurne, ali sad sam se sjetio da uz njih bi se trebao platiti i onaj popust sto se dobije za telefon kad se potpisuje ugovor i to sve uz uslov da daju to sve odraditi s obzirom da je još godina ostala.
Hvala na odgovoru :thumbup:
drndalo

#6372 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by drndalo »

channel10 wrote:
drndalo wrote:Vjerovatno preostale rate, plus razlika do skupljeg paketa.
Ostao bih na istom paketu.
Rate su sigurne, ali sad sam se sjetio da uz njih bi se trebao platiti i onaj popust sto se dobije za telefon kad se potpisuje ugovor i to sve uz uslov da daju to sve odraditi s obzirom da je još godina ostala.
Hvala na odgovoru :thumbup:
Ako si zaista platio 12/24 rate, onda bi taj popust mogao biti obracunat tako da doplatis razliku izmedju popusta na 12/24 mjeseca obaveze...
channel10

#6373 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Moguce, ali prije će biti da ce tražiti cijeli popust. Čini mi se da je tako u BHT. Najvjerovatnije ću sačekati kraj ugovora. Privuklo me sto uz telefon koji mi se svidja, daju i PS4 gratis. Onda dok sve poplacam, dobrih bi para dao tako da ću najvjerovatnije sačekati kraj ugovora.
vješalica

#6374 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vješalica »

Kakvaglupost u mtelu
Ako dopuniš3Km ili više kao dobićeš 2GB neta gratis
Ali to je nemoguće koristiti jer moraš imati već aktiviranu opciju neku dabi trošio gige
strucnjak99

#6375 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strucnjak99 »

to je bogami logično, zašto bi ti dao neko nešto baš džaba
slično je sad u haloo, ako aktiviraš neku od opcija interneta onda ti uduplaju, kupiš 2 GB za 8 KM. oni ti daju još 2 GB
znači stimulišu te bonusom/gratisom da kupiš internet što je sasvim ok, jer to je tako i kod kupovine bilo čega u marketima na primjer, ako kupiš jedan proizvod dobiješ gratis drugi ili nešto slično...neće ti niko dati proizvod onako džaba...svašta i kod naših ljudi, kako razmišljaju
Post Reply