Problem pasa lutalica
- Ljakan
#6351 Re: Problem pasa lutalica
Sjebace joj ovi kerovi sav namjestaj 
- uglavnomja
#6352 Re: Problem pasa lutalica
ovo mora i camac nabavit

- MJAU - da
#6353 Re: Problem pasa lutalica
Draga, ili dragi, u sistemu totalno poremećenih vrijednosti kakav je ovaj naš, sve je naravno izvrnuto.uglavnomja wrote:MJAU - da wrote:
A dobro se izvuče, rekoh trebamo sve ovako izgledati.Fakat. ako ova žena kupi pse s ulice i nosi sebi doma, neka kupi i radi i zarađuje, koga briga, dakle, drugi imaju isti izbor. Ali ako je sakupljačica i kotačica, koja ih hrani, a drži okolo kuće, zgrade svima na teret, stvarno nije čudo što je ljudi ne podnose.
na neki uvrnuti nacin je postujem, ima furku, 100% posvecena tome, dokazano kucom i autom da je uspjesna ...
ali ona je PROSJAK! cuci po internetu i kuka i prosi pare, .... na to da se neko ugleda![]()
jeste cinjenica da je to san, a i java, mnogih u bosni, dobijanje para iz vana na guzove i na kuknjavu
da ona odradi 8 sati dnevno pa zarradi pare, neka kupi pola trebevica i napravili kereci raj. ali ovako kuknjavomm, zapomaganjem, laganjem, bijesom, uvredama na racun ljudi, citave zemlje ...![]()
mislim, daleko joj kuca od moje
- O'zone
- Globalni moderator
-
Drinski
#6355 Re: Problem pasa lutalica
Ako ih mi ne znamo, jedna pakica ih zna.... A ovi policajci ko iz vica.
-
naseroric
#6357 Re: Problem pasa lutalica
ova sto vozi se zove vanesa cigićO'zone wrote:Jel ih znamo? Slike su ko fenom uslikane
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 50617025#1
- MJAU - da
#6358 Re: Problem pasa lutalica
Može li iko normalan se zamisliti. Ljudima dijete ubije kreten vozač, pa ne okupi bagru da istuče nekoga, a oni nađu zbog pasa da biju. Zamisli samo kakv je to interes u pitanju, može li iko zamisliti. ja ne mogu. 
- shbc
#6359 Re: Problem pasa lutalica
Vrlo rado, ali mi ne dozvoljava zakon + nisam profesionalni lovac pa ne bih da upucam slucajnog prolaznika.sizifinho wrote: vama smetaju psi, pa stalno kukate, a rijetki (čast izuzecima) nešto poduzmu. Najlakše je čekat da neko nešto uradi.
-
dezurni_ucenik
#6360 Re: Problem pasa lutalica
A sto nam Sandrica ne nadje kakav posao pa nek zaradi sebi za deka, televizora, sporeta, zavjesa. Lako je tudjem kurcem glogov kolac dirat.
- uglavnomja
#6361 Re: Problem pasa lutalica
Iwao Enokizu wrote:I jesi li prijavio/la to policiji?Koliko znam moguća učesnica tog nemilog događaja je i forumašica pod nick-om "pakica" kojoj se zna i pravi identitet.Ako ništa,hvalila se da ih zna,bodrila ih je na forumu i pravdala taj gnusni akt...naseroric wrote:ova sto vozi se zove vanesa cigićO'zone wrote:Jel ih znamo? Slike su ko fenom uslikane
to je bilo na klixu, pretuceni su ih prepoznali i dentificirali, tu vanesu i neku sejlu, vec poznate ...
a pakica nije bila tamo.
-
pakica_
#6362 Re: Problem pasa lutalica
Smoriste vise s pakicom, majke mi mile.. ne, pakica nije ucestvovala, pakica je sjedila na poslu i zalila sto nije prisutna.. identitet ne krijem, ali mi je vise trpanja u ovo puna kapa, pa eto zapamti- nisam ucesnica dogadjaja, niti ga smatram nemilim i gnusnim tralalalaIwao Enokizu wrote:I jesi li prijavio/la to policiji?Koliko znam moguća učesnica tog nemilog događaja je i forumašica pod nick-om "pakica" kojoj se zna i pravi identitet.Ako ništa,hvalila se da ih zna,bodrila ih je na forumu i pravdala taj gnusni akt...naseroric wrote:ova sto vozi se zove vanesa cigićO'zone wrote:Jel ih znamo? Slike su ko fenom uslikane
-
pakica_
#6363 Re: Problem pasa lutalica
Barem neko da je upratio dvije povezane, uglavnomja, koliko god se ne slazemo, zadovoljstvo je raspravljati s tobom hihiuglavnomja wrote:
a pakica nije bila tamo.
-
ernestalic
#6364 Re: Problem pasa lutalica
Tipična slika u jednom sarajevskom naselju, ispred neke zgrade. Dakle, leži na travi ili betonu čopor prljavih, ofucanih pasa sa žutim markicama. Pored njih dvije-tri porcije nepojedenih splačina. Psi nisu puno zainteresirani, nadajući se kvalitetnijoj hrani. Nailazi slučajni prolaznik. Jedan džukac zalaje, a onda svi skoče jadnika rastrgaju. Na prozorima se pojavljuju zaštitnici i hranitelji pasa da sadistički uživaju u poznatoj sceni. Kad vrag odnese šalu, neko zagalami na pse. Zatim, nastaje kobajagi umirivanje istraumiranog prolaznika: „Ma neće oni, ma nemoj da vas je strah....“ Ponašanje lažnih zaštitnika pasa je seljačko iako se pokušavaju prikriti stalnim napadima na papke, seljake, došlje itd. Naime, njihova svijest je seljačka čak i ako su rođeni u gradu. U genima im je ostalo zapisano sjećanje na seosku kuću i lavež pasa. Gradski čovjek dobro zna kako treba da izgleda GRAD! Tko ne zna, neka skokne do bilo kojeg grada u Austriji, Češkoj, Engleskoj i sl. Problem se neće riješiti dok se ne raskrinkaju udruženja kao što je Dogs Trust. Zaklinju se u zakon, ali ne vole vidjeti primjenu istog. Profesorica koja je u parlamentu pokrenula proceduru izmjene zakona, doživjela je prijetnje smrću. Potkupljuju političare, medije, veterinare... Katastrofa! I po hiljaditi put pitam: Zašto je problem pasa lutalica prisutan samo u pretežno bošnjačkim gradovima? Zašto fondaciju Dog Trust ne interesira RS? Da li su to osjetili (nanjušili) koji je narod najpogodniji da mu uvedu suživot sa prljavim, ofucanim džukelama i od tog nenormalnog stanja lijepo žive!!!
-
sizifinho
#6365 Re: Problem pasa lutalica
tvoje shvatanje mog komentara pokazuje samo koliko bolesnih ima na ovom forumushbc wrote:Vrlo rado, ali mi ne dozvoljava zakon + nisam profesionalni lovac pa ne bih da upucam slucajnog prolaznika.sizifinho wrote: vama smetaju psi, pa stalno kukate, a rijetki (čast izuzecima) nešto poduzmu. Najlakše je čekat da neko nešto uradi.
ko je šta rekao oko ubijanja pasa?
Postoje i drugi načini da se psi sklone s ulica, bez da se ubiju ili udome.
Al šta ćeš, patologija društva je takva da je ubijanje prva i posljednja opcija.
-
ernestalic
#6366 Re: Problem pasa lutalica
Iskreno rečeno, nikako ne mogu da proniknem u psihu i motive onih koji nemaju materijalni interes da brane postojeće stanje, a ipak su spremni na sve da ga održavaju u nedogled. Prije svega mislim na cure i žene koje su spremne poginuti braneći prljave, opasne džukele. Ponekad imam utisak da ih vole više nego djecu. Gledao sam ih kako grle te džukele i ljube ih u usta. Da li su razočarane u muškarce, da li ih psi seksualno privlače ili je to samo onaj poznati majčinski instikt? Ne znam. Volio bih da mi to neko objasni. Vjerujte, gledao sam ih kako maltene dopuštaju da im džukela zavuče jezik u usta! Zamislite tu psihu koja je potpuno neosjetljiva na dječije traume uzrokovane napadima i ujedima pasa lutalica!
-
pakica_
#6367 Re: Problem pasa lutalica
nada zadnja umireIwao Enokizu wrote:Ja se ipak nadam da češ kad tad odgovarati za podsticanje na nasilje(a vjerovatno i samo nasilništvo) protiv ljudi koji samo žele normalno da rade/žive.pakica_ wrote: Smoriste vise s pakicom, majke mi mile.. ne, pakica nije ucestvovala, pakica je sjedila na poslu i zalila sto nije prisutna.. identitet ne krijem, ali mi je vise trpanja u ovo puna kapa, pa eto zapamti- nisam ucesnica dogadjaja, niti ga smatram nemilim i gnusnim tralalala
zaposli se u muriju, prilici tiIwao Enokizu wrote:Ona takvo barbarsko nasilje podržava i podstiče i mene što se tiče,kao i da je bila.Mislim da ni policija ne pravi veliku razliku između te dvije stvari.uglavnomja wrote: to je bilo na klixu, pretuceni su ih prepoznali i dentificirali, tu vanesu i neku sejlu, vec poznate ...
a pakica nije bila tamo.
- shbc
#6368 Re: Problem pasa lutalica
Postoji, ali te metode traju godinama. Ja zelim rjesenje odmah. Bila je jednom jedna zemlja, i to ne tako davno, koja je koristila sasvim dobru metodu. Sintori da odrzavaju broj, ako se kojim slucaju situacija otme kontroli ta drzava fino plati lovcima da rade ono sto najbolje znaju. Brzo i bezbolno, a jos ljudi zarade koju marke sa strane.sizifinho wrote:tvoje shvatanje mog komentara pokazuje samo koliko bolesnih ima na ovom forumushbc wrote:Vrlo rado, ali mi ne dozvoljava zakon + nisam profesionalni lovac pa ne bih da upucam slucajnog prolaznika.sizifinho wrote: vama smetaju psi, pa stalno kukate, a rijetki (čast izuzecima) nešto poduzmu. Najlakše je čekat da neko nešto uradi.
ko je šta rekao oko ubijanja pasa?
Postoje i drugi načini da se psi sklone s ulica, bez da se ubiju ili udome.
Al šta ćeš, patologija društva je takva da je ubijanje prva i posljednja opcija.
A vi ih sterilisite, cekajuci da to da efekta imacemo ujedene ljude i kerove sa polomljenim vilicama zato sto su napadali ljude. Prvi ovi oko moje zgrade, nedavno ja jednog nabih nogom, a jucer frajer drugog spuca kamenom. Sta ces, prema ovima sto ih hrane nisu agresivni, zato mi ostali moramo vazda biti spremni na odbranu.
-
pakica_
#6369 Re: Problem pasa lutalica
pas koji je agresivan, agresivan je hranio ga neko, ne hranio.. ja prva sam za uklanjanje tih pasa metodom- abuba, sinko.. neš vise..shbc wrote:
Postoji, ali te metode traju godinama. Ja zelim rjesenje odmah. Bila je jednom jedna zemlja, i to ne tako davno, koja je koristila sasvim dobru metodu. Sintori da odrzavaju broj, ako se kojim slucaju situacija otme kontroli ta drzava fino plati lovcima da rade ono sto najbolje znaju. Brzo i bezbolno, a jos ljudi zarade koju marke sa strane.
A vi ih sterilisite, cekajuci da to da efekta imacemo ujedene ljude i kerove sa polomljenim vilicama zato sto su napadali ljude. Prvi ovi oko moje zgrade, nedavno ja jednog nabih nogom, a jucer frajer drugog spuca kamenom. Sta ces, prema ovima sto ih hrane nisu agresivni, zato mi ostali moramo vazda biti spremni na odbranu.
meni samo nije jasno zasto se neko zalaze za pobit ih SVE... nije normalno da ih ima ovoliko, nije ni lijepo, ni ugodno.. meni licno ne smetaju, ali ja sam sama u tome i nece niko zbog mene jedne ispastat'... meni samo nije jasno, i ponavljam to tristoti put kroz temu- cemu toliki animozitet prema ljudima koji vole kerove (kazem vole, ima i medju keroljupcima lopovcina i to strasnih, ali nismo svi takvi) kad smo ih mi sklonili stotine.. umjesto da skupa sa nama idete kucati na vrata onom stvarnom uzrocniku problema- vlasti, vi jebete nama majke, mi vama (sto doslovce, sto u prenesenom znacenju.. i da izvinete, naravno), a kerovi i dalje laju, a karavani prolaze..
preko noci rjesenja NEMA i nece ga ni biti.. ujeda ce biti i dalje jer su ovi kerohvataci p... koje agresivne kerove NE SMIJU hvatati.. sta ce ti onda takav kerolovac, kad pohvata stence koji tek sto su progledali, a ulicne kabadahije od 50 kila ostavlja na cesti.. do sad nijedan nema muda da hvata stvarne probleme.. ja cekam takvog i prva cu mu pokazati gdje je koji problematican pas..
'elem, nastavit cemo mi haman jedni protiv drugih da se cambamo, pa dokle li kako li..
a ja danas jos jedno pseto maknuh s ceste, i dovedoh ga kuci, da ne bude da ih ne vodimo kuci
-
krater
#6371 Re: Problem pasa lutalica
direktni wrote:Kada god pročitam naslov ove teme, pomislim kako psi lutalice imaju problem
- skuterumoj
#6372 Re: Problem pasa lutalica
Jos malo:-) Volim kerove od 50 i vise kila.
- shbc
#6373 Re: Problem pasa lutalica
Logika je jasna zato sto im nije mjesto na ulici. I taj neagresivni moze se pariti i dobiti mlade koji ce biti agresivni, dalje moze biti agresivan prema mackama ciji nedostatak se itekako primjeti, i dalje sere i pisa po parkovima po kojim sutra trebaju da se igraju djeca... Sterilizacija nije rjesenje, eutanazija vise nije rjesenje. Jedino moguce rjesenje su lovci, a poslije njih da se opet vrate sintori.pakica_ wrote: pas koji je agresivan, agresivan je hranio ga neko, ne hranio.. ja prva sam za uklanjanje tih pasa metodom- abuba, sinko.. neš vise..
meni samo nije jasno zasto se neko zalaze za pobit ih SVE... nije normalno da ih ima ovoliko, nije ni lijepo, ni ugodno.. meni licno ne smetaju, ali ja sam sama u tome i nece niko zbog mene jedne ispastat'... meni samo nije jasno, i ponavljam to tristoti put kroz temu- cemu toliki animozitet prema ljudima koji vole kerove (kazem vole, ima i medju keroljupcima lopovcina i to strasnih, ali nismo svi takvi) kad smo ih mi sklonili stotine.. umjesto da skupa sa nama idete kucati na vrata onom stvarnom uzrocniku problema- vlasti, vi jebete nama majke, mi vama (sto doslovce, sto u prenesenom znacenju.. i da izvinete, naravno), a kerovi i dalje laju, a karavani prolaze..
preko noci rjesenja NEMA i nece ga ni biti.. ujeda ce biti i dalje jer su ovi kerohvataci p... koje agresivne kerove NE SMIJU hvatati.. sta ce ti onda takav kerolovac, kad pohvata stence koji tek sto su progledali, a ulicne kabadahije od 50 kila ostavlja na cesti.. do sad nijedan nema muda da hvata stvarne probleme.. ja cekam takvog i prva cu mu pokazati gdje je koji problematican pas..
'elem, nastavit cemo mi haman jedni protiv drugih da se cambamo, pa dokle li kako li..
a ja danas jos jedno pseto maknuh s ceste, i dovedoh ga kuci, da ne bude da ih ne vodimo kuci![]()
Da se razumijemo, obozavam pse, fasciniram sam sa njima, ali ovo nije normalno. Ovo se mora rijesiti odmah. Sto se duze oteze sa tim, to se vise daje vremena psima da se iz generacije u generaciju vracaju ponasanju vukova. A kad neko glavu izgubi zbog toga bice kasno. Svi vi koji potezete temu agresivnih i neagresivnih pasa me podsjecate na one glupane sto oblace pse u dzempercice da im ne bi bilo hladno, kao da im dlaka sluzi za ukras. Prestanite pse posmatrati iz naseg ugla i pocnite ih posmatrati kao zivotinje.
-
Gabrielo
#6374 Re: Problem pasa lutalica
Pakica je primjer takve zene pa neka ona odgovori.ernestalic wrote:Iskreno rečeno, nikako ne mogu da proniknem u psihu i motive onih koji nemaju materijalni interes da brane postojeće stanje, a ipak su spremni na sve da ga održavaju u nedogled. Prije svega mislim na cure i žene koje su spremne poginuti braneći prljave, opasne džukele. Ponekad imam utisak da ih vole više nego djecu. Gledao sam ih kako grle te džukele i ljube ih u usta. Da li su razočarane u muškarce, da li ih psi seksualno privlače ili je to samo onaj poznati majčinski instikt? Ne znam. Volio bih da mi to neko objasni. Vjerujte, gledao sam ih kako maltene dopuštaju da im džukela zavuče jezik u usta! Zamislite tu psihu koja je potpuno neosjetljiva na dječije traume uzrokovane napadima i ujedima pasa lutalica!
-
pakica_
#6375 Re: Problem pasa lutalica
jbg onda angazuj lovce.. plaho ovdje narod truni, a niko klincem ne mrda.. suti i trpishbc wrote:Logika je jasna zato sto im nije mjesto na ulici. I taj neagresivni moze se pariti i dobiti mlade koji ce biti agresivni, dalje moze biti agresivan prema mackama ciji nedostatak se itekako primjeti, i dalje sere i pisa po parkovima po kojim sutra trebaju da se igraju djeca... Sterilizacija nije rjesenje, eutanazija vise nije rjesenje. Jedino moguce rjesenje su lovci, a poslije njih da se opet vrate sintori.pakica_ wrote: pas koji je agresivan, agresivan je hranio ga neko, ne hranio.. ja prva sam za uklanjanje tih pasa metodom- abuba, sinko.. neš vise..
a ja danas jos jedno pseto maknuh s ceste, i dovedoh ga kuci, da ne bude da ih ne vodimo kuci![]()
Da se razumijemo, obozavam pse, fasciniram sam sa njima, ali ovo nije normalno. Ovo se mora rijesiti odmah. Sto se duze oteze sa tim, to se vise daje vremena psima da se iz generacije u generaciju vracaju ponasanju vukova. A kad neko glavu izgubi zbog toga bice kasno. Svi vi koji potezete temu agresivnih i neagresivnih pasa me podsjecate na one glupane sto oblace pse u dzempercice da im ne bi bilo hladno, kao da im dlaka sluzi za ukras. Prestanite pse posmatrati iz naseg ugla i pocnite ih posmatrati kao zivotinje.