Ne moze covjek vjerovat kako nasjedate na patku.
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- madner
#6351 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
10x veca steta je napravljana na izgradnji autoputeva u zadnjih 10 godina. Vise nase love je ukradeno, vise ljudi ce zbog toga nastraditi nego ovdje.
- madridist
#6352 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Siguran sam da se neki sad hinjski smiju na ove paljevine i razbijanje .
-
julisiz es grant
#6353 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Meni činjenica da ja danas živim u svojoj kući a ne 1000 km daleko i da slobodno šetam svojim gradom, da sam dobio priliku da se obrazujem i planiram svoj život, dovoljno govori da NISU džabe ginuli.Picajzla wrote:Kad vidis ko je na vlasti, ko su nam prvaci, ko nas vodi, kako se ponasaju i kradu, e tek onda shvatis da su uzalud poginuli !emigrazione wrote:Isto kao i 1992...Drzavu Bosnu i Hercegovinu...znas li koliko je mladih lavova poginulo oko tih zgrada braneci tu simboliku...ako ih mi danas rusimo, znaci da su oni tad dzaba ginuli...a mnogo nas je koji znamo da to nije bilo uzaludŠta danas simbolizuju to predsjedništvo i ta skupština?
Da jesu, danas bi iz ove sobe kuckao nekakav Jovan, a ne ja.
- Havatar
#6354 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Neka ne lozi ihGenije wrote:ej, a znaš ba kako je fino bit na budžetu-tuzlak- wrote:VjecitiStudent wrote:
Tragično, tu nikakve dileme nema.
Ali gdje su jučer bili i šta su radili 1000+ pripadnika policije kantona Sarajevo?
Nije jučer Predsjedništvo napala i zapalila nekakva strana vojna sila, već šačica balavurdije.
nije balavurdija degenu, nego mi "bagra," koju je policija trebala tući,
nas 10.000 koji smo navijali za tu balavurdiju da vama budžetskim govnima spale zgrade u kojima jebete mamu svoju
što nisi branio juče, da te spalimo mamu ti jebem
jesil u podrumu bio mišu, mame ti se najebem
danas si već heroj iza tastature
dođem kad hoću, idem kad hoću, milina
- Arteta
#6355 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Stoka, stvarno nemam rijeci.channel10 wrote:ZenicablogArteta wrote:Gdje si ovo procitao?channel10 wrote:Maloprije citam da je izgorio BMW novog pojacanja Celika. Dosao prije par dana i otisao na pripreme sa klubom. Proklinjat ce dan kad je dosao u ovu drzavu
-
-tuzlak-
#6356 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
što govnonja nisi izašo da je braniš, da se pridružiš policijiAlfons Kauders wrote:znaci trebao sam ucestvovati u paljevini da bi mogao osuditi one koji pale?-tuzlak- wrote:ti pričaš majmune jedan koji nisi ni bio tamoAlfons Kauders wrote: a ja sam bio na poslu, jerbo klijente boli kurac da li gori ili ne... bio sam dole oko 16 i kad sam vidio na sta lici fino sam se okrenuo i dosao kuci... a vecina ljudi koji su se okupili su JEBALI MAJKU onima sto pale
koji pičke materine onda braniš budžetlsku bagru
žao ti zgrade, jel hajvanu
i jest mi zao zgrada, i zao mi je sto onima koji su ih palili nisu polomili kosti
da te spalimo mamu ti jebem
-
Black111
#6357 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Evo, pa citav dan po medijima samo vrte pricu o unistenoj arhivi.madner wrote:10x veca steta je napravljana na izgradnji autoputeva u zadnjih 10 godina. Vise nase love je ukradeno, vise ljudi ce zbog toga nastraditi nego ovdje.
- guber90
#6358 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ja ne vjerujem koliko nas narod vjeruje medijimaBlack111 wrote:Koji glupan. On ovo okrece na nacionalnu pricu umjesto da se drzi neimastine. Trenutak kad ovo postane nacionalna prica to ce biti kraj. Je li on normalan i misli da ce 50% + ljudi gledati kako im neko gasi kantone, odnosno entitete?Janjicar wrote:http://kameleon.ba/site/emir-spahic-uga ... iti-ustav/
- duminjo
#6359 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ovo su protesti protiv SVIH lopova iz vlade. Jucer su se oni ujedinili kao sto je dan-dva prije bio ujedinjen i narod, pa su skontali jedini plan koji ih odrzava ovoliko u vladi. Okrenuli su SVOJE medije protiv naroda a svi znamo kakvi su nam i mediji i novinsri i sta pisu i rade kad im se naredi. Svi su jucer izvjestavali i pricali o huliganima, huligani su sada glavna tema i glavni neprijatelj. Ponavljam od jucer citat "100 huligana je unistilo najbitniju zgradu i dokumente u drzavi"
preko SVOJIH medija su od sebe napravili zrtvu, razjedinili su narod i oni ce sada opet krasti isto dok se mi svadjamo.
-
-tuzlak-
#6360 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
e doćete sad na zagrište mamu vam jebemHavatar wrote:Neka ne lozi ihej, a znaš ba kako je fino bit na budžetu
dođem kad hoću, idem kad hoću, milina
- starii
#6361 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
trebali su demostranti otici pred toranj od fahre pa to kamenovati, on im je srusio fabriku alhos i digao sranje u gradu..
- Havatar
#6362 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mozda postanu ministri za sigurnostchannel10 wrote:Izgleda da su ovi jucerasnji huligani culi za internet u medjuvremenu, nakon jucerasnjih kradja racunara. Sad dosli ovdje pamet prosipati, ali hajde i to je neki napredak i to u vrlo kratkom roku. Sta ce tek biti od njih za mjesec ili dva, mozda postanu novi ministri...
- Arteta
#6363 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kako je ovaj Tuzlak zagrijan, da nam je bilo 100 takvih 90-ih mislim da sad nikakvih problema nebi imali.
- reis1
#6364 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
matematicar_teski wrote:ti zelis krv ? kako te nije sramotareis1 wrote:Nego, ne treba se cuditi ovim paljevinama, bice ovoga jos...
A bice i krvi, kako narodne tako i vladajuce... Jer parametri idu u tom smjeru.
Naravno da ne zelim krv, pa ko bi normalan zelio krv?
Samo kazem da ce biti krvi: 500.000 koji su gladni, hebe se njih hocel skapat od gladi ili ce ih neku ucmekati u pljacki tajkunske imovine - isto im je, cak u u drugom slucaju i imaju sanse da prezive. To je prirodan slijed dogadjaja... kao i u Rusiji '17., u Jugi '41., Francuskoj 1789. i na stotinama drugih mjesta po svijetu.
- Herr Flick
#6365 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jedini medij koji je izvjestavo nepristrasno je bio Al Jazzera Balkans

-
Dijana87
#6366 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sta god da je unisteno drago mi je ,oni su za njih huligani jer su se probudili i nece da trpe sranja,omladina najvise trpi ...
I nek su digli sve u zrak nije mi zao ,i unistili njihovu imovinu ,na kojoj su oni sjedili i ispijali kafe .
I nek su digli sve u zrak nije mi zao ,i unistili njihovu imovinu ,na kojoj su oni sjedili i ispijali kafe .
- Drvosjeca iz Dejcica
#6367 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mirni budite režimski kerovi, mirni budite. Dogorilo je do dna, nikada više BiH neće biti ono što je bila zapamtite to.Havatar wrote:Mozda postanu ministri za sigurnostchannel10 wrote:Izgleda da su ovi jucerasnji huligani culi za internet u medjuvremenu, nakon jucerasnjih kradja racunara. Sad dosli ovdje pamet prosipati, ali hajde i to je neki napredak i to u vrlo kratkom roku. Sta ce tek biti od njih za mjesec ili dva, mozda postanu novi ministri...
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/02/2014 12:54, edited 1 time in total.
- madner
#6368 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mah, svi kriticari pravac na temu o JMBGu, kada je bilo: nista od ovog okupljanja hipstera.Black111 wrote:Evo, pa citav dan po medijima samo vrte pricu o unistenoj arhivi.madner wrote:10x veca steta je napravljana na izgradnji autoputeva u zadnjih 10 godina. Vise nase love je ukradeno, vise ljudi ce zbog toga nastraditi nego ovdje.
Ili fino recite da je ok ovako.
-
julisiz es grant
#6369 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
To ti je onaj "jebem vam mater balije" "Pipi crko usran i upišan"..."jebem mamu mUdoratoru Chmolji"Arteta wrote:Kako je ovaj Tuzlak zagrijan, da nam je bilo 100 takvih 90-ih mislim da sad nikakvih problema nebi imali.
- Janjicar
#6370 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Upravo tako... i sto mi je najgore priznati i nisam nikad vjerovao da cu reci Avaz za sada najobjektivnijiduminjo wrote:Ovo su protesti protiv SVIH lopova iz vlade. Jucer su se oni ujedinili kao sto je dan-dva prije bio ujedinjen i narod, pa su skontali jedini plan koji ih odrzava ovoliko u vladi. Okrenuli su SVOJE medije protiv naroda a svi znamo kakvi su nam i mediji i novinsri i sta pisu i rade kad im se naredi. Svi su jucer izvjestavali i pricali o huliganima, huligani su sada glavna tema i glavni neprijatelj. Ponavljam od jucer citat "100 huligana je unistilo najbitniju zgradu i dokumente u drzavi"![]()
preko SVOJIH medija su od sebe napravili zrtvu, razjedinili su narod i oni ce sada opet krasti isto dok se mi svadjamo.
-
kemalba
#6371 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Uvjeren sam da nasilje nije nikakav izbor. Da je jučer puhao vjetar kao sinoć, možda bi pola grada izgorilo i ko zna koliko nastradalih više bilo. Mislim da smo ovim naučili da svi što štetu čine jesu štetočine, pa bili političari bili demonstranti, ljudsko su dno.
Ko god bi da ruši vlast, kad se tako dobro i lako organizuju za demonstracije, dajte organizujte se za naredne izbore, stavite zahtjeve na papir, napravite plan, prijavite se pa da glasamo za vas i damo vam priliku da implementirate ono za što se zalažete.
Ko god bi da ruši vlast, kad se tako dobro i lako organizuju za demonstracije, dajte organizujte se za naredne izbore, stavite zahtjeve na papir, napravite plan, prijavite se pa da glasamo za vas i damo vam priliku da implementirate ono za što se zalažete.
- kamen spoticanja
#6372 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ovaj tuzlak s romanije je zagrijan za paljevinu sarajeva kao i 92.Arteta wrote:Kako je ovaj Tuzlak zagrijan, da nam je bilo 100 takvih 90-ih mislim da sad nikakvih problema nebi imali.
- Havatar
#6373 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Koliko je narod naivanJanjicar wrote:Steta u BiH oko 50 miliona KM
Znate koliko je to ?
To je nista brate moj, zao mi samo drzavne administracije jer se sad stvorila nova rupa u budzetu i nece imati za plate
- shalla
#6374 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pusti ba momka, došlo njegovih 5 minuta "slave"...Arteta wrote:Kako je ovaj Tuzlak zagrijan, da nam je bilo 100 takvih 90-ih mislim da sad nikakvih problema nebi imali.
- don vito
#6375 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Prije 4-5 godina kad je poceo krah budzeta, krenulo se sa onim sto je trebalo - smanjivanjem plata uhljupima. No, vrlo brzo su uhljupi postigli sporazum sa vlastima da se "ustede prave na nekim drugim mjestima, a ne njihovim primanjima koja su dva puta veca nego u realnom sektoru".Breathless wrote: I evo, kaze ova radnica da nista nije bilo digitalizirano, pa se i tu treba postaviti pitanje, zasto nije digitalizirano i ko je za to odovoran. Do sad se o steti samo nagadja, a dok se ne izvrisi potpuni uvidjaj, ne mozemo znati o cemu je rijec.
Rezultat ovog dogovora je da od 2009. godine imamo kolaps svih javnih ustanova cija je jedina svrha postalo zaposljavanje i placanje u njima zaposlenih budzetskih korisnika". To je OK u redovnim situacijama: zdrav si i ne trebas ljekara, nema pozara i ne trebas vatrogasca, nema poplava pa Civilna zastita moze odmarati i trositi plate, arhiv stoji mirno na svom mjestu...
Ali... kad se dese vanredne situacije...
bolestan si... ako ti je stalo do zdravlja moraces se obratiti privatnom ljekaru bez obzira sto placas zdravstveno
izbije pozar... vatrogasci nemaju odgovarajucu opremu
napada snijega dva metra... umjesto nase Civilne zastite snijeg cisti turski SFOR
demonstranti zapale arhiv ili se desi neka nesreca tipa iskra izazove pozar... izgori arhiv a nema pohranjen na digitali
Prije godinu-dvije, izbio neki pozar na entitetskoj granici dole oko Stoca. Dodju vatrogasci iz oba entiteta... Srbi iz Trebinja il Ljubinja u najmodernijem vozilu, Bosnjaci/Hrvati u "dajcu" iz 1960. i neke ne zna se sta je u jadnijem stanju dal samo vozilo dal oprema za gasenje sa kojom ne mogu ugasiti vatru na kojoj se janje okrece a ne ogroman pozar. Garantujem da ovi federalni vatrogasci imaju 50 posto vece plate od kolega iz RS i to je mantra koju ponavljaju lagumdzije, niksici, zeljkovici... to je njihova spika... fino je to objasnio Zeljkovic "kako moze neko reci da je losa situacija ako su redovne plate budzetskim korisnicima". Svijet pocinje i zavrsava se na izmirenju obaveza prema njihovoj glasackoj bazi - budzetskim korisnicima, a okolo moze sve propasti, zaboli ih.