Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BadBoy

#6351 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Haris033 wrote:
amar1994 wrote:Koliko ih boli q za starim gradom i odrzavanjem kaldrme , samo daj asfalta i betonjare :run:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ulica-u ... 80807066#1

Image

Image
Uzrok propadanja kolovoza su podzemne vode koje ispiraju tampon.
Potrebna je kompletna rekonstrukcija kolovoza sa obaveznim polaganjem odvodnih cijevi kako bi se spriječilo buduće ispiranje tampona.
Ugradnjom novog sloja tampona, a zatim ugradnjom kocke ili asfalta se neće ništa postići ako se ne riješi odvodnja.

Btw, ugradnja kaldrme je uvijek bolja opcija na ovakvim mjestima.

Radila to sve firma Harysco prije par godina. Ja u životu nisam vidio uhljupskije firme, asfalt poslije njih je bio gore grbav nego sada. Ista firma je radila i Bolničku i isto sranje napravili.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6352 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

BadBoy wrote:

Radila to sve firma Harysco prije par godina. Ja u životu nisam vidio uhljupskije firme, asfalt poslije njih je bio gore grbav nego sada. Ista firma je radila i Bolničku i isto sranje napravili.
smecari najveci,ja iz zovem firma da bogda...evo ih opet rove moju ulicu :zid: :zid: :zid:
Naslovnica

#6353 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Ma hajde ba, bitno je da se nešto vrti...
Haris033

#6355 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

Gdje je obavjestenje da je blokiran put za Trebević? Sa svih strana se ne moze prici Trebeviću. Fol asfaltiranje, a radi samo jedna mašina.

Ovo je namjerno uradjeno kako bi se islo žičarom! :twisted:
Sramota je da kada ljudi hoće da pobjegnu od ovih vrućina, oni zatvore komplet put i prilaze i to samo kako bi žičara ostvarila što veći profit.
Ima li nešto u ovom gradu da funkcioniše normalno, a ne da se samo gleda gdje ćeš, šta, kako i koliko ukrasti?
Kada ćete se više zasititi, bagro lopovska i primitivna?!
noviclan

#6356 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

Haris033 wrote:Gdje je obavjestenje da je blokiran put za Trebević? Sa svih strana se ne moze prici Trebeviću. Fol asfaltiranje, a radi samo jedna mašina.

Ovo je namjerno uradjeno kako bi se islo žičarom! :twisted:
Sramota je da kada ljudi hoće da pobjegnu od ovih vrućina, oni zatvore komplet put i prilaze i to samo kako bi žičara ostvarila što veći profit.
Ima li nešto u ovom gradu da funkcioniše normalno, a ne da se samo gleda gdje ćeš, šta, kako i koliko ukrasti?
Kada ćete se više zasititi, bagro lopovska i primitivna?!
Jbg asfaltiraju saniraju al' kad ce sta biti e tooo niko ne zna ja koliko sam vidio da ovi iz rs mogu u federaciju a ovi iz federacije preko dobrinje u rs pa opet lagano niz vraca kuci
nepass1

#6357 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

https://imgur.com/a/MZeN4SN
Evo vik na djelu uz kovace, valjda vrate u prvobitno stanje
So What!

#6359 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Ilidža dobija novi most vrijedan 1,4 miliona KM, rok izgradnje produžen sa šest na 12 mjeseci
Image

U predgrađu Sarajeva, odnosno pokraj ilidžanskog naselja Pejton, prije nekoliko mjeseci počela je gradnja novog mosta preko rijeke Željeznice. Rok za izgradnju mosta je 12 mjeseci, iako je u obavještenju o dodjeli ugovora predviđena gradnja ne duža od šest mjeseci.

Prema podacima dostupnim na Portalu javnih nabavki Bosne i Hercegovine, vrijednost radova iznosi 1.394.323,20 KM, a na konkursu za izvođača radova je izabrana firma "Porobić" iz Zavidovića.

U dokumentu obavještenja o dodjeli ugovora stoji da je rok za izgradnju mosta šest mjeseci, dok na zvaničnoj tabli na gradilištu piše kako je rok za izgradnju mosta zapravo 12 mjeseci. Ugovorni organ je Općina Ilidža.

Riječ je o pješačkom mostu koji je namijenjen povezivanju dviju obala, tačnije rezidencijalnog dijela Ilidže i industrijske zone. Iako u blizini postoji most za pješake i vozila, on godinama nije pogodan za građane koji žele pristupiti industrijskoj zoni zbog nepraktičnog zaobilaženja objekata i neprimjerenih improvizovanih pješačkih staza uz rijeku.

Izrada idejnog i izvedbenog projekta pješačkog mosta koštala je 25.000 KM, a naručena je još 2015. godine.
Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
Logovan

#6361 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Mislio sam da nikad neće doći ovaj dan, ali eto prevarih se. :oops:
Filter

#6362 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

jest da su kamenje strateski postavili, ali mislim da je previse sitno
So What!

#6363 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Sutra puštanje u promet kružnog toka i pothodnika u naselju Hrasno Brdo
Image

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo sutra će pustiti u promet novoizgrađeni kružni tok i pothodnik na trasi Južne longitudinale u naselju Hrasno Brdo, Općina Novo Sarajevo.

Tim kružnim tokom spojeno je pet ulica - Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Put Mladih muslimana i Hrasno Brdo.

Uložena sredstava za izgradnju spomenutih saobraćajnih infrastrukturnih objekata iznose 8.118.026,13 eura.

Trasa Južne longitudinale - faza II počinje od raskrsnice ulica Hamdije Čemerlića i Zvornička do raskrsnice ulica Zvornička i Azize Šaćirbegović, pri čemu se dio trase nastavlja i u ulicu Safeta Hadžića. Radi se o primarnoj gradskoj saobraćajnici, jednoj od glavnih gradskih linija po kojoj se odvija saobraćaj po pravcu istok-zapad.

Na spoju ulica Zvornička i Azize Šaćirbegović izgrađen je kružni tok sa po dvije saobraćajne trake u krugu. S obzirom na veliku frekvenciju saobraćaja, bila je predviđena izgradnja pješačkog pothodnika ispod kružnog toka, a koja je i uspješno završena, saopćeno je iz Pres-službe KS.
SA-C
So What!

#6364 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Sarajevo: Okončani radovi na asfaltiranju dijela ulice Panjina kula
Tokom današnjeg dana radnici građevinske firme "Bosman" će okončati radove na asfaltiranju dijela ulice Panjina kula (Mjesna zajednica "Hrastovi-Mrkovići"). Projekat finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 187.000 KM.

Image

Prema elaboratu rekonstrukcije dijela ulice Panjina kula, kojeg je uradila firma "Saraj inženjering" d.o.o. Sarajevo, tokom sanacije saobraćajnice uklonjeni su ivičnjaci i stari oštećeni asfalt, nakon čega je postavljen tampon, kao i 680 metara novih betonskih ivičnjaka. Za adekvatno rješenje odvoda površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzroka oštećenja konstrukcije saobraćajnice, ugrađeni su novi ulični slivnik i poprečna linijska rešetka, te je urađena nivelacija postojećih šahtova i šibera za vodu.

Na kraju radova, na ovom dijelu ulice Panjina kula u dužini od 820 metara, postavljeno je 3.790 m2 novog asfalta. Za nadzor ovog projekta je bila zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

Spomenuti radovi se izvode na osnovu ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji dijela ulice Panjina kula kojeg su potpisali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme "Bosman" Sunija Jahić.

Na ovom dijelu saobraćajnice Panjina kula koja vodi do ulice Fadila Jahića Španca, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici "Pionirska dolina", u proteklom periodu su okončani radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

Za ovaj projekat je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila 400.000 KM, dok je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, na osnovu naplate vodnih naknada, izdvojilo 250.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.
Faktor
johnnykola

#6365 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by johnnykola »

Jesu li završili asfaltiranje ceste prema Spomen-parku Vraca? Hvala unaprijed na infu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6366 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Truba »

sjoj jes dobar ovaj most u pejtonu
više neću ići u rimos nego u obi kad treba nešto kupiti za kuću
npr bitulit te farba za metal
johnnykola

#6367 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by johnnykola »

Black swan wrote:sjoj jes dobar ovaj most u pejtonu
Labudane, možeš li odgovoriti na moj upit?
Mišo_Kovač

#6368 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Mišo_Kovač »

johnnykola wrote: Jesu li završili asfaltiranje ceste prema Spomen-parku Vraca? Hvala unaprijed na infu.?
Od raskrsnice s tranzitom do pumpe gore je još uvijek raskopano
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6369 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Truba »

ne idem ja u grad tako da nemam pojma
niti me vaš grad zanima :thumbup:
johnnykola

#6370 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by johnnykola »

Mišo_Kovač wrote:
johnnykola wrote:
Black swan wrote:sjoj jes dobar ovaj most u pejtonu
Labudane, možeš li odgovoriti na moj upit?
Od raskrsnice s tranzitom do pumpe gore je još uvijek raskopano
Zvao Puteve KS ili kako već, može odzgo prema dole, prea gore dabogda. Ima alternativni preko Samoborske pa gore.
johnnykola

#6371 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by johnnykola »

Black swan wrote:ne idem ja u grad tako da nemam pojma
niti me vaš grad zanima :thumbup:
Stari si subruban men.:ppp

Film na TV-u
O'zone
Globalni moderator

#6372 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by O'zone »

johnnykola wrote:Jesu li završili asfaltiranje ceste prema Spomen-parku Vraca? Hvala unaprijed na infu.
Nisu. Možeš se spustiti niz Derviša Numića ali se ne možeš popet.
uglavnomja

#6373 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by uglavnomja »

O'zone wrote:
johnnykola wrote:Jesu li završili asfaltiranje ceste prema Spomen-parku Vraca? Hvala unaprijed na infu.
Nisu. Možeš se spustiti niz Derviša Numića ali se ne možeš popet.

aaa uzasa veceras tito dragi :cry:

srecom sam nizbrdo, jadni oni uzbrdo, nema sansi da prodju ... na semaforu haos ... hoce gore, kolona prema dole :roll:

a nidje znaka :shock:

i jos kroz lukavicu ludilo, nestalo struje, ne rade semafori ... pa ono nesto zaobilazno oko stadiona valjda :-)
noviclan

#6374 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

https://www.akta.ba/najave/sutra-pustan ... brdo/93202

i nebo je pocelo da place zbog konacnog svecanog otvorenja kruznog toka zakazanog 16.8.2018. u 20:30
O'zone
Globalni moderator

#6375 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by O'zone »

noviclan wrote:https://www.akta.ba/najave/sutra-pustan ... brdo/93202

i nebo je pocelo da place zbog konacnog svecanog otvorenja kruznog toka zakazanog 16.8.2018. u 20:30
Meni je onaj kružni preuzak. Ne serem. Nisam protiv unapređenja brzine toka saobraćaja ali onaj kružni je klaustrofobičan.

Kad dupla trola uđe u kružni ili šleper to je katastrofa o dva kamiona ne vrijedi ni govoriti....
Post Reply