TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#6351 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:
amar1994 wrote:
REDDEVILS wrote:Ima i džabe za samo 0.00 KM u Dr tehnu :lol:
Image
Otici cu u ponedjeljak nadam se da cu naci Sony Bravia KD-55XE9005 ako ne onda moram malo pricekati da cjene padnu
ako ne bude , ovaj je dostojna zamjena :wink: , @Cook nek potvrdi

https://www.mobilmedia.ba/televizori/tv ... mtxxh.html

https://www.displayspecifications.com/en/model/2bfaeeb
Vjerovatno cu uzeti sony Bravia KD-55XE9005 ako budem nasao a ako ne ima model 2018 tj. Sony Bravia KD-55XF9005 koji kosta s popustom 2750 KM
Ako ne nadjes 55XE9005 najbolje bi bilo da sacekas(ako mozes) nekih 4 mjeseca jer vec od pocetka decembra pocinju novogodisnje akcije, snizenja i 5 godina garancije. Fazon je sto je taj XF9005 izasao prije par mjeseci a u decembru ce pojeftiniti zato sto vise nece biti toliko nova serija pa jos dodas i novogodisnje snizenje i vjerovatno ce biti oko 2300-2400KM a jos plus imaces i 5 godina garancije. Ako si onako, sto bi se reklo, dobrostojeci sa keshom iskesiraj ga i sad, *ebe ti se. :D Bio bi jedan od rijetkih koji bi uzivao u najnovijem modelu Sony TV-a serije 9.
amar1994

#6352 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

:thumbup:
aktivacija

#6353 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

semirsar wrote:
aktivacija wrote:Jel moguce da ovako dobar tv ko ovaj ...sony 9005...nema slot za CI modul???
si siguran da nejma :mrgreen:
https://www.sony.ba/electronics/televiz ... ifications
Ovome moras posvetiti pravo puno vremena, jer te jedna losa stranica zacas odvede u krivi smjer. Pogotovo kad sam nasao da neki ovaj model oznacavaju i kao 900E. Odakle ja da znam da je to isti model.
amar1994

#6354 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

dao sam ti link provjeren i cim pise da ima DVB tuner to je to :)
aktivacija

#6355 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

amar1994 wrote:dao sam ti link provjeren i cim pise da ima DVB tuner to je to :)
Skonto sam.
Fala
amar1994

#6356 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

aktivacija wrote:
amar1994 wrote:dao sam ti link provjeren i cim pise da ima DVB tuner to je to :)
Skonto sam.
Fala
nema na cemu .. :thumbup:
semirsar

#6357 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

aktivacija wrote:
semirsar wrote:
aktivacija wrote:Jel moguce da ovako dobar tv ko ovaj ...sony 9005...nema slot za CI modul???
Ovome moras posvetiti pravo puno vremena, jer te jedna losa stranica zacas odvede u krivi smjer. Pogotovo kad sam nasao da neki ovaj model oznacavaju i kao 900E. Odakle ja da znam da je to isti model.
stvar je u tome sto tv tog cjenovnog razreda ne meres uzimati naprecac, ne samo tv vec bilo sta drugo... osim ako nejmas materijalnih problema pa te i zabole koliko sta kosta. Zaista se treba poprilicno zaroviti i dosta materijala procitati i prouciti i na kraju, sto da ne, nis' ne boli, druge pitati za i iskustva i savjet, tako je najmanja mogucnost za.eba... Treba poslusati @CooK-a i sacekati snizenja, brzo ce proci ovijeh 4-5 mjeseci, tako i ja pred praznike kupih i 600KM ustedih. Zamisli, isti taj tv je sad jedva 200KM jeftiniji nego sto ga ja platih prije 7 mjeseci. :mrgreen:
aktivacija

#6358 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

Prvi cilj je bio uzeti 4K tv. Onda procitam dosta novih stvari oko poredjenja modela, naucim razliku e-led, d-led, i odjednom mi 4K postane sporedna stvar i od 1200KM dodjem do 2600KM. Sve u svemu ovaj 9005E model objedinjuje sve, po najpovoljnijoj cijeni.
nadžak

#6359 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nadžak »

Evo i mene. TV je lego ali opet došlo do promjene. Nazvao da kupim 50MU6 i nema ga na stanju. Mrsko mi bilo to dodatno ganjat po drugim radnjama jer su cijene veće pa kupim Sony 49Xe7005 po nekoj akciji za 950 km i sa garancijom 5 godina. JOš nisam mnoge detalje gledao ali za sad ja zadovoljan.
Slika stvarno super a mislim i da ga za tu cijenu stvarno nema baš naći.

Hvala vam na savjetima. :thumbup:
amar1994

#6360 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

uzivaj u normalnim bojama sony-a :thumbup:
CooK

#6361 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

nadžak wrote:Evo i mene. TV je lego ali opet došlo do promjene. Nazvao da kupim 50MU6 i nema ga na stanju. Mrsko mi bilo to dodatno ganjat po drugim radnjama jer su cijene veće pa kupim Sony 49Xe7005 po nekoj akciji za 950 km i sa garancijom 5 godina. JOš nisam mnoge detalje gledao ali za sad ja zadovoljan.
Slika stvarno super a mislim i da ga za tu cijenu stvarno nema baš naći.

Hvala vam na savjetima. :thumbup:
Cestitke na novom TV-u i da ti dugo traje. Malo se raspitaj za tih 5 godina garancije jer je akcija prosla i moguce da te trgovac tu zalevatio ili ti dao osiguranje od kvara umjesto dodatne garancije. Svejedno, cestitke jos jednom.
CooK

#6362 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

aktivacija wrote:
semirsar wrote:
Imas na Rtings stranici na dnu svake recenzije imena i brojeve modela za americko i za druga trzista. Kad smo vec kod Sony-ja evo da ti objasnim pa da te ne buni. Prve dvije cifre su svugdje oznaka za velicinu dijagonale. Nakon toga Sony za evropsko trziste koristi oznaku W za Full HD modele a X za 4K modele. Nakon te oznake ide oznaka godine modela pa je tako D 2016-ta godina, E 2017, F 2018, itd. Posle toga ide cetverocifreni broj modela i to je to. Za americko trziste je sve isto osim sto je godina modela pomjerena na kraj posle broja modela i izbacena je zadnja cifra pa nije cetverocifreni broj modela nego trocifreni. Tako je konkretno televizor o kojem ti pricas za EU trziste 55XE9005 a za americko trziste je izbrisana ova zadnja cifra a slovo E prebaceno na kraj pa to bude 55X900E. Ostala slova koja se nalaze ispred i iza brojeva i slova koja sam naveo su nebitni i na njih nemoj obracati paznju(i za EU i za US trziste).
aktivacija

#6363 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

CooK wrote:
aktivacija wrote:
semirsar wrote:[quo

Imas na Rtings stranici na dnu svake recenzije imena i brojeve modela za americko i za druga trzista. Kad smo vec kod Sony-ja evo da ti objasnim pa da te ne buni. Prve dvije cifre su svugdje oznaka za velicinu dijagonale. Nakon toga Sony za evropsko trziste koristi oznaku W za Full HD modele a X za 4K modele. Nakon te oznake ide oznaka godine modela pa je tako D 2016-ta godina, E 2017, F 2018, itd. Posle toga ide cetverocifreni broj modela i to je to. Za americko trziste je sve isto osim sto je godina modela pomjerena na kraj posle broja modela i izbacena je zadnja cifra pa nije cetverocifreni broj modela nego trocifreni. Tako je konkretno televizor o kojem ti pricas za EU trziste 55XE9005 a za americko trziste je izbrisana ova zadnja cifra a slovo E prebaceno na kraj pa to bude 55X900E. Ostala slova koja se nalaze ispred i iza brojeva i slova koja sam naveo su nebitni i na njih nemoj obracati paznju(i za EU i za US trziste).
Ovako ja zamisljam da forum treba da funkcionise. Aferim brate, objasnio si momacki. Konkretno i jednostavno. Jel ti radis mozda u nekoj prodavnici? Da vise ne pitam okolo, ako mogu dobiti info iz prve ruke. :)
probook

#6364 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by probook »

amar1994 wrote:uzivaj u normalnim bojama sony-a :thumbup:
Kod Samsunga su stvarno boje katastrofa na sta dardnim podesavanjima.
amar1994

#6365 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

probook wrote:
nisam probao samsunga LED, znam da sam se na LG-u polomio dok sam namjestio :D
CooK

#6366 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

aktivacija wrote:
CooK wrote: Imas na Rtings stranici na dnu svake recenzije imena i brojeve modela za americko i za druga trzista. Kad smo vec kod Sony-ja evo da ti objasnim pa da te ne buni. Prve dvije cifre su svugdje oznaka za velicinu dijagonale. Nakon toga Sony za evropsko trziste koristi oznaku W za Full HD modele a X za 4K modele. Nakon te oznake ide oznaka godine modela pa je tako D 2016-ta godina, E 2017, F 2018, itd. Posle toga ide cetverocifreni broj modela i to je to. Za americko trziste je sve isto osim sto je godina modela pomjerena na kraj posle broja modela i izbacena je zadnja cifra pa nije cetverocifreni broj modela nego trocifreni. Tako je konkretno televizor o kojem ti pricas za EU trziste 55XE9005 a za americko trziste je izbrisana ova zadnja cifra a slovo E prebaceno na kraj pa to bude 55X900E. Ostala slova koja se nalaze ispred i iza brojeva i slova koja sam naveo su nebitni i na njih nemoj obracati paznju(i za EU i za US trziste).
Ovako ja zamisljam da forum treba da funkcionise. Aferim brate, objasnio si momacki. Konkretno i jednostavno. Jel ti radis mozda u nekoj prodavnici? Da vise ne pitam okolo, ako mogu dobiti info iz prve ruke. :)
Ne radim jarane ni u jednoj prodavnici, ovo je cisto moje interesovanje i strast prema tehnici.
CooK

#6367 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote:
probook wrote:
nisam probao samsunga LED, znam da sam se na LG-u polomio dok sam namjestio :D
Sony je najtacniji i veoma malo delta error odstupanja bude prije kalibracije i kalibratori ih najvise vole. Posle njih je Samsung pa Panasonic pa LG(ima i Vizio prije LG-a ali nema ga na nasem trzistu pa nije relevantan).
REDDEVILS

#6368 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Hvala ti CooK na savjetu ipak bi mogao jos koji mjesec sacekati da malo cijene padnu i uzeti ovaj tv XF9005 i jos 5 godina garancije a tv ce mi biti u sobi i i koristicu ga za igranje na PS4 Pro i za kompijuter kao monitor i vjerovatno HBO Netflix i YouTube kao i Moja TV Multiscreen zbog sportskog sadrzaja :)
nadžak

#6369 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nadžak »

Momci, hvala lijepo na lijepim željama te na savjetima. Nadam se da će raditi bez problema i dočekati neku novu tehnologiju dostupnu za većinu korisnika.
Dosadašnji LG LED od 37 " je bio oko 1500 km prije dosta godina a ovaj sad bio 950 km a razlika u kvaliteti velika.

Sad još trebam skontat ove 4k filmove da nadjem i da malo uzivam.
Vidim ima netflix neki prvi mjesec dzaba pa eto, odatle bi se moglo počet. :)
aktivacija

#6370 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

Koliko bi covjek bio na gubitku, ako bi se morao odreci sonija xe9005 i morao “zadovoljiti” sa nekim xe70 modelom? Tv sluzi iskljucivo za gledanje filmova i sa trnutnog LG 47” smarta je bila jedina zelja za vecim ekranom (55”) i malo vecom rezolucijom. Cekati da se finansijska situacija stabilizuje (ko zna kad) ili ce i ovaj xe70 model donijeti neku promjenu koja ce zadovoljiti vlasnika na 1-2 god??? Fala
Last edited by aktivacija on 29/07/2018 20:29, edited 1 time in total.
aktivacija

#6371 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

aktivacija wrote:Koliko bi covjek bio na gubitku, ako bi se morao odreci sonija xe9005 i morao “zadovoljiti” sa nekim xe70 modelom? Tv sluzi iskljucivo za gledanje filmova i sa trnutnog LG 47” smarta je bila jedina zelja za vecim ekranom (55”) i malo vecom rezolucijom. Cekati da se finansijska situacija stabilizuje (ko zna kad) ili ce i ovaj xe70 model donijeti neku promjenu koja ce zadovoljiti vlasnika na 1-2 god??? Fala
aktivacija

#6372 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

Kliknuh na pogresno dugme,...
CooK

#6373 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:Hvala ti CooK na savjetu ipak bi mogao jos koji mjesec sacekati da malo cijene padnu i uzeti ovaj tv XF9005 i jos 5 godina garancije a tv ce mi biti u sobi i i koristicu ga za igranje na PS4 Pro i za kompijuter kao monitor i vjerovatno HBO Netflix i YouTube kao i Moja TV Multiscreen zbog sportskog sadrzaja :)
Dobri su XE9005 i XF9005 za sve, za sta god ih koristio.
CooK

#6374 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

aktivacija wrote:Koliko bi covjek bio na gubitku, ako bi se morao odreci sonija xe9005 i morao “zadovoljiti” sa nekim xe70 modelom? Tv sluzi iskljucivo za gledanje filmova i sa trnutnog LG 49” smarta je bila jedina zelja za vecim ekranom (55”) i malo vecom rezolucijom. Cekati da se finansijska situacija stabilizuje (ko zna kad) ili ce i ovaj xe70 model donijeti neku promjenu koja ce zadovoljiti vlasnika na 1-2 god??? Fala
Razlika je ogromna a sve zavisi koliko si ti zahtjevan i naravno koliko si spreman izdvojiti za TV, ipak je i razlika u cijeni ogromna. Najbolje da sam odes i pogledas i jedan i drugi model.
Kuvet

#6375 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Kuvet »

Pozdrav ljudi. Hocu da kupim TV za sobu, pa mi je zapao za oko jedan Phillips od 43“ PUS6162. Kakva je kvaliteta ovog 4K tv-a, udaljenost 2 metra, sluzio bi za gledanje filmova i PS4 :D..
Post Reply