Previše se uzbuđuješ oko pitanja, ljudino. Još malo pa ćeš potezati Dodikov zakon o kleveti jer je čovjek postavio pitanje.gentoo wrote: ↑03/11/2023 22:32 Prika, ja znam licno bar 2 osobe koje su sa Tarikom odrasle.. u Zenici. Jel' u travnickoj ili u solajinoj recimo da nije bitno. Ovje je dosao lik (pocinjem da sumnjam da je takodje jedan od klonova) i pitao "jel istina da je Tarik od Busovace" i onda dodjes ti i kazes "nije istina da je rodjen u zenici" . Dakle sta je istina onda ? Gdje rodjen ?
Dakle taj neki licni beef sa X ili Y ostavite za mahalanja po privatnim Viber grupama.. Ako ces iznositi (ocigledno netacne) cinjenice o nekom, svima nam poznatom, onda to potkujes nekim dokazima..
Evo krenimo od pretpostavke da sam ja i svi ostali koji tvrde da je "rodjen i odrastao u travnickoj" u krivu. Sad nas ti prosvijetli i uputi na pravi put.. Inace cemo mi tebe![]()
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- n+1
#63476 Re: Zeničani
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#63477 Re: Zeničani
Kad dodje neko nepoznat na temu cesto je slucaj da je:Nepenthe11 wrote: ↑03/11/2023 22:38 Ne znam o kakvim klonovima pričaš, samo sam postavio pitanje bez ikakvih zlih namjera. Nisam ti tako postavio nego fino, dobio odgovor i zahvalio ti se. Nemoj tako.
1) politicki bot
2) troll
3) Tempov klon
Kazem cesto, ne stalno
Doduse ima ih poput @DebelinJoe koji su dosli kao 1) ali eto ostali.. svidja im se Zenica i kifle
-
nauticamid
#63478 Re: Zeničani
Znam samo da su imali vikendicu kod TiOil pumpe na potezu Titanik-Ahmići. Znam i sve ostalo, ali nema smisla da se ovako javno piše o tome.gentoo wrote: ↑03/11/2023 22:32 Prika, ja znam licno bar 2 osobe koje su sa Tarikom odrasle.. u Zenici. Jel' u travnickoj ili u solajinoj recimo da nije bitno. Ovje je dosao lik (pocinjem da sumnjam da je takodje jedan od klonova) i pitao "jel istina da je Tarik od Busovace" i onda dodjes ti i kazes "nije istina da je rodjen u zenici" . Dakle sta je istina onda ? Gdje rodjen ?
Dakle taj neki licni beef sa X ili Y ostavite za mahalanja po privatnim Viber grupama.. Ako ces iznositi (ocigledno netacne) cinjenice o nekom, svima nam poznatom, onda to potkujes nekim dokazima..
Evo krenimo od pretpostavke da sam ja i svi ostali koji tvrde da je "rodjen i odrastao u travnickoj" u krivu. Sad nas ti prosvijetli i uputi na pravi put.. Inace cemo mi tebe![]()
Jedina veza sa travničkom je da mu je mati iz travničke, gdje se on i rodio, ali je odrastao tamo gdje je ona djevojka već napisala itd itd.
- gentoo
#63479 Re: Zeničani
Ne, radi se o tome da svako ima svoje misljenje ali nije bas svacije da ga iznosi u javnost. Ne radi se o tom da je neko rekao "moj komsija Salko iz Blatuse je gay" . Dakle niti ko zna ko je Salko niti koga boli qrac za Salku i njegovu sexualnu opredjeljenost.
No kad nekog cijela Yuga zna kao "rodjenog zenicanina" a tamo neki forumas sa misljenjem dodje i kaze da nije.. Onda je moje da istjeram pravdu
- gentoo
#63480 Re: Zeničani
Kuku lele.. dakle imali vikendicu u Lasvi ? Jel Tarik isao u skolu i doktoru u Vitez, Busovacu, Novi Travnik.. ili u Zenicu ?nauticamid wrote: ↑03/11/2023 22:41 Jedina veza sa travničkom je da mu je mati iz travničke, gdje se on i rodio, ali je odrastao tamo gdje je ona djevojka već napisala itd itd.
- n+1
#63481 Re: Zeničani
Većinu nas boli kurac i za Tarika, kao i njegovo porijeklo, ništa manje nego za Salku. Predimenzioniraš stvar.gentoo wrote: ↑03/11/2023 22:44Ne, radi se o tome da svako ima svoje misljenje ali nije bas svacije da ga iznosi u javnost. Ne radi se o tom da je neko rekao "moj komsija Salko iz Blatuse je gay" . Dakle niti ko zna ko je Salko niti koga boli qrac za Salku i njegovu sexualnu opredjeljenost.
No kad nekog cijela Yuga zna kao "rodjenog zenicanina" a tamo neki forumas sa misljenjem dodje i kaze da nije.. Onda je moje da istjeram pravdu![]()
-
nauticamid
#63482 Re: Zeničani
A šta je to tebi tempo uradio da si mu se navalio na kosti?gentoo wrote: ↑03/11/2023 22:40Kad dodje neko nepoznat na temu cesto je slucaj da je:Nepenthe11 wrote: ↑03/11/2023 22:38 Ne znam o kakvim klonovima pričaš, samo sam postavio pitanje bez ikakvih zlih namjera. Nisam ti tako postavio nego fino, dobio odgovor i zahvalio ti se. Nemoj tako.
1) politicki bot
2) troll
3) Tempov klon
Kazem cesto, ne stalno![]()
Doduse ima ih poput @DebelinJoe koji su dosli kao 1) ali eto ostali.. svidja im se Zenica i kifle![]()
Bio tempo, ti ili ja, imamo valjda pravo na neko svoje mišljenje?
Neko te opasno handri oko Tarika. Doduše ima tu malo i istine(oko tih lokacija), ali covjek je živio na carini. Sve te ostale lokacije su lokacije njegove familije.
I ti si išao kod svoje familije i družio se sa njima i njihovim prijateljima. Tako isto ti njihovi prijatelji mogu reći da su te jako dobro poznavali, a ti živio skroz na drugoj strani i povremeno se sa njima družio.
- gentoo
#63483 Re: Zeničani
Nije isto, zao mi je sto ne kontas.
Neki dan je neko sa 100 ili manje postova otvorio temu o Pomozi.ba i kako on misli da oni hapaju pare i da to nije sve cisto.. Bez ikakvih dokaza.. I ta tema je zavrsila u smecu jer je "osjetljiva"
Naravno, mogao bih ja reci da me boli qrac za Tarika (kao sto i jeste) medjutim meni je jako bitno kad neko eventualno na Google nadje ovu temu (Googlajuci ko zna sta..) da vidi i ostatak diskusije i da poznavalac nije ponudio nikakve dokaze.. pa na osnovu toga da kreira vlastito misljenje.
A plus dosadno mi je
- n+1
#63484 Re: Zeničani
I kako je to različito od defamacije Salke? Osjećaj za pravdu ti se upali samo kada se šire neistine o osobama/organizacijama koje su tebi bliske ili koje percipiraš kao važne?gentoo wrote: ↑03/11/2023 22:52Nije isto, zao mi je sto ne kontas.
Neki dan je neko sa 100 ili manje postova otvorio temu o Pomozi.ba i kako on misli da oni hapaju pare i da to nije sve cisto.. Bez ikakvih dokaza.. I ta tema je zavrsila u smecu jer je "osjetljiva"
Naravno, mogao bih ja reci da me boli qrac za Tarika (kao sto i jeste) medjutim meni je jako bitno kad neko eventualno na Google nadje ovu temu (Googlajuci ko zna sta..) da vidi i ostatak diskusije i da poznavalac nije ponudio nikakve dokaze.. pa na osnovu toga da kreira vlastito misljenje.
A plus dosadno mi je![]()
- -Chesterfield-
#63485 Re: Zeničani
Morao sam guglati.
https://www.google.com/search?q=defamac ... ion=1#ip=1
https://www.google.com/search?q=defamac ... ion=1#ip=1
- gentoo
#63486 Re: Zeničani
Ne, nego o osobama/organizacijama koje i ja i ti i Marin iz Zagreba zna. Za Salku niko nije cuo
- gentoo
#63487 Re: Zeničani
Dakle zakljucak price oko Tarika je da jedna osoba zna da su mu roditelji imali vikendicu u Lasvi i da je on tamo bio redovan, samim tim je tamo i odrastao (logicno). To sto je sva ostala prava uvazavao u Zenici se ne broji.
Dakle, ako imate vikendicu na Vlasicu i ako dovoljno puta odvedete djecu tamo.. oni su odrasli okruzeni medjedima
Dakle, ako imate vikendicu na Vlasicu i ako dovoljno puta odvedete djecu tamo.. oni su odrasli okruzeni medjedima
- ZoomZoomKiwi
#63488 Re: Zeničani
Svi smo mi ovdje odrasli i živimo okruženi međedima i medvidima.
- n+1
#63489 Re: Zeničani
Osamdesete godine u Zenici, i rasprava o kafićima. Haman su komunisti imali problem sa alkoholom u kafićima.
Promijenjena svijest mladih ljudi o načinu života često je dovodila do sukoba mišljenja sa starijim generacijama, a to se najbolje može vidjeti na pitanju kafića. Ova vrsta ugostiteljskih objekata u Jugoslaviji se pojavila krajem sedamdesetih godina i ubrzo su kafići otvoreni u svim mjestima širom države. Međutim, uskoro su kafići postali i predmet bavljenja, odnosno napadanja, brojnih institucija i političara, a zenički moćnici su se 1983. godine javno hvalili kako „u posljednje tri godine u Zenici nije dato nijedno odobrenje za otvaranje kafića“, a „ni picerija više neće biti, jer one su isto što i kafići“. Kafići su bili optuživani da su najveći krivci za alkoholizam, narkomaniju a „za blud još nisu izričito okrivljeni, ali i toga sigurno ima“, mada je sve to u Zenici bilo prisutno već decenijama prije, možda čak i u većoj mjeri.
-
Ci-Nick
#63490 Re: Zeničani
Sjećam se 1980. ili 1981. otvoren Žilet, u tom trenutku u gradu od kafića bili Feniks, Trojka i Libertas, u kojima se posluživao alkohol u Žiletu nije bilo alkohola jer je vlasnik tih prostora Islamska zajednica. Od pravih birtija je bila Plehara ili Limara na Carini, Livnica u Novoj Zenici, Limara u Crkvicama, tu se pravo opijalo i tu su gosti bili alkosi. Bilo je i tih kvartovskih birtija. Bila su dva hotela i Dom Armije, bio je Paviljon, Opatija, Centar, Gradska, DIT. Pa do te 1983. koju navode i nije se baš otvorilo mnogo kafića, možda Alibaba ( Pirsetova) al onda kad je krenulo do 1990. vjerovatno preko 100 kafića u manje od 6 ili 7 godina.n+1 wrote: ↑04/11/2023 09:43 Osamdesete godine u Zenici, i rasprava o kafićima. Haman su komunisti imali problem sa alkoholom u kafićima.![]()
Promijenjena svijest mladih ljudi o načinu života često je dovodila do sukoba mišljenja sa starijim generacijama, a to se najbolje može vidjeti na pitanju kafića. Ova vrsta ugostiteljskih objekata u Jugoslaviji se pojavila krajem sedamdesetih godina i ubrzo su kafići otvoreni u svim mjestima širom države. Međutim, uskoro su kafići postali i predmet bavljenja, odnosno napadanja, brojnih institucija i političara, a zenički moćnici su se 1983. godine javno hvalili kako „u posljednje tri godine u Zenici nije dato nijedno odobrenje za otvaranje kafića“, a „ni picerija više neće biti, jer one su isto što i kafići“. Kafići su bili optuživani da su najveći krivci za alkoholizam, narkomaniju a „za blud još nisu izričito okrivljeni, ali i toga sigurno ima“, mada je sve to u Zenici bilo prisutno već decenijama prije, možda čak i u većoj mjeri.
Uglavnom lažu da se opijalo u kafićima, opijalo se u društvenim objektima, Dionis.
- n+1
#63491 Re: Zeničani
Bilo kako bilo, tema koja se stalno provlači u periodu 1960. - 1990. jeste hronični alkoholizam u gradu, među najvišim u Jugoslaviji, do te mjere da se trebao graditi centar za liječenje od ovisnosti.
Gdje se nalazila Limara u Crkvicama?
Gdje se nalazila Limara u Crkvicama?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#63492 Re: Zeničani
Historija bas ima smisla za humor.
Od grada sa hronicnim alkoholizmom do ovog danas
Od grada sa hronicnim alkoholizmom do ovog danas
-
nauticamid
#63493 Re: Zeničani
Vjerovatno kod autobuske na ulazu u Crkvice. Sada je to buregdžinica. Na Carini je na mjestu nekadašnje limare buregdžinica Hamzić tako da možemo zaključiti da su limare zamijenjene buregdžinicama
@Ci-Nick, gdje je bio DIT? Poznato mi ali se ne mogu nikako sjetiti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#63494 Re: Zeničani
Pa meni to zvuci kao da je bio ondje na potezu od apoteke preko nekadasnjeg Samak Vispaka, zdravljaka, preko frizerskog salona eshatoloski do biblioteke 
-
Ci-Nick
#63495 Re: Zeničani
Limara u Crkvicama, tu do biblioteke,..nauticamid wrote: ↑04/11/2023 12:57Vjerovatno kod autobuske na ulazu u Crkvice. Sada je to buregdžinica. Na Carini je na mjestu nekadašnje limare buregdžinica Hamzić tako da možemo zaključiti da su limare zamijenjene buregdžinicama![]()
@Ci-Nick, gdje je bio DIT? Poznato mi ali se ne mogu nikako sjetiti.
Uglavnom pilo se mnogo.
20.000 željezaraca, 5.000 Izgradnja, 5000 rudnici. Kad legne plata u Zeljezari ili predujam tog dana bi se u kafanama popilo vise nego sad za mjesec dana.
- Panzer_Daddy
#63496 Re: Zeničani
Alkoholna pandemija.Odrastao sam uz nju. Pilo se iz svakog mogućeg razloga i to obilato,bilo po kafanama, stanovima i kućama. Ispred i iza zgrada, po klupama,parkovima ama svugdje. Sjecam se perioda oko Nove godine,sve je bilo pijano pet dana ranije a i kasnije....i to je bila normala.
Bata spomenu Istoriju. Da,zaista je komično jer sam svjedok mokre i suhe Zenice
Btw na temi vezano za Tarika...
Babo mu je rodom iz Vrselja a bio je direktor Doma kulture Osojnica,mati mu je od Vukotića 12 km uzbrdo pa 4 km nizbrdo. Od potoka desno,prva kuća uz put.
Ne znam ko plasira laži da je Tarik iz grOda.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#63497 Re: Zeničani
Prezime Filipović sumnjam da je iz Vrselja.
Možda da je Dizdarević, Halilović i tako...ali Filipović sumnjam
Možda da je Dizdarević, Halilović i tako...ali Filipović sumnjam
-
macchiato
#63498 Re: Zeničani
Ima bar petnaestak dana kako sam primjetila kako je sat na displeju netačan (ide naprijed za 7-8 minuta), znači prosto za nepovjerovati kako ni jebeni displej ne znamo uštimati kako treba i što nikoga nije ni briga.
Ili smatraju da je uspjeh što displej uopšte radi, pa kako god.
Ili smatraju da je uspjeh što displej uopšte radi, pa kako god.
-
scarr
#63499 Re: Zeničani
Čuj radi displej i to je dobro za promjenu