BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Sladjaa

#63401 Re: BHTelecom All About

Post by Sladjaa »

Tabijat wrote:
channel10 wrote:To je poslovni paket i ne mozes ga uzeti sam. Tu se veze nekoliko korisnika. I cini mi se da je mjesecna pretplata 170, a ne 111KM.
Za to poslovni ne znadoh, ali cijena piše na njihovoj stranici. Nebitno, nije ti puno veća razlika ni za Extra XL. Kad sabereš, plaćaš 120 KM za uređaj i pretplatu. (za S10+ 123). Razlika je samo u minutama.

Nije tačno da je Extra PREMIUM namijenjen samo za poslovne korisnike! Mjesečna pretplata je 170 KM.
channel10

#63402 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Sladjaa wrote:
Tabijat wrote:
channel10 wrote:To je poslovni paket i ne mozes ga uzeti sam. Tu se veze nekoliko korisnika. I cini mi se da je mjesecna pretplata 170, a ne 111KM.
Za to poslovni ne znadoh, ali cijena piše na njihovoj stranici. Nebitno, nije ti puno veća razlika ni za Extra XL. Kad sabereš, plaćaš 120 KM za uređaj i pretplatu. (za S10+ 123). Razlika je samo u minutama.

Nije tačno da je Extra PREMIUM namijenjen samo za poslovne korisnike! Mjesečna pretplata je 170 KM.
Stoji pod poslovnim: https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7250
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#63403 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Pa i ostali su tu :-)
channel10

#63404 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

un1ted wrote:Pa i ostali su tu :-)
Vidi stvarno. Nisam primjetio te pakete :D kako sam trazio onaj paket sto je naveo u onom postu (onaj od 170KM).
Almir_

#63405 Re: BHTelecom All About

Post by Almir_ »

Najgori su a zasto su najgori...
Prebacim ja broj iz eroneta u bhtelecom dobijem za prelazak na extra paket 1gb interneta gratis.
Proslo godinu dana(i ovaj akcijski period) oni meni naplacuju 4,17 km za 1gb interneta.
Nisu me obavjestili a morali su i nece mi uradit reklamaciju racuna.
Znaci moras gledat racun i odma zvat,ccc
Hvala Bogu pa ce se prodat
sencobih

#63406 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Almir_ wrote:Najgori su a zasto su najgori...
Prebacim ja broj iz eroneta u bhtelecom dobijem za prelazak na extra paket 1gb interneta gratis.
Proslo godinu dana(i ovaj akcijski period) oni meni naplacuju 4,17 km za 1gb interneta.
Znači , potpisao ugovor i dobio 12 mjeseci po gigu gratis, i kad je prošlo 12 mjeseci počeli naplaćivati, baš su šupci, da se hoće prodat, najgori su
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63407 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

sencobih wrote:
Znači , potpisao ugovor i dobio 12 mjeseci po gigu gratis, i kad je prošlo 12 mjeseci počeli naplaćivati, baš su šupci, da se hoće prodat, najgori su

E svasta, bas su supci.. :lol: :thumbup:
ing-ecc

#63408 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

sencobih wrote:
Eto ko da nisu mogli 24 mj. gratis :-) valjda bi onda bilo lakse u 25-om mjesecu :mrgreen:
kakaljin

#63409 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

ing-ecc wrote:
sencobih wrote:
Eto ko da nisu mogli 24 mj. gratis :-) valjda bi onda bilo lakse u 25-om mjesecu :mrgreen:
Ma ja gdje ces u 13-tom mjesecu nije lijep broj :-D :-D :-D
Adoxxx

#63410 Re: BHTelecom All About

Post by Adoxxx »

jesu se uhodali sa aplikacijom, da ne idem bezveze po 100-ti put :D

je li neko prešao sa paketa na paket, a da je imao na prethodnom paketu dupli internet ili jeftiniji paket i gdje?
shalla

#63411 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

Ulazio nekidan u Poslovnicu na Dobrinji, rade neka 2 metuzalema koja pojma nemaju pa da pitam ovdje.
Imam trenutno paket mojmidi30 i želio bih da pređem na ovaj extra net, imam li nekih penala obzirom da prelazim na jeftiniji paket? I mogu li uopšte promijeniti paket obzirom da sam uzeo aparat u Julu prošle godine na 2 godine, da li moram čekati da isteknu te 2 godine?

Hvala
Lp
moke_31

#63412 Re: BHTelecom All About

Post by moke_31 »

REDDEVILS wrote:Zanima me dali ovaj Extra Net paket uz ugovor na dvije godine kosta 17.50 KM , i koliko GB mobilnog interneta sadrzi :)
Image
Uzeo sam ja taj paket prije par dana. Imaš opciju potpisa ugovora na 12/24 mjeseca i biraš hoćeš li dupli internet i minute i SMS-ove ili umanjenu cijenu. Uz umanjenu cijenu od 17,50 dobiješ 10 giga, 100 mminuta i 100 SMS. A za cijenu od 25.00 KM uz ugovor dobiješ sve duplo.

I da, zamijene ti karticu džaba.
arnes_king

#63413 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

shalla wrote:Ulazio nekidan u Poslovnicu na Dobrinji, rade neka 2 metuzalema koja pojma nemaju pa da pitam ovdje.
Imam trenutno paket mojmidi30 i želio bih da pređem na ovaj extra net, imam li nekih penala obzirom da prelazim na jeftiniji paket? I mogu li uopšte promijeniti paket obzirom da sam uzeo aparat u Julu prošle godine na 2 godine, da li moram čekati da isteknu te 2 godine?

Hvala
Lp
Ja sam u dilemi oko toga bio od pocetka aprila.

Uglavnom da ne prepricavam sve ponovo, mozes preci. Samo sto ces morati doplatiti za preostale mjesece razliku rata, jer su na jeftinijim paketima vece rate pa tu razliku koja je preostala moras platiti da bi presao i moras potpisati ugovor najmanje toliko koliko ti jos trenutni traje. Takodjer neces imati benefite uz potpisivanje ugovora npr veci promet ili manja cijena.

Ja npr imam jos 11 mjeseci, a placam s9+, tako da sto predjem sa NoLimitM na Extra M morat cu platiti oko 50KM sa PDV. Ranije su mi govorili da je 85KM bez PDV ali je bio problem sa aplikacijom jer je racunala i protekle mjesece.
sasagrbic

#63414 Re: BHTelecom All About

Post by sasagrbic »

Pozdrav. Dobio sam informaciju od poznanika koji je prije par dana kupio Ultra karticu u poslovnici BH telekoma i već je usim iako u BL nema 4G.
Muuky

#63415 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Interesuje me da li je moguce , pored kupovine uređaja preko Mojatv Full aktivirati ove pogodnosti što nude ?
jarobot

#63416 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Muuky wrote:Interesuje me da li je moguce , pored kupovine uređaja preko Mojatv Full aktivirati ove pogodnosti što nude ?
jok
crnivrag

#63417 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Evo test u Mostaru na običnoj LTE mreži na lokaciji "Sjeverni Logor" - "Fakultet Informacijskih Tehnologija":

Image

P.S. Video cijelog testiranja postavljam večeras, kad dođem kući :D

P.P.S. Saobraćaj ostvaren na LTE mreži se trenutno ne tarifira, odnosno surfanje na LTE mreži je potpuno besplatno.
dragonz

#63418 Re: BHTelecom All About

Post by dragonz »

Imam pitanje za znalce tj. ove koji rade u telekomu:
Zgrada se nalazi u ulici Adema buće (izgrađena 2007 ili 2008. godine) preko puta Žutog taksija a mene interesuje da li je tu moguća brzina interneta veća od 30 Mbps ako nije da se traži alternativa.
addem

#63419 Re: BHTelecom All About

Post by addem »

Kakva je pogodnost najbroja na ovim novim paketima. Kako se racuna protok saobracaja
ing-ecc

#63420 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

dragonz wrote:Imam pitanje za znalce tj. ove koji rade u telekomu:
Zgrada se nalazi u ulici Adema buće (izgrađena 2007 ili 2008. godine) preko puta Žutog taksija a mene interesuje da li je tu moguća brzina interneta veća od 30 Mbps ako nije da se traži alternativa.
trenutno su radovi na poboljšanju rada usluga na području Buća potoka :) strpi se još malo :D
arnes_king

#63421 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Eto napokon i ja zavrsio, sa nolimit m na extra m asemblirana usluga.

U Kiseljaku nikako nisam mogao zavrsiti pa dosao u Fojnicu u drugu poslovnicu covjek za manje od minutu sve zavrsi.

Kaze da je odmah od danas aktivan novi paket, kad provjerim stanje ono *110# i dalje mi prikazuje stanje sa starog paketa, je li to OK i sad samo nastavlja ili se treba resetovati stanje?
Mehemed
Vozim: automobil

#63422 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

arnes_king wrote:Kaze da je odmah od danas aktivan novi paket, kad provjerim stanje ono *110# i dalje mi prikazuje stanje sa starog paketa, je li to OK i sad samo nastavlja ili se treba resetovati stanje?
Neće se resetovati stanje, samo će nastaviti do kraja mjeseca i onda tek početkom sljedećeg mjeseca ide restart stanja, a trebalo bi da je odmah od danas aktiviran novi paket. Stari će ti obračunati do današnjeg datuma a novi od današnjeg pa do kraja mjeseca.
arnes_king

#63423 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Mehemed wrote:
arnes_king wrote:Kaze da je odmah od danas aktivan novi paket, kad provjerim stanje ono *110# i dalje mi prikazuje stanje sa starog paketa, je li to OK i sad samo nastavlja ili se treba resetovati stanje?
Neće se resetovati stanje, samo će nastaviti do kraja mjeseca i onda tek početkom sljedećeg mjeseca ide restart stanja, a trebalo bi da je odmah od danas aktiviran novi paket. Stari će ti obračunati do današnjeg datuma a novi od današnjeg pa do kraja mjeseca.
Hvala ti :thumbup:
Dzontra_Volta

#63424 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

arnes_king wrote:
shalla wrote:Ulazio nekidan u Poslovnicu na Dobrinji, rade neka 2 metuzalema koja pojma nemaju pa da pitam ovdje.

Hvala
Lp
Ja sam u dilemi oko toga bio od pocetka aprila.

Uglavnom da ne prepricavam sve ponovo, mozes preci. Samo sto ces morati doplatiti za preostale mjesece razliku rata, jer su na jeftinijim paketima vece rate pa tu razliku koja je preostala moras platiti da bi presao i moras potpisati ugovor najmanje toliko koliko ti jos trenutni traje. Takodjer neces imati benefite uz potpisivanje ugovora npr veci promet ili manja cijena.

Ja npr imam jos 11 mjeseci, a placam s9+, tako da sto predjem sa NoLimitM na Extra M morat cu platiti oko 50KM sa PDV. Ranije su mi govorili da je 85KM bez PDV ali je bio problem sa aplikacijom jer je racunala i protekle mjesece.
Zar ne dobiješ extra net paket po povoljnijoj cijeni (20 KM, kao da tek uzimaš mobitel na 24 mjeseca)? Do isteka ugovora, tj. otplate.
zrakomlat

#63425 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

arnes_king wrote: Kaze da je odmah od danas aktivan novi paket, kad provjerim stanje ono *110# i dalje mi prikazuje stanje sa starog paketa, je li to OK i sad samo nastavlja ili se treba resetovati stanje?

Pošalji poruku na 0611101 i dobiješ ukupno stanje.

Već sam spominjao da sam se ja prebacio 05.04. a do tad potrošio 7,50 KM. Kad pošaljem poruku, dobijem ovakav odgovor:

Stanje na vašem računu iznosi: 7,50 KM. Iznos je bez popusta, PDV-a i ne može biti predmet žalbe.
Iskorišteno:
76 SMS
188 min
1163,36 MB
Locked