Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- escobar__
#63351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mene zanima bi li stavovi o glasanju dijaspore bili isti da ste sto posto uvjereni da će dijaspora glasat za neku od stranaka koje danas sačinjavaju Trojku? 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#63352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A koja to dijaspora na svijetu glasa za progresivce i liberale u maticnoj drzavi
Od forumasa znam samo da @izvrsni direktor ima simpatije za Trojku i mozda @dr_Evil
Od forumasa znam samo da @izvrsni direktor ima simpatije za Trojku i mozda @dr_Evil
- Point.
#63353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fala Bogu da dolazim zbog sebe, nije zbog tebe. I ti ideš u Vodice, Baške Vode zbog sebe, nije zbog nekog drugog._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2026 23:05I sta ja imam sa tim? Dolazis zbog sebe.Point. wrote: ↑14/07/2026 23:00
Jebali te zubi, ako su ti oni argument, ti znaš ŝto neko dolazi. Nisam bio zubaru u BiH od 1991 ako ti je to bitno. I da ti posebno nabijem na mirokliz reglažu trapa, dolazim avionom i uredno imam u BiH prijavljeno vozilo za koje u BiH plaćam i servis, popravke, gume, reglaže trapa, šajbu, akumulator, lamele. Jesam nešto zaboravio?
Dolazim da djetetu pokažem odakle su joj ćaća i mater, odakle su joj korijeni, da se poveže sa istim, da zna razlog što je rođena u Skandinaviji, dolazimo prvenstveno što nam se jednostavno dolazi u svoje na svoje.
Eto.
Viva España!
A ako imas prebivaliste u RS i nalazis se na glasackom spisku, ne bi bilo zgorega ni glasati. Sramota je da u skupstini Banja Luke nema bar 1 proBiH odbornik. Ali eto valjda je prioritet Slap.
Glasam od svoje 18 godine. Registrovao sam se i sad za oktobar. Još nešto za prijaviti?
- Sanjarko
#63354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Malo dijaspora i glasa, a bojim se da će na ovim izborima apstinencija biti i veća, neće raja da glasa ni za SDA, ni za SDP, trojka blok, i drugi blok. Po mom mišljenju i sječanju. Jer je na prošlim izborima 2022 bila manja izlaznost, nego na izborima prije njih.Iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) nedavno su objavili da je odziv u prvih mjesec dana registracije za glasanje izvan države na ovogodišnjim Općim izborima zabrinjavajuće nizak.
Kako su naveli iz CIK-a, portalu e-Izbori pristupilo je 11.379 birača dok je 7.779 birača ispunilo uslove za glasanje. Krajnji rok za registraciju je 21. juli.
Poređenja radi, na Općim izborima 2022. godine registrovalo se 120.000 glasača iz dijaspore, a 70.000 prijava je prihvaćeno.
Na lokalnim izborima 2024. godine bilo je oko 45.000 registriranih birača iz dijaspore. Ove godine je najveći broj prijava zabilježen iz Njemačke (2.300), Hrvatske (2.212), Austrije (1.223) i Srbije (557), ali ukupni podaci i dalje ukazuju na znatno manji interes za registraciju u odnosu na prethodne izborne procese.
Dostupni podaci i izborni rezultati ukazuju da su najveću podršku među biračima izvan BiH uglavnom dobijale probosanske stranke, prije svega SDA i SDP, dok su značajnu podršku imali i kandidati okupljeni oko Pokreta za državu u entitetu Republika Srpska. Među biračima hrvatske nacionalnosti izvan BiH, podaci pokazuju, da je dominantnu podršku imao HDZ. Postavlja se pitanje kako bi se loš odziv dijaspore mogao odraziti na glasove ove stranke.
U padu je izlaznost, a apstinencija je u ulaznoj putanji.
- drug_profi
#63355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa lik prvi meni nameće neku iskompleksiranost životnim uspjehom. Moj je zaključak da je njemu to najvažnije. To materijalno. Kako on mjeri uspjeh.izvrsni direktor wrote: ↑14/07/2026 22:46Jaooodrug_profi wrote: ↑14/07/2026 22:25 koji dolaze ovamo da se kurče kako su nešto u životu postigli perući guzice i vozajući viljuškar.![]()
Pričate non stop o parama koje kao trošite ovdje. Ja platim poreza i doprinosa preko 20K godisnje ovdje. Akciza još na duhan, alkohol, gorivo bogapitaj koliko. Živim ovdje sa zakonima koje izabrana vlast donosi.
Što kaže Bata, onda bih trebao biti makar načelnik nekog mjesta u Istri, ako se po tome koliko ko potroši para mjeri ko ima pravo da se petlja u život domorodaca.
Otišao si iz svog doma i to što šalješ pare ne daje ti pravo da se petljaš u život onima koji su ostali.
- Danguba
#63356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sumnja se na mito od preko 250.000 KM: Evropski istražitelji ušli u Autoceste, ‘češlja’ se dokumentacija
Pa kako druze?
Samo su oni lopovi sto ih je SDA imenovala.