Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Radar71
#63326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To ne može, totalni raskid ili promjena paketa može.
edit: @Cook je upravu.
edit: @Cook je upravu.
-
kakaljin
#63327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
CooK wrote:Ne mozes prekinuti minimalni period koristenja, mozes samo prekinuti ugovor i potpisati novi ugovor sa kracim minimalnim periodom koristenja. Najkraci minimalni period koristenja Telemachovih usluga u paketima je 12 mjeseci.kakaljin wrote:Ali on hoce da prekine taj period minimalnog koristenja jer telemach dize cijenu, tako da i dalje koristi uslugu ali da nema obavezni period minimalnog koristenja.
Jest da su normalni uslovi, ali sada se su uslovi takvi da se mijenja cijena i da korisnik ne zeli da se veze na minimalni period ali zeli da koristi uslugu.
Ovdje nije u pitanju hir korisnika vec telemachovo podizanje cijene gdje se automatizmom moze raskinuti obavezno minimalno trajanje ugovora bez penala.
Znaci pod "bez penala" takodjer smatram da uslugu mogu koristi dalje bez obaveznog minimalnog koristenja usluge. Znaci samo raskidam obaveno minimalno koristenje.
Last edited by kakaljin on 11/03/2018 19:56, edited 1 time in total.
- semirsar
#63328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nem're i jare i pare, jok vala.
cudni nasije ljudi, mlogo a jopet...
P.S. u ugovorima nejma normalnih, vakih nakih uslova... u ugovorima sve pise, a sto su neki lijeni da citaju ili ne kontaju, tujdi su advokati, ali... vidi jada... valja i to platiti
cudni nasije ljudi, mlogo a jopet...
P.S. u ugovorima nejma normalnih, vakih nakih uslova... u ugovorima sve pise, a sto su neki lijeni da citaju ili ne kontaju, tujdi su advokati, ali... vidi jada... valja i to platiti
- zateznistub
#63329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne pametujem mangupe jer vrlo dobro znam sta pišem.CooK wrote:Prije nego pocnes pametovati prvo se informisi jer ja nemam obicaj pisati nesto ako nisam siguran u to, dakle nisi u pravu. Telemach-ovi ugovori se potpisuju na MINIMALNI PERIOD KORISTENJA i nakon isteka tog perioda ugovor je i dalje punovazan sve dok ga neka od ugovornih strana ne prekine. Ako ne vjerujes obrati se Telemach-u pa neka ti to razjasni.zateznistub wrote:Izgleda da si ti taj koji ne razumije.
Ugovor prestaje važiti nakon isteka ugovorenog vremena s tim da uslugu nastavljaju koristiti u paketu koji ima. Ni jedan Ugovor ne nastavljaju sa važenjem nakon isteka ugovorenog vremena. Ali nastavljaju koristiti uslugu koju ima u darom paketu.
Ugovor važi godinu ili dvije, nakon toga NE VAŽI. Možeš nastaviti koristiti uslugu u paketu koji imaš i naravno možeš prekinuti. Ugovor ima vrijeme trajanja nakon čega jednostavno više nije ugovor.
Capisci
-
CooK
#63330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet on o raskidanju minimalnog trajanja ugovora... Ne mozes to raskinuti nego mozes samo raskinuti ugovor i vise ne koristiti Telemachove usluge ili raskinuti ugovor i potpisati novi ugovor sa drugim minimalnim periodom koristenja. Ne kazem ni da je to fer ali tako je - kako je.kakaljin wrote:Jest da su normalni uslovi, ali sada se su uslovi takvi da se mijenja cijena i da korisnik ne zeli da se veze na minimalni period ali zeli da koristi uslugu.
Ovdje nije u pitanju hir korisnika vec telemachovo podizanje cijene gdje se automatizmom moze raskinuti obavezno minimalno trajanje ugovora bez penala.
Znaci pod "bez penala" takodjer smatram da uslugu mogu koristi dalje bez obaveznog minimalnog koristenja usluge. Znaci samo raskidam obaveno minimalno koristenje.
-
Cvikeras
#63331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako i zasto mi se desava da par dana imam savrsenu sliku na svim kanalima koje koristim, pa par dana neki radi savrseno neki su uzasni za gledanje, pa su onda svi uzasni jedan period, pa opet svi ok, pa opet neki tamo neki ovamo. Ne znam moze li biti da ima veze sa slijedecim, ali intenziviralo se taman u onom periodu kad su ukinuli sd verzije odredjenih kanala i ostavili samo hd (sto naravno kategoricno podrzavam), ali se desavalo i ranije na mnogo krace periode.
- zateznistub
#63332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dvije stvari su moguce:Cvikeras wrote:Kako i zasto mi se desava da par dana imam savrsenu sliku na svim kanalima koje koristim, pa par dana neki radi savrseno neki su uzasni za gledanje, pa su onda svi uzasni jedan period, pa opet svi ok, pa opet neki tamo neki ovamo. Ne znam moze li biti da ima veze sa slijedecim, ali intenziviralo se taman u onom periodu kad su ukinuli sd verzije odredjenih kanala i ostavili samo hd (sto naravno kategoricno podrzavam), ali se desavalo i ranije na mnogo krace periode.
Jedna je da ti je instalacija negdje u stanu/kući u prekidu (loša veza, konektori ili sretnica)
Druga je da ti je lokalna mreža preoterecena pa u vrijeme kad se više raje na kacige da koristi tv ili Internet ti imaš problema.
- semirsar
#63333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, necu citati, vec sam citao. @zatezni je u pravu u onom sto je napisao, ti si uletio u mulj. Ugovor ima rok, nakon isteka presutno nastavljas koristiti uslugu koju si dotad koristio, naravno, nisi vezan ni sa cim i mozes otici kad hoces pod uslovom da vratis svu opremu koju si duzio, ako to drugacije nije navedeno u isteklom ugovoru. Ne pisem napamet, vec iz iskustva sa raznim provajderima, kuzisCooK wrote:Sta je citirano? Procitaj cijelu nasu raspravu. Nije u pravu da nakon isteka 12 ili 24 mjeseca od potpisa ugovora isti vise ne vazi. Uglavnom, zivi bili pa vidjeli.semirsar wrote:zatezni je u pravu, barem za ovo sto je citirano
-
Cvikeras
#63334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bice da je onda ovo prvo, jer vec sedam dana nisam pogledao utakmice normalno niti na jednom sportskom kanalu, nema veze u koja doba je bilo. Medjutim, ako je tako Hjuston imamo problem, ne zivim u svojoj kuci i sve te radove bice tesko izvesti.
Hvala puno..
Hvala puno..
-
CooK
#63335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se ispostavi da si ti u pravu neka me banuju ali ako se ispostavi da sam ja u pravu i da si se ti meni nicim izazvan javio i prozvao me, onda bi ti trebao biti banovan jer si bez razloga doveo do ove rasprave i isprovocirao me da te nazovem mazgom(iako to ne smatram nekom uvredom nego karakternom osobinom). Za mene je ova rasprava zavrsena. Vozdra.zateznistub wrote:Za ovo "mazga" si prijavljenih i ne pada mi na pamet dalje sa tobom ikakvu konverzaciji imatiCooK wrote:Koja si ti tvrdoglava neinformisana mazga. Ne, nemas pojma sta pises a to ces i vidjeti nakon sto se oglasi Telemach, crni vrag, Benq ili neko drugi ko, za razliku od tebe, razumije neke osnovne stvari.zateznistub wrote:Ne pametujem mangupe jer vrlo dobro znam sta pišem.
Ugovor važi godinu ili dvije, nakon toga NE VAŽI. Možeš nastaviti koristiti uslugu u paketu koji imaš i naravno možeš prekinuti. Ugovor ima vrijeme trajanja nakon čega jednostavno više nije ugovor.
Capisci
- zateznistub
#63336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1. 1.2016 godine potpise Ugovor na 24 mjeseca
-dobiješ benefite i vidu smanjenja racuna
-dobiješ befite u vidu kanala koje nemaš u izabranom paketu.
2.1.2018 godine nemaš benefite ni u kanalima ni u cijeni paketa. Ali imas kanale, brzinu i telefoniju ako je imaš u paketu. I nastavis koristiti...ALI UGOVOR ne važi
Šta je tu tako komplikovano?
Isprovociralo?
2.1.2018 godine nemaš benefite ni u kanalima ni u cijeni paketa. Ali imas kanale, brzinu i telefoniju ako je imaš u paketu. I nastavis koristiti...ALI UGOVOR ne važi
Isprovociralo?
- Radar71
#63337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoće da im sad istekne ugovor zbog poskupljenjazateznistub wrote:1. 1.2016 godine potpise Ugovor na 24 mjeseca
2.1.2018 godine nemaš benefite ni u kanalima ni u cijeni paketa. Ali May kanale, brzinu i telefoniju ako je imaš u paketu. I nastavis koristiti...ALI UGOVOR ne važi
Isprovociralo?
- zateznistub
#63338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze prekinuti Ugovor i/ili preći na manji paket.Radar71 wrote:Hoće da im sad istekne ugovor zbog poskupljenjazateznistub wrote:1. 1.2016 godine potpise Ugovor na 24 mjeseca
2.1.2018 godine nemaš benefite ni u kanalima ni u cijeni paketa. Ali May kanale, brzinu i telefoniju ako je imaš u paketu. I nastavis koristiti...ALI UGOVOR ne važi
Isprovociralo?
Pod prekidom mislim raskid Ugovora i usluge.
Mada, ako bi se pravno zarovili možda se iskopa da možeš raskinuti ugovor i nastaviti koristiti uslugu. Naravno bez benefita koje su ostvarili potpisivanjem Ugovora.
Ono što jeste malo bezobrazno je to da te cake ne pišu direktno u ugovoru, što bi po meni MORALO, nego se nalazi negdje na njihovoj stranici za koju velika mada raje i ne zna i ne želi tražiti.
- Radar71
#63339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa to, raskid ugovora i usluge može ali raskid i nastavak korištenja ne mozezateznistub wrote: Moze prekinuti Ugovor i/ili preći na manji paket.
Mada, ako bi se pravno zarovili možda se iskopa da možeš raskinuti ugovor i nastaviti koristiti uslugu. Naravno bez benefita koje su ostvarili potpisivanjem Ugovora.
Ono što jeste malo bezobrazno je to da te cake ne pišu direktno u ugovoru, što bi po meni MORALO, nego se nalazi negdje na njihovoj stranici za koju velika mada raje i ne zna i ne želi tražiti.
- zateznistub
#63340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam da ne može, ali bi bilo fer da moze. Ipak nije korisnik taj koji je necim uticati na davanje usluge. Ali to je već utopija.Radar71 wrote:Pa to, raskid ugovora i usluge može ali raskid i nastavak korištenja ne mozezateznistub wrote: Moze prekinuti Ugovor i/ili preći na manji paket.
- Radar71
#63341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, ali ipak ima izbor kakav takav.zateznistub wrote: Znam da ne može, ali bi bilo fer da moze. Ipak nije korisnik taj koji je necim uticati na davanje usluge. Ali to je već utopija.
-
CooK
#63342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach javite se i rijesite ovu situaciju.
Da li nakon isteka odredjenog perioda od potpisivanja ugovora o minimalnom koristenju usluga za taj period dolazi do raskida ugovora ili ugovor i dalje vazi sve dok ga jedna od ugovornih strana(operater ili pretplatnik) ne raskinu?
Da li nakon isteka odredjenog perioda od potpisivanja ugovora o minimalnom koristenju usluga za taj period dolazi do raskida ugovora ili ugovor i dalje vazi sve dok ga jedna od ugovornih strana(operater ili pretplatnik) ne raskinu?
- Rugafet
#63343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste u pravu je.CooK wrote: Sta je citirano? Procitaj cijelu nasu raspravu. Nije u pravu da nakon isteka 12 ili 24 mjeseca od potpisa ugovora isti vise ne vazi. Uglavnom, zivi bili pa vidjeli.
- zateznistub
#63344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Njega buni pojam "minimalno" korištenje usluge...
-
hipija
#63345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nakon isteka dogovorenog trajanja ugovora pa bilo da se radi o 12 ili 24 mjeseca ugovor više ne važi jer bi onda i benefiti trajali i nakon dogovorenog trajanja ugovora a to znamo svi nije slučaj.
Nakon isteka ugovora, ugovorne obaveze više ne važe ali ne dolazi ni do potpune obustave davanja usluga od strane Telemacha već se usluge i dalje prećutno nastavljaju koristiti bez ikakvih benefita za korisnika sve dok on ne zatraži potpuno obustavljanje usluga ili iznova ne potpiše novi ugovorni onos sa određenim benefitima, tj. ono što je imao prilikom potpisivanja prethodnog ugovornog odnosa.
Jesam ga upetljao
Nakon isteka ugovora, ugovorne obaveze više ne važe ali ne dolazi ni do potpune obustave davanja usluga od strane Telemacha već se usluge i dalje prećutno nastavljaju koristiti bez ikakvih benefita za korisnika sve dok on ne zatraži potpuno obustavljanje usluga ili iznova ne potpiše novi ugovorni onos sa određenim benefitima, tj. ono što je imao prilikom potpisivanja prethodnog ugovornog odnosa.
Jesam ga upetljao
- Rugafet
#63346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisi upetljao. Stvar je inace prosta ko pasulj...
-
hoggarr
#63347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čovjek da se zabrine koliko imamo "doktora pravnih nauka" na jednom mjestu!
-
CooK
#63348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zar je moguce da vas je toliko koji ne znate ni sta ste potpisali? Drugo su benefiti koji su dobijeni na fiksni period a drugo ugovor koji se ne potpisuje na fiksni period nego na neodredjeno vrijeme uz minimalni period koristenja usluge. Eto izvadite svoje ugovore od 12 odnosno 24 mjeseca i procitajte u Clanu 6 da se ustvari ugovor potpisuje na neodredjeno vrijeme a minimalni period koristenja samo znaci da ne smijes prekinuti ugovor prije tog perioda u suprotonom ces placati penale.

Last edited by CooK on 11/03/2018 21:26, edited 1 time in total.
- Rugafet
#63349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E moj @Cook, cemu sve ovo blamiranje, sta ce ti to?
- Benq
#63350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada potpisujemo ugovore, potpisujemo minimalni OBAVEZNI period koristenja usluge. Ako smo potpisali npr na 12mj i normalno istekne taj OBAVEZNI period trajanja ugovora, ugovor kao takav postaje nevazeci, mi nastavljamo koristiti uslugu i to je sve, a ako hocemo preci na drugi paket ili odjaviti uslugu, potpisujemo raskid tog starog ugovora i potpisujemo novi ugovor, jer ugovor za paket koji koristimo mora postojat pa isteklo obavezno trajanje ili ne.
Ako dodje do izmjene cijene koja je za korisnika nepovoljna, on moze raskinuti postojeci ugovor ili preci na manji paket koji mu je cjenovno prihvatljiviji, ali ne moze npr otici i raskinuti trenutni ugovor a da nastavi koristit usluge a pogotovo ne sa benefitima koje je dobio pri potpisivanju ugovora, dakle kao sto kolega @zatezni kaze, vjerovatno je moguce ako se covjek zarovi, ali ovdje pricamo o situaciji kakva jeste i kako je napisano u OUP-u.
Dalje, nema logike ako korisnik zeli da raskine ugovor jer mu se ne svidja cijena a zeli i dalje da koristi taj paket koji ce svakako biti skuplji za 3KM, jer u ugovoru ne pise cijena paketa, eh druga prica bi bila da u ugovoru stoji i cijena paketa pa je korisnik potpisao ugovor pod tom i tom cijenom, ali ovdje imas dosta korisnika koji kazu "krsite ugovor povecanjem cijene" , taj onda nije ni procitao ugovor.
Ako dodje do izmjene cijene koja je za korisnika nepovoljna, on moze raskinuti postojeci ugovor ili preci na manji paket koji mu je cjenovno prihvatljiviji, ali ne moze npr otici i raskinuti trenutni ugovor a da nastavi koristit usluge a pogotovo ne sa benefitima koje je dobio pri potpisivanju ugovora, dakle kao sto kolega @zatezni kaze, vjerovatno je moguce ako se covjek zarovi, ali ovdje pricamo o situaciji kakva jeste i kako je napisano u OUP-u.
Dalje, nema logike ako korisnik zeli da raskine ugovor jer mu se ne svidja cijena a zeli i dalje da koristi taj paket koji ce svakako biti skuplji za 3KM, jer u ugovoru ne pise cijena paketa, eh druga prica bi bila da u ugovoru stoji i cijena paketa pa je korisnik potpisao ugovor pod tom i tom cijenom, ali ovdje imas dosta korisnika koji kazu "krsite ugovor povecanjem cijene" , taj onda nije ni procitao ugovor.