BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Adoxxx

#63301 Re: BHTelecom All About

Post by Adoxxx »

Cossack wrote:Danas bio u BHT, htio sa m15 da pređem na Extra Net. Na šalteru mi gospođa rekla da ne mogu preći jer imam još malo postojećeg ugovora tako da joj ne dozvoljava aplikacija. Kada sam je pitao do kada tačno imam ugovor kaže do sedmog mjeseca... Mislim wtf! :lol:
Ista situcija je i kod mene i to nije samo da su u jednoj poslovnici rekli nego BBI centar, Pošta u gradu, Alipašino polje i ona u Ferhadiji. Svi su mi rekli kao i tebi, što je najgore bude ispred mene frajer i pređe uredno sa paketa na paket, a meni ne dozvoljava aplikacija, ne znaju u cemu je problem, pa pišu IT-u ili kome vec zahtjev za otkljanjanje greške.
zateznistub

#63302 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

coco1 wrote:@zatezni, ako ti nije problem da odgovoris sta ti je pisalo na ugovoru? kad sam ja bio, njih troje je vijecalo koju opciju da odaberu kod provjere mogu li preci. neko napisa neku opciju reugovaranja u ovim slucajevima, a, ako se dobro sjecam, kod mene nisu isli na tu opciju
Sad sam na poslu pa nemam ugovor, ali imam ovu sliku na telefonu ako ti šta može pomoći.
Image
coco1

#63303 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

zateznistub wrote:
coco1 wrote:@zatezni, ako ti nije problem da odgovoris sta ti je pisalo na ugovoru? kad sam ja bio, njih troje je vijecalo koju opciju da odaberu kod provjere mogu li preci. neko napisa neku opciju reugovaranja u ovim slucajevima, a, ako se dobro sjecam, kod mene nisu isli na tu opciju
Sad sam na poslu pa nemam ugovor, ali imam ovu sliku na telefonu ako ti šta može pomoći.
Image
hvala, ali bi mi bila potrebna tacna info pod kojom opcijom su te prebacili. opet kazem u mom slucaju troje vijecalo na koju opciju da kliknu i na kraju kazu moze samo uz navedene penale. ne pada mi na pamet platiti maltene duplo uslugu zbog samog prelaska na paket, jer tih 117 KM penala kad se podjeli na 6 mjeseci koliko mi je ostalo ugovora ispadne cca 20 KM dodatno mjesecno
zateznistub

#63304 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

coco1 wrote:
hvala, ali bi mi bila potrebna tacna info pod kojom opcijom su te prebacili. opet kazem u mom slucaju troje vijecalo na koju opciju da kliknu i na kraju kazu moze samo uz navedene penale. ne pada mi na pamet platiti maltene duplo uslugu zbog samog prelaska na paket, jer tih 117 KM penala kad se podjeli na 6 mjeseci koliko mi je ostalo ugovora ispadne cca 20 KM dodatno mjesecno
Pa valjda je to ovo extra s + asemblirana 24 mj.
I u mom slučaju su konzilija držali tri dana zaredom dolazio...jbt češće nego na roditeljski kod djece...
skafiskafsnjak

#63305 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam na tri mjesta pitao informaciju.
Na tri mjesta dobijam razlicitu... tako je kad podobna stoka dobije posao :skoljka:
made_in_sarajevo

#63306 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

u firmi vrtimo racune nekad jedan u minusu nekad sve nuliramo. danas me zovu iz telekoma nakon hefte cijele i ponovnog slanja emaila sa zahtjevom za promjenu paketa i kaze teta ne mozemo vas prebaciti na nove extra pakete jer niste platili racun iz 2 mjeseca. reko dobro, ali trazim samo promjenu paketa, stari paket no limit koji vise ne postoji na novi extra paket, bez ugovora, bez beneficije, bez icega. 2x no limit M na extra L i extra M. kaze ne moze, ima 2 mjesec nije placen i ne moze. haj reko dobro, jos vrijeme i na budale gubiti ubjedjivati se za nesto. ovo ce svakako se platiti racun, necu sad trcati na vrat na nos samo jedan racun placati. na kraju kaze od prvog aprila firme nam moraju dostaviti rjesenje firme da bi se u sistem upisao vlasnik firme, te ako vi niste vlasnik treba punomoc. kaze poostrili smo te sigurnosne situacije i sad treba i to. ja kupio 5+ mobitela, mjenjao SIM kartice, mjenjao pakete, dodatni internet i svaki put sto je logicno sam morao nositi punomoc i zahtjev na memorandumu da to i to uradim. kaze sad smo to doveli u red sad treba i punomoc :mrgreen:

onda ovako kad skontam dodje mi da se smijem i da placem od tuge kako zatucani ljudi mogu raditi. vlasnik firme se vodi moj stari, covjek u obavezama je znao racune telekoma preskakati, ne plati bubam 2 mjesec nego preskocio i otisao dalje. pa nazovu iz telekoma i pitaju sta se desilo jer vide da je preskocen, a sve ostalo placeno. pa jebiga, sega sala sa njima i ode se platiti i to mi je uredu, cak sta vise dokaz da ima par normalnih tamo koji prate situaciju. sad ovdje imam ugaseni paket da prebacim na novi paket, isti cjenovni rang skoro, eto jedan broj ide na manju pretplatu, uzme se tamo historija placanja, vidis duzinu koristenja usluga, itd,a mogli bi me glat na duzinu koristenja usluga prebaciti. firma korisnik od 99 godine tako nesto, ali eto odma u startu ne moze i haj cao. ona otvorila zadnja 3 racuna i zavrsi posao. jos me zove zena, ja se javio ona se trznula. kaze uh cekajte da provjerim u sistemu nisam ocekivala da ce te se odma javiti :lol: .

tako da eto, placajte iste minute da vas telekom ne bi zik :mrgreen:
Dioxis

#63307 Re: BHTelecom All About

Post by Dioxis »

Kako da provjerim koliko interneta mi je ostalo na ovom novom Extra Net paketu? *108*1# ne radi
player_

#63308 Re: BHTelecom All About

Post by player_ »

Probaj *110#
corei3

#63309 Re: BHTelecom All About

Post by corei3 »

Ovo ako bude ovako ce biti sranje tesko. Danas u 16.00 , znaci u spici na skenderiji brzina lte 3/11. Znaci bezveze a jos nije ni 30% raje na 4g.
A ne bi me iznenadilo od uhsljebasa
ing-ecc

#63310 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

DL 33,9 i UL 14,7 je nesto sto je meni izbacilo na mjerenju na Bisce polju. :D
ing-ecc

#63311 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

made_in_sarajevo wrote:na kraju cu ja na pofalicima opet klempu dobiti za 4G. bit cu gori od USK :mrgreen: .
Imas FDS, ekonomsku skolu mozda i BS na Koreji :) ti ces imati 12G :D
ing-ecc

#63312 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

sasagrbic wrote:Imadoh jutros priliku da probam 3G BH Telecoma. u BL. Samo je na području oko Delta planeta loš signal.
Sto nisi otisao kod Ferhadije :-)
zanimljiv

#63313 Re: BHTelecom All About

Post by zanimljiv »

corei3 wrote:Ovo ako bude ovako ce biti sranje tesko. Danas u 16.00 , znaci u spici na skenderiji brzina lte 3/11. Znaci bezveze a jos nije ni 30% raje na 4g.
90% mobitela podržava 4G, sigurno više od pola pretplatnika na tom području ima USIM. Polako ljudi, bit će doslovno 5 puta više predajnika na području općine Centar nego što ih ima danas, trebate dati BHT malo vremena da postavi opremu.
@Cossack: Sigurno ona sa šiškama iz SCC? :D
made_in_sarajevo

#63314 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ing-ecc wrote:
made_in_sarajevo wrote:na kraju cu ja na pofalicima opet klempu dobiti za 4G. bit cu gori od USK :mrgreen: .
Imas FDS, ekonomsku skolu mozda i BS na Koreji :) ti ces imati 12G :D
dzaba kad ni jednu jos uvijek nisu zakacili, pa tako mi prikaze mrezu ali ne moze da poveze :mrgreen:
StihNaAsfaltu

#63315 Re: BHTelecom All About

Post by StihNaAsfaltu »

Jesu li rijesili problem s prodajom uređaja?
Može li se kupiti, je li ko probao?
Tabijat

#63316 Re: BHTelecom All About

Post by Tabijat »

Image
smajkes

#63317 Re: BHTelecom All About

Post by smajkes »

Promjenjen logo tv KISS. Sad stoji RTV HB. :-)
crnivrag

#63318 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

smajkes wrote:Promjenjen logo tv KISS. Sad stoji RTV HB. :-)
Sto mu gromova, o tome pričam cijeli dan, odnosno došlo je do rebrandinga kanala danas u 13:17, za video rebrandinga i logotipe, možeš se javiti na P.P., da ne postavljam ovdje i da ne bude da spamam.
semirsar

#63319 Re: BHTelecom All About

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
smajkes wrote:Promjenjen logo tv KISS. Sad stoji RTV HB. :-)
Sto mu gromova, o tome pričam cijeli dan, odnosno došlo je do rebrandinga kanala danas u 13:17, za video rebrandinga i logotipe, možeš se javiti na P.P., da ne postavljam ovdje i da ne bude da spamam.
sad samo fali jos ono "Karamba i Karambita" pa da ti velim dje s' ba Ciko Felipe Kaetano Lopez Martinez Gonzalesu nijesam te pozn'o :mrgreen:
Mehemed
Vozim: automobil

#63320 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Jedno jednostavno pitanje. Da li se prilikom korištenja "PAY4ME" usluge troše minute kao da je pospaid korisnik direktno nazvao ili se pak naplaćuju pozivi po cjenovniku ?

"Za korisnika A (Ultra korisnik) korištenje usluge u BH Mobile mreži je besplatno. U slučaju kada prihvati Pay4me poziv, korisniku B se naplaćuje redovna cijena poziva unutar BH Mobile mreže, prema korištenom tarifnom modelu."

Zbuni me to što piše da se naplaćuje redovna cijena poziva pa sada ne znam da li jednostavno troši minute ili baš uzima pare, nekako mi zvuči da može biti i jedno i drugo.
Silos

#63321 Re: BHTelecom All About

Post by Silos »

Mostar, južna zona prvi put nakaćen na 4G.
:bih:
Cossack

#63322 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

zanimljiv wrote:
corei3 wrote:Ovo ako bude ovako ce biti sranje tesko. Danas u 16.00 , znaci u spici na skenderiji brzina lte 3/11. Znaci bezveze a jos nije ni 30% raje na 4g.
90% mobitela podržava 4G, sigurno više od pola pretplatnika na tom području ima USIM. Polako ljudi, bit će doslovno 5 puta više predajnika na području općine Centar nego što ih ima danas, trebate dati BHT malo vremena da postavi opremu.
@Cossack: Sigurno ona sa šiškama iz SCC? :D
Jeste :mrgreen: Mršava, plava kosa, šiške joj bodu oči :)
zrakomlat

#63323 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Silos wrote:Mostar, južna zona prvi put nakaćen na 4G.
Dje to, koje mjesto, da se provozam sutra malo
Pacifistaa

#63324 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

zrakomlat wrote:
Silos wrote:Mostar, južna zona prvi put nakaćen na 4G.
Dje to, koje mjesto, da se provozam sutra malo
Rodoč ima sigurno 4g+
PajaELdin

#63325 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Ajmo se malo okaniti teme o 4G mrezi, stvarno smoriste zadnjih 20 stranica je samo 4G tema.
Ono na sto hocu da skrenem paznju je rebrending Kiss TV-a u kanal Herceg-Bosne, ja stvarno ne znam kako je RAK dozvolio ovakvo nesto? Podhitno izvrsiti pritisak na BH Telecom, pa ako trebalo i peticijom da se izbaci iz programske seme kanal sa ovim nazivom... Svakako da spomenem i Nasu TV koja je sada pod istom vlasnickom palicom, i koju svakako treba izbaciti iz ponude.
Locked