Prosječna garaza na Ilidži
Moderators: _BataZiv_0809, anex
tramvajtrojka wrote: ↑27/10/2024 13:54pod ceradom su ona dva datsuna gtr na kuvajtskim tablama
parkiras u garažu kao da si usao u aladinovu pećinu gdje god se okrenes dobar auto![]()
Strašni Opeli, ove modele baš volim.
Kako im se isplat dovući svoja auta vamo?
pa isplati zele da uzivaju u off road voznji po nasim vrletima, ispred bosmala uvijek imas nekoliko fj cruisera sa eibach ovjesom i ostalim skupim off road zezancijama
Znaš ne snimke o ludim vožnjima po njihovoj pustinji?tramvajtrojka wrote: ↑28/10/2024 20:01pa isplati zele da uzivaju u off road voznji po nasim vrletima, ispred bosmala uvijek imas nekoliko fj cruisera sa eibach ovjesom i ostalim skupim off road zezancijama
vise potrose ove masine goriva za jedno ljeto ovdje nego sto ih kosta prevoz do ploča, ove masine sve vole popiti 15+ litara i to je minimum![]()

A sta nema po tebi iz premium segmenta Audi A4 ?Karikaturist wrote: ↑29/10/2024 05:37 Kad smo kod Audija prva stvar koja mi je pala na pamet citajuci jucer prezentaciju o A4 na klixu jeste ima li to auto uopste ista premium na sebi jer su ga u naslovu predstavili kao zvijezdu premium klase.
https://www.klix.ba/auto/zadnja-prilika ... /241026002
Idioti, čitava industrija EV auta je u kurcu. Prvo zbog kineza koji satraše, drugo baterije i punjenje, električni sklopovi jako osjetljivi na vanjske fakture, nepouzdanost, sve manje benefita i subvencija prilikom kupovine istih do postprodaje.artur morgan wrote: ↑28/10/2024 18:42 Puno su ulozili u elektrifikaciju vozila, a prodaja ne ide dobro, mislim da je u tome problem. Gube dosta na Kineskom trzistu i generalno istocnom trzistu ( Rusija ). Na Kineskom trzistu su imali ekstra profit. Medjutim, vise nisu konkurentni cijenom, preskupi su. Ne mogu parirati cijenom Kinezima koji su dosta jeftiniji. Kinezi i Amerikanci kad su elektricna vozila u pitanju, mogli bi ugroziti ne samo njih vec i druge evropske proizvodjace.
Zanimljiv mi je motor tajartur morgan wrote: ↑29/10/2024 11:50A sta nema po tebi iz premium segmenta Audi A4 ?Karikaturist wrote: ↑29/10/2024 05:37 Kad smo kod Audija prva stvar koja mi je pala na pamet citajuci jucer prezentaciju o A4 na klixu jeste ima li to auto uopste ista premium na sebi jer su ga u naslovu predstavili kao zvijezdu premium klase.
Koliko vidim potpuno isti motor kao i onaj sa 190 KS. I oba mogu ici na 245 KS sa Stage 1hopi wrote: ↑29/10/2024 14:14Zanimljiv mi je motor tajartur morgan wrote: ↑29/10/2024 11:50A sta nema po tebi iz premium segmenta Audi A4 ?Karikaturist wrote: ↑29/10/2024 05:37 Kad smo kod Audija prva stvar koja mi je pala na pamet citajuci jucer prezentaciju o A4 na klixu jeste ima li to auto uopste ista premium na sebi jer su ga u naslovu predstavili kao zvijezdu premium klase.
Na koliko se remapom tj softverski može dići KS, a da je razumno tj u granicama onog koliko je namijenjeno KS?
Dakako bez hardverskih izmjena
COO Stellantisa traži da se poveća cijena benzina kao pogonskog goriva, kao posljedica novih norimi o izduvnim gasovima. Viša cijena benzina, vjerovatno nove takse, navodno bi natjerale ljude da kupe BEV. A opet cijena struje može samo rasti, Njemačka je postala jedan od većih uvoznika struje.
Turbina na 150-ki dodaje samo 0.6 bara, linija snage je ravna od 3900 do 6000, oko 230-235 je stejđ 1.ZoomZoomKiwi wrote: ↑29/10/2024 14:18 Pa ako 150 KS razvija već na 3900 rpm, onda hladno može na 200 KS bez ikakvih problema niti posljedica po dugotrajnost i pouzdanost, pa i potrošnju.