Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- addem
#63301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene interesuje jel u cijenu moj duo net grande ulazi 72 sata unazad? Znam da se to prije placalo extra a sada cini mi se stoji na webu njibovom da je ukljuceno u cijenu.
- Benq
#63302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, opcija vracanja unazad je ukljucena u pakete Duo Net Grande Family/Extra/Premium. To sto je napisano ispod Duo Net Grande paketa odnosi se na mogucnost doplate za uslugu.addem wrote:Mene interesuje jel u cijenu moj duo net grande ulazi 72 sata unazad? Znam da se to prije placalo extra a sada cini mi se stoji na webu njibovom da je ukljuceno u cijenu.
- agent_zero
#63303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li neka opcija za tv i internet mimo duo paketa?
Preskupo mi je 46KM mjesečno.
Preskupo mi je 46KM mjesečno.
- Rugafet
#63304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E moj zemljace, ti ni sam ne znas sta ustvari hoces da pokazes i dokazesPriNc_ba wrote:ja znam vraze da ti pretendujes na to da te pozovu iz telemaha na razgovor za posao ali nema potrebe da odgovaras na pitanja ova malo ozbiljnija koja su postavljena telemahu i samo telemahu i s razlogom. znam i ja neke stvari i pitam s razlogom.
tvojom logikom ljudima kojima istekne ugovor gube odmah i uslugu![]()
hocu da raskinem ugovor da nisam vezan i to je sve i to se moze, samo telemah ne zeli da to znaju korisnicia hocu da imam u pisanoj formi potvrdu sta se desava sa kanalima i cijenom
- typeOnegative
#63305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PriNc_ba wrote:ja znam vraze da ti pretendujes na to da te pozovu iz telemaha na razgovor za posao ali nema potrebe da odgovaras na pitanja ova malo ozbiljnija koja su postavljena telemahu i samo telemahu i s razlogom. znam i ja neke stvari i pitam s razlogom.
tvojom logikom ljudima kojima istekne ugovor gube odmah i uslugu![]()
hocu da raskinem ugovor da nisam vezan i to je sve i to se moze, samo telemah ne zeli da to znaju korisnicia hocu da imam u pisanoj formi potvrdu sta se desava sa kanalima i cijenom
Evo da ti kažem iz prve ruke. Nisam pod ugovorom, koristim uslugu i dalje, ali da bi to mogao ugovor mora isteći, ako raskines, raskinuo si, usluga se gasi. Ovo poskupljenje mi se ne sviđa, ali da idem na manji paket nisam toliki mazohista, time bi na štetu išao sebi a ne njima. Ne pada mi na pamet da se ponovo "vežem" zbog 3 km , a ni produžujem postojeći TGF jer beneficije mi nisu vrijedne vezivanja.
Last edited by typeOnegative on 10/03/2018 21:14, edited 1 time in total.
-
zippoo87
#63306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
moze li mi neko od korisnika reci,koliko treba vremenski da ti provjere problem sa iznosom racuna...oni to zovu reklamacija valjda
evo 2 dana i jos nisam dobio nikakvu informaciju,pa samo da znam kada da ocekujem info
ili mogu nazvati na neki broj,pa da mi pdmah provjere zasto je nastalo neslaganje u iznosu racuna ?
evo 2 dana i jos nisam dobio nikakvu informaciju,pa samo da znam kada da ocekujem info
ili mogu nazvati na neki broj,pa da mi pdmah provjere zasto je nastalo neslaganje u iznosu racuna ?
- avaks
#63307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možeš uvijek na 1360 da zvrcneš i znaš na čemu si.
- mosaVosa
#63308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dešava li se nekome kada hoće da vrati nazad nešto na EONu da piše nema signala?
- fusion_ba
#63310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni se nekad desi da usred gledanja iskoci ta poruka iako nisam nista vracao nazadmosaVosa wrote:Dešava li se nekome kada hoće da vrati nazad nešto na EONu da piše nema signala?
-
zippoo87
#63311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
desava i ne samo kada vratim,nego i kada kliknem na kanal i gledam i nakon nekog vremena iskoci crni ekran i poruka nema signalamosaVosa wrote:Dešava li se nekome kada hoće da vrati nazad nešto na EONu da piše nema signala?
ponovo kliknem na kanal i opet sve radi
- mosaVosa
#63312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zippoo87 wrote:desava i ne samo kada vratim,nego i kada kliknem na kanal i gledam i nakon nekog vremena iskoci crni ekran i poruka nema signalamosaVosa wrote:Dešava li se nekome kada hoće da vrati nazad nešto na EONu da piše nema signala?
ponovo kliknem na kanal i opet sve radi
Dešavalo mi se prije slično. Sada mi se dešava kada hoću da vratim snimak izbaci to.fusion_ba wrote:Meni se nekad desi da usred gledanja iskoci ta poruka iako nisam nista vracao nazad
- Telemach
#63313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izvinjavamo se PriNc_ba ali ja bojimo da nismo baš najbolje razumjeli Vaš upitPriNc_ba wrote:Sta je Telemašenema odgovora u nadi da ce forumasi zaboraviti da je to spominjano?
Dakle jos jednom ponavljam i ponavljat cu konstantno ovo pitanje do 1.4.![]()
Sta se desava sa cijenom ako smo pod akcijom 24mj besplatna pretplata i dodatnim kanalima kada prije 1.4. dodjemo da raskinemo ugovor a da nastavimo koristiti uslugu.
Za opciju da se raskine ugovor a nastavi korisititi usluga znam da je moguca, samo hocu pisani odgovor sta se desava sa cijenom i kanalima
Raskidom Ugovora prestajemo pružati sve usluge prema Vama a iskreno se nadamo da do toga neće doći
- Telemach
#63314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uslove poslovanja možete pogledati na našoj web stranici https://telemach.ba/podrska/cjenovnici- ... ja?tab=106odmor wrote:Ma moze otici u kakvu pravnu sluzbu i pitat da li povecanjem cijena ugovor postaje nevazeci i kraj.Benq wrote:@kakaljin, ti svoje pa svoje... ko je uopste pisao sada o bilo kakvim penalima pa si se nadovezao bez da si procitao o cemu se zapravo citavo vrijeme radi ?
Covjek je napisao, citiram : "Sta se desava sa cijenom ako smo pod akcijom 24mj besplatna pretplata i dodatnim kanalima kada prije 1.4. dodjemo da raskinemo ugovor a da nastavimo koristiti uslugu."
Dobio je odgovor da ako raskine ugovor ostaje bez benefita koje je dobio, medjutim njemu se taj odgovor ne svidja.
Onda ti ulijeces sa odgovorom:Dakle dao si odgovor na nesto sto nije tema, a sto se tice tog raskida ugovora do 1.4. to svi znaju da je tako jer su svi i dobili tu obavijest.Pa sada imas pravo raskinuti ugovor bez posljedica jer se cijena promjenila.
Tako da bi imao pravo raskinuti ugovor do 1.4. jer je i sam telemach napisao tako
Raskidom ugovora odjavljujes uslugu, on to ne zeli, on zeli da raskine ugovor ali da mu ostanu svi benefiti i popusti koje je dobio potpisom ugovora.
- Telemach
#63315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve reklamacije kako tehničke tako i finansijske prirode nastojimo riješiti u najkraćem roku.zippoo87 wrote:moze li mi neko od korisnika reci,koliko treba vremenski da ti provjere problem sa iznosom racuna...oni to zovu reklamacija valjda
Svaka reklamacija će biti riješena najkasnije u roku od sedam radnih dana, od trenutka podnošenja/evidentiranja iste.
-
c_g
#63316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pusti ga Telemaše neka raskine ugovor, pa kad vidi kakvi su ostali doće na koljenima.
Usput, ima li kakvih najava za Arene HD u EON?
Usput, ima li kakvih najava za Arene HD u EON?
- thekupus
#63317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako preko EON-a vratim film koji je prošao već, da li se aktivira ta usluga i naplati 3 KM?
- crnivrag
#63318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne naplati, odnosno korištenje usluge TV unazad putem EON-a je besplatno za sve korisnike Duo/Trio paketa.thekupus wrote:Ako preko EON-a vratim film koji je prošao već, da li se aktivira ta usluga i naplati 3 KM?
Naplata se vrši samo korisnicima koji nemaju uključenu tu uslugu u svoj paket, a koriste je putem resivera.
-
DaD00
-
probook
#63320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja mislim da bi trebala biti opcija da, zbog povecanja cijene, moze da raskine ugovor i da uslugu koristi na neodredjeno vrijeme. Imate sigurno X korisnika kojima ugovor istekne i usluga pod tim istim uslovima ide sasvim normalno i taj korisnik moze X vremena nastaviti koristiti uslugu bez ikakvog valjanog ugovora.Telemach wrote:Izvinjavamo se PriNc_ba ali ja bojimo da nismo baš najbolje razumjeli Vaš upitPriNc_ba wrote:Sta je Telemašenema odgovora u nadi da ce forumasi zaboraviti da je to spominjano?
Dakle jos jednom ponavljam i ponavljat cu konstantno ovo pitanje do 1.4.![]()
Sta se desava sa cijenom ako smo pod akcijom 24mj besplatna pretplata i dodatnim kanalima kada prije 1.4. dodjemo da raskinemo ugovor a da nastavimo koristiti uslugu.
Za opciju da se raskine ugovor a nastavi korisititi usluga znam da je moguca, samo hocu pisani odgovor sta se desava sa cijenom i kanalima![]()
Raskidom Ugovora prestajemo pružati sve usluge prema Vama a iskreno se nadamo da do toga neće doći
-
CooK
#63321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da rascistimo jednom jel vas izgleda ima dosta koji ne razumijete. Ugovor se potpisuje na minimalni period koristenja od 12 ili 24 mjeseca. To je znaci minimalni period koristenja i nakon tih 12 odnosno 24 mjeseca ugovor i dalje ostaje validan samo sto ga nakon isteka tog perioda jedna od strana moze prekinuti bez penala i nakon toga Telemach prestaje pruzati usluge a vi prestajete placati i zavrsili ste sa Telemachom. Ako se ugovor ranije raskine zbog toga sto je neka strana prekrsila neku od stavki ugovora opet Telemach prestaje pruzati usluge a vi prestajete placati i jos morate platiti penale ako ste vi krivac za raskid ugovora.probook wrote:Ja mislim da bi trebala biti opcija da, zbog povecanja cijene, moze da raskine ugovor i da uslugu koristi na neodredjeno vrijeme. Imate sigurno X korisnika kojima ugovor istekne i usluga pod tim istim uslovima ide sasvim normalno i taj korisnik moze X vremena nastaviti koristiti uslugu bez ikakvog valjanog ugovora.
Dakle nemojte "brkati" istek minimalnog trajanja ugovora i raskid ugovora, jedno znaci da ste i dalje pod ugovorom sa pravom raskida istog bez penala a drugo znaci prestanak koristenja Telemachovih usluga.
- zateznistub
#63322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da si ti taj koji ne razumije.CooK wrote:Da rascistimo jednom jel vas izgleda ima dosta koji ne razumijete. Ugovor se potpisuje na minimalni period koristenja od 12 ili 24 mjeseca. To je znaci minimalni period koristenja i nakon tih 12 odnosno 24 mjeseca ugovor i dalje ostaje validan samo sto ga nakon isteka tog perioda jedna od strana moze prekinuti bez penala i nakon toga Telemach prestaje pruzati usluge a vi prestajete placati i zavrsili ste sa Telemachom. Ako se ugovor ranije raskine zbog toga sto je neka strana prekrsila neku od stavki ugovora opet Telemach prestaje pruzati usluge a vi prestajete placati i jos morate platiti penale ako ste vi krivac za raskid ugovora.probook wrote:Ja mislim da bi trebala biti opcija da, zbog povecanja cijene, moze da raskine ugovor i da uslugu koristi na neodredjeno vrijeme. Imate sigurno X korisnika kojima ugovor istekne i usluga pod tim istim uslovima ide sasvim normalno i taj korisnik moze X vremena nastaviti koristiti uslugu bez ikakvog valjanog ugovora.
Dakle nemojte "brkati" istek minimalnog trajanja ugovora i raskid ugovora, jedno znaci da ste i dalje pod ugovorom sa pravom raskida istog bez penala a drugo znaci prestanak koristenja Telemachovih usluga.
Ugovor prestaje važiti nakon isteka ugovorenog vremena s tim da uslugu nastavljaju koristiti u paketu koji ima. Ni jedan Ugovor ne nastavljaju sa važenjem nakon isteka ugovorenog vremena. Ali nastavljaju koristiti uslugu koju ima u darom paketu.
-
CooK
#63323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prije nego pocnes pametovati prvo se informisi jer ja nemam obicaj pisati nesto ako nisam siguran u to, dakle nisi u pravu. Telemach-ovi ugovori se potpisuju na MINIMALNI PERIOD KORISTENJA i nakon isteka tog perioda ugovor je i dalje punovazan sve dok ga neka od ugovornih strana ne prekine. Ako ne vjerujes obrati se Telemach-u pa neka ti to razjasni.zateznistub wrote:Izgleda da si ti taj koji ne razumije.
Ugovor prestaje važiti nakon isteka ugovorenog vremena s tim da uslugu nastavljaju koristiti u paketu koji ima. Ni jedan Ugovor ne nastavljaju sa važenjem nakon isteka ugovorenog vremena. Ali nastavljaju koristiti uslugu koju ima u darom paketu.
-
kakaljin
#63324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali on hoce da prekine taj period minimalnog koristenja jer telemach dize cijenu, tako da i dalje koristi uslugu ali da nema obavezni period minimalnog koristenja.CooK wrote:Prije nego pocnes pametovati prvo se informisi jer ja nemam obicaj pisati nesto ako nisam siguran u to, dakle nisi u pravu. Telemach-ovi ugovori se potpisuju na MINIMALNI PERIOD KORISTENJA i nakon isteka tog perioda ugovor je i dalje punovazan sve dok ga neka od ugovornih strana ne prekine. Ako ne vjerujes obrati se Telemach-u pa neka ti to razjasni.zateznistub wrote:Izgleda da si ti taj koji ne razumije.
-
CooK
#63325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mozes prekinuti minimalni period koristenja, mozes samo prekinuti ugovor i potpisati novi ugovor sa kracim minimalnim periodom koristenja. Najkraci minimalni period koristenja Telemachovih usluga u paketima je 12 mjeseci.kakaljin wrote:Ali on hoce da prekine taj period minimalnog koristenja jer telemach dize cijenu, tako da i dalje koristi uslugu ali da nema obavezni period minimalnog koristenja.