BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
drug_profi

#63276 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

skafiskafsnjak wrote:Necu se ja zaebavati .... otici cu na kraju mjeseca , reci cu da novi ide od 01.05.2019. i to je to
Ma isto ce ti biti. Kazem ti logika je ta. Poceo obracunski period. Platis stari paket i novi.
Zavrsava obracunski period, platis stari paket i novi koji ti upravo sad pocinje.

Osim ako ja nisam lose skontao sto mi je ovaj objasnjavao.

Jedino sa Ultre nemas problem. Ides na novi paket, a kredit ti se pretvara u preplatu (avans).
djama

#63277 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

obracunski period je njima oko 10tog ako se ne varam
papebih

#63278 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Rekose mi da kod prelaska na novi paket, konkretno kod mene stari je mini 15 ce od starog obracunat koliko sam potrosio do prelaska, to je sa danasnjim danom 3 KM, a novi paket cu platit pola pretplate ako danas prelazim, odnosno proporcionalno kog datuma ko predje.
ovo_mi_je_nick

#63279 Re: BHTelecom All About

Post by ovo_mi_je_nick »

Samo Ultra bajo moj :lol:
skafiskafsnjak

#63280 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

papebih wrote:Rekose mi da kod prelaska na novi paket, konkretno kod mene stari je mini 15 ce od starog obracunat koliko sam potrosio do prelaska, to je sa danasnjim danom 3 KM, a novi paket cu platit pola pretplate ako danas prelazim, odnosno proporcionalno kog datuma ko predje.
Znaci, platit ces pola...

A koliko minuta i gb imas ? I to proporcionalno?
holowey

#63281 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

drug_profi wrote:Meni rece da cu platiti oba racuna za isti mjesec sto je nonsens jer to je isto kao da mi naplati dva puta dorucak, a samo sam jednom jeo.
kada jedes, platis i kobasice i kroasan bez obzira koliko pojeo, jedan zalogaj ili sve...
skafiskafsnjak

#63282 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Zvao 1444... kaze lik, kad god predjem, placam paket na koji sam presao... ahahahaha.

Nema logike ni to
Cossack

#63283 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Danas bio u BHT, htio sa m15 da pređem na Extra Net. Na šalteru mi gospođa rekla da ne mogu preći jer imam još malo postojećeg ugovora tako da joj ne dozvoljava aplikacija. Kada sam je pitao do kada tačno imam ugovor kaže do sedmog mjeseca... Mislim wtf! :lol:
sasagrbic

#63284 Re: BHTelecom All About

Post by sasagrbic »

Imadoh jutros priliku da probam 3G BH Telecoma. u BL. Samo je na području oko Delta planeta loš signal.
SONY_91

#63285 Re: BHTelecom All About

Post by SONY_91 »

Cossack wrote:Danas bio u BHT, htio sa m15 da pređem na Extra Net. Na šalteru mi gospođa rekla da ne mogu preći jer imam još malo postojećeg ugovora tako da joj ne dozvoljava aplikacija. Kada sam je pitao do kada tačno imam ugovor kaže do sedmog mjeseca... Mislim wtf! :lol:
Ja imao ugovor do 12/2019 i prešao bez problema sa Extra na Extra S.
allem_77

#63286 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

made_in_sarajevo wrote:na kraju cu ja na pofalicima opet klempu dobiti za 4G. bit cu gori od USK :mrgreen: .

ostali se ne zalite nista sto se ne mozete prebaciti na paket. ja poslao kao poslovni korisnik i cijelu heftu ni odgovora na mail. nazovem 1322 kazu ljudi ma haj posaljite opet :mrgreen:
Trenutno tuku signalom Pofaliće. Uvijek ste prvi bili. :D
papebih

#63287 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

skafiskafsnjak wrote:
papebih wrote:Rekose mi da kod prelaska na novi paket, konkretno kod mene stari je mini 15 ce od starog obracunat koliko sam potrosio do prelaska, to je sa danasnjim danom 3 KM, a novi paket cu platit pola pretplate ako danas prelazim, odnosno proporcionalno kog datuma ko predje.
Znaci, platit ces pola...

A koliko minuta i gb imas ? I to proporcionalno?
Internet sav, a za minute stvarno ne znam, pitao za internet to su mi rekli iz oba paketa da cu dobit cijela, odnosno iz mini 15 koliko potrosimo, nece se naplatit nista, a iz extra paketa sve
fusion_ba

#63288 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

sasagrbic wrote:Imadoh jutros priliku da probam 3G BH Telecoma. u BL. Samo je na području oko Delta planeta loš signal.
meni je svuda u BL bolji 3G od BHT nego od mtela
Tabijat

#63289 Re: BHTelecom All About

Post by Tabijat »

Cossack wrote:Danas bio u BHT, htio sa m15 da pređem na Extra Net. Na šalteru mi gospođa rekla da ne mogu preći jer imam još malo postojećeg ugovora tako da joj ne dozvoljava aplikacija. Kada sam je pitao do kada tačno imam ugovor kaže do sedmog mjeseca... Mislim wtf! :lol:
Nije tačno. Otiđi na drugi šalter.
zateznistub

#63290 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Reci teti salterusi da ne zna koristiti sap jer može. Ja prešao i to jedan uređaj po povlaštenoj cijeni i drugi po komercijalnoj.
Cossack

#63291 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

zateznistub wrote:
Reci teti salterusi da ne zna koristiti sap jer može. Ja prešao i to jedan uređaj po povlaštenoj cijeni i drugi po komercijalnoj.
Hvala na pomoći. Svratit ću poslije posla do šaltera na D. Malti. Ovo je bio u SCC-u. Kada sam je pitao kako je to moguće odgovorila mi je u stilu, zamislite kako je tek meni kada ovo moram objašnjavati ljudima. Ko zna koliko je ljudi već odbila na ovaj način... :-)
coco1

#63292 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

zateznistub wrote:
meni nisu rekli da ne moze, ali da moram platiti 117,00 KM penala, zbog uredjaja koji imam na otplati putem trenutne opcije midi30. ugovor, po asembliranoj usluzi na midi 30, istice u oktobru ove godine i htio sam preci na ovaj extraM paket, cijena je tu negdje. rekose mi da je najbolje sacekati istek tog ugovora i tada preci na novi paket
drug_profi

#63293 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

holowey wrote:
drug_profi wrote:Meni rece da cu platiti oba racuna za isti mjesec sto je nonsens jer to je isto kao da mi naplati dva puta dorucak, a samo sam jednom jeo.
kada jedes, platis i kobasice i kroasan bez obzira koliko pojeo, jedan zalogaj ili sve...
Jeste, to je ta logika.
drug_profi

#63294 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Ha eto vidis, ti drugu informaciju dobio.
Bogtemolovo, oni nisu u stanju edukovat osoblje sta je odgovor na najcesce pitanje koje ce biti.
skafiskafsnjak

#63295 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

drug_profi wrote:
Ha eto vidis, ti drugu informaciju dobio.
Bogtemolovo, oni nisu u stanju edukovat osoblje sta je odgovor na najcesce pitanje koje ce biti.
Meni receno da cu platiti samo cijenu novog paketa
zateznistub

#63296 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

coco1 wrote:
zateznistub wrote:
meni nisu rekli da ne moze, ali da moram platiti 117,00 KM penala, zbog uredjaja koji imam na otplati putem trenutne opcije midi30. ugovor, po asembliranoj usluzi na midi 30, istice u oktobru ove godine i htio sam preci na ovaj extraM paket, cijena je tu negdje. rekose mi da je najbolje sacekati istek tog ugovora i tada preci na novi paket
Meni u poslovnici na dobrinji rekli najnormalnije prelazak sa paketa na paket a rate nastavljam plaćati mjesečno kao i dosada
iceman ze

#63297 Re: BHTelecom All About

Post by iceman ze »

meni je iskreno zao sto sam uopste prebacio broj iz druge mreze.....nista ne vrijedi unutrasnjeg mira...... :-)
escobar__

#63298 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

iceman ze wrote:meni je iskreno zao sto sam uopste prebacio broj iz druge mreze.....nista ne vrijedi unutrasnjeg mira...... :-)
:D

Kad sam nekad podavno prebacivao broj na pretplatu pogriješili su mi adresu. Do zadnjeg mjeseca korištenja mi je na računu bila pogrešna adresa, dakle godinama nisu bili u stanju da stave ispravnu, a kako su vremenom uveli i elektronske račune kasnije mi bilo i svejedno šta piše i postala šega. :D

Ali eto, dovoljno govori o njima i sposobnostima pojedinih im zaposlenika.
Last edited by escobar__ on 15/04/2019 14:21, edited 1 time in total.
zateznistub

#63299 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Cossack wrote:
zateznistub wrote:
Hvala na pomoći. Svratit ću poslije posla do šaltera na D. Malti. Ovo je bio u SCC-u. Kada sam je pitao kako je to moguće odgovorila mi je u stilu, zamislite kako je tek meni kada ovo moram objašnjavati ljudima. Ko zna koliko je ljudi već odbila na ovaj način... :-)
To je tako kad dobiješ posao na guzove ili na nešto drugo pa ti i pričat teško...
coco1

#63300 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

@zatezni, ako ti nije problem da odgovoris sta ti je pisalo na ugovoru? kad sam ja bio, njih troje je vijecalo koju opciju da odaberu kod provjere mogu li preci. neko napisa neku opciju reugovaranja u ovim slucajevima, a, ako se dobro sjecam, kod mene nisu isli na tu opciju
Locked