edit: Nasao sam gdje sam procitao
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
channel10
#63276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovdje je @Telemach pisao da ce svi duo i trio paketi dobiti 72 unazad i da je to jedan od razloga povecanja cijene (pored dodatnih hd kanala). To je bila prica sa pocetka diskusije zasto su poskupili. Sad mnoze sa nulom kad to pitas.
. Nije Telemach postavio nego neko drugi. Uglavnom se odnosi na njihovu mrezu u Srbiji, pa sam haman na osnovu toga "zakljucio" da ce i nama to uvesti (sto je i vrlo vjerovatno).
Last edited by channel10 on 09/03/2018 23:44, edited 1 time in total.
- Benq
#63277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Takvo nesto nikada ovdje nije receno. Obavijest o poskupljenju mozes procitati ovdje https://telemach.ba/a33302/podrska/vije ... achom.htmlchannel10 wrote:Ovdje je @Telamach pisao da ce svi duo i trio paketi dobiti 72 unazad i da je to jedan od razloga povecanja cijene (pored dodatnih hd kanala). To je bila prica sa pocetka diskusije zasto su poskupili. Sad mnoze sa nulom kad to pitas.
-
channel10
#63278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
SBB je u pitanju.Benq wrote:Takvo nesto nikada ovdje nije receno. Obavijest o poskupljenju mozes procitati ovdje https://telemach.ba/a33302/podrska/vije ... achom.htmlchannel10 wrote:Ovdje je @Telamach pisao da ce svi duo i trio paketi dobiti 72 unazad i da je to jedan od razloga povecanja cijene (pored dodatnih hd kanala). To je bila prica sa pocetka diskusije zasto su poskupili. Sad mnoze sa nulom kad to pitas.
Kod njih se za tu uslugu placa 110 dinara ili cca 2KM, dok je kod nas 3KM (cini mi se).
https://sbb.rs/podrska/vesti-i-informacije
- Benq
#63279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali nije ni kod njih besplatno u najmanjim paketima, jer sto je kod nas Trio Grande to je kod njih Silver paket, a sto je kod nas Duo Net Grande to je kod njih Duo Net Silver. Opcija vracanja unazad je i kod njih tek u Duo i Trio Gold paketima (nasi Duo Net Grande Family i Trio Grande Family).channel10 wrote: SBB je u pitanju.
Kod njih se za tu uslugu placa 110 dinara ili cca 2KM, dok je kod nas 3KM (cini mi se).
https://sbb.rs/podrska/vesti-i-informacije
Da ti pojednostavim, kod njih npr Trio paketi idu ovako : Silver - Gold - Gold Extra - Gold Premium , a kod nas ide ovako: Trio Grande - Trio Grande Family - Trio Grande Extra - Trio Grande Premium
-
channel10
#63280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da trio gold kod njih ima isti broj kanala kao kod nas trio grande.
- Benq
#63281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cak mi imamo vise kanala u obicnom Trio Grande paketu, oni u Trio Gold imaju 131 TV kanal, 23HD kanala i 58 radio stanica, a mi u Trio Grande imamo 175 TV kanala, 24HD kanala i 80 radio kanala, s tim da je Trio Grande kod nas najmanji paket a kod njih je najmanji Trio Silver.channel10 wrote:Mislim da trio gold kod njih ima isti broj kanala kao kod nas trio grande.
-
sasajev
#63282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koje tacno? Za hulu ne znam ali na netflixu to nije slucaj. Mozda jedino neke serije koje se ne gledaju, sto i oni znaju.aladinosmic1 wrote:pa i na netfix, hulu ... nemaju na dosta serija starije sezonesasajev wrote:Moram pitati telemah za ovaj idiotski pickbox!
Kako je moguce da u ponudi serija imaju samo recimo 4 sezona ili samo 6 i 7 sezona itd.
Pored i onako jadne ponude, i pored najglupljeg moguceg ogranicenja koristenja pickboxa, u odnosu na samostalnu platformu koja kosta isto para, da se moze koristiti samo kao VOD servis jos i ova zajebancija. Oni za isto para na samostalnoj platformi daju mogucnost koristenja servisa kao HBO GO, preko aplikacije, a ovde samo na TV-u kao VOD i preko EON-a. I jos ova glupost sa zadnjim sezonama. Sta novi korisnici treba da rade, da gataju sta je bilo u prethodnim sezonama dok gledaju samu zavrsnicu serije.
Trebali bi vi iz Telemaha kontrolisati usluge koje preko posrednika nudite korisnicima.
Ovo je cisto podjebavanje
Ali u pickboxu su navedene serije vrh ponude. To je isto kao da na netflixu nema 1,2,3,4 sezone Kuce od karata, sto svakako nije slucaj.
- PriNc_ba
#63283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je Telemaše
nema odgovora u nadi da ce forumasi zaboraviti da je to spominjano?
Dakle jos jednom ponavljam i ponavljat cu konstantno ovo pitanje do 1.4.
Sta se desava sa cijenom ako smo pod akcijom 24mj besplatna pretplata i dodatnim kanalima kada prije 1.4. dodjemo da raskinemo ugovor a da nastavimo koristiti uslugu.
Za opciju da se raskine ugovor a nastavi korisititi usluga znam da je moguca, samo hocu pisani odgovor sta se desava sa cijenom i kanalima
Dakle jos jednom ponavljam i ponavljat cu konstantno ovo pitanje do 1.4.
Sta se desava sa cijenom ako smo pod akcijom 24mj besplatna pretplata i dodatnim kanalima kada prije 1.4. dodjemo da raskinemo ugovor a da nastavimo koristiti uslugu.
Za opciju da se raskine ugovor a nastavi korisititi usluga znam da je moguca, samo hocu pisani odgovor sta se desava sa cijenom i kanalima
- crnivrag
#63284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako ne razumiješ, ako raskineš ugovor, onda ne možeš dalje ni koristiti uslugu, dakle raskidom ugovora se gube sve usluge, dakle gase ti kablovsku TV, digitalnu TV, internet, telefon...PriNc_ba wrote:Sta je Telemašenema odgovora u nadi da ce forumasi zaboraviti da je to spominjano?
Dakle jos jednom ponavljam i ponavljat cu konstantno ovo pitanje do 1.4.![]()
Jer kad raskineš ugovor, time pristaješ da ne želiš više koristiti njihove usluge nikako.
- seoBIH
#63285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma brka frajer termine gdje ugovor istekne, ali i dalje koristis usluge, te raskidanje ugovora na tvoj zahtjev.
-
Kralj Tvrtko I.
#63286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Momak...kad odeš u poslovnicu, raskineš ugovor...ti nećeš doći ni do kuče a na tvu će biti sve crno 
Jel kontaš?
Probaj pa ćeš vidjeti
Jel kontaš?
Probaj pa ćeš vidjeti
- PriNc_ba
#63287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja znam vraze da ti pretendujes na to da te pozovu iz telemaha na razgovor za posao ali nema potrebe da odgovaras na pitanja ova malo ozbiljnija koja su postavljena telemahu i samo telemahu i s razlogom. znam i ja neke stvari i pitam s razlogom.
tvojom logikom ljudima kojima istekne ugovor gube odmah i uslugu
hocu da raskinem ugovor da nisam vezan i to je sve i to se moze, samo telemah ne zeli da to znaju korisnici
a hocu da imam u pisanoj formi potvrdu sta se desava sa kanalima i cijenom 
tvojom logikom ljudima kojima istekne ugovor gube odmah i uslugu
hocu da raskinem ugovor da nisam vezan i to je sve i to se moze, samo telemah ne zeli da to znaju korisnici
- diablobih
#63288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Drugo je kada ti istekne ugovor, a totalno drugo kada raskines ugovor.
- Benq
#63289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao sto je kolega @seoBIH rekao, brkas pojmove. Jedno je kad ti vremenski istekne ugovor, a sasvim drugo kada odes i raskines ugovor. I ja kad sam prelazio sa HS paketa na Telemach paket, morao sam prvo potpisati raskid starog ugovora koji je istekao davno i potpisati novi ugovor za novi paket.PriNc_ba wrote: tvojom logikom ljudima kojima istekne ugovor gube odmah i uslugu![]()
hocu da raskinem ugovor da nisam vezan i to je sve i to se moze, samo telemah ne zeli da to znaju korisnicia hocu da imam u pisanoj formi potvrdu sta se desava sa kanalima i cijenom
Raskidom ugovora naravno da gubis sve benefite koje si dobio i samim potpisom za raskid ugovora saglasan si da se usluga iskljuci, oprema demontira i vrati u ispravnom stanju.
-
kakaljin
#63290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa sada imas pravo raskinuti ugovor bez posljedica jer se cijena promjenila.Benq wrote:Kao sto je kolega @seoBIH rekao, brkas pojmove. Jedno je kad ti vremenski istekne ugovor, a sasvim drugo kada odes i raskines ugovor. I ja kad sam prelazio sa HS paketa na Telemach paket, morao sam prvo potpisati raskid starog ugovora koji je istekao davno i potpisati novi ugovor za novi paket.PriNc_ba wrote: tvojom logikom ljudima kojima istekne ugovor gube odmah i uslugu![]()
hocu da raskinem ugovor da nisam vezan i to je sve i to se moze, samo telemah ne zeli da to znaju korisnicia hocu da imam u pisanoj formi potvrdu sta se desava sa kanalima i cijenom
Raskidom ugovora naravno da gubis sve benefite koje si dobio i samim potpisom za raskid ugovora saglasan si da se usluga iskljuci, oprema demontira i vrati u ispravnom stanju.
Tako da bi imao pravo raskinuti ugovor do 1.4. jer je i sam telemach napisao tako
- Benq
#63291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije o tome rijec ovdje. On hoce da raskine ugovor do 1.4. i da mu ostane aktivan paket i svi benefiti koje je dobio, sto je naravno nemoguce.kakaljin wrote: Pa sada imas pravo raskinuti ugovor bez posljedica jer se cijena promjenila.
Tako da bi imao pravo raskinuti ugovor do 1.4. jer je i sam telemach napisao tako
-
kakaljin
#63292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve to stoji, da korisnik raskida ugovor, samoinicijativno jer za to postoje penali, ali sada je specificna situacija gdje je telemach podigao cijene i doveo korisnike pod ugovorom u nepovoljan polozaj, i napisao da imaju pravo raskinuti ugovor bez sankcija.Benq wrote:Nije o tome rijec ovdje. On hoce da raskine ugovor do 1.4. i da mu ostane aktivan paket i svi benefiti koje je dobio, sto je naravno nemoguce.kakaljin wrote: Pa sada imas pravo raskinuti ugovor bez posljedica jer se cijena promjenila.
Onda neka telemach svim korisnicima pod ugovorom ne mijenja cijenu do isteka istog.
- diablobih
#63293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To se nece desiti, ko zeli, moze raskinuti ugovor, potpisati za manji paket, veci, sta god vec zeli ili otici kod konkurencije. Nece niko sigurno dobiti po istoj cijeni kao i dosada.
- Benq
#63294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti ili ne citas ili ne razumijes o cemu se zapravo radi. Situacija jeste specificna, telemach je podigao cijene, kome ne odgovara ima pravo raskida ugovora (odjava usluge) ili prelazak na manji paket uz novi ugovor na 12/24 mjeseca.kakaljin wrote: Sve to stoji, da korisnik raskida ugovor, samoinicijativno jer za to postoje penali, ali sada je specificna situacija gdje je telemach podigao cijene i doveo korisnike pod ugovorom u nepovoljan polozaj, i napisao da imaju pravo raskinuti ugovor bez sankcija.
Onda neka telemach svim korisnicima pod ugovorom ne mijenja cijenu do isteka istog.
U ugovoru nigdje ne pise da si ti potpisao za paket sa tom i tom cijenom, zato su ti i dali 30 dana roka da se odlucis, odjava usluge ili prelazak na manji paket.
Dakle, fulio si kompletnu pricu, ovdje nije rijec ni o kakvim penalima.
-
kakaljin
#63295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Ti ili ne citas ili ne razumijes o cemu se zapravo radi. Situacija jeste specificna, telemach je podigao cijene, kome ne odgovara ima pravo raskida ugovora (odjava usluge)bez penala sada, a inace moras platiti penale ili prelazak na manji paket uz novi ugovor na 12/24 mjeseca.novi ugovor je novi ugovorkakaljin wrote: Sve to stoji, da korisnik raskida ugovor, samoinicijativno jer za to postoje penali, ali sada je specificna situacija gdje je telemach podigao cijene i doveo korisnike pod ugovorom u nepovoljan polozaj, i napisao da imaju pravo raskinuti ugovor bez sankcija.
U ugovoru nigdje ne pise da si ti potpisao za paket sa tom i tom cijenom, zato su ti i dali 30 dana roka da se odlucis, odjava usluge ili prelazak na manji paket. pa bez penala imas pravo raskinuti radi promjene cijene koja nastupa
Dakle, fulio si kompletnu pricu, ovdje nije rijec ni o kakvim penalima.
- Benq
#63296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kakaljin, ti svoje pa svoje... ko je uopste pisao sada o bilo kakvim penalima pa si se nadovezao bez da si procitao o cemu se zapravo citavo vrijeme radi ?
Covjek je napisao, citiram : "Sta se desava sa cijenom ako smo pod akcijom 24mj besplatna pretplata i dodatnim kanalima kada prije 1.4. dodjemo da raskinemo ugovor a da nastavimo koristiti uslugu."
Dobio je odgovor da ako raskine ugovor ostaje bez benefita koje je dobio, medjutim njemu se taj odgovor ne svidja.
Onda ti ulijeces sa odgovorom:
Raskidom ugovora odjavljujes uslugu, on to ne zeli, on zeli da raskine ugovor ali da mu ostanu svi benefiti i popusti koje je dobio potpisom ugovora.
Covjek je napisao, citiram : "Sta se desava sa cijenom ako smo pod akcijom 24mj besplatna pretplata i dodatnim kanalima kada prije 1.4. dodjemo da raskinemo ugovor a da nastavimo koristiti uslugu."
Dobio je odgovor da ako raskine ugovor ostaje bez benefita koje je dobio, medjutim njemu se taj odgovor ne svidja.
Onda ti ulijeces sa odgovorom:
Dakle dao si odgovor na nesto sto nije tema, a sto se tice tog raskida ugovora do 1.4. to svi znaju da je tako jer su svi i dobili tu obavijest.Pa sada imas pravo raskinuti ugovor bez posljedica jer se cijena promjenila.
Raskidom ugovora odjavljujes uslugu, on to ne zeli, on zeli da raskine ugovor ali da mu ostanu svi benefiti i popusti koje je dobio potpisom ugovora.
- odmor
#63297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni nema logike kad su podigli cijene da imas roka do 31.3. da nesto poduzmes, ako nista ne poduzmes kao nastavlja ti se vodit stari ugovor od prije poskupljenja. Meni je logicno posto je telemach povecanjem cijene uzdrmao temelje ugovora, logicno da svi tekuci ugovori korisnika budu nistavni. Tako da svi korisnici koji i ostanu dalje korisnici mogu napustit kad hoce, za par mjeseci, nebitno jer ugovor vise ne vazi.
Ovo sto je telemach u ugovoru naveo kao ima mjesec dana, naravno da MORA korisnika prije na mjesec obavjestit da ce poskupit, ali ugovori odmah padaju u vodu.
Ovo sto je telemach u ugovoru naveo kao ima mjesec dana, naravno da MORA korisnika prije na mjesec obavjestit da ce poskupit, ali ugovori odmah padaju u vodu.
- aditon
#63298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
drug gdje iskopa ovaj moj komentar...kad je tek EON izašaosasajev wrote:
Sta ti tacno moze raditi, meni Nacionalna geografija i dalje ne radi kad nisam na njihovoj mrezi, foksovi, arene, sve kao sto je i biloaditon wrote:nakon sinoćnjeg update EON app nije uopće radila. Danas, radi perfektno. Uz to, kako je i najavljivano, radi i na drugim mrežama što je ustvari i najveći dobitak u odnosu na D3GO. Pohvale za UG i Telemach.
što se EON-a tiče sve radi kako treba iako ja isti baš i ne pratim toliko, samo u nuždi. U BiH dok si na UNIFI ili telemach mreži svi kanali iz tvog paketa ti trebaju raditi, a ukoliko neki i neradi, obrati se telemachovom predstavniku na ovoj temi da ti otklone probleme.
- odmor
#63299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma moze otici u kakvu pravnu sluzbu i pitat da li povecanjem cijena ugovor postaje nevazeci i kraj.Benq wrote:@kakaljin, ti svoje pa svoje... ko je uopste pisao sada o bilo kakvim penalima pa si se nadovezao bez da si procitao o cemu se zapravo citavo vrijeme radi ?
Onda ti ulijeces sa odgovorom:Dakle dao si odgovor na nesto sto nije tema, a sto se tice tog raskida ugovora do 1.4. to svi znaju da je tako jer su svi i dobili tu obavijest.Pa sada imas pravo raskinuti ugovor bez posljedica jer se cijena promjenila.
- Benq
#63300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako nista ne poduzmes nastavlja se voditi stari ugovor jer u njemu nije navedena cijena paketa. Da smo mi potpisivali ugovore u kojima stoji naziv paketa i cijena onda bi takav ugovor bio nistavan jer je doslo do promjene cijene i automatski to nije vise ono sto si potpisao a ovako si potpisao ugovor na kojem stoji naziv paketa, trajanje ugovora, benefiti. A u OUP-u stoji da se ugovor moze raskinuti ukoliko je povecanje cijene nepovoljno za korisnika i samim tim ti se deaktivira usluga koju si koristio.odmor wrote:Meni nema logike kad su podigli cijene da imas roka do 31.3. da nesto poduzmes, ako nista ne poduzmes kao nastavlja ti se vodit stari ugovor od prije poskupljenja. Meni je logicno posto je telemach povecanjem cijene uzdrmao temelje ugovora, logicno da svi tekuci ugovori korisnika budu nistavni. Tako da svi korisnici koji i ostanu dalje korisnici mogu napustit kad hoce, za par mjeseci, nebitno jer ugovor vise ne vazi.