Sirija
-
republikauzicka
-
republikauzicka
-
Kaligula I
#63253 Re: Sirija
http://www.youtube.com/watch?v=xy9_s94ufKcKaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=eXquXS2uCeE
...a evo ih i uzivo...divne su...i opasne...
...sramota brate, Sirijke ratuju, a Srijci zbrisali sa fronta...
-
republikauzicka
#63254 Re: Sirija
yes.yesKaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=xy9_s94ufKcKaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=eXquXS2uCeE
...a evo ih i uzivo...divne su...i opasne...
...sramota brate, Sirijke ratuju, a Srijci zbrisali sa fronta...
Sirijci
- sinuhe
#63255 Re: Sirija
Dobro sta majka dvoje djece radi u ratu? Gdje je ona uciteljica engleskog jezika by "anadolu agency" od prije par godina?Kikibombona wrote:Arin Mirkan, simbol kurdske borbe!
Majka dvoje djece... zena koja je polozila zivot...
-
dječak sa šibicama
#63256 Re: Sirija
Havoc je vec ozbiljna igracka, u rangu americkog Apacha. Slicnih manevarskih sposobnosti i ubojitosti.fosna2014 wrote:#Russian Mil Mi-28 reportedly arrived in #Lattakia Airbase
Ovi mogu i u potpunom mraku ili teskim vremenskim uvjetima djelovati.
- Kikibombona
#63257 Re: Sirija
Tesko je shvatiti taj narod!sinuhe wrote:Dobro sta majka dvoje djece radi u ratu? Gdje je ona uciteljica engleskog jezika by "anadolu agency" od prije par godina?Kikibombona wrote:Arin Mirkan, simbol kurdske borbe!
Majka dvoje djece... zena koja je polozila zivot...
Srcani su!
Rekoh na drugoj temi, Kurd na kurdskom znaci 'surov', a na turskom 'vuk'. To objasnjava stosta.
Njena tri brata su isto tako pripadnici YPG!
Ne znam na koju uciteljicu mislis, nesto se ne mogu sjetiti...
Ova?

Nedavno je bila u Kobaniju, bas clanak vidio. Ofarbala se u crno!
Last edited by Kikibombona on 11/10/2015 23:37, edited 1 time in total.
- nixon69
#63258 Re: Sirija
Sa cim da ga obore?Kaligula I wrote:kako ne uspjevaju da obore ama bas ni jedan?...ne zelim, samo mi je zacudno...
To je leteci tenk i sa rucnim naoruzanjem mu ni boju ne skinu.
- refffko
#63259 Re: Sirija
Asade brate, samo rokaj bradate kozojebe i uspostavi red u nekad divnoj zemlji Siriji.
-
republikauzicka
#63260 Re: Sirija
eno ga na 3ebenom ....... siri propagandu.
-
republikauzicka
#63261 Re: Sirija
.refffko wrote:Asade brate, samo rokaj bradate kozojebe i uspostavi red u nekad divnoj zemlji Siriji.
Horde uz Assada.
-
asker
#63262 Re: Sirija
Na sledecem svjetskom sajmu naoruzanja Rusi ce rasprodat sve svoje rafe, police i skladista
....................ova deratizacija teletabisa ce im dobro doc i za vojnu industriju.
-
republikauzicka
#63263 Re: Sirija
lobista wrote:"Video o Russian AirStrikes u Latakia" https://www.youtube.com/watch?v=H4x8wX9ocz4
Mashallah!
samo rokaj.
- nixon69
#63264 Re: Sirija
Lollobista wrote:ovi i otamine pogadjaju
"Free Syrian Army unistava BMP latakia" https://www.youtube.com/watch?v=JZ8T3ugKGto
Ofula ga ko niko.
- pirpa
#63265 Re: Sirija
gdje ti ovde vidis pogodaklobista wrote:ovi i otamine pogadjaju
"Free Syrian Army unistava BMP latakia" https://www.youtube.com/watch?v=JZ8T3ugKGto
-
sarajevoxxxx
#63266 Re: Sirija
Kada govorimo o Siriji i Iraku:Challenger__ wrote:Koja obavijest?husein_kapetan wrote:Koliko je "fluidna" ova situacija gdje se tlo pod nogama ovim "umjerenim teroristima" nepovratno izmice dovoljno.govori i ova danasnja "obavijest" RAF-a da imaju zeleno svijetlo odgovoriti na ev. rusku "provokaciju".. ona ionako tanka nit koja slabasno drzi granice zdrava razuma polahko puca..
EDIT: sada sam vidio.
Puca anglocionistička struktura BI po svim šavovima (raspada im se mreža u Siriji, dojučerašnji "saveznici" (Egipat, Emirati, Jordan) okreću leđa, a ni kralj Selman se "ne osjeća baš najbolje", tako da me ne bi čudilo da sa III sv. ratom probaju da spasu što se spasiti može.
Egipat, Jordan i Abu Dabi dakle ne Emirati kao država već samo Abu Dabi, su manje-više ekipa, tu nema ništa novo.Kralj Selman, Katar, ostatak emirata, te jemenski predsjednik Abd-Rabbu i Turska su manje-više na jednoj strani i tu nema nikakvih promjena.Bivši saudijski kralj Abdullah, mislim da je u potpunosti bio vodio vanjsku politiku koja je odgovarala Asadu, Egiptu, i Iranu.
Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.
- Kikibombona
#63267 Re: Sirija
Grob te jebo, kako PKK uvali u ovo drustvo!?sarajevoxxxx wrote: Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.
Pa oni su sami protiv svih, manje-vise!
PKK i Huti?
PKK i Hezbolah?
Pa to je nespojivo, care!
- jao_situacije
#63268 Re: Sirija
i ko onda ostane da nije u ekipi katar ksa emirati kuvajt, a ovi svi ostali su protiv njihsarajevoxxxx wrote:Kada govorimo o Siriji i Iraku:Challenger__ wrote:Koja obavijest?husein_kapetan wrote:Koliko je "fluidna" ova situacija gdje se tlo pod nogama ovim "umjerenim teroristima" nepovratno izmice dovoljno.govori i ova danasnja "obavijest" RAF-a da imaju zeleno svijetlo odgovoriti na ev. rusku "provokaciju".. ona ionako tanka nit koja slabasno drzi granice zdrava razuma polahko puca..
EDIT: sada sam vidio.
Puca anglocionistička struktura BI po svim šavovima (raspada im se mreža u Siriji, dojučerašnji "saveznici" (Egipat, Emirati, Jordan) okreću leđa, a ni kralj Selman se "ne osjeća baš najbolje", tako da me ne bi čudilo da sa III sv. ratom probaju da spasu što se spasiti može.
Egipat, Jordan i Abu Dabi dakle ne Emirati kao država već samo Abu Dabi, su manje-više ekipa, tu nema ništa novo.Kralj Selman, Katar, ostatak emirata, te jemenski predsjednik Abd-Rabbu i Turska su manje-više na jednoj strani i tu nema nikakvih promjena.Bivši saudijski kralj Abdullah, mislim da je u potpunosti bio vodio vanjsku politiku koja je odgovarala Asadu, Egiptu, i Iranu.
Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.
-
sarajevoxxxx
#63269 Re: Sirija
PKK o njemu se trenutno brine i naoružava ga Iran i Amerika.Dio su njihove ekipe jedan kroz jedan.Bolje slušaju od Hezbollaha i to sto putaKikibombona wrote:Grob te jebo, kako PKK uvali u ovo drustvo!?sarajevoxxxx wrote: Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.![]()
Pa oni su sami protiv svih, manje-vise!![]()
PKK i Huti?![]()
PKK i Hezbolah?![]()
Pa to je nespojivo, care!
Last edited by sarajevoxxxx on 12/10/2015 00:56, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#63270 Re: Sirija
Pa nije baš tako.Pakistan će se ako bude situacija stani-pani prikloniti Turskoj u potpunosti.Malezija također.Zvanični Tunis i Alžir su dio Sisijeve ekipe.Lbija pola polajao_situacije wrote: i ko onda ostane da nije u ekipi katar ksa emirati kuvajt, a ovi svi ostali su protiv njih
-
sarajevoxxxx
#63271 Re: Sirija
Pa Pakistan je prilikom ove vojne intervencije Koalicije u Jemenu pokušao ostati neutralan jer je imao prostora, ili nije bilo toliko bitno kakav je njegov stav.lobista wrote:..tvoj avaz se daleko cuje...ako mozes rastabiriti ovo jer svaki peti insan u turskoj je kurdsarajevoxxxx wrote: .Pakistan će se ako bude situacija stani-pani prikloniti Turskoj u potpunosti.
- jao_situacije
#63272 Re: Sirija
jesi ti ozbiljan ?sarajevoxxxx wrote:Pa nije baš tako.Pakistan će se ako bude situacija stani-pani prikloniti Turskoj u potpunosti.Malezija također.Zvanični Tunis i Alžir su dio Sisijeve ekipe.Lbija pola polajao_situacije wrote: i ko onda ostane da nije u ekipi katar ksa emirati kuvajt, a ovi svi ostali su protiv njih
- KUZNETSOV
#63273 Re: Sirija
valja google translate paralobista wrote:"
Ruski Jets Hit 63 Isil ciljeve u Siriji je Hama, Latakia, Idlib, Raqqa"
https://www.youtube.com/watch?v=L251LpgaN1o
-
Howitzer
#63274 Re: Sirija
salik79 wrote:Opet lazi i insinuacije, kako samo vi to znate! Namjerno sam uvecao samo ovo, jer vi i Muaviju, pa i njegovog sina Jezida (njega u casne tabiine), ubrajate u casne Ashabe...Posto ja svoju majku nikada ne bih vrijedjao, pozivam te da mi citiras jedan jedini upis gdje sam to ucinio, nakon cega cu se sam odjaviti s foruma, a u suprotnom te molim, ako imalo obraza imas, da ucinis isto...Howitzer wrote:Vidi jednu stvar, mene se ne tiće ni ko si ni šta si, ti najbolje znaš kako stvari stoje, islam će pobjediti kako je već nagovjestio Poslanik s.a.w.s. i bez tebe i bez mene, i tu nema dilema, kakvo god da se nama stanje trenutno čini. Ja se samo zakačim na tvoje komentare i odreagujem gdje podlo spomeneš majku vjernika Aišu r.a. i ostale časne osobe u negativnoj konotaciji koje su iz vremena Božijeg poslanika a.s.salik79 wrote:@Howitzer
Posto ti citiranje bas i ne ide, ovako cu
Ti nisi vehabit, a ja sam rafidija, jel'?! E, nece da moze! Rafidije su minorna sekta, koja na isti nacin, kao i ti, tekfiri sije imamije, tj dzaferije...A mozes mislit kakvo im je misljenje i o ostalim muslimanima...
Ne odgovori mi ti na pitanje...Nema veze. Velis, hz Hasan i Husejn bi bili uz Isil, Nusru&co?!
Hasan i Husein r.a. bi bili za one koji se bore svojim životima i imetcima za islam i da Allahova riječ bude gornja, to je garant koji se ne mora spominjati, a to sigurno nije ISIL a ni Hezbolah ni Iran ni Rusija koji kasape djecu Šama i razaraju zemlju Šam niti bilo koja monarhija iz zaljeva.
Sigurno znaš iz hadisa važnost Šama i šta se kaže za norod Šama. Da su to najbolji ljudi i ako se pokvare ljudi Šama i napuste islam onda niko više od ljudi ne valja na Zemlji.
I prema tome, svi oni koji su se skupili sa strane da ubijaju taj narod i razaraju zemlju pod raznoraznim izgovorima i etiketiranjem tog naroda ne mogu biti ispravni jer ubijaju narod Šama koji se grčevito bori i izborit će se uz Božiju pomoć jer ne mogu izgubit ipak je to Šam. Ovo je vrijeme filtriranja i odvojit će se ispravni od neispravnog i jasno će se znati ko je ko.
Sto se daljnje teksta tice, samo cu jedno reci, ja sam na strani onih na cijoj strani je bio sehid sejh Buti k.s. .
Evo, desila se jedna prepiska između nas na broju stranice 1789 ove teme, gdje si pokušao odgovoriti uvredom spominjuci Aisu u nekakvom kontekstu " a ja odoh ubiti sejjidu Aisu" na nešto je trebalo aludirati negativno i da bude smiješno, tražio si dobio si...

- Challenger__
#63275 Re: Sirija
Idemo redom.sarajevoxxxx wrote:Kada govorimo o Siriji i Iraku:
Sasvim si u pravu, precizno je reći Abu Dabi. Uz napomenu da su oni i Aman (Abdullah II) latentni swingeri, prebjezi, iako im je znatno bliža "egipatska strana srca". Tu se, manje-više slažemo.Egipat, Jordan i Abu Dabi dakle ne Emirati kao država već samo Abu Dabi, su manje-više ekipa,
Precjenjuješ značaj Hadija (Abd Rabbuh Mansura) iako nominalno spada u taj krug.Kralj Selman, Katar, ostatak emirata, te jemenski predsjednik Abd-Rabbu i Turska su manje-više na jednoj strani i tu nema nikakvih promjena.
Pobogu...Bivši saudijski kralj Abdullah, mislim da je u potpunosti bio vodio vanjsku politiku koja je odgovarala Asadu, Egiptu, i Iranu.
Uljezi su USA i Izrael a fali ti Salih (Ali Abdullah Saleh) bez čijih lojalista Huti ne bi vidjeli ni Sanu, a kamo li Aden koji za malo nisu čitav zauzeli. Omalovažavaš ga bespotrebno.Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.
Dakle, ovo je Savez plus: Moskva, Teheran, Bagdad, Damask i Hezbollah;
pa: Huti i Saleh, pa Kairo, Abu Dabi, Aman, te Alžir i Tunis. YPG i PKK su bliži ovoj osovini.
Sa druge strane su: Ankara, Doha i Rijad, pa iznad Pariz i London, pa iznad njih Tel Aviv i Vašington. Manji zalivski igrači i ostali evropski i neevropski sateliti su u ovoj priči nebitni.
Last edited by Challenger__ on 12/10/2015 02:40, edited 1 time in total.