Sirija

Locked
republikauzicka

#63251 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

_
republikauzicka

#63252 Re: Sirija

_
Kaligula I

#63253 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

Kaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=eXquXS2uCeE

...a evo ih i uzivo...divne su...i opasne... :-)
http://www.youtube.com/watch?v=xy9_s94ufKc

...sramota brate, Sirijke ratuju, a Srijci zbrisali sa fronta...
republikauzicka

#63254 Re: Sirija

Kaligula I wrote:
Kaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=eXquXS2uCeE

...a evo ih i uzivo...divne su...i opasne... :-)
http://www.youtube.com/watch?v=xy9_s94ufKc

...sramota brate, Sirijke ratuju, a Srijci zbrisali sa fronta...
yes.yes
Sirijci
:-)
sinuhe

#63255 Re: Sirija

Post by sinuhe »

Kikibombona wrote:Arin Mirkan, simbol kurdske borbe!

Majka dvoje djece... zena koja je polozila zivot...
Dobro sta majka dvoje djece radi u ratu? Gdje je ona uciteljica engleskog jezika by "anadolu agency" od prije par godina?
dječak sa šibicama

#63256 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

fosna2014 wrote:
#Russian Mil Mi-28 reportedly arrived in #Lattakia Airbase
Image
Havoc je vec ozbiljna igracka, u rangu americkog Apacha. Slicnih manevarskih sposobnosti i ubojitosti.

Ovi mogu i u potpunom mraku ili teskim vremenskim uvjetima djelovati.
Kikibombona

#63257 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sinuhe wrote:
Kikibombona wrote:Arin Mirkan, simbol kurdske borbe!

Majka dvoje djece... zena koja je polozila zivot...
Dobro sta majka dvoje djece radi u ratu? Gdje je ona uciteljica engleskog jezika by "anadolu agency" od prije par godina?
Tesko je shvatiti taj narod!

Srcani su!

Rekoh na drugoj temi, Kurd na kurdskom znaci 'surov', a na turskom 'vuk'. To objasnjava stosta.

Njena tri brata su isto tako pripadnici YPG!

Ne znam na koju uciteljicu mislis, nesto se ne mogu sjetiti...

Ova?

Image

Nedavno je bila u Kobaniju, bas clanak vidio. Ofarbala se u crno! :mrgreen:
Last edited by Kikibombona on 11/10/2015 23:37, edited 1 time in total.
nixon69

#63258 Re: Sirija

Post by nixon69 »

Kaligula I wrote:kako ne uspjevaju da obore ama bas ni jedan?...ne zelim, samo mi je zacudno...
Sa cim da ga obore?
To je leteci tenk i sa rucnim naoruzanjem mu ni boju ne skinu.
refffko

#63259 Re: Sirija

Post by refffko »

Asade brate, samo rokaj bradate kozojebe i uspostavi red u nekad divnoj zemlji Siriji.
republikauzicka

#63260 Re: Sirija

eno ga na 3ebenom ....... siri propagandu.
republikauzicka

#63261 Re: Sirija

refffko wrote:Asade brate, samo rokaj bradate kozojebe i uspostavi red u nekad divnoj zemlji Siriji.
.
Horde uz Assada.
asker

#63262 Re: Sirija

Post by asker »

Na sledecem svjetskom sajmu naoruzanja Rusi ce rasprodat sve svoje rafe, police i skladista :D ....................ova deratizacija teletabisa ce im dobro doc i za vojnu industriju.
republikauzicka

#63263 Re: Sirija

lobista wrote:"Video o Russian AirStrikes u Latakia" https://www.youtube.com/watch?v=H4x8wX9ocz4

Mashallah!
samo rokaj.
nixon69

#63264 Re: Sirija

Post by nixon69 »

lobista wrote:ovi i otamine pogadjaju

"Free Syrian Army unistava BMP latakia" https://www.youtube.com/watch?v=JZ8T3ugKGto
Lol :-)
Ofula ga ko niko.
pirpa

#63265 Re: Sirija

Post by pirpa »

lobista wrote:ovi i otamine pogadjaju

"Free Syrian Army unistava BMP latakia" https://www.youtube.com/watch?v=JZ8T3ugKGto
gdje ti ovde vidis pogodak
sarajevoxxxx

#63266 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote:Koliko je "fluidna" ova situacija gdje se tlo pod nogama ovim "umjerenim teroristima" nepovratno izmice dovoljno.govori i ova danasnja "obavijest" RAF-a da imaju zeleno svijetlo odgovoriti na ev. rusku "provokaciju".. ona ionako tanka nit koja slabasno drzi granice zdrava razuma polahko puca..
Koja obavijest?

EDIT: sada sam vidio.

Puca anglocionistička struktura BI po svim šavovima (raspada im se mreža u Siriji, dojučerašnji "saveznici" (Egipat, Emirati, Jordan) okreću leđa, a ni kralj Selman se "ne osjeća baš najbolje", tako da me ne bi čudilo da sa III sv. ratom probaju da spasu što se spasiti može.
Kada govorimo o Siriji i Iraku:

Egipat, Jordan i Abu Dabi dakle ne Emirati kao država već samo Abu Dabi, su manje-više ekipa, tu nema ništa novo.Kralj Selman, Katar, ostatak emirata, te jemenski predsjednik Abd-Rabbu i Turska su manje-više na jednoj strani i tu nema nikakvih promjena.Bivši saudijski kralj Abdullah, mislim da je u potpunosti bio vodio vanjsku politiku koja je odgovarala Asadu, Egiptu, i Iranu.

Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.
Kikibombona

#63267 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote: Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.
Grob te jebo, kako PKK uvali u ovo drustvo!? :D

Pa oni su sami protiv svih, manje-vise! :D

PKK i Huti? :lol:
PKK i Hezbolah? :lol:

Pa to je nespojivo, care!
jao_situacije

#63268 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote:Koliko je "fluidna" ova situacija gdje se tlo pod nogama ovim "umjerenim teroristima" nepovratno izmice dovoljno.govori i ova danasnja "obavijest" RAF-a da imaju zeleno svijetlo odgovoriti na ev. rusku "provokaciju".. ona ionako tanka nit koja slabasno drzi granice zdrava razuma polahko puca..
Koja obavijest?

EDIT: sada sam vidio.

Puca anglocionistička struktura BI po svim šavovima (raspada im se mreža u Siriji, dojučerašnji "saveznici" (Egipat, Emirati, Jordan) okreću leđa, a ni kralj Selman se "ne osjeća baš najbolje", tako da me ne bi čudilo da sa III sv. ratom probaju da spasu što se spasiti može.
Kada govorimo o Siriji i Iraku:

Egipat, Jordan i Abu Dabi dakle ne Emirati kao država već samo Abu Dabi, su manje-više ekipa, tu nema ništa novo.Kralj Selman, Katar, ostatak emirata, te jemenski predsjednik Abd-Rabbu i Turska su manje-više na jednoj strani i tu nema nikakvih promjena.Bivši saudijski kralj Abdullah, mislim da je u potpunosti bio vodio vanjsku politiku koja je odgovarala Asadu, Egiptu, i Iranu.

Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.
i ko onda ostane da nije u ekipi katar ksa emirati kuvajt, a ovi svi ostali su protiv njih
sarajevoxxxx

#63269 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Asad, Amerika, Rusija, Izrael, Iran, Hezbollah, Huti, YPG, PKK, irački premijer el Abadi, su isto tako manje-više jedna ekipa.
Grob te jebo, kako PKK uvali u ovo drustvo!? :D

Pa oni su sami protiv svih, manje-vise! :D

PKK i Huti? :lol:
PKK i Hezbolah? :lol:

Pa to je nespojivo, care!
PKK o njemu se trenutno brine i naoružava ga Iran i Amerika.Dio su njihove ekipe jedan kroz jedan.Bolje slušaju od Hezbollaha i to sto puta :-)
Last edited by sarajevoxxxx on 12/10/2015 00:56, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#63270 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

jao_situacije wrote: i ko onda ostane da nije u ekipi katar ksa emirati kuvajt, a ovi svi ostali su protiv njih
Pa nije baš tako.Pakistan će se ako bude situacija stani-pani prikloniti Turskoj u potpunosti.Malezija također.Zvanični Tunis i Alžir su dio Sisijeve ekipe.Lbija pola pola :-)
sarajevoxxxx

#63271 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

lobista wrote:
sarajevoxxxx wrote: .Pakistan će se ako bude situacija stani-pani prikloniti Turskoj u potpunosti.:-)
..tvoj avaz se daleko cuje...ako mozes rastabiriti ovo jer svaki peti insan u turskoj je kurd
Pa Pakistan je prilikom ove vojne intervencije Koalicije u Jemenu pokušao ostati neutralan jer je imao prostora, ili nije bilo toliko bitno kakav je njegov stav.
jao_situacije

#63272 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:
jao_situacije wrote: i ko onda ostane da nije u ekipi katar ksa emirati kuvajt, a ovi svi ostali su protiv njih
Pa nije baš tako.Pakistan će se ako bude situacija stani-pani prikloniti Turskoj u potpunosti.Malezija također.Zvanični Tunis i Alžir su dio Sisijeve ekipe.Lbija pola pola :-)
jesi ti ozbiljan ?
KUZNETSOV

#63273 Re: Sirija

Post by KUZNETSOV »

lobista wrote:"
Ruski Jets Hit 63 Isil ciljeve u Siriji je Hama, Latakia, Idlib, Raqqa"

https://www.youtube.com/watch?v=L251LpgaN1o
valja google translate para :lol:
Howitzer

#63274 Re: Sirija

Post by Howitzer »

salik79 wrote:
Howitzer wrote:
salik79 wrote:@Howitzer

Posto ti citiranje bas i ne ide, ovako cu :mrgreen:

Ti nisi vehabit, a ja sam rafidija, jel'?! E, nece da moze! Rafidije su minorna sekta, koja na isti nacin, kao i ti, tekfiri sije imamije, tj dzaferije...A mozes mislit kakvo im je misljenje i o ostalim muslimanima...

Ne odgovori mi ti na pitanje...Nema veze. Velis, hz Hasan i Husejn bi bili uz Isil, Nusru&co?! :mrgreen:
Vidi jednu stvar, mene se ne tiće ni ko si ni šta si, ti najbolje znaš kako stvari stoje, islam će pobjediti kako je već nagovjestio Poslanik s.a.w.s. i bez tebe i bez mene, i tu nema dilema, kakvo god da se nama stanje trenutno čini. Ja se samo zakačim na tvoje komentare i odreagujem gdje podlo spomeneš majku vjernika Aišu r.a. i ostale časne osobe u negativnoj konotaciji koje su iz vremena Božijeg poslanika a.s.

Hasan i Husein r.a. bi bili za one koji se bore svojim životima i imetcima za islam i da Allahova riječ bude gornja, to je garant koji se ne mora spominjati, a to sigurno nije ISIL a ni Hezbolah ni Iran ni Rusija koji kasape djecu Šama i razaraju zemlju Šam niti bilo koja monarhija iz zaljeva.

Sigurno znaš iz hadisa važnost Šama i šta se kaže za norod Šama. Da su to najbolji ljudi i ako se pokvare ljudi Šama i napuste islam onda niko više od ljudi ne valja na Zemlji.

I prema tome, svi oni koji su se skupili sa strane da ubijaju taj narod i razaraju zemlju pod raznoraznim izgovorima i etiketiranjem tog naroda ne mogu biti ispravni jer ubijaju narod Šama koji se grčevito bori i izborit će se uz Božiju pomoć jer ne mogu izgubit ipak je to Šam. Ovo je vrijeme filtriranja i odvojit će se ispravni od neispravnog i jasno će se znati ko je ko.
Opet lazi i insinuacije, kako samo vi to znate! Namjerno sam uvecao samo ovo, jer vi i Muaviju, pa i njegovog sina Jezida (njega u casne tabiine), ubrajate u casne Ashabe...Posto ja svoju majku nikada ne bih vrijedjao, pozivam te da mi citiras jedan jedini upis gdje sam to ucinio, nakon cega cu se sam odjaviti s foruma, a u suprotnom te molim, ako imalo obraza imas, da ucinis isto...

Sto se daljnje teksta tice, samo cu jedno reci, ja sam na strani onih na cijoj strani je bio sehid sejh Buti k.s. .

Evo, desila se jedna prepiska između nas na broju stranice 1789 ove teme, gdje si pokušao odgovoriti uvredom spominjuci Aisu u nekakvom kontekstu " a ja odoh ubiti sejjidu Aisu" na nešto je trebalo aludirati negativno i da bude smiješno, tražio si dobio si...

Image
Challenger__

#63275 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Kada govorimo o Siriji i Iraku:

Idemo redom.
Egipat, Jordan i Abu Dabi dakle ne Emirati kao država već samo Abu Dabi, su manje-više ekipa,
Sasvim si u pravu, precizno je reći Abu Dabi. Uz napomenu da su oni i Aman (Abdullah II) latentni swingeri, prebjezi, iako im je znatno bliža "egipatska strana srca". Tu se, manje-više slažemo.
Kralj Selman, Katar, ostatak emirata, te jemenski predsjednik Abd-Rabbu i Turska su manje-više na jednoj strani i tu nema nikakvih promjena.
Precjenjuješ značaj Hadija (Abd Rabbuh Mansura) iako nominalno spada u taj krug.
Bivši saudijski kralj Abdullah, mislim da je u potpunosti bio vodio vanjsku politiku koja je odgovarala Asadu, Egiptu, i Iranu.
Pobogu... :-) Rahmetli Abdullahov čovjek od sehare je finansirao IS i to nije nikakva tajna. To nije radio na svoju ruku. Sa druge strane, Abdullah je bio alergčan na ihvanije što je Abdul Fattah (Sisi) dobro iskoristio, politički i finansijski. Abdullah je bio alergičan na Assada i na šijje u cjelini i dao je sve od sebe da ga sruši. Sasvim druga stvar je efikasnost njegove (i Bandar Bin Sultanove) strategije.
Uljezi su USA i Izrael a fali ti Salih (Ali Abdullah Saleh) bez čijih lojalista Huti ne bi vidjeli ni Sanu, a kamo li Aden koji za malo nisu čitav zauzeli. Omalovažavaš ga bespotrebno.

Dakle, ovo je Savez plus: Moskva, Teheran, Bagdad, Damask i Hezbollah;
pa: Huti i Saleh, pa Kairo, Abu Dabi, Aman, te Alžir i Tunis. YPG i PKK su bliži ovoj osovini.

Sa druge strane su: Ankara, Doha i Rijad, pa iznad Pariz i London, pa iznad njih Tel Aviv i Vašington. Manji zalivski igrači i ostali evropski i neevropski sateliti su u ovoj priči nebitni.
Last edited by Challenger__ on 12/10/2015 02:40, edited 1 time in total.
Locked