Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
channel10
#63251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada svi dobijaju uslugu vracanja sadrzaja 3 dana unazad? Je li od 01.04.?
- Telemach
#63252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
usluga,channel10 wrote:Kada svi dobijaju uslugu vracanja sadrzaja 3 dana unazad? Je li od 01.04.?
TV unazad je već uključena u Duo Tel Grande Extra, Duo Tel Grande Premium, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra, Duo Net Grande Premium, Trio Grande Family, Trio Grande Extra i Trio Grande Premium pakete. Korištenje usluge u ostalim paketima se naplaćuje po cijeni od 3,00 KM. Ukoliko nastanu izmjene, obavijestit ćemo Vas.
-
channel10
#63253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zar nije vec pisano da od 01.04.18 svi duo i trio paketi dobijaju tu uslugu free i to je navedeno kao dio unapredjenja usluge i da izmedju ostalog, zbog toga poskupljuje usluga za 3KM?Telemach wrote:usluga,channel10 wrote:Kada svi dobijaju uslugu vracanja sadrzaja 3 dana unazad? Je li od 01.04.?
TV unazad je već uključena u Duo Tel Grande Extra, Duo Tel Grande Premium, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra, Duo Net Grande Premium, Trio Grande Family, Trio Grande Extra i Trio Grande Premium pakete. Korištenje usluge u ostalim paketima se naplaćuje po cijeni od 3,00 KM. Ukoliko nastanu izmjene, obavijestit ćemo Vas.
-
CooK
#63254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moram ovo napisati inace cu puknuti. Imam DNGF paket i ugovorom sam vezan jos 14 mjeseci. Trazio sam da mi se ostavi otkljucan Pink paket do isteka tog ugovora i po meni bi to opravdalo ovo poskupljenje ali su me nazvali i rekli da to nije moguce. Kada sam pitao koje pogodnosti bih dobio kada bih presao na nizi DNG paket i potpisao novi ugovor rekli su samo Cinestar kanale, dakle nema ni Pinka ni Arena SD.
Oni ovdje pisu o nekakvom bezbolnom prelasku na nizi paket ili da ih se kontaktira i da ce se naci neko rjesenje da bi svi bili zadovoljni nakon ovog poskupljenja ali tek sad vidim da je to obicno mlacenje prazne slame.
Dakle, u mom slucaju, totalno razocarenje i nikakva alternativa ovom poskupljenju. Telemach cisto da znate da imate jednog veoma nezadovoljnog korisnika. Da ste najbolji u BiH to je istina ali da ste fer i korektni - e pa to niste.
Oni ovdje pisu o nekakvom bezbolnom prelasku na nizi paket ili da ih se kontaktira i da ce se naci neko rjesenje da bi svi bili zadovoljni nakon ovog poskupljenja ali tek sad vidim da je to obicno mlacenje prazne slame.
Dakle, u mom slucaju, totalno razocarenje i nikakva alternativa ovom poskupljenju. Telemach cisto da znate da imate jednog veoma nezadovoljnog korisnika. Da ste najbolji u BiH to je istina ali da ste fer i korektni - e pa to niste.
- Telemach
#63255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@CooK,CooK wrote:Moram ovo napisati inace cu puknuti. Imam DNGF paket i ugovorom sam vezan jos 14 mjeseci. Trazio sam da mi se ostavi otkljucan Pink paket do isteka tog ugovora i po meni bi to opravdalo ovo poskupljenje ali su me nazvali i rekli da to nije moguce. Kada sam pitao koje pogodnosti bih dobio kada bih presao na nizi DNG paket i potpisao novi ugovor rekli su samo Cinestar kanale, dakle nema ni Pinka ni Arena SD.
Primjedba je proslijeđena kolegama. Potrudit ćemo se pronaći ponudu kojom ćete biti zadovoljni. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
-
CooK
#63256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ok, hvala. Imam strpljenja i nije mi problem sacekati samo sumnjam da cu ista dobiti sa tim jer me je vec kontaktirala vasa kolegica Mersiha za koju se smatra da je najkorektnija i rekla mi ono sto sam napisao iznad pa sumnjam da ce mi neko drugi reci drugacije.Telemach wrote: @CooK,
Primjedba je proslijeđena kolegama. Potrudit ćemo se pronaći ponudu kojom ćete biti zadovoljni. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
- Dupli_skalp
#63257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
imate PP
imate PP
- Telemach
#63258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
eyesburn wrote:@telemach
imate PP
Vaš nalog je u proceduri.
-
channel10
#63259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Puta nula....channel10 wrote:Pa zar nije vec pisano da od 01.04.18 svi duo i trio paketi dobijaju tu uslugu free i to je navedeno kao dio unapredjenja usluge i da izmedju ostalog, zbog toga poskupljuje usluga za 3KM?Telemach wrote:usluga,channel10 wrote:Kada svi dobijaju uslugu vracanja sadrzaja 3 dana unazad? Je li od 01.04.?
-
sasajev
#63260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moram pitati telemah za ovaj idiotski pickbox!
Kako je moguce da u ponudi serija imaju samo recimo 4 sezona ili samo 6 i 7 sezona itd.
Pored i onako jadne ponude, i pored najglupljeg moguceg ogranicenja koristenja pickboxa, u odnosu na samostalnu platformu koja kosta isto para, da se moze koristiti samo kao VOD servis jos i ova zajebancija. Oni za isto para na samostalnoj platformi daju mogucnost koristenja servisa kao HBO GO, preko aplikacije, a ovde samo na TV-u kao VOD i preko EON-a. I jos ova glupost sa zadnjim sezonama. Sta novi korisnici treba da rade, da gataju sta je bilo u prethodnim sezonama dok gledaju samu zavrsnicu serije.
Trebali bi vi iz Telemaha kontrolisati usluge koje preko posrednika nudite korisnicima.
Ovo je cisto podjebavanje
Kako je moguce da u ponudi serija imaju samo recimo 4 sezona ili samo 6 i 7 sezona itd.
Pored i onako jadne ponude, i pored najglupljeg moguceg ogranicenja koristenja pickboxa, u odnosu na samostalnu platformu koja kosta isto para, da se moze koristiti samo kao VOD servis jos i ova zajebancija. Oni za isto para na samostalnoj platformi daju mogucnost koristenja servisa kao HBO GO, preko aplikacije, a ovde samo na TV-u kao VOD i preko EON-a. I jos ova glupost sa zadnjim sezonama. Sta novi korisnici treba da rade, da gataju sta je bilo u prethodnim sezonama dok gledaju samu zavrsnicu serije.
Trebali bi vi iz Telemaha kontrolisati usluge koje preko posrednika nudite korisnicima.
- diablobih
#63261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako nemaju izgleda mjesta, i kada dodaju novu sezonu, obrisu stariju, i sve tako.
- typeOnegative
#63262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma kakav Pickbox , smijurija od servisa .
- fusion_ba
#63263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čekajte ako sam dobro razumio, oni brišu ono što Pickbox na svom sajtu i dalje ima u ponudi?
-
sasajev
#63264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ne znam sta pickbox ima na svom servisu, "pravom", ali kazem sta ovde ima. Zavrsne sezone svake bolje serije, ne kompletna serija. Ali vrhunac razocarenja je bio kada sam skontao da Telemahov pickbox u stvari nije pravi pickbox, nego neka VOD varijanta sa zavrsnim sezonama serija.fusion_ba wrote:Čekajte ako sam dobro razumio, oni brišu ono što Pickbox na svom sajtu i dalje ima u ponudi?
Mada, nekome je bitno, Ruza vjetrova ima 300 i kusur epizoda
Valjda zato sto je smijurija od serije, za jeftine pare se dobije
- fusion_ba
#63265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerujem da je ponuda povezana sa originalnom Pickbox ponudom. Kad Pickbox nešto izbaci onda mora i Telemach. Jeste glupo ali to je stvar isteklih prava koje nisu produžili. 
-
sasajev
#63266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde ovako, ti hoces da gledas serije legalno, da ne skidas torente, terarijume i slicno nego hoces da platis 8.8 KM da koristis to kao sav "normalan" svijet.
Kontas imas skandal, kazu dobra serija, crna jedna isto dobra serija, zavalices se gledaces....
Ali hoces u ku...
Zasto? Zato sto nema sezona, samo jedna, i to zadnje...
A kaze ti da minimaono 6 mjeseci moras koristiti uslugu kada je prijavis, samo sjeti i plakati zato sto su te levati nasankali
Plus, ti se kao informises na pickboxovoj stranici, tamo pise aplikacije za android, ios, smart tv, plus telemach VOD...
Ali nigdje ne kazu da jedna iskljucuje drugu.... Nema druze kao HBO, dobijes kanale plus HBO GO na telefonu, televizoru, plus HBO OD
Jok, ovde bi morao platiti dvije pretplate po 8.8 ako hoces da imas aplikacije i VOD servis
Ali je problem sto to nigdje ne pise, da jedna platforma iskljucuje drugu.
Ja sam licno napravio taj zajeb, jer sam kontao da je sistem isti kao HBO premium
Ali ne moze kod nas nista kao u svijetu, i onda se cudi sto ih narod pljuje
Samo gledaju kako da te prejebu smecari
Ma druze, uci cemo i mi u evropu za 10 godina, pa ce se ovi smecarski serivisi ugasiti ili ce placati odstetu za pogresno navodjenje. Doci ce i ta pravna drzava valjda nekad
A do tada se trebamo informisati medjusobno o prevarama koje se desavaju i o njihovim lazima
Kontas imas skandal, kazu dobra serija, crna jedna isto dobra serija, zavalices se gledaces....
Ali hoces u ku...
Zasto? Zato sto nema sezona, samo jedna, i to zadnje...
A kaze ti da minimaono 6 mjeseci moras koristiti uslugu kada je prijavis, samo sjeti i plakati zato sto su te levati nasankali
Plus, ti se kao informises na pickboxovoj stranici, tamo pise aplikacije za android, ios, smart tv, plus telemach VOD...
Ali nigdje ne kazu da jedna iskljucuje drugu.... Nema druze kao HBO, dobijes kanale plus HBO GO na telefonu, televizoru, plus HBO OD
Jok, ovde bi morao platiti dvije pretplate po 8.8 ako hoces da imas aplikacije i VOD servis
Ali je problem sto to nigdje ne pise, da jedna platforma iskljucuje drugu.
Ja sam licno napravio taj zajeb, jer sam kontao da je sistem isti kao HBO premium
Ali ne moze kod nas nista kao u svijetu, i onda se cudi sto ih narod pljuje
Samo gledaju kako da te prejebu smecari
Ma druze, uci cemo i mi u evropu za 10 godina, pa ce se ovi smecarski serivisi ugasiti ili ce placati odstetu za pogresno navodjenje. Doci ce i ta pravna drzava valjda nekad
A do tada se trebamo informisati medjusobno o prevarama koje se desavaju i o njihovim lazima
- typeOnegative
#63267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
fusion_ba wrote:Vjerujem da je ponuda povezana sa originalnom Pickbox ponudom. Kad Pickbox nešto izbaci onda mora i Telemach. Jeste glupo ali to je stvar isteklih prava koje nisu produžili.
Ili to, ili su kratki sa prostorom na serverima pa brisu starije sezone da bi ubacili nesto novog sadrzaja .Ugl niđe veze .
ne znam kako je sad , ali prije nekih dvije godine sam koristio "pravi" Pickbox preko Smart TV aplikacije i odjavio nakon mjesec dana . Slika losa , premalo sadrzaja . Ne moze ni blizu HBOGo-u , Netflix da ne spominjem . Ali ko zna , mozda vremenom poprave stvari i budu konkuretniji u stvarima koje sam naveo kao minuse . Do tad cao pičkbox
-
sasajev
#63268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta ti tacno moze raditi, meni Nacionalna geografija i dalje ne radi kad nisam na njihovoj mrezi, foksovi, arene, sve kao sto je i biloaditon wrote:nakon sinoćnjeg update EON app nije uopće radila. Danas, radi perfektno. Uz to, kako je i najavljivano, radi i na drugim mrežama što je ustvari i najveći dobitak u odnosu na D3GO. Pohvale za UG i Telemach.
-
sasajev
#63269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li je to mene briga kao krajnjeg korisnika, sta je sa njihovim serverima? Isporuci mi ono sto placamtypeOnegative wrote:fusion_ba wrote:Vjerujem da je ponuda povezana sa originalnom Pickbox ponudom. Kad Pickbox nešto izbaci onda mora i Telemach. Jeste glupo ali to je stvar isteklih prava koje nisu produžili.
Ili to, ili su kratki sa prostorom na serverima pa brisu starije sezone da bi ubacili nesto novog sadrzaja .Ugl niđe veze .
ne znam kako je sad , ali prije nekih dvije godine sam koristio "pravi" Pickbox preko Smart TV aplikacije i odjavio nakon mjesec dana . Slika losa , premalo sadrzaja . Ne moze ni blizu HBOGo-u , Netflix da ne spominjem . Ali ko zna , mozda vremenom poprave stvari i budu konkuretniji u stvarima koje sam naveo kao minuse . Do tad cao pičkbox
- fusion_ba
#63270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne vjerujem da su serveri u pitanju, nema razloga da brišu ono što bi mogli imati u ponudi. Prije da su u pitanju istekla prava za prikazivanje.
-
sasajev
#63271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci nece da placa ono sto od tebe trazi da placas njimafusion_ba wrote:Ne vjerujem da su serveri u pitanju, nema razloga da brišu ono što bi mogli imati u ponudi. Prije da su u pitanju istekla prava za prikazivanje.
- typeOnegative
#63272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potpuno se slazem , naravno da trebaju svi dobit ono sto placaju . Samo ne znam na osnovu cega si zakljucio da opravdavam njih ili telemach,al hajd nebitno .sasajev wrote:Da li je to mene briga kao krajnjeg korisnika, sta je sa njihovim serverima? Isporuci mi ono sto placamtypeOnegative wrote:fusion_ba wrote:Vjerujem da je ponuda povezana sa originalnom Pickbox ponudom. Kad Pickbox nešto izbaci onda mora i Telemach. Jeste glupo ali to je stvar isteklih prava koje nisu produžili.
-
aladinosmic1
#63273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa i na netfix, hulu ... nemaju na dosta serija starije sezonesasajev wrote:Moram pitati telemah za ovaj idiotski pickbox!
-
dennyell
#63274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
imate PP
imate PP
- odmor
#63275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Daj link da procitam gdje si ti procito da svi dobijaju FREE ???channel10 wrote:Pa zar nije vec pisano da od 01.04.18 svi duo i trio paketi dobijaju tu uslugu free i to je navedeno kao dio unapredjenja usluge i da izmedju ostalog, zbog toga poskupljuje usluga za 3KM?Telemach wrote:usluga,channel10 wrote:Kada svi dobijaju uslugu vracanja sadrzaja 3 dana unazad? Je li od 01.04.?