Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mali_Vuk

#6326 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

dunkemm3 wrote:
Mali_Vuk wrote:
dunkemm3 wrote:
I ne shvataš jer reći takve stvari za jednog Bahu koji u malom prstu ima, što svi ovi današnji aktuelni novinari i komentatori zajedno nemaju počev od Mijajlovića, Prašovićke, one crnke sa Pinka, kapetana Bilića itd. To što Baho ne može blizu Džeke, Spahe, Papeta nije dokaz njegove neuspješnosti ni nepotrebnog dokazivanja uspješnosti, nego bahatosti navedenih koji ne smiju, nego uzimaju ove novopečene novinarčiće pod uslovima tj. određenih tema i pitanja koja se njima sviđaju, što je neprofesionalizam, stvari na koje Baho nikada ne bi pristao jer je profesionalac i zato nema pristupa našim današnjim zvijezdama.
Pa da ti kažem, ovdje sam nekako i najmanje mislio na Bahu. To se više odnosilo na one pjevčiće što su se upalili, mislim na one, pošo, došo, išo, sa mekim š.

A kad me već pitaš za Bahu, on je onomad i izmislio drugovanje i intimovanje sa igračima i selektorima, počev od Mušana, Muzurovića, Bolića, Barbareza itd. A da ne govorim o njegovom subjektivnom načinu vođenja tekmi. Preko kovanja u zvijezde pojava i stvari koje njemu odgovaraju, do crnjačenja onog što mu se ne sviđa. Ono što ga je razlikovalo od ovih sad novokomponovanih rudara u novinarstvu je inteligencija, boja glasa, akcenat, dikcija, načitanost i poznavanje materije. Marjana, Senada i ostala spadala neću ni da komentarišem ovom prilikom :D
Mješaš profesionalizam i neprofesionalizam oko tog drugovanja, on nikada nije dozvolio da mu igrači i neko određuju šta treba, a šta ne pitati, bez obzira koliki on bio "drug" sa nekim, posao je posao, što i sada dokazuje. O iskustvu naspram svih ostalih da ne pričamo.
Ništa je ne mješam. On je dio novinarskog problema koji stvaran kod nas već decenijama. A evo opet ću ponoviti. I takav je za ove mlađe i novije kolege još uvijek Tata Mata, Mladen Delić. I to će ostati.
snoopy_cb

#6327 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snoopy_cb »

dunkemm3 wrote:
Mali_Vuk wrote:
snoopy_cb wrote:Baho sve nesto iz "zuci" zbori, ogorcen sam na sebe koliko je marginaliziran u sportskom novinarstvu, a gospon Sinan nikad nije niti bio sportski novinar, ne znam na osnovu cega on sebe smatra istim.
Krucijalne stvari, izuzev Ahmeda, nisu se ni dotakli.
Opet smo vidjeli koliki je amaterizam oko nas, toliko sujete, zavisti, ljubomore, licnog dozivljavanja posla kojim se bave, necete pronaci skoro pa nigdje.

Savez isto lose sto se ovih stvari tice, treba da se zna "ko kosi, a ko vodu nosi".

U ovom svom javasluku i amaterizmu, iskonski mi je zao one nase nekolicine igraca, pravih profesionalaca (prije svih mislim na Pjanica, Begovica, Salihovica, Mujdzu, Ibisevica, Kolasinca, Hajrovica) koji moraju, htjeli ili ne, biti indirektno dio ovog svega ( Susicevih nebulaza, ponasanja Spahica i Dzeke, novinarskih senzacija...).
Previše bijesa i ličnih frustracija se nagomilalo u onim likovima. Što mi je u jednu ruku i razumljivo. Svaki od njih bi htio biti blizu Edinu, Spahi, Papetu, jer to bi bila potvrda njihove uspješnosti u poslu kojim se bave. A realno samo rijetki su zaista u poziciji da to i ostvare. E sad, kakvo i koliko nezadovoljstvo i frustraciju kod ovih koji se osjećaju odyebanim to izaziva, možemo pratiti ovih dana u novinarskom osvetničkom Zoro pohodu. Mada opet kažem, nije da ih ne shvatam.
I ne shvataš jer reći takve stvari za jednog Bahu koji u malom prstu ima, što svi ovi današnji aktuelni novinari i komentatori zajedno nemaju počev od Mijajlovića, Prašovićke, one crnke sa Pinka, kapetana Bilića itd. To što Baho ne može blizu Džeke, Spahe, Papeta nije dokaz njegove neuspješnosti ni nepotrebnog dokazivanja uspješnosti, nego bahatosti navedenih koji ne smiju, nego uzimaju ove novopečene novinarčiće pod uslovima tj. određenih tema i pitanja koja se njima sviđaju, što je neprofesionalizam, stvari na koje Baho nikada ne bi pristao jer je profesionalac i zato nema pristupa našim današnjim zvijezdama.
Realno, Baho je bolji, pismeniji novinar od vecine u bh drustvu, al' iz neke profesionalne solidarnosti, ako nista drugo, nikad ne govoris nesto protiv kolege, cak i u njegovom prisustvu a ne kad nije tu. Da Marjan zna iritirati, to svakako, evo mene nervira sto mi neko utakmice drzavne reprezentacije komentarise ko prica ekavicom.
Takvo nam je drustvo, ima puno konzumenta, nije moj tip komentatora inace, al' sta sad.
Marjan je sad "in", pitam se sad sto se Baho sad referirao na njegov rad, sto nije naveo npr. Bilica, ljudima muka kad ga slusaju 10-ak minuta a ne 90.

Eh, to me je vec pakost, zloba i sujeta sa Bahine strane...
dunkemm3

#6328 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dunkemm3 »

snoopy_cb wrote:
dunkemm3 wrote:
Mali_Vuk wrote: Previše bijesa i ličnih frustracija se nagomilalo u onim likovima. Što mi je u jednu ruku i razumljivo. Svaki od njih bi htio biti blizu Edinu, Spahi, Papetu, jer to bi bila potvrda njihove uspješnosti u poslu kojim se bave. A realno samo rijetki su zaista u poziciji da to i ostvare. E sad, kakvo i koliko nezadovoljstvo i frustraciju kod ovih koji se osjećaju odyebanim to izaziva, možemo pratiti ovih dana u novinarskom osvetničkom Zoro pohodu. Mada opet kažem, nije da ih ne shvatam.
Realno, Baho je bolji, pismeniji novinar od vecine u bh drustvu, al' iz neke profesionalne solidarnosti, ako nista drugo, nikad ne govoris nesto protiv kolege, cak i u njegovom prisustvu a ne kad nije tu. Da Marjan zna iritirati, to svakako, evo mene nervira sto mi neko utakmice drzavne reprezentacije komentarise ko prica ekavicom.
Takvo nam je drustvo, ima puno konzumenta, nije moj tip komentatora inace, al' sta sad.
Marjan je sad "in", pitam se sad sto se Baho sad referirao na njegov rad, sto nije naveo npr. Bilica, ljudima muka kad ga slusaju 10-ak minuta a ne 90.

Kakva crna sujeta i pakost, kao da je Mijajlović neka bitna karika, Baho je samo komentarisao šta se danas radi na toj poziciji, čak ga nije ni imenovao kamol i nekakve Biliće da pominje, nego uzeo kao primjer neprofesionalizma, a kada bi svakoga sada uzimao za primjer pa gdje bi tu bio kraj, odmjereno je uzeo jednog i rekao kako stvari stoje, i ima puno pravo i kompetenciju za to, da skrene pažnju.
palermo

#6329 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

snoopy_cb wrote:

Bravo, mislim ta naša komentatorska scena je toliko tragična, da je naprosto degutantno Marijana izdvajati. Marijan ti se može sviđati ili ne sviđati, može te iritirati ili ne iritirati, ali ovi drugi....mislim profesija koja je nekako ogledalo ovog društva, pokazuje da ovdje možeš raditi bilo koji posao a dsa rpi tome uopšte nije potrebno niti da imaš mrvicu talenta, znanja, bilo čega...
snoopy_cb

#6330 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snoopy_cb »

palermo wrote:
snoopy_cb wrote:Baho sve nesto iz "zuci" zbori, ogorcen sam na sebe koliko je marginaliziran u sportskom novinarstvu, a gospon Sinan nikad nije niti bio sportski novinar, ne znam na osnovu cega on sebe smatra istim.
Krucijalne stvari, izuzev Ahmeda, nisu se ni dotakli.
Opet smo vidjeli koliki je amaterizam oko nas, toliko sujete, zavisti, ljubomore, licnog dozivljavanja posla kojim se bave, necete pronaci skoro pa nigdje.

Savez isto lose sto se ovih stvari tice, treba da se zna "ko kosi, a ko vodu nosi".

U ovom svom javasluku i amaterizmu, iskonski mi je zao one nase nekolicine igraca, pravih profesionalaca (prije svih mislim na Pjanica, Begovica, Salihovica, Mujdzu, Ibisevica, Kolasinca, Hajrovica) koji moraju, htjeli ili ne, biti indirektno dio ovog svega ( Susicevih nebulaza, ponasanja Spahica i Dzeke, novinarskih senzacija...).
Nije da nešto muhanatim, ali jebem mu miša zar stvarno ne može valjati čovjek koji je odrastao u ovoj zemlji zvanoj Bosna a bogami i Hercegovina. Tja.....

A Baho je puk'o, suviše žuči, nego reče li išta u svom nastupu o onom pljuvačkom tekstu "novinara" Hasića, mislim ako je i njega spomenuo onda bi čovjek mogao govoriti o principjelnosti.....
Tesko, jako tesko, to je bas stvar drustva, oblikuje te nesvjesno, poprimas karakteristike takve, ovo je vec domen psihologije. Imas izuzetaka, zato sam naveo da su slucajnost, pravila i uzusi sigurno nisu.
Evo npr. zdravstvo, sve kolege oko tebe uzimaju lovu, za bilo kakvu uslugu, ti nov u tome svemu. Ne uzmes lovu, prvi put cete pogledati sa strane, drugi put ceti reci da su to postala obicajna prava, ne vidi razlog da i ti ne uzmes. Treci put ce ti direktno reci, da nisi normalan sto ne uzmes, tebe ce to i tako dovesti do odredjenog stepena razmisljanja, jbg pare su, s njima sve placas. Ako opet ostanes cvrstog karaktera i ne uzmes lovu, nikad neces biti dio onih 99 % korumpiranih u zdravstvu sto je super, al' ima druga medalja svega ovog, neces biti toliko kolegijalan sa 99 % kolega koji uzimaju, niti oni prema tebi. Malo sam ovo ekstremno opisao, al' 10 % ovih bez karktera ti mogu oblikti drustvenu svijest, a o volumenu u kojem je to kod nas to je neminovno.
palermo

#6331 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

snoopy_cb wrote:
Tesko, jako tesko, to je bas stvar drustva, oblikuje te nesvjesno, poprimas karakteristike takve, ovo je vec domen psihologije. Imas izuzetaka, zato sam naveo da su slucajnost, pravila i uzusi sigurno nisu.
Evo npr. zdravstvo, sve kolege oko tebe uzimaju lovu, za bilo kakvu uslugu, ti nov u tome svemu. Ne uzmes lovu, prvi put cete pogledati sa strane, drugi put ceti reci da su to postala obicajna prava, ne vidi razlog da i ti ne uzmes. Treci put ce ti direktno reci, da nisi normalan sto ne uzmes, tebe ce to i tako dovesti do odredjenog stepena razmisljanja, jbg pare su, s njima sve placas. Ako opet ostanes cvrstog karaktera i ne uzmes lovu, nikad neces biti dio onih 99 % korumpiranih u zdravstvu sto je super, al' ima druga medalja svega ovog, neces biti toliko kolegijalan sa 99 % kolega koji uzimaju, niti oni prema tebi. Malo sam ovo ekstremno opisao, al' 10 % ovih bez karktera ti mogu oblikti drustvenu svijest, a o volumenu u kojem je to kod nas to je neminovno.
Ne bih da ulazim u polemiku, jer će izaći iz sportskih okvira, samo da napomenem jako je mnogo mladih ljudi koji su odrasli u Bosni i Hercegovini, u njoj se iškolovali i kasnije se dokazali u svijetu.

A i među fudbalerima imamo te slučajeve.
Mali_Vuk

#6332 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

Baho je tada bio u drugoj poziciji. Kao neprikosnoveni bard bh sportskog novinarstva i sa nikakvom ili skroz slabom konkurencijom, bio je u situaciji da bude ko naka bitna karika ljudima u savezu, selekotru, pa i igračima. I bio je neko ko je tim ljudima trebao. Vremenom se malo proširila novinarska ergela i elita. Samo procvatom internet portala se pojavilo približno nekih milion novih radnika. I u tolikoj konkurenciji se opstanak vremenom nametnuo kao moguć samo u toj mjeri u kojoj se poltronski ponašaš prema potencijalnim metama interesa javnosti. I to je ono što Bahu nervira. Sad su se stvari malo obrnule. Sad se novinari masovno uvlače i šlepaju igračima i selektoru u borbi za poziciju pod suncem. Prije si mogao biti hadžija i svuda pozvan i ugledan na drugačiji način.

I sada imamo ovaj njihov sastanak kao revolt i pokušaj okretanja vode na svoj mlin. Narodski rečeno, e sad ćemo vam mi pokazat. Žalosno.
snoopy_cb

#6333 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snoopy_cb »

Naravno da je sujeta i neukusno prije svega, evo nj je Senad doveo ne zato sto se Senadu on licno svidja, nego upravo zbog konzumenta, ljudi ga jednostavno trazili, vidio kakao je proslo na Hayatu i doveo ga. Mi se mozemo lagati, podneblje nam je plodno za Cire, Marjane, Cece, Karleuse, volio bih i ja da nam je dio kulture Bach, Mozart, al' jbg nije.
Drugo, covjek ne radi na javnom emiteru da on moze komentarisati nesto, radi se o privatnoj TV stanici, koja moze angazovati koga hoce i emitirati sta zeli, ako ne krsi pravila propisana RAK-om.

Samo iz pakosti i zlobe se referirao na Marjana, sve je iz "zuci" govorio, ne mozes onako reagovati samo zato sto neko po tebi ne obavlja svoj posao profesionalno, kao sto i ti naveo.
Mali_Vuk

#6334 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

snoopy_cb wrote:Naravno da je sujeta i neukusno prije svega, evo nj je Senad doveo ne zato sto se Senadu on licno svidja, nego upravo zbog konzumenta, ljudi ga jednostavno trazili, vidio kakao je proslo na Hayatu i doveo ga. Mi se mozemo lagati, podneblje nam je plodno za Cire, Marjane, Cece, Karleuse, volio bih i ja da nam je dio kulture Bach, Mozart, al' jbg nije.
Drugo, covjek ne radi na javnom emiteru da on moze komentarisati nesto, radi se o privatnoj TV stanici, koja moze angazovati koga hoce i emitirati sta zeli, ako ne krsi pravila propisana RAK-om.

Samo iz pakosti i zlobe se referirao na Marjana, sve je iz "zuci" govorio, ne mozes onako reagovati samo zato sto neko po tebi ne obavlja svoj posao profesionalno, kao sto i ti naveo.
Pa to. Marjan je personifikacija ovoga o čemu govorim i toga što smeta Bahi. Za Bahu je stil koji ima Marjan način da se zvijezde razmaze, i ne sviđa mu se njegovo izigravanje pajaca da bi došao do cilja. A cilj im je zapravo isti, i Marjanov i Bahin. Samo su drugačije metode, i okolnosti... i vremena.
dunkemm3

#6335 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dunkemm3 »

snoopy_cb wrote:
Opet pokušaji da se ovo svede na duel sa Mijajlovićem čije ime nije ni pomenuo, sama tema i sve je bilo oko neprofesionalizma generalno, a to što je uzeo Mijajlovića za primjer kao vrhom neprofesionalizma veze nema samo sa Mijajlovićem ili nešto lično nego generalno. Isto kao što si ti sada naveo Cecu, to ne znači da si se ti okomio na nju, nego samo uzimaš najpopularniji primjer čitavog negativnog vala.
BHF_Manijak

#6336 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Najveca, fula svih fula, je sto mi nemamo jebene alternative na desnom boku!!!

Znalo se da Mujdzu nacinju povrede, a mi hladno ulazimo sa jebenim Vrsajevicem kao alternativom na toj strani, jebo ga rahljavi Vrsajevic! Najveca kar'na koja je ikad zaigrala za reprezentaciju, a nije da ih nije bilo losih...
spacek

#6337 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 00:05, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#6338 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Hajd se molim te vrati pa ponovo procitaj moj post, eto molim te!

Gdje sam je rek'o da nema dsnih bekova? Ima, naravno da ima, ali kazem da se NIJE NASLA alternativa, niti se iko poces'o da je nadje, vec se gura mrtvi Vrsajevic, usljo usljavi.
spacek

#6339 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 00:04, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6340 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

spacek wrote:
BHF_Manijak wrote:Najveca, fula svih fula, je sto mi nemamo jebene alternative na desnom boku!!!

Znalo se da Mujdzu nacinju povrede, a mi hladno ulazimo sa jebenim Vrsajevicem kao alternativom na toj strani, jebo ga rahljavi Vrsajevic! Najveca kar'na koja je ikad zaigrala za reprezentaciju, a nije da ih nije bilo losih...
Potpuno netačno!
Imamo mi desnog bočnog i to za narednih 10 godina, samo nikom nije palo na pamet da pogleda momka, da porazgovara sa njim i da se počnu papiri rješavati već do meča sa argentincima...

Emir Dilaver....igra desnog beka, a može po potrebi popuniti i zadnjeg veznog!
Inače ispunjava Papetove uslove:
1. Redovno igra - 19 utakmica
2. Igrao ligu šampiona - 5 utakmica
3. Prošao sve selekcije U18 do U21 Austrije

http://www.transfermarkt.com/en/emir-di ... 80161.html

e ovo mi fakat nije jasno :-)

ako se sjećate kako je General bio na ledu, a čoek i Kup Uefa osvoji i tek ga zovnuše kad je ono baš ofirn bilo do bola

npr. za muhu zunzaru od sVršajevića bečka Austrija bi bila vrh karijere, iako je ova austrijska liga jednaka kanta ko i Mamićeva pištolj liga
snoopy_cb

#6341 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snoopy_cb »

dunkemm3 wrote:
snoopy_cb wrote:
Opet pokušaji da se ovo svede na duel sa Mijajlovićem čije ime nije ni pomenuo, sama tema i sve je bilo oko neprofesionalizma generalno, a to što je uzeo Mijajlovića za primjer kao vrhom neprofesionalizma veze nema samo sa Mijajlovićem ili nešto lično nego generalno. Isto kao što si ti sada naveo Cecu, to ne znači da si se ti okomio na nju, nego samo uzimaš najpopularniji primjer čitavog negativnog vala.

Nije pomenuo, ali je mislio, sto je jos gore. Mogo je reci onaj sarlatan sa Face TV, Marjan, pozdravlja baku iz Tz i on treba da nam bude referentna tacka u novinarstvu.

Ceca, Ciro, Marjan i ostali, oni nisu primjer negativnog vala, oni su slika trenutnog stanja u drustvu, nisu val koji ce proci, to je konstanta unazad 20-ak godina, inicirana nekad u 80-im. Volio bih i ja da taj val prodje al' nece sigurno, samo se produbljava i pusta jos dublje korijenje.
legionar2010

#6342 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by legionar2010 »

Debata "Neki su za vruce."

Ovo sa Bahom je mec sa dvije ostrice. Jedna je ta da je ljubomoran na uspjeh Marjana kao recimo "konkurent" u tom poslu, kao drugo i puno vaznije je to da je za mene osobno dotakao krucialnu stvar a to je profesionalnost" koju nejmaju nijedan od njih dvojice. Nekako sam gutao sve moguce izpade euforije kod Marjana ali bas tu salvu nakon pobjede nad Slovackom nemogu nikako. Ono o misevima i sve to je ne ispod profesionalizma nego nego je obicno "smece" od komentiranja. Niti jedan komentator sebi ne smije dozvoliti da se on sam personalizira preko repke i postvalja standarde ko je institucija i ovo i ono. Nazalost ljudi to nije porfesionalizam kako god okrenes, dzaba sto svakog igraca prozove otac i majka itd, puno statistike i nepase generalno na stil koji ima Susic koji je mirniji i po toj tekmi Slovackoj se poceo djeliti narod na "mirne" in malo "nemirnije". Bahu nisam bas ni obozavao ali on bar nije imao tih nekih izjava u stilu nekog nakokiranog komentatora koji vec u startu izgubi glas.
Marjan jeste nova dimentica ali brate samo po nekim balkanskim pravilima se to smatra profesionalizam ili cak sto vise institucija. Dajte malo realnosti. Trebaju nam emocije ali malo smirenosti i sinergije sa samom energijom koju predvodi selektor tima. Novinari su problema skoro od prve utakmice Papeta, kad sam ga i ja kritikovao ali on jednostavno nije tip koji se lozi na Marjane, Cire, Cece, Sinane itd.

Na pocetku je Marjan bio nekako Ok ali onda je poceo prizivati imena otca i majke svakog igraca sto po meni uopste za nekog takvog "profesionlaca" a slusao sam jih dosta nije neki potencijal ili kvalitet. To je nivo raje sa ulice a ne komentatora. I kako su utkamice redane tako se je on poceo personalizirati kroz repku i sada imam dojam da je on dio te ekipe, i da i on ima zasluge za to a to nije zapravo uopste tako kako izgleda. I stice se dojam da ce covjek biti jos 20 godina komentator nista protiv toga ali jednostavno zelim pokazati da je profesionalizam sasvim nesto drugo. Ali opet kome biti profesionalan raji koja je bas takva kakav je komentator bar vecini. Za mene je previse emotivan komentator gore nego neka zenska koja nonstop vristi...
Kreativni_zidar

#6343 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kreativni_zidar »

BHF_Manijak

#6344 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Na stranu sto se ovdje radi o Bahinom egu, o izljevu emocija, da ne kazem frustracija, ali ne kontam sta je pogresno rek'o vezano za Marjana? Sve u bocu tacno.

Ono protiv Slovacke je dno dna bilo, taman da je 100 puta privatni medij! Slazem se, na privatnom mediju mozes radit sta hoces, ako zelis mozes izvalit qrcinu i sa njom mahati pred kamerama, ali onda budi spreman i da te javnost doceka na noz. Tako isto i sa Marjanom.
Ono je bilo ze seoskog teferica, a ne za prenosa jedne utakmice!
IcedMFEarth

#6345 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Jedino mi oni pozdravi idu na kurac, baš seljačko. Inače mi je ok. U svakom slučaju bolji od profesionalca Bilića :D
BHF_Manijak

#6346 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

IcedMFEarth wrote:Jedino mi oni pozdravi idu na kurac, baš seljačko. Inače mi je ok. U svakom slučaju bolji od profesionalca Bilića :D

To zaista nije tesko, makar izvuk'o kakvog Carsijanera iz Slatkog coseta! :mrgreen: :run:
plagijator1975

#6347 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plagijator1975 »

Ma meni Maki solidan, tu i tamo koji ispad, ništa strašno. Meni paše taj fanatizam, kao oni Arapski komentatori

⭐⭐ Nexus⁴ ⭐⭐
drug_profi

#6348 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Neko voli slusati i Vugdalica.... sto ljudi sto cudi.
Ipak profesionalizam ima svoj obrazac, a Marijan moze stati u njega.
Stari

#6349 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Edin H. wrote:
insaneinthebrain wrote:
http://youtu.be/M9cyBYFsF98?t=3m48s

3:48

Gdje ste sada bivoli?
Gdje ste krokodili?
Gdje ste akumulatori?

:lol: :lol: :lol:
:D E sad mi je malcice lakse ...stvarno sam bio poceo vjerovati da sam za pod zemlju kad sam slusao komentare, izjave , analize i ostale opservacije naseg selektora Safeta Susica .... mislio sam da sam "zagluhn'o" ....ali

:D sad vidim da nisam jedini koji ima problema cuti i skontati sve verbalne bravure naseg sefa strucnog staba .... Cazinlije su original ....

A ova sva diskusija u vezi komentatora ...pa sta ja znam - to je (valjda) stvar ukusa ...a vjerovatno pomalo i generacijsko pitanje ....meni kao starijem covjeku nekako vise pase recimo ...sta-ja-znam ... Bozo Susec, i tako ta generacija ... Dakle malo smirenije ...malo takticnije ...malo sredjenije ...malo gradskije ...malo rafiniranije ... eto recimo, cisto radi ilustracije ako moram birati izmedju Djurkovica i Suseca - onda apsolutno bez sekundice razmisljanja- Suceca (mada su obojca stariji momci)

A vama kao mladjim ljudima ...pa vjerovatno se vise svidja Mihajlovic ...koji je, u poredjenju sa ranije spomenutim Susecom, ....drugaciji po svim kriterijumima.

PS. Niko ne nadodje na ono krucijalnu .... ko to ima ljubavnicu na Vratniku ?
Mihajlovic? Hadzifejzovic? .... Sussic?
Last edited by Stari on 01/04/2014 14:34, edited 1 time in total.
todd_smith

#6350 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Na stranu sto se ovdje radi o Bahinom egu, o izljevu emocija, da ne kazem frustracija, ali ne kontam sta je pogresno rek'o vezano za Marjana? Sve u bocu tacno.

Ono protiv Slovacke je dno dna bilo, taman da je 100 puta privatni medij! Slazem se, na privatnom mediju mozes radit sta hoces, ako zelis mozes izvalit qrcinu i sa njom mahati pred kamerama, ali onda budi spreman i da te javnost doceka na noz. Tako isto i sa Marjanom.
Ono je bilo ze seoskog teferica, a ne za prenosa jedne utakmice!
Meni najjace bilo kada im Emir prica da mu nisu dali u sobu i Baho se javlja "Eh sto bih volio da meni hoce tako...." :lol: :lol: :lol:
ernadr wrote:Ma meni Maki solidan, tu i tamo koji ispad, ništa strašno. Meni paše taj fanatizam, kao oni Arapski komentatori

⭐⭐ Nexus⁴ ⭐⭐
Daj ba, Medunjanin ga zabije sa 30m ovaj se dere SMEKERU

Nauci sta je smeker brate, pa onda koristi rijec, i onda vidi da li bi jednog sportistu Bosne i Hercegovine tako zvao :-)
Post Reply