Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

EVO NAMA POMOCI,SALONSKI CETNICI DOLAZE U POMOC!!!

Boris Tadić
"Situacija u BiH nije jednostavna, spreman sam pomoći"

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110327003

Oglasio se i Bota,stize nam "pomoci".Lagumdzija treba hladno da odbije i da se sastane sa Botom,neka se
sastaje sa Covicem,mozda bude vremena da opet malo razmjene njeznosti. :D

Image

Image
Co0l

#6327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

prljavi Hare wrote:EVO NAMA POMOCI,SALONSKI CETNICI DOLAZE U POMOC!!!

Boris Tadić
"Situacija u BiH nije jednostavna, spreman sam pomoći"

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110327003

Oglasio se i Bota,stize nam "pomoci".Lagumdzija treba hladno da odbije i da se sastane sa Botom,neka se
sastaje sa Covicem,mozda bude vremena da opet malo razmjene njeznosti. :D

Image

Image

Kamo srece da je on samo salonski cetnik a ne onaj koji na terenu sprovodi principe koje su u drugom memorandumu SANU-a napravili Dobrica Cosic i njegov tatica Ljubomir Tadic a koji za cilj ima stvaranje Velike Srbije ovaj put u miru jer su u ratu izgubili sve sto su mogli.
madner

#6328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

To ti je definicija salonskog cetnika. Koji je skontao da ga evropljani blijedo gledaju kada pocne iznostiti svoje ideje i razmisljaju koja ustanova ima mjesta da ga primi. Zato vise ne iznosi javno ideje, samo djeluje :wink:
Gandalf

#6329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Boris Tadić = Odvratni Gad, da ne upotrijebim neku težu riječ;

Da sam na mjestu platformaša dao bih par izjava tipa : " BiH će podržati neovisnost ili širu autonomiju Vojvodine"; Sarajevo će uspostaviti specijalne veze sa Novim Pazarom"; " Vlada Federacije izražava zabrinutost što je srpskom narodu Kninskog područja onemogućeno pravo na teritorijalno samoopredjeljenje". Te izjave su niđe veze ali treba dobrim susjedima i još boljim komšijama malo da igramo po živcima :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

Gandalf wrote:Boris Tadić = Odvratni Gad, da ne upotrijebim neku težu riječ;

Da sam na mjestu platformaša dao bih par izjava tipa : " BiH će podržati neovisnost ili širu autonomiju Vojvodine"; Sarajevo će uspostaviti specijalne veze sa Novim Pazarom"; " Vlada Federacije izražava zabrinutost što je srpskom narodu Kninskog područja onemogućeno pravo na teritorijalno samoopredjeljenje". Te izjave su niđe veze ali treba dobrim susjedima i još boljim komšijama malo da igramo po živcima :D
:thumbup: :bih:
Kad se samo sjetim šokova i iznenađenja na Komšino: Podržavam,...ali bez Kosova!
:dance:
Co0l

#6331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

PipiDugaDevetka wrote:
Gandalf wrote:Boris Tadić = Odvratni Gad, da ne upotrijebim neku težu riječ;

:thumbup: :bih:
Kad se samo sjetim šokova i iznenađenja na Komšino: Podržavam,...ali bez Kosova!
:dance:

Treba se ko i Tadic ponasat-kad dodje u Sarajevo sav se topi od hinjene miline a onda izda nalog za hapsenje Ganica;ode u Srebrenicu,samo sto ne zaplace a onda se vrati u Srbiju i nastavi skrivat Mladica koji je glavni egzekutor bio u istoj toj Srebrenici;kune se u suverenitet BiH pa odrzi sjednicu vlade u Banja Luci i sve tako.

Tako i nasi politicari treba da rade-da izjave pred medjunarodnom zajednicom da podrzavaju jedinstvenu Srbiju a onda u prvi avion i u predstavnistvo (ili kako li se to vec zove) Vojvodine koje ce uskoro da se otvori u Briselu i tamo se sa Nenadom Cankom sastati i razgovarati o nezavisnosti Vojvodine;izjaviti da je situacija u Sandzaku unutrasnja stvar Srbije a onda ugostiti Zukorlica u Sarajevu kao predsjednika sa kompletnim drzavnickim dekorom,ono,pocasna straza,zastave neke Sandzaka i slicno;itd.,itd.,itd.
Pa da vidi bagra kako je kad ti se neko petlja u tvoje stvari i radi ti o glavi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

Co0l wrote: Treba se ko i Tadic ponasat-kad dodje u Sarajevo sav se topi od hinjene miline a onda izda nalog za hapsenje Ganica;ode u Srebrenicu,samo sto ne zaplace a onda se vrati u Srbiju i nastavi skrivat Mladica koji je glavni egzekutor bio u istoj toj Srebrenici;kune se u suverenitet BiH pa odrzi sjednicu vlade u Banja Luci i sve tako.

Tako i nasi politicari treba da rade-da izjave pred medjunarodnom zajednicom da podrzavaju jedinstvenu Srbiju a onda u prvi avion i u predstavnistvo (ili kako li se to vec zove) Vojvodine koje ce uskoro da se otvori u Briselu i tamo se sa Nenadom Cankom sastati i razgovarati o nezavisnosti Vojvodine;izjaviti da je situacija u Sandzaku unutrasnja stvar Srbije a onda ugostiti Zukorlica u Sarajevu kao predsjednika sa kompletnim drzavnickim dekorom,ono,pocasna straza,zastave neke Sandzaka i slicno;itd.,itd.,itd.
Pa da vidi bagra kako je kad ti se neko petlja u tvoje stvari i radi ti o glavi.
Ja to zovem: Po sistemu ''mojNe ga, driU ga''. Znaš, kada šaneri i klošari razbiju nekoga, pa ga nogama šutaju,...sve govore: Ma, mojNe ga,...driU ga, (Ma, neomoj ga, al udri ga)...
Co0l

#6333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

PipiDugaDevetka wrote:
Co0l wrote: Treba se ko i Tadic ponasat-kad dodje u Sarajevo sav se topi od hinjene miline a onda izda nalog za hapsenje Ganica;ode u Srebrenicu,samo sto ne zaplace a onda se vrati u Srbiju i nastavi skrivat Mladica koji je glavni egzekutor bio u istoj toj Srebrenici;kune se u suverenitet BiH pa odrzi sjednicu vlade u Banja Luci i sve tako.

Ja to zovem: Po sistemu ''mojNe ga, driU ga''. Znaš, kada šaneri i klošari razbiju nekoga, pa ga nogama šutaju,...sve govore: Ma, mojNe ga,...driU ga, (Ma, neomoj ga, al udri ga)...
Ima i drugi naziv za to-diplomatija :D Jbg,ne poredi se dzaba politika sa damom posrnulog morala...Jos da nasi politicari skontaju konacno da se ne isplati samo glumit zrtvu i nekog moralistu dok ti drugi iza ledja u rukavicama svilen gajtan oko vrata stezu.
Izraelci su to najbolje uradili-s jedne strane do maksimuma eksploatisu ulogu zrtve a iza paravana po svijetu kidnapuju i ubijaju ratne zlocince koji su ih i napravili zrtvama.
Nasi jos uvijek su u stadiju zrtve i nekakvim moralisanjem ocekuju da neko drugi (MZ,OHR,Amerika,EU....) za njih uradi ono sto bi sami trebali uradit.
Alfons Kauders

#6334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:;izjaviti da je situacija u Sandzaku unutrasnja stvar Srbije a onda ugostiti Zukorlica u Sarajevu kao predsjednika sa kompletnim drzavnickim dekorom,ono,pocasna straza,zastave neke Sandzaka i slicno;itd.,itd.,itd.
znaci samo postrojiti pocasnu gardu GRAS-a... :D
Co0l

#6335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote:
Co0l wrote:;izjaviti da je situacija u Sandzaku unutrasnja stvar Srbije a onda ugostiti Zukorlica u Sarajevu kao predsjednika sa kompletnim drzavnickim dekorom,ono,pocasna straza,zastave neke Sandzaka i slicno;itd.,itd.,itd.
znaci samo postrojiti pocasnu gardu GRAS-a... :D
Bar tu nam dobrovoljaca ne bi nedostajalo :)
madner

#6336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

zagazaga wrote:Tadić ovom izjavom podržava Dodika i Čovića.......zar to nekog iznenađuje :?
Ja sam frapiran :D
Alfons Kauders

#6337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
zagazaga wrote:Tadić ovom izjavom podržava Dodika i Čovića.......zar to nekog iznenađuje :?
evo ima da skinem njegov poster iz dnevne... :D
madner

#6338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Jos ce se ispostaviti da Tudjman i Susak nisu bili prijatelji BiH kako je krenulo ovih dana. Onda bi se fakat sjebao. :D
Alfons Kauders

#6339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Jos ce se ispostaviti da Tudjman i Susak nisu bili prijatelji BiH kako je krenulo ovih dana. Onda bi se fakat sjebao. :D
e to je vec problem, krivoustog sam izlio u bronzi, 1/1, stoji u avliji...

jedino kakve firaune da zovem da ga izrezu za otpad...
Co0l

#6340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Vezano za ovo-procita li iko onaj tekst o drugom memorandumu SANU u zadnjem broju Slobodne Bosne i ulozi Tadica u njegovoj realizaciji?Ono,bas dobro predvidja i opisuje neke stvari koje se danas desavaju,od montiranih sudskih procesa protiv nasih gradjana do Dodikove uloge u svemu tome.
Mogao bih kopirati taj tekst al je poduzi a i strah me da me odmah ne otjeraju u neku stvar jer SB bas i nije omiljena ovdje u zadnje vrijeme :D :D ali sto jest-jest prilicno dobro je demaskirana srbijanska politika prema zemljama u okruzenju,posebno prema BiH.
Evo uvoda teksta a ako bude neko zainteresovan mogu mu cijeli na PP kopirati:

SENZACIONALNO OTKRIĆE SB: Uznemirujući dossier “SB”: novi srpski velikodržavni “priručnik” - Srbija ima memorandum 2
DRUGI MEMORANDUM SANU U TEORIJI I PRAKSI
Tačno dvadeset i pet godina nakon objavljivanja Memoranduma Akademije nauka i umetnosti Srbije (1986. godine) koji je bio naučno-teorijska platforma za raspad SFRJ i krvave osvajačke ratove „u kojima Srbija nije učestvovala“, u akademskim nacionalističkim krugovima u Beogradu „patentiran“ je njegov nastavak - Memorandum II čiji su strateški ciljevi gotovo identični sa „prethodnikom“, dakle velikosrpski, s tim da je način njihove realizacije prilagođen novim uslovima, iz njega je izbačeno nasilje i „bitke koje mogu biti i oružane“. Prema saznanjima „SB“ ovaj dokument dostupan je uskom krugu srpske političke elite, koja praktičnim potezima, naročito posljednjih nekoliko mjeseci, operacionalizira novu spsku nacionalnu i geopolitičku doktrinu.
prljavi Hare

#6341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

I ja sam popizdio,skidam Botu sa screen savera!! :lol:

Ma sta docekat Zukorlica?Treba ga pozvati u visednevnu posjetu,isto i citavu vladu Kosova,u Pristini redovno
odrzavati sastanke vlada,sa repkom Kosova odigrati prijateljsku utakmicu sve sa druzenjem navijaca,
sklopiti specijalne veze sa Vojvodinom,stalno iskazivati potrebu da se prizna Kosovo,iako nece proci,
samo da im jebemo zivce.Hashima Thacija proglasiti pocasnim gradjaninom,Zukorlicu dodijeliti doktorat na nekom fakultetu,dati inicijativu da se jedna ulica u Sarajevu nazove "Branilaca OVK" i slicno,sve je pitanje maste! :D

I onda gledati sta kaze precjednik i ona kucka sto vodi "Presing"! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BiH,Kosovo i Vojvodina,tri oka u glavi!!! :lol: :lol: :lol:
nellington

#6342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nellington »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Jos ce se ispostaviti da Tudjman i Susak nisu bili prijatelji BiH kako je krenulo ovih dana. Onda bi se fakat sjebao. :D

Image

Izeš ga, svakako ti se uflek'o :D
prljavi Hare

#6343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Alfons Kauders wrote:

Boga ti,kako mu usta zakrivi,to je najjebenije? :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#6344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

zagazaga wrote:njegovim sljedbenicima se krive usta pa vi vidite :lol:
Udesno se krive!! :lol:
vee-jay

#6345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

madner wrote:
nazalost :mrgreen:
madner

#6346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

prljavi Hare wrote:
zagazaga wrote:njegovim sljedbenicima se krive usta pa vi vidite :lol:
Udesno se krive!! :lol:
Napravili su salvetu i skicirali podjelu. Dodik bi dobio 2 apartmana na Dedinju te jednu vikendicu u Nisu a Covic stan u Zagrebu te vikendicu u Splitu. To je takozvani plan B, ako im plan A ne uspije. :D
Alfa_Ze

#6347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfa_Ze »

Pismo dr. Suada Arnautovica Ireni Hadziabdic

Dosljedno primjeniti Izborni zakon BiH

Namjerno ili ne, kontinuirano se zaobilazi cinjenicno stanje u vezi sa nadleznostima CIK-a BiH

Draga Irena, zao mi je sto moram i javno da te ispravim u Tvom tumacenju Izbornog zakona BiH i nadleznostima CIK-a BiH (nakon sto sam to u nekoliko navrata ucinio na sjednici CIK-a BiH i Kolegija), posebno u vezi aktuelne situacije tj. neizbora delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz tri kantona. To na ovaj nacin, radim zaista nevoljko, ali smatram da je interes javnosti i potreba za dosljednom primjenom zakona iznad nasih kolegijalnih relacija.

Tri pisma

Ti si vise puta do sada, a posljednji put u jucerasnjem broju „Dnevnog avaza“, na str. 2, izmedju ostalog, izjavila:
„CIK je obavio sve sto je trebao u skladu s nadleznostima iz clana 2.9 Izbornog zakona. Razmatrali smo i mogucnost podnosenja krivicnih prijava, ali nemamo nikakve mogucnosti za to...“
Nazalost, CIK BiH nije „obavio sve sto je trebao“ i namjerno ili ne, kontinuirano se zaobilazi cinjenicno stanje u vezi sa nadleznostima CIK-a BiH. Radi istinitog informiranja javnosti podsjecam i Tebe i javnost da je clanom 2.9 stav (1) tacka (11) jasno utvrdjeno da CIK BiH „obavjestava Izbornu komisiju ili Biracki odbor ili bilo koje drugo tijelo nadlezno za provodjenje izbora da ne postupaju u skladu sa odredbama ovog Zakona ili da ih krse, i nadleznom organu nalaze poduzimanje odgovarajucih mjera.
Tebi je dobro poznato da su upravo kantonalne skupstine ta „nadlezna tijela za provodjenje izbora“ delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH. Osim tri pisma - obavjestenja, koja su na moj prijedlog prihvacena od vecine u CIK-u BiH, ovaj drzavni organ nije, kako to Zakon izricito nalaze, kantonima 2, 8 i 10, „nalozio poduzimanje Odgovarajucih mjera“ i odredio krajnje rokove za obavljanje poslova iz clana 10.13 Izbornog zakona BiH.
Pitam se za zato?

Ti dobro znas da sam u vise navrata na sjednicama CIK-a BiH i Kolegija (prije nego sto sam otisao na bolovanje) zahtjevao da se po sluzbenoj duznosti, u skladu sa clanom 6.2 stav (2) Izbornog zakona, pokrene postupak protiv politickog(ih) subjek(a)ta zbog krsenja odredbi Izbornog zakona BiH, a prije svih krsenje clana 10.13, te da se u skladu sa nasim nadleznostima izvrsi deblokada izbora delegata iz kantonalnih skupstina kantona 2, 8 i 10. Sankcije koje nam stoje na raspolaganju su utvrdjene u clanu 6.7. Izbornog zakona BiH.

Ignoriranje

Na moju zalost i razocarenje, mehanizmom vecine unutar CIK-a BiH, ti su prijedlozi ili ignorirani ili odbijeni.Iako je kasno, mozda ipak nije prekasno da i u ovom pitanju pristupimo dosljednoj primjeni Izbornog zakona BiH ne zaobilazeci jasne i precizne norme i nacim dodatnim zalaganjem okoncamo proces izbora delegata Doma naroda Patrlamenta FBiH iz preostale tri kantonalne skupstine.

S postovanjem,
Dr Suad Arnautovic, clan CIK-a BiH
prljavi Hare

#6348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Ja,najvaznije sam zaboravio!!!

Podrzati uskrsnuce RSK u Hrvatskoj,na nacin da se rijesi pitanje 100 000 izbjeglica koji sada zive u BiH i
naravno da im se vrati imovina i nadoknadi steta!!! :D

I Josipovic da se izvine ali to ne treba traziti,sam ce on to!! :lol:
Co0l

#6349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

zagazaga wrote:
Co0l wrote:Vezano za ovo-procita li iko onaj tekst o drugom memorandumu SANU u zadnjem broju Slobodne Bosne i ulozi Tadica u njegovoj realizaciji?Ono,bas dobro predvidja i opisuje neke stvari koje se danas desavaju,od montiranih sudskih procesa protiv nasih gradjana do Dodikove uloge u svemu tome.
Mogao bih kopirati taj tekst al je poduzi a i strah me da me odmah ne otjeraju u neku stvar jer SB bas i nije omiljena ovdje u zadnje vrijeme :D :D ali sto jest-jest prilicno dobro je demaskirana srbijanska politika prema zemljama u okruzenju,posebno prema BiH.
Evo uvoda teksta a ako bude neko zainteresovan mogu mu cijeli na PP kopirati:

SENZACIONALNO OTKRIĆE SB: Uznemirujući dossier “SB”: novi srpski velikodržavni “priručnik” - Srbija ima memorandum 2
DRUGI MEMORANDUM SANU U TEORIJI I PRAKSI
Tačno dvadeset i pet godina nakon objavljivanja Memoranduma Akademije nauka i umetnosti Srbije (1986. godine) koji je bio naučno-teorijska platforma za raspad SFRJ i krvave osvajačke ratove „u kojima Srbija nije učestvovala“, u akademskim nacionalističkim krugovima u Beogradu „patentiran“ je njegov nastavak - Memorandum II čiji su strateški ciljevi gotovo identični sa „prethodnikom“, dakle velikosrpski, s tim da je način njihove realizacije prilagođen novim uslovima, iz njega je izbačeno nasilje i „bitke koje mogu biti i oružane“. Prema saznanjima „SB“ ovaj dokument dostupan je uskom krugu srpske političke elite, koja praktičnim potezima, naročito posljednjih nekoliko mjeseci, operacionalizira novu spsku nacionalnu i geopolitičku doktrinu.
jel' misliš na ovo?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=85605

madner i alfons :P
Jeste,to je to.Ko ce upratit sve teme koje se pojave na forumu :)
Hipatija

#6350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Nazalost, CIK BiH nije „obavio sve sto je trebao“ i namjerno ili ne, kontinuirano se zaobilazi cinjenicno stanje u vezi sa nadleznostima CIK-a BiH. Radi istinitog informiranja javnosti podsjecam i Tebe i javnost da je clanom 2.9 stav (1) tacka (11) jasno utvrdjeno da CIK BiH „obavjestava Izbornu komisiju ili Biracki odbor ili bilo koje drugo tijelo nadlezno za provodjenje izbora da ne postupaju u skladu sa odredbama ovog Zakona ili da ih krse, i nadleznom organu nalaze poduzimanje odgovarajucih mjera.
CIK se potrudio da izborni proces što duže traje i tako podvalio HDZ-u činjenje protiv-ustavnih radnji u toku izbornog procesa! Ma to je Irena osmislila kako bi se pomoglo tužilaštvu i sudskom organu ( :wink: ).
zahtjevao da se po sluzbenoj duznosti, u skladu sa clanom 6.2 stav (2) Izbornog zakona, pokrene postupak protiv politickog(ih) subjek(a)ta zbog krsenja odredbi Izbornog zakona BiH, a prije svih krsenje clana 10.13, te da se u skladu sa nasim nadleznostima izvrsi deblokada izbora delegata iz kantonalnih skupstina kantona 2, 8 i 10. Sankcije koje nam stoje na raspolaganju su utvrdjene u clanu 6.7. Izbornog zakona BiH.
Kad Irena kaže da je CIK poduzeo sve što je bilo potrebno - ima da joj se vjeruje ( i kvit)! U protivnom će pozvati Borjanu Krišto, M. Dodika, D. Čovića i Ivu Miru Jovića ( i druge poznavaoce prava i procedura) da potvrde njene riječi i namjere!
Last edited by Hipatija on 27/03/2011 14:42, edited 1 time in total.
Locked