tako nekako bude, al znam da se meni otkljuca mogucnost podizanja casea na zadnji dan od estimated delivery ili trideseti dan, zavisno sta prije dođequarterback wrote:koliko znam rok je mjesec od zadnjeg datuma esimated deliveryjakloniran wrote:case otvoris zadnji dan od estimated deliveryfarisxd wrote:Naručio neke stvari 1. Novembra i još nije stiglo, pošto nije malo novca u pitanju, koliko otprilike jos da cekam, da otvaram slucaj il sta vec, pošto sam do sada sve dobijao ne duze od tri sedmice pa nisam se susrecao sa ovoliko kašnjenja? Hvala unaprijed.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- kloniran
#6326 Re: eBay - Vaša iskustva
- Scarface_
#6327 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni se desava problem sa registrovanim posiljkama,sve su narucene prije 50 dana i vise i kad ocekujem da dodju na broju za pracenje izbaci da su tek ovih dana registrovane opet na aerodromu u Kini (KATASTROFA).Rok za case na paypalu je istekao,da otvorim na ebay vise slucajeva mogu mi suspendovati nalog i stvarno cu odustati od kupovine iz Kine jer nema smisla da registrovane posiljke sa tracking brojem trpaju u kontejnere i da stoje na aerodromu po mjesec i vise dana da bi jeftino platili postarinu.
http://www.17track.net/en/result/post.s ... 63519755CN
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#6328 Re: eBay - Vaša iskustva
http://www.ebay.com/itm/Camera-7-034-Do ... 2516.l5255
Evo ga
...cudi me ni jedan nije prodao
...naucio narod
.
Evo ga
- dinooh
#6329 Re: eBay - Vaša iskustva
hahah bilo je i sa tabletima tako. Pa ljudi dobili nausnice i carape NikeBobi wrote:http://www.ebay.com/itm/Camera-7-034-Do ... 2516.l5255
Evo ga...cudi me ni jedan nije prodao
...naucio marod
.
- ja nisam ja
#6330 Re: eBay - Vaša iskustva
O tome sam ja pricala kada su mi se smijali.I kod mene je ista stvar.na putu mi 15 posiljaka sa 217 km iznosom(ukupno),od njih je samo troje jeftino ostalo nije,nekim istice rok a ja ne smijem traziti pare da i nebi blokirali nalog kao jednoj curi jer do sad u 2 mjesaca imam 3 povrata para(samo jednom zato sto mi nije stigla roba ostala 2 su jer je jedan paket poslata druga boja ne ta koja mi treba.a drugi povrat jer se posiljna nakon 35 dana jos vidjela u Kini pa sam samo pitala da li ce ikada sticiScarface_ wrote:Meni se desava problem sa registrovanim posiljkama,sve su narucene prije 50 dana i vise i kad ocekujem da dodju na broju za pracenje izbaci da su tek ovih dana registrovane opet na aerodromu u Kini (KATASTROFA).Rok za case na paypalu je istekao,da otvorim na ebay vise slucajeva mogu mi suspendovati nalog i stvarno cu odustati od kupovine iz Kine jer nema smisla da registrovane posiljke sa tracking brojem trpaju u kontejnere i da stoje na aerodromu po mjesec i vise dana da bi jeftino platili postarinu.
- kloniran
#6331 Re: eBay - Vaša iskustva
ako imas tracking brojeve za te ostale posiljke nemas se cega bojati, ne mogu ti blokirati racunja nisam ja wrote:O tome sam ja pricala kada su mi se smijali.I kod mene je ista stvar.na putu mi 15 posiljaka sa 217 km iznosom(ukupno),od njih je samo troje jeftino ostalo nije,nekim istice rok a ja ne smijem traziti pare da i nebi blokirali nalog kao jednoj curi jer do sad u 2 mjesaca imam 3 povrata para(samo jednom zato sto mi nije stigla roba ostala 2 su jer je jedan paket poslata druga boja ne ta koja mi treba.a drugi povrat jer se posiljna nakon 35 dana jos vidjela u Kini pa sam samo pitala da li ce ikada sticiScarface_ wrote:Meni se desava problem sa registrovanim posiljkama,sve su narucene prije 50 dana i vise i kad ocekujem da dodju na broju za pracenje izbaci da su tek ovih dana registrovane opet na aerodromu u Kini (KATASTROFA).Rok za case na paypalu je istekao,da otvorim na ebay vise slucajeva mogu mi suspendovati nalog i stvarno cu odustati od kupovine iz Kine jer nema smisla da registrovane posiljke sa tracking brojem trpaju u kontejnere i da stoje na aerodromu po mjesec i vise dana da bi jeftino platili postarinu.
- ja nisam ja
#6332 Re: eBay - Vaša iskustva
Imam za 3
- ja nisam ja
#6333 Re: eBay - Vaša iskustva
Ustvari sad za 2 jer su mi za jedan dali refund u petak jer sam pitala sellera zasto se paket nije pomakao iz Kine mjesec dana. jedna jakna od 65 km nema tracking broj,imaju jos dvije jakne iste kod istog selera narucene u razmaku od 3 dana.Imaju isti tracking broj on kaze da mu je zao jer su poslane odvojeno.Jedna je 57 km druga isto tako.ja nisam ja wrote:Imam za 3
I sad se prepirem sa momkom koji je iz Hrvatske i TVRDI da je greska u nasoj posti jer njemu sve uredno stize i jeftino i skupo i da je kriva nasa posta.
Nekas se pitam jel Hrvat il Kinez koliko ih brani
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#6334 Re: eBay - Vaša iskustva
Cek, koliko si to jakni naručila
?
- ja nisam ja
#6335 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucila prvo dvije iste jednu sebi jednu jednoj djevojci.Moja nikada nije dosla njena jeste.
Onda narucila sestri-dosla
sada sam narucila tu kao sestri sebi jednu i jednu drugarici.
I musku jaknu nekome
I musku jaknu nekome
Last edited by ja nisam ja on 07/12/2014 18:56, edited 1 time in total.
- ja nisam ja
#6336 Re: eBay - Vaša iskustva
,ja nisam ja wrote:Narucila prvo dvije iste jednu sebi jednu jednoj djevojci.Moja nikada nije dosla njena jeste.
I musku jaknu
-
quarterback
#6337 Re: eBay - Vaša iskustva
vidim ja da nema druge nego moram pisati kao za paypal
1. kada narucite posiljku, RANIJE je bilo da je rok za prijavu da posiljka nije stigla 45 dana od dana kupovine,
SADA je 30 dana od ZADNJEG dana koji je napisan kao estimated delivery
2. Ako posiljka nije dosla, ne panicarite, sacekajte par dana prije isteka 30 dana od zadnjeg datuma deliveryja, kontaktirajte prodavca i recite mu da posiljka nije dosla, to je cisto da ispunite formu da ste ga kontaktirali
3. dva dana ili dan prije isteka 30 dana od zadnjeg datuma deliveryja OTVORITE CASE na ebayu
4. Ebay vam otvara case i daje jos MJESEC dana da rijesite problem, odnosno da sacekate da posiljka dodje
5. Par dana prije isteka tih mjesec dana ce vam doci email da vas podsjecaju da imate otvoren case
6. ako posiljka nije dosla ni par dana prije isteka tih dodatnih 30 dana (dakle ovo je sada vec dobra 2/3 mjeseca od kako je proizvod kupljen) KLIKNITE ESCALATE CASE, ako je posiljka dosla, zatvorite otvoreni case.
7. kada ste kliknuli ESACALATE Ebay provjerava sta se desilo i ako ne mogu vidjeti da vam je posiljka dosla presudjuju u vasu korist odnosno vracaju vam pare
Dakle imate sigurno 2/3 mjeseca da vam posiljka dodje i nema potrebe za pisanjem po klixu i dizanjem panike, otvaranjem casea bez potrebe i slicno...
Ako vam posiljka ipak dodje nakon xy mjeseci, a seller vam je vratio pare, posteno mu je platiti. U paypalu imate listu transakcija, nadjite tu transakciju u kojoj su vam pare vracene i platite mu ih nazad. Javite se nakon toga Ebayu, ukratko napisite sta je bilo i napisite brojeve transakcija u kojima je prodavac vama vratio pare i one u kojoj ste vi njemu platili jer je paket ipak dosao.
Kod mene su 183 narudzbe preko paypala i od njih svega 3/4 nisu nikako dosle, nadam se da cete se sloziti da je to mizeran postotak, daleko od one panike koja se dize po ovom forumu, 90% tih posiljki je bilo free shipping, bez tracking numbera
Vrijeme isporuke varira iz nepoznatih razloga, moje najbrze je bilo 5/6 dana (free shipping, bez trackinga), najduze je bilo 3/4 mjeseca, generalno govoreci posiljku mozete ocekivati iz HK (bez trackinga, free shipping) za oko 4 sedmice, s tim da vrijeme moze biti i duze ako su praznici (bozic i kineska nova godina).
Iako mi se znalo desiti da otvaram vise caseova istovremeno (kad bas zaglavi pa nista ne dolazi), nikada nisam bio blokiran.
Subjektivno moje misljenje je da paypal ima evidenciju "postenih" kupaca pa ako ste recimo platili proizvod nakon sto su vam vracene pare i svi rokovi istekli te obavijestili ebay o tome mislim da vas (nakon provjere transakcija) stavljaju na neku drugu listu kupaca. Dok sam imao takve slucajeve cesto su me znali kontaktirati mimo standardne kupovine i feedbacka da me pitaju da li je proizvod kakav je opisan da jeste i slicno.
Jedinu neprijatnost sam imao sa paypalom koji mi je ukinuo karticu nakon sto sam kupio nesto sitno a na kartici nije bilo para da oni povuku, mislio sam da je rok da uplatim pare 2/3 dana (to je bila nedjelja), medjutim vec u ponedjeljak mi je kartica bila blokirana sa nekim glupanskim generickim mailovima koje sam poceo dobivati od njih (da odblokirate karticu morate imati karticu izdatu u americkoj banci i slicna sranja), nakon par mailova i razgovora sa bankom saznao sam od prijatelja da jednostavno mogu dodati drugu karticu, platiti sa nje i potom ponovo dodati staru...
Sekiracija bezveze samo radi debilnog paypala i neinformativnih generickih mailova u kojima nista konkretno ne pise.
1. kada narucite posiljku, RANIJE je bilo da je rok za prijavu da posiljka nije stigla 45 dana od dana kupovine,
SADA je 30 dana od ZADNJEG dana koji je napisan kao estimated delivery
2. Ako posiljka nije dosla, ne panicarite, sacekajte par dana prije isteka 30 dana od zadnjeg datuma deliveryja, kontaktirajte prodavca i recite mu da posiljka nije dosla, to je cisto da ispunite formu da ste ga kontaktirali
3. dva dana ili dan prije isteka 30 dana od zadnjeg datuma deliveryja OTVORITE CASE na ebayu
4. Ebay vam otvara case i daje jos MJESEC dana da rijesite problem, odnosno da sacekate da posiljka dodje
5. Par dana prije isteka tih mjesec dana ce vam doci email da vas podsjecaju da imate otvoren case
6. ako posiljka nije dosla ni par dana prije isteka tih dodatnih 30 dana (dakle ovo je sada vec dobra 2/3 mjeseca od kako je proizvod kupljen) KLIKNITE ESCALATE CASE, ako je posiljka dosla, zatvorite otvoreni case.
7. kada ste kliknuli ESACALATE Ebay provjerava sta se desilo i ako ne mogu vidjeti da vam je posiljka dosla presudjuju u vasu korist odnosno vracaju vam pare
Dakle imate sigurno 2/3 mjeseca da vam posiljka dodje i nema potrebe za pisanjem po klixu i dizanjem panike, otvaranjem casea bez potrebe i slicno...
Ako vam posiljka ipak dodje nakon xy mjeseci, a seller vam je vratio pare, posteno mu je platiti. U paypalu imate listu transakcija, nadjite tu transakciju u kojoj su vam pare vracene i platite mu ih nazad. Javite se nakon toga Ebayu, ukratko napisite sta je bilo i napisite brojeve transakcija u kojima je prodavac vama vratio pare i one u kojoj ste vi njemu platili jer je paket ipak dosao.
Kod mene su 183 narudzbe preko paypala i od njih svega 3/4 nisu nikako dosle, nadam se da cete se sloziti da je to mizeran postotak, daleko od one panike koja se dize po ovom forumu, 90% tih posiljki je bilo free shipping, bez tracking numbera
Vrijeme isporuke varira iz nepoznatih razloga, moje najbrze je bilo 5/6 dana (free shipping, bez trackinga), najduze je bilo 3/4 mjeseca, generalno govoreci posiljku mozete ocekivati iz HK (bez trackinga, free shipping) za oko 4 sedmice, s tim da vrijeme moze biti i duze ako su praznici (bozic i kineska nova godina).
Iako mi se znalo desiti da otvaram vise caseova istovremeno (kad bas zaglavi pa nista ne dolazi), nikada nisam bio blokiran.
Subjektivno moje misljenje je da paypal ima evidenciju "postenih" kupaca pa ako ste recimo platili proizvod nakon sto su vam vracene pare i svi rokovi istekli te obavijestili ebay o tome mislim da vas (nakon provjere transakcija) stavljaju na neku drugu listu kupaca. Dok sam imao takve slucajeve cesto su me znali kontaktirati mimo standardne kupovine i feedbacka da me pitaju da li je proizvod kakav je opisan da jeste i slicno.
Jedinu neprijatnost sam imao sa paypalom koji mi je ukinuo karticu nakon sto sam kupio nesto sitno a na kartici nije bilo para da oni povuku, mislio sam da je rok da uplatim pare 2/3 dana (to je bila nedjelja), medjutim vec u ponedjeljak mi je kartica bila blokirana sa nekim glupanskim generickim mailovima koje sam poceo dobivati od njih (da odblokirate karticu morate imati karticu izdatu u americkoj banci i slicna sranja), nakon par mailova i razgovora sa bankom saznao sam od prijatelja da jednostavno mogu dodati drugu karticu, platiti sa nje i potom ponovo dodati staru...
Sekiracija bezveze samo radi debilnog paypala i neinformativnih generickih mailova u kojima nista konkretno ne pise.
- ja nisam ja
#6338 Re: eBay - Vaša iskustva
Znaci od zadnjeg datuma koji je naveden do kada bi roba trebala stici imam jos 30 dana ?.Zadnji dan mi je neki 45 dan znaci jos 30 na to=?
-
shandrprcSA
#6339 Re: eBay - Vaša iskustva
npr. ako je Estimated delivery Dec 15, 2014 - Dec 30, 2014 i u tom roku ne dodje artikl onda od Dec 30, 2014 imas jos 30 dana da bi pokrenula case...ja obicno sacekam nekih 25 dana i ako ni tada ne dodje otvorim case...u slucaju da su mi vracene pare a artikl je dosao ponovo uplatim prodavcu (zbog ovih stvari nas i stavljao na crnu listu)ja nisam ja wrote:Znaci od zadnjeg datuma koji je naveden do kada bi roba trebala stici imam jos 30 dana ?.Zadnji dan mi je neki 45 dan znaci jos 30 na to=?
- ja nisam ja
#6340 Re: eBay - Vaša iskustva
Sad mi je jasnije.
A imam jos neka pitanja.Procitala sam negddje da se djevojka zalila jer je imala 5 refundova u roku od 3 mjeseca i da je dobila trajni ban bez ikakvog upozorenja.Kaze da nije otvarala case vec trazila refund od sellera. Da li je moguce da je zbog toga dobila ban a dobila ga je jer je postavljala sliku.
Drugo da li je moguce da mene recimo baniraju ako sam prvi put trazila novac jer mi evo ni do danas nije stigla stvar
drugi refund poslana kriva boja
treci refund nakon 30 dana paket je stajao jos u Kini pa sam selllera samo pitala u cemu je problem a on mi je vratio pare
A imam jos neka pitanja.Procitala sam negddje da se djevojka zalila jer je imala 5 refundova u roku od 3 mjeseca i da je dobila trajni ban bez ikakvog upozorenja.Kaze da nije otvarala case vec trazila refund od sellera. Da li je moguce da je zbog toga dobila ban a dobila ga je jer je postavljala sliku.
Drugo da li je moguce da mene recimo baniraju ako sam prvi put trazila novac jer mi evo ni do danas nije stigla stvar
drugi refund poslana kriva boja
treci refund nakon 30 dana paket je stajao jos u Kini pa sam selllera samo pitala u cemu je problem a on mi je vratio pare
- Nabucco
#6341 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozdrav ljudi
Planiram da nešto kupujem preko Ebaya, imam tri kartice, međutim niti jedna nije podržana ( nisu kreditne, standardne kartice preko koje se prima plata) ? Zbog čega ?
Također sam pokušao da otvorim, paypal racun sa tim karticama i opet nisam uspio. Na karticama ima para
.
Kartice su sljedeće:
ZiraatBank-Maestro-Cirrus
HypoAlpeAdria- Debit-Tekuci Racun ( Visa Electron)
RaiffeisenBANK - Debit ( Visa Electron)
Nadam se da mi neko može pomoći, ako ne mogu ove, koje onda kartice trebam imati ?
Planiram da nešto kupujem preko Ebaya, imam tri kartice, međutim niti jedna nije podržana ( nisu kreditne, standardne kartice preko koje se prima plata) ? Zbog čega ?
Također sam pokušao da otvorim, paypal racun sa tim karticama i opet nisam uspio. Na karticama ima para
Kartice su sljedeće:
Nadam se da mi neko može pomoći, ako ne mogu ove, koje onda kartice trebam imati ?
-
Chuckie
#6342 Re: eBay - Vaša iskustva
Hypo - visa electron ne radi na Paypalu.
Raiffeisen - visa electron radi 100% na Paypalu.
Za TZB ne znam, ali generalno Maestro ne radi.
Raiffeisen - visa electron radi 100% na Paypalu.
Za TZB ne znam, ali generalno Maestro ne radi.
- kloniran
#6343 Re: eBay - Vaša iskustva
ta iz raifiessena radi 1000% jer kod mene je ista aktivna na paypalu vise od 5 godinaNabucco wrote:Pozdrav ljudi![]()
Također sam pokušao da otvorim, paypal racun sa tim karticama i opet nisam uspio. Na karticama ima para.
Kartice su sljedeće:
- Nabucco
#6344 Re: eBay - Vaša iskustva
Ovo mi pokazuje, kada pokušam da je unesem na PayPal

Ovakva je kartica:

Moja nema Čip
Koliko mora biti sredstava na racunu da bi se mogao otvoriti paypal ?

Ovakva je kartica:

Moja nema Čip
- kloniran
#6345 Re: eBay - Vaša iskustva
nema ni moja chip a radi.Nabucco wrote:Ovo mi pokazuje, kada pokušam da je unesem na PayPal
Ovakva je kartica:
Moja nema Čip
moras imati preko 2$ na racunu da paypal moze izvrsiti verifikaciju kartice
-
shandrprcSA
#6346 Re: eBay - Vaša iskustva
ni moja nema al sve sljakaNabucco wrote:Ovo mi pokazuje, kada pokušam da je unesem na PayPal
Ovakva je kartica:
Moja nema Čip
- dinooh
#6347 Re: eBay - Vaša iskustva
Gvorili su prije par mjeseci da ce mijenjati ove postojece kartice za nove sa cipom. Ali izgleda nista od toga dok nam ne isteknu postojece.
- kloniran
#6348 Re: eBay - Vaša iskustva
ima godina kako to govore, lafo doci ce obavjest na adresu, a obavijesti ni na mapidinooh wrote:Gvorili su prije par mjeseci da ce mijenjati ove postojece kartice za nove sa cipom. Ali izgleda nista od toga dok nam ne isteknu postojece.
- dinooh
#6349 Re: eBay - Vaša iskustva
To je samo obavijest za medije. Sminka za banku 
- seoBIH
#6350 Re: eBay - Vaša iskustva
Fino ti pise da kontaktiras banku. Moguce je da su oni zabranili na tvom racunu/kartici placanje putem neta.