Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:
Sve smo isto pročitali brudiša.
Bateriju mi je mijenjao frajko u Hudiniju i testirao kljuc na onom uredjaju sto mjeri signal
To je kljuc kojeg sam koristio sve ove godine koliko je auto kod mene, a sad reaguje samo na rezervni kojeg skoro nikako nisam koristio
Ne znam jesi probao skinuti kleme sa akumulatora na desetak minuta da resetuješ ECU, funkcije se znaju vratiti poslije toga. Mada ćeš ostati bez svega memorisanog na multimediji pa ne znam jel ti se mrsko zezat s time.
Ja sam na Xsari sve pokušao ali je na žalost elektronika u ključu bila mrtva tako da sam ugradio aftermarket centralnu jedinicu za otključavanje/zaključavanje i sve fercera za 10. Kod tebe to nije slučaj čim drugi ključ radi. Zato kontam da bi skidanje klema i ostavljanja da se ECU resetuje možda moglo pomoći.
O'zone wrote:
Ne znam jesi probao skinuti kleme sa akumulatora na desetak minuta da resetuješ ECU, funkcije se znaju vratiti poslije toga. Mada ćeš ostati bez svega memorisanog na multimediji pa ne znam jel ti se mrsko zezat s time.
Ja sam na Xsari sve pokušao ali je na žalost elektronika u ključu bila mrtva tako da sam ugradio aftermarket centralnu jedinicu za otključavanje/zaključavanje i sve fercera za 10. Kod tebe to nije slučaj čim drugi ključ radi. Zato kontam da bi skidanje klema i ostavljanja da se ECU resetuje možda moglo pomoći.
Pa eto to mi je jedno od rjesenja, ne znam vala sta drugo izuzev da ga gonim na dijagnostiku jer se bojim da sta ne zajebem
Znalo se i prije desavati da ne reaguje, ali to traje dan dva i onda opet profercera i hvata sa velike udaljenosti. Ovo je prvi put da bas nikako nece.
Pozdrav,
desio mi se problem grijac mi stalno blinka i onda se upali lampa kao kvar na motoru i tad mi auto izgubi na gasu ide do 2000 obrtaja i dalje ne moze.Auto mi posjeduje pdf filter i moram naglasit da nije veliki zagadjivac ima na sebi oznaku 99(mehanicar mi kaze da stetne emisije CO2 99g/km).Ja auto po pravilima knjige regenerisem(4 brzina i 15 minuta voziti 70khm) i sve bude normalno do sad.Na displayu mi pokaze err i oznaka(oznaka slicnu u obliku oznake tempomata).Tocio sam gorivo na energopetrolu i inni pumpama ali zadnji put kad sam natocio EP poceo mi se desavat problem taj, da li je neko imao slican problem?Sipao sam i liqui moly pdf u rezervoar da li je to dobro, djelujel?Dalje mi je ovlasteni servis a lokalni mehanicari i nisu nesto.Tako da ako zna neko nesto nek prokomentarise, lp.
Znači, na displeju pored lampica nemaš tekstualno upozorenje o kvaru ?
Kod Golfa uz upaljenu lampicu bude i obavijest na displeju, obrati pažnju piše li šta kad startaš motor.
Dijagnostika može tačno očitat u čemu je kvar.Ta lampica od grijača signalizira i druge probleme koji nisu u vezi samo sa grijačima. Koliko sam shvatio tebi se pale i druge lampice, znak motora i ?
Kad ga spusti na 2000 obrtaja da li reaguje uopće na pedalu gasa i kad si u leru kad stojiš u mjestu ?
Znaci na displeju samo err i lijevo od tog logo ko od tempomata kad ukljucim.I sa ljeve strane se ne vidi na slici lampica grijaca ali vidi lampica motora.Kad se to sve popali max broj obrtaja mi je 2000. I DPF filter moja greska
moras na dijagnostiku a potom provjerit te komponente jednu po jednu prije bilo kakve kupovine dijelova
nedavno sam na pezou 307 vidio na dijagnostici senzor visokog tlaka goriva - zaglavljen.... a pumpa goriva u pitanju bila tako da - doooobro provjeriti
commendatore wrote:moras na dijagnostiku a potom provjerit te komponente jednu po jednu prije bilo kakve kupovine dijelova
nedavno sam na pezou 307 vidio na dijagnostici senzor visokog tlaka goriva - zaglavljen.... a pumpa goriva u pitanju bila tako da - doooobro provjeriti
Svakako sam mislio ici u VW ovlasteni servis u Vitezu al tek u Nedjelju jer u Zenici nema.Ovdje sam se samo obratio da vidim neke savjete od vas iskusnijih jer auto stvarno radi u jednom trenutku odlicno pa se odjednom popale te lampice.Hvala vam.
commendatore wrote:moras na dijagnostiku a potom provjerit te komponente jednu po jednu prije bilo kakve kupovine dijelova
Svakako sam mislio ici u VW ovlasteni servis u Vitezu al tek u Nedjelju jer u Zenici nema.Ovdje sam se samo obratio da vidim neke savjete od vas iskusnijih jer auto stvarno radi u jednom trenutku odlicno pa se odjednom popale te lampice.Hvala vam.
vidi nivo napuljenosti dpf filtera, mislim da poslije 50% nije sam u stanju uraditi regeneraciju nego se prisilno mora uraditi.
sa strahom treba pregledati parametre injektora i moliti Boga da su u dozvoljenim.
ja jos svoj problem nisam rijesio ali je daleko bolje od kada smo ocistili pumpu goriva oprali rezervoar i zamjenili filter goriva, koji se isto tako mora mijenjati dijagnostikom
Auto ulazi u 'safe mode' i zato ne dozvoljava preko 2000 obrtaja - omogućava ti da se kako-tako dovezeš do majstora koji će na dijagnostici očitati koja greška je zabilježena. Sve ostalo je nagađanje, a ne znam što nagađati šta bi moglo biti na relativno novom autu koje je dovoljno pametno da prijavi šta mu ne godi.
Aditive ne preporučujem, nije baš istina što se kaže 'ne može štetiti'.
kB27 wrote:Auto ulazi u 'safe mode' i zato ne dozvoljava preko 2000 obrtaja - omogućava ti da se kako-tako dovezeš do majstora koji će na dijagnostici očitati koja greška je zabilježena. Sve ostalo je nagađanje, a ne znam što nagađati šta bi moglo biti na relativno novom autu koje je dovoljno pametno da prijavi šta mu ne godi.
Aditive ne preporučujem, nije baš istina što se kaže 'ne može štetiti'.
Prije sedam dana kada mi je lokalni serviser prikopcao na dijagnostiku nivo napuljenostije bio oko 9.56gr i on kaze to je nije puno kad predje 60 onda se stvara problem i nisam imao problema.Vise mi ide u glavu taj safe-mod ali jos da samo pitam kad je zaprljan filter upalila bi mi se lampica ova kao do sad?
Pošto sam na službenim autima imao dva puta sličan/ ako ne isti problem ja bi najprije posumnjao na hladnjak izduvnih gasova koji je povezan sa EGR ventilom. To je mana tih motora iz VW grupacije jer se desi da propusti vodu i da totalno ublokira rad EGR ventila, Jedan od pratećih simptoma je manjak vode u posudi. Ima nekih detalja na ovom link-u
Sad kad si spomenuo egr pronasao sam odma na yt video https://www.youtube.com/watch?v=So3T9hb0pos Isto tako blinka sa dodatkom lampice motora i pise u opisu videa EGR problem and car in safe mode.Nista, idem cim prije za Vitez u safe-mode u ovlasteni servis Buba komerc nadam se da ce oni to rijesit.