Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#6326 Re: Sarajevo shopping

Post by vjesticanametli »

moze stati u to svasta.............nisi valjda sad objavio tek rat kesama :-) ali ova guta iz dm-a ti nece moci u ĐŽep....imas u rosmanu u njemackoj cekere koji su super izdrzljivi i stanu u i muski ĐŽep........http://images.google.de/imgres?imgurl=h ... QQrQMISzAP
JanuaryJones

#6327 Re: Sarajevo shopping

Post by JanuaryJones »

Čitav platneni ceker

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6328 Re: Sarajevo shopping

Post by _BataZiv_0809 »

Kad nesto u ima u Njemackoj, to je za mene isto da i nema :lol:
vjesticanametli

#6329 Re: Sarajevo shopping

hah ne izvlaci se sada......ako si u sarajevu dacu ti ja taj ceker ali uslov je da ne smijes nositi vise kese :-D :D ja sam sve opskrbila s ovim cekerima hahahhaha ko leptirici sareni zuje :lol: fakat ovo je jedini ceker koji moze u muski ĐŽep
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6330 Re: Sarajevo shopping

Post by _BataZiv_0809 »

vjesticanametli wrote:hah ne izvlaci se sada......ako si u sarajevu dacu ti ja taj ceker ali uslov je da ne smijes nositi vise kese :-D :D ja sam sve opskrbila s ovim cekerima hahahhaha ko leptirici sareni zuje :lol: fakat ovo je jedini ceker koji moze u muski ĐŽep
U Sarajevu sam 8)
vjesticanametli

#6331 Re: Sarajevo shopping

eto imas ceker :lol: dogovoricemo se za predaju i nemoj da ĐŽavo nanese da se igras s kesama :twisted:
JanuaryJones

#6332 Re: Sarajevo shopping

Post by JanuaryJones »

vjesticanametli wrote:eto imas ceker :lol: dogovoricemo se za predaju i nemoj da ĐŽavo nanese da se igras s kesama :twisted:
Oplakah :lol: :lol: :lol: jebo si ježa Bato, sa vlješticom nema zajebancije.
vjesticanametli

#6333 Re: Sarajevo shopping

:D :mrgreen: :lol: i ti ces dobiti ceker kad se vratim s puta hahahahhaha
JanuaryJones

#6334 Re: Sarajevo shopping

Post by JanuaryJones »

vjesticanametli wrote::D :mrgreen: :lol: i ti ces dobiti ceker kad se vratim s puta hahahahhaha
Meni dva, sitna mi čeljad.
vjesticanametli

#6335 Re: Sarajevo shopping

moze i to jel da su muskiji il zenMskiji cekeri..... ono boje fazoni i tako :lol: :D
BJB

#6336 Re: Sarajevo shopping

Post by BJB »

JanuaryJones wrote:
vjesticanametli wrote::D :mrgreen: :lol: i ti ces dobiti ceker kad se vratim s puta hahahahhaha
Meni su ovi Image zakon, imam ih 5-6..Dva koristim za iznosenje drva :D Ovi jagodica se poderu brzo.
CherryLips

#6337 Re: Sarajevo shopping

Post by CherryLips »

BJB wrote:
JanuaryJones wrote:
Meni su ovi Image zakon, imam ih 5-6..Dva koristim za iznosenje drva :D Ovi jagodica se poderu brzo.
PoDapisujem:)
KiSSgirl

#6338 Re: Sarajevo shopping

Post by KiSSgirl »

DaffyDuck wrote:
KiSSgirl wrote:Kakvo je sad stanje u Zari, New Yorkeru i Stradivariusu? Kad netko ugleda ono sniženje 50% na već snižene cijene u Lindexu, nek viče :D kad bi to otprilike trebalo biti? :?:
Koliko znam, lindex ni nema nekih jacih snizenja...
To sniženje 50% na već sniženo sam viđala često, i često tad kod njih nešto pazarim. :D a sad imam zapikanih stvari. :lol:
shandrprcSA

#6339 Re: Sarajevo shoping

Post by shandrprcSA »

BJB wrote:Je li neko od vas kupovao iz Mango online radnje? Posto se placa cijena sa PDV-om pretpostavljam da se to salje odnekud iz BiH, a ne iz inostranstva..
Jedno od boljih iskustava sto se tice narucivanja preko neta...Preko 150KM je besplatna dostava i to DHL-om gdje troskove istih (carina, pdv, dostava i sl.) placa mango, znaci nema pf dodatnog placanja osim onih za artikle.Dobije se broj za pracenje putem SMS koji kasnije mozes pratiti na stranici DHL ili ako imas android instaliras DHL Tracker.Ide iz Barcelone i isporuka je 2-4 radna dana.Upravo donesose paket :D

Image
zakasnila

#6340 Re: Sarajevo shopping

Post by zakasnila »

KiSSgirl wrote:Kakvo je sad stanje u Zari, New Yorkeru i Stradivariusu? Kad netko ugleda ono sniženje 50% na već snižene cijene u Lindexu, nek viče :D kad bi to otprilike trebalo biti? :?:
Trenutno je 20% dodatnog popusta na već sniženu robu u Lindexu
Ramzess Veliki

#6341 Re: Sarajevo shopping

Post by Ramzess Veliki »

_BataZiv_0809 wrote:Image

Ju, pa moze li sta stati u ovo :roll:
Bato trebaš ga nositi na vidnom mjestu ... :lol: :lol: :lol:
BJB

#6342 Re: Sarajevo shoping

Post by BJB »

shandrprcSA wrote:
BJB wrote:Je li neko od vas kupovao iz Mango online radnje? Posto se placa cijena sa PDV-om pretpostavljam da se to salje odnekud iz BiH, a ne iz inostranstva..
Jedno od boljih iskustava sto se tice narucivanja preko neta...Preko 150KM je besplatna dostava i to DHL-om gdje troskove istih (carina, pdv, dostava i sl.) placa mango, znaci nema pf dodatnog placanja osim onih za artikle.Dobije se broj za pracenje putem SMS koji kasnije mozes pratiti na stranici DHL ili ako imas android instaliras DHL Tracker.Ide iz Barcelone i isporuka je 2-4 radna dana.Upravo donesose paket :D

Image
Hvala..zagledam kapute a strah me naruciti..Osim toga kontaktirala sam i njih, ali me izgleda nisu shvatili.
:kiss: :kiss:
Hvala
shandrprcSA

#6343 Re: Sarajevo shoping

Post by shandrprcSA »

BJB wrote: Hvala..zagledam kapute a strah me naruciti..Osim toga kontaktirala sam i njih, ali me izgleda nisu shvatili.
:kiss: :kiss:
Hvala
dvije jakne narucio i sve :thumbup: ako te jos sta bude interesovalo, pitaj :D
Dr Baltazar

#6344 Re: Sarajevo shopping

Post by Dr Baltazar »

http://www.netclothing.net/media/catalo ... avy-31.jpg

Zna li neko ima li ovaj model da se kupi u Sarajevu (pretpostavljam jedino XYZ) i koja bi bila cijena otprilike (vani brat uzeo za 70€.. mogu zamisliti koliko su ovdje :-) ) ?
GoodTaste

#6345 Re: Sarajevo shopping

Post by GoodTaste »

Boss je u XYZ oko 300 KM, pa i do 420 KM :izet:
Dr Baltazar

#6346 Re: Sarajevo shopping

Post by Dr Baltazar »

GoodTaste wrote:Boss je u XYZ oko 300 KM, pa i do 420 KM :izet:
Hvala na informaciji. I nije toliko strašno koliko sam mislio. Mislio sam da će staviti cijene kao na DSQUARED 500 + KM :lol:
GoodTaste

#6347 Re: Sarajevo shopping

Post by GoodTaste »

Cijene su za orginalne stvari iste kao i vani, sve u 20-30 KM razlike. Sve mimo te cijene i nije bas original, vec neka AAA replika. :bih:
Dr Baltazar

#6348 Re: Sarajevo shopping

Post by Dr Baltazar »

GoodTaste wrote:Cijene su za orginalne stvari iste kao i vani, sve u 20-30 KM razlike. Sve mimo te cijene i nije bas original, vec neka AAA replika. :bih:
Jest kad tek stvari dođu. Mi nemamo sniženja kakva ima npr Njemačka. Eto i sam sam naveo primjer da su one Hugo Boss plaćene 70e, a nije bio zadnji broj. Al ima i primjera recimo Tom Tailor u Sarajevu je imao identične cijene stvari kao što su vani (nisam siguran, ali mislim da im je prvi put sve bilo 50% off kod nas). I Cacharel je napravio sličnu stvar :thumbup:
yoda82

#6349 Re: Sarajevo shopping

Post by yoda82 »

Dr Baltazar wrote:
GoodTaste wrote:Cijene su za orginalne stvari iste kao i vani, sve u 20-30 KM razlike. Sve mimo te cijene i nije bas original, vec neka AAA replika. :bih:
Jest kad tek stvari dođu. Mi nemamo sniženja kakva ima npr Njemačka. Eto i sam sam naveo primjer da su one Hugo Boss plaćene 70e, a nije bio zadnji broj. Al ima i primjera recimo Tom Tailor u Sarajevu je imao identične cijene stvari kao što su vani (nisam siguran, ali mislim da im je prvi put sve bilo 50% off kod nas). I Cacharel je napravio sličnu stvar :thumbup:
Ma vani bude strašnih sniženja. Ono do 70%, ali ne kao kod nas na dva artikla koja niko neće da kupi.
GoodTaste

#6350 Re: Sarajevo shopping

Post by GoodTaste »

Dr Baltazar wrote:
Sve velike firme svugdje u svijetu imaju iste cijene (razlika u 10-20KM) i u isto vrijeme snizenje prave ... Zara, Massimo - to je ono sto mi je prvo palo na pamet.

Razlika je sto kod nas nema toliko puno robe koliko ima po Austriji, Njemackoj, Engleskoj i ostalim zemljama.
Evo sada i Office shoes pravi odlicna snizenja i po 70%, naravno, samo neki brojevi ostali ... Al to se ne razlikuje ni u ostalim zemljama Evrope. Sto slabije ide ide i veci popust :bih:

Nigdje, ama bas nigdje, nece neko moci da kupi neku stvar koja kosta 100 KM za 30 KM, sem ako je neki outlet (roba od prije par sezona) i ako je ostalo 2 od 5 brojeva ... Svi prodavaci, ovih poznatijih marki (adidas, nike itd.), ako su zastupnici nekog branda ili uzimaju robu direkno od te firme, npr. Adidas, imaju ugovore s njima po kojoj cijeni ih kupuju, tako da PRODAVNICA 1 i PRODAVNICA 2 ce po istoj cijeni da kupe patike adidas.
Naravno ima slucajeva kada neka firma, recimo SportLife, uzme robu od neke druge prodavnice u svijetu, onako naveliko, neku robu i ovde prodaje po cijeni ovosezonskih, iako je roba od par sezona ... :-)
Post Reply