BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#6326 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

zlajapravaraja wrote:Kolasinac sutra igra od pocetka protiv Bayerna na Allianz Areni...
:thumbup: :thumbup:
Trebalo bi ga upratiti.
DonVito

#6327 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

zlajapravaraja wrote:Kolasinac sutra igra od pocetka protiv Bayerna na Allianz Areni...
Tesko glavonji :mrgreen:
shalla

#6328 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

Sto me nervira ovo Papetovo moralisanje "ne bih nikad zvao nekoga samo da ga onemogucim da igra za drugu reprezentaciju"...
Sta on glumi, Majku Terezu, sveca?
Fakat me nervira, kad se treba kurciti sa kojekakvim izjavama i spustanjima djeci od 18 godina tad nije ugladjeni gospodin...
Nama su "komsije" u zadnjih 20 godina uzeli u fudbalu, kosarci, rukometu stotine igraca a mi sad treba da ganjamo neke kodekse?!?
Jesmo mi ko narod glupi u picku materinu, nece nas 50 ratova opametiti...

Sent from my iPhone using Tapatalk
DonVito

#6329 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

Zbog ovoga:

Fuchs (5. Gelbe Karte), K. Papadopoulos (Knieoperation)

Njemacki Kiker
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... -04-2.html
IcedMFEarth

#6330 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by IcedMFEarth »

Šta je sa Bičakćićem ? Na Transfermarktu piše da ima naše državljanstvo i da je igrao za našu u-19. U čemu je problem ?
shake69

#6331 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

DonVito wrote:Zbog ovoga:

Fuchs (5. Gelbe Karte), K. Papadopoulos (Knieoperation)

Njemacki Kiker
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... -04-2.html
Bit ce dobra vijest da taj glavati Papa ne bude u Zenici jer sam cuo da ce mu oporavak od povrede potrajati!
Arteta

#6332 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

shalla wrote:Sto me nervira ovo Papetovo moralisanje "ne bih nikad zvao nekoga samo da ga onemogucim da igra za drugu reprezentaciju"...
Sta on glumi, Majku Terezu, sveca?
Fakat me nervira, kad se treba kurciti sa kojekakvim izjavama i spustanjima djeci od 18 godina tad nije ugladjeni gospodin...
Nama su "komsije" u zadnjih 20 godina uzeli u fudbalu, kosarci, rukometu stotine igraca a mi sad treba da ganjamo neke kodekse?!?
Jesmo mi ko narod glupi u picku materinu, nece nas 50 ratova opametiti...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ti igraci od djetinjstva sanjaju da igraju za Hrvatsku odnosno Srbiju, nema tu pomoci.
Ovi nasi Srbi i Hrvati (ne volim da spominjem nacije) su tu samo zato sto nemaju mjesta u Repkama Srbije i Hrvatske.
Mene vise brine sto nismo uspjeli Ljajica da uzmemo da igra za nas.
MOSALJOZE

#6333 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

DENIJAL PIRIĆ, DIREKTOR TEHNIČKOG ODJELA NSBIH
Ne možemo vršiti pritisak, ali im možemo otvoriti vrata.Odluka je ipak na njima
Donedavno smo gubili talentirane fudbalere kao na filmskoj traci. Što zbog neznanja, a što zbog nezainteresiranosti, Nogometni savez BiH u nizu slučajeva nije činio ništa da mlade igrače naših korijena privuče da se, umjesto da nastupaju za druge zemlje, vrate svojoj domovini.Novo rukovodstvo NSBiH zauzelo je drugačiji stav. Pozivi Seadu Hajroviću, Seadu Kolašincu, Harisu Seferoviću i Alenu Haliloviću da budu gosti Saveza u Ljubljani bio je gest za svaku pohvalu, jer je naša kuća fudbala time našim talentima otvorila vrata reprezentacije.Kako se završilo, znamo. Došao je samo Sead Hajrović, koji je izrazio želju da igra za BiH. Dok smo mi igrali u Ljubljani, Kolašinac je nastupao za U-20 selekciju Njemačke, a Seferević je potrčao da se odazove švicarskom selektoru Otmaru Hicfeldu (Ottmar Hitzfeld). Jedino je Halilović iskreno rekao da neće doći, jer nije odlučio hoće li igrati za BiH ili za Hrvatsku.
ako je u Ljubljanu došao samo jedan igrač, potez NSBiH ipak je polučio rezultate - skinuo je maske s lica fudbalera.
- Sead Hajrović iskazao je dobru volju, dok se Seferović opredijelio za Švicarsku. Ostaje nam da vidimo šta će biti s Kolašincem i Halilovićem, ali oni još nisu definitivno izgubljeni za nas - kaže direktor Tehničkog odjela NSBiH Denijal Pirić. Očito je da je nastupanje za BiH stvar dobre volje igrača. Šta tu još može NSBiH?
- Nastojimo stvoriti ambijent djeci koja imalo osjećaju patriotizam, da im pružimo priliku da dođu, vide i osjete klimu koja vlada u reprezentaciji BiH. Ne možemo vršiti pritisak na njih, ali im možemo otvoriti vrata i dati im argumente da se opredijele za nas. To činimo, a činit ćemo i dalje, ali na kraju, odluka je ipak na njima - kaže Pirić.
Svijetli primjer iz Međugorja
Pirić nudi svijetle primjere sa zimskog okupljanja mlađih selekcija BiH u Međugorju.
- Na pripreme u Međugorje samoinicijativno je došlo šest-sedam fudbalera iz Njemačke sa željom da igraju za BiH. Ima tu vrlo talentiranih momaka koji su ostavili sjajan dojam, ali je bitno to što su sami osjetili da trebaju biti tu - kaže Pirić.
zlajapravaraja

#6334 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

"Kolasinac namjerava iskoristiti sansu"

http://www.westline.de/fussball/schalke ... 09,1278525

Izmedju ostalog, kazu: "Kolasinac je uprkos svojim godinama poznat po ogromnom samopouzdanju i po tome da se uopste ne boji velikih zadataka...", i jos gomila pohvala.

Samo da ga ne ureknem, ko sto sam Besica prije jedno 2-3 godine :roll: :mrgreen:
svi u napad

#6335 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by svi u napad »

Hajmo se okrenuti buducnosti. Pustite ove Svicarce. Bilo pa proslo. Nategli nas seljacici, prodavali se preko nase repke i gotovo. Cuj sad zadnjeg komentara, sve izmislili svicarski novinari. Otac im kalkulise do zadnje sekunde i onda uvali jednog nama jednog Svicarcima. Pogledaj te njihove fizionomije na fotkama pa ce vam sve biti jasno. Idemo dalje. Zivot je suvise kratak da se bavimo ovim Svicarcima. Dajte sad svi u juris i borimo se za dva momka koja sigurno vrijede i sa kojima cemo imati kvalitet i slijedecih 10 godina. Kolasinac i Bicakcic su ono sto trebamo. Ovaj prvi ce tesko pristati da igra za nas jer objektivno ima sansu i da zaigra za Njemacku repku i zbog toga su nam sanse jako male. Medjutim mi moramo naci neki nacin da ga obrlatimo (Vedo, Sejo, Barba, neki rodjak ili neka nova Amra). Ovdje terba moliti i ako treba pasti na koljena jer to zaista vrijedi. Za Bicakcica mislim da ce ici puno lakse, jer je decko vec igrao za nas i on sam zna da su mu sanse kod Njemaca puno manje. Tu je i rodbina koja ce pomoci i ovdje vidim gotovo gotovu stvar. Kad se plasiramo za Brazil ici ce ove stvari puno lakse, no do tada moramo kao sto Shalla rece padati na koljena pred ovim klincima. Ljubav prema domovini polako raste i u onim krajevima koji bi se odcjepili tako da ce sve biti bolje u buducnosti. Iako nikad nije igrao za nas, siguran sam da bi Kolasinac protiv Grka bio pravo otkrovljenje i sigurnost u nasoj repki. Placimo, molimo, kupujmo, radimo sve da ovu dvojicu dobijemo, jer s njima i sa Spahicem, Mujdzom, Ogijem, Zukom, Pandzom i Sunjicem imamo mogucnost izbora, zamjene ai ono najvaznije kvalitet. Na kraju mislim da Dzekson nije trebao pisati one stvari i spustati se na nivo malih "seljacica" ali posto je emotivac i kad je vec to uradio mislim da im je fino odgovorio. Naprijed Bosno i Hercegovino. Do godine u Brazilu.
MOSALJOZE

#6336 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

I Eldin Jakupović je izabrao Švicarsku, ali nije puno branio

http://www.klix.ba/sport/nogomet/i-eldi ... /130209037

EDIT: Dovoljno je samo da postavis link a ne cijeli tekst, posebno ako je sa ovog portala ... ;-)
MOSALJOZE

#6337 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

jeza u ledja

#6338 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Ovaj Jakupovic nikad nije igrao takmicarski mec za Svicu, ali je vec jednom promjenio sportsko drzavljanstvo iz naseg u njihovo i zato ga je popusio.

Neko je pitao za Bicakcica iznad, on valjda ne moze nastupati za nas jer nema nas pasos, odnosno ga se odrekao.
zlajapravaraja

#6339 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

jeza u ledja wrote:
Neko je pitao za Bicakcica iznad, on valjda ne moze nastupati za nas jer nema nas pasos, odnosno ga se odrekao.
Pa koji je kurac dolazio u Sarajevo pred novu godinu i slikao se s celnicima saveza? :roll:
jeza u ledja

#6340 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Pa valjda sad ganja da ga ponovo dobije.
zlajapravaraja

#6341 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

jeza u ledja wrote:Pa valjda sad ganja da ga ponovo dobije.
Mora li ga uopste imati?
jeza u ledja

#6342 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Pa valjda ako se odrekne njemackog.
MOSALJOZE

#6343 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

jeza u ledja wrote:Ovaj Jakupovic nikad nije igrao takmicarski mec za Svicu, ali je vec jednom promjenio sportsko drzavljanstvo iz naseg u njihovo i zato ga je popusio.

e jbg i ti nekad provališ boze sacuvaj.Ako promjeni igraće
shake69

#6344 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

Gledam Kolasinca u pocetnoj postavi protiv Bayerna, dobro se postavlja, ne ispada, cvrst u duelima! Decko se izborio, i bez obzira da li se ustalio u prvu jedanaestoricu za njega se itekako vrijedi boriti da nastupi pod bajrakom BiH. Ako je Hasan S. mogao odigrati jednu u mladoj pa odmah prebacen u A reprezentaciju BiH, stameni decko iz okoline Capljine bi mogao i bez ijednog nastupa za mladje selekcije BiH mogao zaigrati u Susicevoj ekipi.
Last edited by shake69 on 09/02/2013 19:36, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#6345 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Kolašinac STRAŠNO odigrao 1 poluvrijeme čak je nekoliko puta zaustavio riberija.strašan dečko
kokakolas

#6346 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by kokakolas »

Momak jako dobro odigrao, uprkos visokom porazu. Trebamo ovo ozbiljno shvatiti i izvršiti pritisak na njega i savez da se pitanje Kolašinca što prije riješi.
tendzera

#6347 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by tendzera »

Dobra tekma Kolasinca :thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#6349 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kokakolas wrote:Momak jako dobro odigrao, uprkos visokom porazu. Trebamo ovo ozbiljno shvatiti i izvršiti pritisak na njega i savez da se pitanje Kolašinca što prije riješi.
Koju poziciju momak igra ? Nama treba pojačati odbranu - bili bi beton da imamo pored Spahe još 1 ili 2 pouzdana igrača nazad...
Ajatolah_

#6350 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

Igra lijevog beka, zadnjeg veznog i štopera. A sve tri pozicije nam škripe.
Post Reply