sarajevomd wrote:Ma jebi ga sta da ti kazem. Moj stari privatnik koji se naradio posteno po njima je lopov jer je izgradio finu imovinu.
Tako i fahro, covjek sve sto je steko, to je i ukrao, nema sanse da je ista zaradio svojim idejama, da ne kazem znanje jer ce te reci da nema skole. Ne bih da se raspralvjam oko skole, i da vam spominjem neke strane uspjesne ljude jer vjerujem da vam njihova imena nista ne bi znacilo, vec bi rekli, "i oni su ukrali"
Ne kazem ja da je savrsen, da nije kao i svi u ovoj drzavi zakinuo u nekim stvarima, ali brate, gori ne moze biti o sadasnjih!
Evo, daj mi reci sta su na privatnom planu sve i jedan polittica uradili, i sta su prenjeli na ovu zemlju !? STA ?
Imaju love ko i radoncic a nemaju nista

To se ne gleda, hajmo mi popljuvati covjeka koji je nesto stekao, ma nema sanse ba. Ako ja ne mogu steci milione i milione kao on, ne moze ba niko, to mora da je shauma, ovaj lopovluk
U Zavidoviciam sada na lokalnim izborima SBB ce da odnese pobjedu, pa cemo na primjeru CRNIH ZAVIDOVICA vijdeti koliko su u mogucnosti da nesto poprave.
Ne ocekujem neki veliki pomak odmah, ali ocekujem jebeni MINIMUM MINIMUMA STANDARDA ZA OBICNOG COVJEKA!

Dzaba...na ovo se moram vratiti...
1. Fahro je sve sto je stekao, stekao - kako? Poceo sa SDA milionima od donacija, kojima mu je otvoren Avaz i onda guran kroz cijeli rat istim parama i od istih ljudi. Njega gurnuli, kao tadasnjeg anonimusa, da se pojavi kao gazda kako njima niko ne bi mogao nesto prigovoriti kasnije. Ili ces nam, mozda, reci da je Fahro te '91/'92 imao 2-3 miliona DEM? Jeste, ali malo sutra. U Sarajevo stigao sa torbicom i par poderanih gaca. Stipu suplju ba...
2. Da nije savrsen - nije. Daleko je od toga. Da nije gori od ovih (SDA & Co.), to jos ne znamo, zar ne?
3. "Uspjesan" covjek? Ok. OVako gledano - jeste. Nacin na koji je do toga dosao je vise nego upitan.
U rezimeu - Fahro izgleda kao lik iz americkih filmova koji je ostvario americki san, ali u BiH. How Yes No...
U realnosti, to je lik koji se pojavio ko zna odakle, bez cvonjka u dzepu, koga je SDA prije 20 godina iskoristila kao pijuna kako bi se pokrenule Bosnjacke/muslimanske novine, koga je ta ista SDA na neki nacin odgojila i hranila i gurala godinama. Zauzvrat je on o toj SDA objavljivao hvalospjeve, davao dobar procenat zarade, zaposljavao SDA familije, pljuvao po politickim oponentima SDA, dobrim dijelom kreirao javno mnijenje onako kako je SDA htjela, itd.
Uspjesan na nacin sto je sa El-Bakirom sam sjedio po zakupljenim spratovima kafana i u 4 oka dogovarao da mu se srede krediti i lokacije, dok je El-Bakir bio direktor Zavoda za izgradnju? Sto je Cericu dao desetak miliona za izgradnju necega sto jos izgradjeno nije? Sto je u talu sa ko zna kakvim sve krimicima malog i velikog kalibra?
Na kraju, nesto o cemu treba razmisliti - kakav je to covjek koji, kao pas koji je narastao i ojacao, odgrize ruku koja ga je podigla? To sasvim dovoljno govori o toj osobi. A da ne bude zabune - sto se mene tice, toj istoj SDA moze odgristi i glavu i noge i prosuti crijeva, pa sve zajedno i u razmacima pobacati u Miljacku. Ionako nema te vode koja moze oprati ono sto je SDA usrala...
Ali, mislim da Fahro nije taj mesija koji ce ovdje donijeti bilo kakav napredak. Ako osvoji vlast, za najdalje godinu dana ce mu se rasuti pola stranke, pogotovo nebosnjaci. Ali, o tom', po tom'...
Nazalost, kriticko misljenje i razmisljanje medju stanovnicima BiH je zaista raritetna pojava, a ono sto nasi ljudi jedino vide jesu - pare. Vide da je Fahro pun k'o brod, pa valjda kontaju -sad ce i nama biti ovako. Eee...tugo moja...