FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#6326 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

Prvo nije 0:4, nego 2:4, što nije ništa neobično, jer ako pogledaš rezultate Sarajeva tih 70-tih vidjećeš da je Sarajevo gotovo redovno gubilo od Zvezde, a moglo je Sarajevo do sutra puštati Zvezdu, kad su svi znali da će i Partizan pustiti vas, samo da Zvezda ne bude prvak, iako je željezničarima i remi bio dovoljan.

A drugo, što se tiče sezone 1984/85 Sarajevo bi bilo prvak i da je Hajduk dobio željezničare, jer je u istom kolu uzelo bod u Skoplju, ako ne znaš izvoli, pa vidi koliko ste vi zaista utjecali na to da Sarajevo postane šampion:

32. kolo
Sarajevo - Iskra 3:0
Hajduk - Sloboda 2:0

1. Sarajevo 32...18...9...5...47:27...45
2. Hajduk 32...16...11...5...59:34...43

33. kolo
Vardar - Sarajevo 2:2
Željezničar - Hajduk 4:4

1. Sarajevo 33...18...10...5...49:29...46
2. Hajduk 33...16...12...5...63:38...44

34. kolo
Sarajevo - Crvena Zvezda 2:1
Hajduk - Dinamo 2:4

1. Sarajevo 34...19...10...5...51:30...48
2. Hajduk 34...16...12...6...65:42...44

Dakle sve i da vas je dobio Hajduk u zadnje kolo bi ušli sa bodom zaostatka za jedinim bh. klubom koji je bio višestruki prvak Jugoslavije.
Šibicar

#6327 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Višestruki-2 puta... :lol: :lol: :lol:
Richard Sorge

#6328 Re: FK Zeljeznicar

Post by Richard Sorge »

Stoji.

Jedino nishta od toga ne mjenja chinjenicu da je Zeljo svoj posao odradio tako kako je odradio, a i vi svoj, tako kako ste odradili ;) Samo chinjenica. Ybga .. mozda bi i vi bolje odigrali .. da je imo ko da lomi stolice po svlachionici .. ili trenera koji bi na poluvremenu rekao da che se to sve sredit. Nazalost niste - a stho - vi najbolje znate ;)
rado_vidjen

#6329 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

Šibicar wrote:Višestruki-2 puta... :lol: :lol: :lol:
Cak duplo vise od nas :D
Obuca9

#6330 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

rado_vidjen wrote:
Nećeš vjerovati, ali duplo više puta prvaci, duplo više puta viceprvaci, duplo više puta finalisti Kupa.

Al' zato ste vi duplo više puta bili prvaci Druge lige i skoro duplo više puta ispadali iz Lige, šta vas briga 8-)
rado_vidjen

#6331 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

Jedino vi brojite te luzerske viceprvaci titule. :D

Pjan si od ocaja i vidis sve duplo, jer na Grbu dolazi 5 titula. :wink:

Cao pozadinci, gutajte prasinu za nama.
elSaik

#6332 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

hz__semir wrote:
rado_vidjen wrote:
Nećeš vjerovati, ali duplo više puta prvaci, duplo više puta viceprvaci, duplo više puta finalisti Kupa.

Al' zato ste vi duplo više puta bili prvaci Druge lige i skoro duplo više puta ispadali iz Lige, šta vas briga 8-)
Jedino duplo koje se računa su duple krune, a takvih nemate, a mi smo vrlo blizu da broj istih u svojoj historiji - uduplamo.
elSaik

#6333 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Malo statistike radi ubijanja dosade... ove sezone čak 11 igrača Želje se upisalo u listu strijelaca u okviru Premijer lige. Prema broju postignutih golova to bi izgledalo ovako:

1. Mešanović 10
2. Bekrić 7
3. Popović 3
4. Cocalić, Bajić 2
6. Bučan, Kerla, M. Bešlija, Radovanović, Stanić, Šimić 1
lit3ro

#6334 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

elSaik wrote:Malo statistike radi ubijanja dosade... ove sezone čak 11 igrača Želje se upisalo u listu strijelaca u okviru Premijer lige. Prema broju postignutih golova to bi izgledalo ovako:

1. Mešanović 10
2. Bekrić 7
3. Popović 3
4. Cocalić, Bajić 2
Lazar 3 gola - od toga 2 najbitnija dosad u sezoni :D u Laktasima ( kad se lomilo ocemol u vrhu tabele na pauzu il donji dio :D, i Siroki - o toj pobjedi ne treba pricati :D...uglavnom ne moze covjek da ga ne voli :D )

P.S. zaboravio si Viscu....
lit3ro

#6335 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

elSaik wrote:Malo statistike radi ubijanja dosade... ove sezone čak 11 igrača Želje se upisalo u listu strijelaca u okviru Premijer lige. Prema broju postignutih golova to bi izgledalo ovako:

1. Mešanović 10
2. Bekrić 7
3. Popović 3
4. Cocalić, Bajić 2
Lazar 3 gola - od toga 2 najbitnija dosad u sezoni :D u Laktasima ( kad se lomilo ocemol u vrhu tabele na pauzu il donji dio :D, i Siroki - o toj pobjedi ne treba pricati :D...uglavnom ne moze covjek da ga ne voli :D )
Charuga
Globalni moderator

#6336 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Jeli vrijeme da nas stigne onaj "zakon velikih brojeva" ali u negativnom smislu? Da, nakon 8 utakmica bez poraza u prvenstvu, sljedecu izgubimo ..
BSn

#6337 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Jao, jeste l' vidjeli onog Breda levata?! Covjek kont'o da danas igramo, poveo i zenu i djecu i tek kad je dos'o rekli mu da je utakmica odigrana jucer. Eno ga Amar jos smiruje - obec'o mu nabavit karte za lozu protiv Borca.
lit3ro

#6338 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

Plavih_11 wrote:Jeli vrijeme da nas stigne onaj "zakon velikih brojeva" ali u negativnom smislu? Da, nakon 8 utakmica bez poraza u prvenstvu, sljedecu izgubimo ..
mislim da nije :)...nezz sto al sam uvjeren u X u prijedoru....
BSn

#6339 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

lit3ro wrote:
Plavih_11 wrote:Jeli vrijeme da nas stigne onaj "zakon velikih brojeva" ali u negativnom smislu? Da, nakon 8 utakmica bez poraza u prvenstvu, sljedecu izgubimo ..

S iksom u Prijedoru mi smo, haman, obezbjedili Evropu (to je i bio cilj, a titule, to onako usput :D ).

Ipak, njima su bodovi potrebniji nego nama - sto ce reci dobra tekma.
dobar_ti?

#6340 Re: FK Zeljeznicar

Post by dobar_ti? »

BSn wrote:Jao, jeste l' vidjeli onog Breda levata?! Covjek kont'o da danas igramo, poveo i zenu i djecu i tek kad je dos'o rekli mu da je utakmica odigrana jucer. Eno ga Amar jos smiruje - obec'o mu nabavit karte za lozu protiv Borca.
Nikakav problem, zavrsice Nijaz da zamijenimo kola i vec ovu subotu igramo sa Borcem na Grbavici.
lit3ro

#6341 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

BSn wrote:
lit3ro wrote:

S iksom u Prijedoru mi smo, haman, obezbjedili Evropu (to je i bio cilj, a titule, to onako usput :D ).

Ipak, njima su bodovi potrebniji nego nama - sto ce reci dobra tekma.

ma ja koliko sam primjetio, ove godine najregularnija ekipa na domacem terenu je Rudar...moze se igrati, nema nekih problema, dosad su sudjenja kod njih bila sasvim ok :) svako ko ih je nadigrao i odnio je bodove...
elSaik

#6342 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

:lol: Rudar iz Prijedora je najdomaćinskija ekipa i najbolji primjer duha bosanske Premijer lige. Njihov omjer osvojenih bodova kući i na strani je 24:1. Dakle, samo su nama uspjeli uzeti bod u gostima, a, dat će valjda Bog, jedino će od nas kući izgubiti. ;-)
lit3ro

#6343 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

elSaik wrote::lol: Rudar iz Prijedora je najdomaćinskija ekipa i najbolji primjer duha bosanske Premijer lige. Njihov omjer osvojenih bodova kući i na strani je 24:1. Dakle, samo su nama uspjeli uzeti bod u gostima, a, dat će valjda Bog, jedino će od nas kući izgubiti. ;-)

Ko se zalio na utakmice protiv Rudara? jel ijedna ekipa? samo te to pitam?
elSaik

#6344 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ne znam. Ne pratim druge klubove.

edit: Svi Željini golovi u dosada odigranim kolima na Grbavici.
Cyrax

#6345 Re: FK Zeljeznicar

Post by Cyrax »

blaster wrote:Ne spominjete desavanja na tribinama nikad. Drug koji ima kartu za zapad kaze da tamo cenzura vlada. Prosle sedmice je samaranje trpio Igor Kristic ( i to na poluvremenu utakmice zbog neobjektivnog komentarisanja penala :-) ), a i sinoc je bilo veselo. :lol: Udarac u obje situacija je bio Bekricev stari koji ne trpi kritike na sinov racun. :lol: :-)

Pomenu jos jednu interesantnu situaciju. Zeljinim golovima se najvise raduje Novo Panic. "Posteni" sudija i poznati kladionicar uvijek ima Zelju u fiksu. :bih:
Bozesacuvaj sta se sa ovim pitarima desava :shock: :?
Fordas

#6346 Re: FK Zeljeznicar

Post by Fordas »

Opa, vec su krenule price o namjestanju utakmice Sarajevo - Borac, ha?? Kako providno i predvidljivo, kao i milion drugih slicnih prica. Sta ja kazem za vas, mitovi vam najbolje idu od ruke, nema sta :lol: :lol: :lol: Nego, steta sto nijaz nije bio malo pametniji ;-) :D
elSaik

#6347 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Fordas wrote:Opa, vec su krenule price o namjestanju utakmice Sarajevo - Borac, ha?? Kako providno i predvidljivo, kao i milion drugih slicnih prica. Sta ja kazem za vas, mitovi vam najbolje idu od ruke, nema sta :lol: :lol: :lol: Nego, steta sto nijaz nije bio malo pametniji ;-) :D
Ne o namještanju utakmice nego o spremnosti da se ista pusti Borcu, a sve zasnovano na izjavama tipa ovim dolje navedenim, među mnogim pobranim:
pape wrote:Znaci u slucaju da utakmica Sarajevo - Borac bude odlucivala za prvaka izmedju Sugavaca i Borca, znaci ili Borac pustiti ili ako nece uprava da pusti onda moramo mi prekinuti utakmicu kako bi se registrovalo 3-0 za borac samo da ona djubrad ne budu prvaci!
slayer wrote:koliko god da se cini glupo,i sta sve vec...100% se slazem... (jbt na sta smo spali)
hz_semir wrote:Nemojte mi tog kvazi-patriotizma, bolje Željezničar, nego oni iz Banjaluke, nije bolje. Treba fino naći igrača koji će u predzadnjem kolu u Prijedoru dobiti treći žuti, a onda ga staviti da igra protiv Borca, pa nek ono govno iz Takmičarske komisije muda svoje pojede dok bude morao glasati za 0:3. Marš govna jedna.
VelaHavle wrote:Neznam zasto pokrecemo tu pricu,ali ako smo pokrenuli,onda je definitivno da nam je vise ZLA doslo od zeljeznicara nego od onih jadova iz BL.

Tako da im zelim od svog srca da izgube i kup i prvenstvo,a mi cemo ako nista drugo sigurana sam barem 4. biti tako da cemo se opet "uhvatiti" UEFA Lige.

E onda cemo vidjeti ko ce bolje prezentovati i grad i drzavu u Evropi,nema tamo sudija i mrtvog Brkovica,pogino daBogda.
itd...

Živio!
Knoa

#6348 Re: FK Zeljeznicar

Post by Knoa »

Ma ja mislim da ce u toj tekmi sarajevo-borac, sarajevu trebati bodovi... al za opstanak, pa se nemamo sta sikirati :dance:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6349 Re: FK Zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

:D :D :D
Pa ti provodis vise vremena na nasem forumu nego na tim vasim,ako ih i imate :-) :D

Image

Ja bih da apelujem na administraciju fksinfo da nasem dragom VJERNOM i ISTRAJNOM clanu foruma elSaik-u dodjelimo neki status VIP gosta :lol: ,ili cak moderatora :thumbup:
elSaik

#6350 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

-LIBERO- wrote::D :D :D
Pa ti provodis vise vremena na nasem forumu nego na tim vasim,ako ih i imate :-) :D

Image

Ja bih da apelujem na administraciju fksinfo da nasem dragom VJERNOM i ISTRAJNOM clanu foruma elSaik-u dodjelimo neki status VIP gosta :lol: ,ili cak moderatora :thumbup:
Ja ovo radi Fordasa probrah par. A nije da ne uživam u ovim pisanjima. Groteska.

PS Pa više na vašim i piše o Želji, nego na našim. Kod nas samo o onome šta se dešava na terenu i press konferencijama, treninzima, pripremama. Kod vas je ono bitno, zakulisane radnje. 8-)
Last edited by elSaik on 05/04/2010 01:18, edited 1 time in total.
Post Reply