Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6326 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

BHF_Manijak wrote:Unitedu su se sad svi cehovi vratili iz proslosti i one pobjede i titule u 90-tim minutama! :mrgreen: :skoljka: :dance: :dance:
Dao bih sve na svijetu da sam danas uz Miljenka bio, mogu mislit sjebade kod njega! :lol: 8-)
onog rusa ? :D

nema ga sad dok United ne zgazi Malaysiu XI na ljeto :D
BHF_Manijak

#6327 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Banovan je, a dokad ne znam! :mrgreen:
Kinaski

#6328 Re: Manchester United FC

Post by Kinaski »

Znaci i žvaka je pao konacno :D
Riddle

#6329 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Tesko je ovo prihvatiti, u vrazju mater. Evo sad gledam te zadnje trenutke, golove i reakcije navijaca na oba stadiona i svaki put iznova zinem od cuda. Osjecam se kao ribica u svakom novom krugu koji napravi akvarijumom. Ludilo. Evo i snijeg osvanuo. Ma dolazi smak svijeta, ne treba to negirati. :lol:

Iako se uvijek trudim sve gledati sto je pozitivnije moguce, tesko je to sad. Ja ne mogu preci preko onih 8 bodova prednosti. Nikako. Naprimjer samo djelic discipline sa jucerasnjeg meca bi bio dovoljan da se pobijedi Everton. To ovom timu nikad nije nedostajalo i zato mi je najvise krivo sto su to dozvolili kad se to od njih najmanje ocekivalo. Moze se pricati o smijesnom broju povreda ove sezone, nedostatku kapitena i jos mali milion stvari i ta prica bi drzala vodu, ali u ovom trenutku samo kad se sjetim tih 8 bodova, sve mi to izgleda nebitno.

Oba tima su u određenim periodima igrali kao sampioni ili kao kandidat za ispadanje i stvarno su ih milimetri dijelili na kraju. Proci ce dosta vremena dok se ovako nesto ponovi. Ja uvijek kazem da tabela ne laze i ko je prvi nakon 38 kola je najbolji tim lige. City je to bio ove sezone kad se sve sabere i nemam im mislim nista prigovoriti, vec samo cestitati. I nadam se da ce Dzeko potraziti drugi klub.

Nova sezona, nova nafaka. Iako ce igracima Uniteda biti tesko ovo progutati, kao sto Ferguson rece - to ce ih i motivisati za jos vece napore. Vjerujem mu. Najbolje se uci na greskama, a imaju dovoljna gradiva iz ove sezone. Pojacanja ce doci, igraci ce biti jednu godinu iskusniji, a i sam Ferguson ima novi izazov. Ono sto sam naucio kroz sve ove godine prateci ovaj klub je to da se uvijek nakon poraza vrate napadajuci jos jace. To je jedan od glavnih razloga sto su mi toliko dragi. Ne moze se naslov osvojiti svake godine, ali se moze dati sve od sebe za taj cilj.

Posmatrajuci sve ovo iz perspektive obozavaoca engleskog fudbala, mogu reci da je ovo bila nevjerovatna sezona. Toliko preokreta, sjajnih utakmica, lijepih golova, odluka o mnogo cemu u zadnjem kolu i epska zavrsnica ovu ligu meni cine apsolutno nedodirljivom po svemu. :thumbup:

See you next season!
vaučer

#6330 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Hoćete li ovo ljeto napokon pokrpati sredinu terena Riddle?
Tomahawk11
Globalni moderator

#6331 Re: Manchester United FC

Post by Tomahawk11 »

PriNc_ba wrote:Vala bolnije nije moglo :( oborise me i na kladari za 170 KM igrao x2 na qpr :( bilo bi puno bolje da su prije 5 kola osvojili nego ovako...
a Dzeko medvjedju uslugu odradio ;) konta dusa da ce ostati u cityu :lol: s noge na nogu ce a jos ce i zaraditi na njemu al et... nek se raduju ovi navijaci citya na baterije :) taman sljedece sezone ce da se spusti brojka navijaca opet na ispod 100 ljudi u citavoj drzavi... cim dijamant ode :)

GLORY MAN UTD ! :x
Cuj igras protiv ekipe koja ima samo 1 remi u cijeloj sezoni na domacem terenu :mrgreen: Bas navijacki. Mora da ti je Ferguson poslao pare za taj listic :mrgreen:
Dzeki je zadatak da daje golove. Nema tu 'ovih' ili 'onih' razloga, covjek je placen da to radi. Problem?
missko

#6332 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Meni je jucer do gola QPR bilo totalno svejedno za titulom kojoj se nisam nadao, ali kad su poveli i dosao 90 min. bilo je kao da su im titulu dali pa uzeli sto me je presjeklo i svako ko kaze da nije laze. Rasplet najgori moguci i valjda su oni plavi pakasi zasluzili negdje tu srecu i nafaku.
Dobra stvar je sto se SAF ponovo zagrijao za takmicenje
Comrad

#6333 Re: Manchester United FC

Post by Comrad »

PriNc_ba wrote:Vala bolnije nije moglo :( oborise me i na kladari za 170 KM igrao x2 na qpr :( bilo bi puno bolje da su prije 5 kola osvojili nego ovako...
a Dzeko medvjedju uslugu odradio ;) konta dusa da ce ostati u cityu :lol: s noge na nogu ce a jos ce i zaraditi na njemu al et... nek se raduju ovi navijaci citya na baterije :) taman sljedece sezone ce da se spusti brojka navijaca opet na ispod 100 ljudi u citavoj drzavi... cim dijamant ode :)

Bas se Dzeko zajebo. Dobit ce 600k od seika + onu sicu od sedmicne plate...da je meni da se nekad tako zajebem.
skafiskafsnjak

#6334 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

E pa vjeruj da bi on vise volio biri u prvih 11 svaku utakmicu i primati mjesecno 500k .
Ugovorom je osiguran za naredne 2-3 godine i tih 600k, a sta poslije te 3 godine ? Sta onda kada bude igrac koji je bio na klupi 3 godine ? Ko ce ga kupiti i koliku platu mu dati ?
radostan dan

#6335 Re: Manchester United FC

Post by radostan dan »

burek_in_space wrote:Vidjeti velikog sir Alexa popishanog, jer gubi titulu u zadnjim sekundama ( kao shto je mnoge osvojio ) - neprocjenjivo! :thumbup:
imaL kakva -knjiga utisaka- o moderatorima, šćela bi da se upišem... :D
krtica_

#6336 Re: Manchester United FC

Post by krtica_ »

Fudbal je za mene mrtav, ova godina je prelila casu, desilo se previse 'nevjerovatnih momenata', sve je to biznis.
Pare....
PriNc_ba

#6337 Re: Manchester United FC

Post by PriNc_ba »

Tomahawk11 wrote:

Cuj igras protiv ekipe koja ima samo 1 remi u cijeloj sezoni na domacem terenu :mrgreen: Bas navijacki. Mora da ti je Ferguson poslao pare za taj listic :mrgreen:
Dzeki je zadatak da daje golove. Nema tu 'ovih' ili 'onih' razloga, covjek je placen da to radi. Problem?
pa bilo je navijacki, naravno :D a i zbog toga sto sam znao da ako boltonu bude islo da ce ovi zapeti a realno qpr je ove sezone namucio velikane u skoro svim tekmama cini mi se ;) i kao sto je i sama tekma pokazala realno zasluzili su bod i mislim da bi united sada slavio titulu da bolton nije primio golove jer je bilo ashchare da su ovi stali... ne moze mi niko reci da se perfektno mozes braniti 92 minute i onda u 3 minute sve to prosuti. a jeste Dzeksonu to zadatak ali po meni je napravio to da mu je jos vise skocila cijena sada i city sumnjam da ce ga uspjeti prodati a nece igrati ni sljedece sezone. jedina moguca opcija po meni je da ce ici Adebayorovim stopama, dakle city ga placa a on igra negdje drugo ili eventualna zamjena Dzeko za nekoga plus da taj neki klub jos plati (ukoliko se bude radilo naravno o nekom jeftinijem igracu). po meni nekako je najrealnije s moje strane u toj varijanti da bude razmjena Dzeko-Van Persie (posto se o tome i prica) uz mozda doplatu s jedne ili druge strane u to vec ne ulazim...

fkt sto rece gore neko isto ko da su mi dali pa oteli titulu. ja sam se pomirio bio sa gubitkom titule ali bukvalno mi se povracalo od huje kad ga Kun zabi :( fkt United i Dortmund volim i pratim od kako znam za fudbal, cak mi prva tekma od rata bila united - dortmund... sto kaze covjek gore , tesko ce se kad ovaj gubitak svariti... fkt evo danas jos gori osjecaj a pogotovo sto ovi na klichi ubise sa Cityem ko da je BiH osvojila nesto i od 15 clanaka 13 ih o cityu i slavlju a realno da je obratno bilo ne bi bila 3 clanka...

al sto rece Sir :) treba im jos stoljece da nas stignu :) to je jedina i utjeha u ovom trenutku :D
Riddle

#6338 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

vaučer wrote:Hoćete li ovo ljeto napokon pokrpati sredinu terena Riddle?
Ma jarane, znam isto koliko i ti. Oni su inace vrlo tihi sto se tice transfera i ne preostaje nista drugo nego da se nagađa. Fergie je rekao da ce dovesti nekoliko igraca, ali koga i gdje je nepoznato. Kagawa je dosad kao ocita meta, ali dok to ne vidim, nista ne vjerujem. Osim njega kao ofanzivnog veznjaka, potreban je jos jedan veznjak u samoj sredini. Spominje se Strootman. Ono, solidni igraci i potencijalne zvijezde u buducnosti, ali je nemoguce predvidjeti njihov razvoj. Moja zelja je jos i Martinez (zapravo on mi je prva zelja), ali mislim da ce ostati u Spaniji. Barcelona najvjerovatnije. Da, vezni red ce se pokrpati, ali nadam se da ce biti nesto vise od toga. Vrijeme je.

Potrebna je zamjena za Evru, odnosno njegova konkurencija na toj poziciji. Spava vec duze vrijeme i tome bi se trebalo stati u kraj. Neka se malo brine i potegne nesto jace. Fabio je OK, ali je cesto odsutan. Spominje se njegova posudba. I ne znam jos sta ce biti sa napadacima. Berbatov odlazi najvjerovatnije, tako da ce ostati jedno mjesto. Keane igra sjajno za rezerve, ali ce otici na posudbu iduce sezone. Inace Fergie ima obicaj da drzi 4 vrhunska napadaca u prvom timu, tako da je moguce da se i na tom polju poradi. Ali sta god da urade, nista me nece toliko obradovati koliko povratak Vidica. Koliko je samo nedostajao, to je strahota.

Vjerujem da besmisleno mlatim i spekulisem, ali to je kao neki moj okviran pogled na situaciju o ovom timu.
PriNc_ba

#6339 Re: Manchester United FC

Post by PriNc_ba »

Riddle wrote:
vaučer wrote:Hoćete li ovo ljeto napokon pokrpati sredinu terena Riddle?
Ma jarane, znam isto koliko i ti. Oni su inace vrlo tihi sto se tice transfera i ne preostaje nista drugo nego da se nagađa. Fergie je rekao da ce dovesti nekoliko igraca, ali koga i gdje je nepoznato. Kagawa je dosad kao ocita meta, ali dok to ne vidim, nista ne vjerujem. Osim njega kao ofanzivnog veznjaka, potreban je jos jedan veznjak u samoj sredini. Spominje se Strootman. Ono, solidni igraci i potencijalne zvijezde u buducnosti, ali je nemoguce predvidjeti njihov razvoj. Moja zelja je jos i Martinez (zapravo on mi je prva zelja), ali mislim da ce ostati u Spaniji. Barcelona najvjerovatnije. Da, vezni red ce se pokrpati, ali nadam se da ce biti nesto vise od toga. Vrijeme je.

Potrebna je zamjena za Evru, odnosno njegova konkurencija na toj poziciji. Spava vec duze vrijeme i tome bi se trebalo stati u kraj. Neka se malo brine i potegne nesto jace. Fabio je OK, ali je cesto odsutan. Spominje se njegova posudba. I ne znam jos sta ce biti sa napadacima. Berbatov odlazi najvjerovatnije, tako da ce ostati jedno mjesto. Keane igra sjajno za rezerve, ali ce otici na posudbu iduce sezone. Inace Fergie ima obicaj da drzi 4 vrhunska napadaca u prvom timu, tako da je moguce da se i na tom polju poradi. Ali sta god da urade, nista me nece toliko obradovati koliko povratak Vidica. Koliko je samo nedostajao, to je strahota.

Vjerujem da besmisleno mlatim i spekulisem, ali to je kao neki moj okviran pogled na situaciju o ovom timu.
sad citam da nije gledao Sir samo Kagawu :) na meti su Hummels i Lewandovski (koji ne zeli da produzi jer ga ne mogu placati koliko on zeli). iskreno prva dvojica bi bili dovolji. dok Lewa ipak po meni nije materijal za Uniteda. Al eto... sad ce Euro pa tek onda krece strasna kupovina...
Riddle

#6340 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Procitao sam to, ali ne vjerujem da je tacno. Odbrana je sasvim OK. Ja bih volio da se transferi odrade prije EP.
Riddle

#6341 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Upravo procitah da je Ruud Van Nistelrooy zavrsio karijeru. Moj Boze, kakav je ovo napadac bio. Imati njega ili Henrya u svom timu u to vrijeme je bilo isto kao da varas. 150 golova u 5 sezona. :lol: Zasluzio je da osvoji jedno takmicenje u kojem je bio prosto briljantan tako dugo vremena, ali nije imao srece. Ni Real mu kasnije nije pomogao. Svaki put kad se neki legendaran igrac oprosti od ove igre, uhvati me nostalgija za tim vremenima. A sad pogotovo, jer je ovaj covjek moj omiljeni napadac.
PriNc_ba

#6342 Re: Manchester United FC

Post by PriNc_ba »

pa Kagawu definitivno prije eura dovesti... a sada od ostalih koga ima u svojim vizijama Sir to je tesko reci :roll: realno ja bih nekako najvise volio vidjeti desnog beka, jos jednog stopera, jednog veznog i 2 napadaca. Kagawa bi bio taj veznjak i realno neka prodaju jedno 3-4 suvisna igraca mogu dobiti pare makar za jednog dobrog napadaca a ovo ostalo nek se ide u minus :D iskreno mislim da bi Pappis i Demba Ba bili novi Yorke i Cole. ali znajuci sve klubove , svi ce cekati euro. mada su se rijetko kada igraci koji pokazu nesto na euru dokazali poslije toga i u nastavku karijere (izuzev onih koji su vec bili dokazani i prije tih nastupa na euru).
PriNc_ba

#6343 Re: Manchester United FC

Post by PriNc_ba »

Riddle wrote:Upravo procitah da je Ruud Van Nistelrooy zavrsio karijeru. Moj Boze, kakav je ovo napadac bio. Imati njega ili Henrya u svom timu u to vrijeme je bilo isto kao da varas. 150 golova u 5 sezona. :lol: Zasluzio je da osvoji jedno takmicenje u kojem je bio prosto briljantan tako dugo vremena, ali nije imao srece. Ni Real mu kasnije nije pomogao. Svaki put kad se neki legendaran igrac oprosti od ove igre, uhvati me nostalgija za tim vremenima. A sad pogotovo, jer je ovaj covjek moj omiljeni napadac.
Gdje si to procitao ? imam tri omiljena igraca svih vremena a to su mi Van Basten, Ruud i Luca Toni... samo njihove dresove sam uvijek kupovao i nosao... gdje ce ba zavrsiti karijeru pa on moze jos bar 2 godine tresti mreze po Arabiji :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#6344 Re: Manchester United FC

Post by Tomahawk11 »

PriNc_ba wrote:
Riddle wrote:Upravo procitah da je Ruud Van Nistelrooy zavrsio karijeru. Moj Boze, kakav je ovo napadac bio. Imati njega ili Henrya u svom timu u to vrijeme je bilo isto kao da varas. 150 golova u 5 sezona. :lol: Zasluzio je da osvoji jedno takmicenje u kojem je bio prosto briljantan tako dugo vremena, ali nije imao srece. Ni Real mu kasnije nije pomogao. Svaki put kad se neki legendaran igrac oprosti od ove igre, uhvati me nostalgija za tim vremenima. A sad pogotovo, jer je ovaj covjek moj omiljeni napadac.
Gdje si to procitao ? imam tri omiljena igraca svih vremena a to su mi Van Basten, Ruud i Luca Toni... samo njihove dresove sam uvijek kupovao i nosao... gdje ce ba zavrsiti karijeru pa on moze jos bar 2 godine tresti mreze po Arabiji :D
Ma nece Ruud da se lomi, namlatio je para, evo sheici su pogurali sad u Malagi :mrgreen: A da je bio klasa napadac :kravata:
Riddle

#6345 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... tires.html

Je li mi neko moze objasniti zasto ne mogu da postavim tekst u link? Sve odradim kako treba, ali mi neku gresku izbacuje. :-) Nekad prođe, ali evo sad nece.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6346 Re: Manchester United FC

Post by bordo gandalf »

Hladniji tus u zivotu nisu imali :D
Image
PriNc_ba

#6347 Re: Manchester United FC

Post by PriNc_ba »

joj ovih golova Ruudovih :-) ovako covjek kad pogleda tek skontas npr kakvu je snalazljivost i osjecaj imao... 16 od 20 ovih golova znaci primanje i nevjerovatan okret i sut i maksimalno 2 kontakta s loptom :)

po meni su on i Pippo i Raul 3 najjaca klasicna centarfora zadnjih 15-20 godina. ima jos more predobrih igraca ali ovakvog tipa nije bilo niti ce ih biti zadugo.
vinnie_jones

#6348 Re: Manchester United FC

Post by vinnie_jones »

East_side

#6349 Re: Manchester United FC

Post by East_side »

rashtiman wrote:Hladniji tus u zivotu nisu imali :D
Image
Ta ženska mi je najsimpatičnija :mrgreen:

A tek ovo:

Image

Image
neo7

#6350 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

East Side, to ti je od ranije utakmice,...dzabe se ofiras :)
Post Reply