Tesko je ovo prihvatiti, u vrazju mater. Evo sad gledam te zadnje trenutke, golove i reakcije navijaca na oba stadiona i svaki put iznova zinem od cuda. Osjecam se kao ribica u svakom novom krugu koji napravi akvarijumom. Ludilo. Evo i snijeg osvanuo. Ma dolazi smak svijeta, ne treba to negirati.
Iako se uvijek trudim sve gledati sto je pozitivnije moguce, tesko je to sad. Ja ne mogu preci preko onih 8 bodova prednosti. Nikako. Naprimjer samo djelic discipline sa jucerasnjeg meca bi bio dovoljan da se pobijedi Everton. To ovom timu nikad nije nedostajalo i zato mi je najvise krivo sto su to dozvolili kad se to od njih najmanje ocekivalo. Moze se pricati o smijesnom broju povreda ove sezone, nedostatku kapitena i jos mali milion stvari i ta prica bi drzala vodu, ali u ovom trenutku samo kad se sjetim tih 8 bodova, sve mi to izgleda nebitno.
Oba tima su u određenim periodima igrali kao sampioni ili kao kandidat za ispadanje i stvarno su ih milimetri dijelili na kraju. Proci ce dosta vremena dok se ovako nesto ponovi. Ja uvijek kazem da tabela ne laze i ko je prvi nakon 38 kola je najbolji tim lige. City je to bio ove sezone kad se sve sabere i nemam im mislim nista prigovoriti, vec samo cestitati. I nadam se da ce Dzeko potraziti drugi klub.
Nova sezona, nova nafaka. Iako ce igracima Uniteda biti tesko ovo progutati, kao sto Ferguson rece - to ce ih i motivisati za jos vece napore. Vjerujem mu. Najbolje se uci na greskama, a imaju dovoljna gradiva iz ove sezone. Pojacanja ce doci, igraci ce biti jednu godinu iskusniji, a i sam Ferguson ima novi izazov. Ono sto sam naucio kroz sve ove godine prateci ovaj klub je to da se uvijek nakon poraza vrate napadajuci jos jace. To je jedan od glavnih razloga sto su mi toliko dragi. Ne moze se naslov osvojiti svake godine, ali se moze dati sve od sebe za taj cilj.
Posmatrajuci sve ovo iz perspektive obozavaoca engleskog fudbala, mogu reci da je ovo bila nevjerovatna sezona. Toliko preokreta, sjajnih utakmica, lijepih golova, odluka o mnogo cemu u zadnjem kolu i epska zavrsnica ovu ligu meni cine apsolutno nedodirljivom po svemu.
See you next season!