Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Pasiflora

#6326 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

jasmina_mo wrote:Bela <3...kaze mi jedan ciko da na ovoj slici markira...sta god to znacilo.. :lol:
Retriveri su ti, u osnovi, lovacki psi -i to pticari. E sada: posto imaju odlicnu kontrolu stiska, nece lovinu razbucati i zato su ih i koristili za lov na ptice. Ova poza u kojoj je Bellica ti je klasicna poza lovca. A super joj je stav!

@laylice, zaista ti zelim da uspijes udomiti tu djevojcicu, ali vidis da bas ne ide... Toliko je pasa napolju. Mozda da i nju i mamu fino sterilises i obje ih zadrzis? Ako je moguce, naravno...
febo_acm

#6327 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

kandelabar wrote:imam shar pei kucku stara 5mj al ujeda i dalje za noge oko nogu samo da nesto žvaće
Novine saviješ i svaki put kad krene da ujede puc po dupetu i onako autoritativno kažeš NE i daš joj igračku... Brzo će naučiti.
anjaistkrank

#6328 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by anjaistkrank »

Ma ja sam se odlucio za dresuru jer postoje neke stvari koje ja sigurno ne znam, a smatram da su potrebne da se odrade sa psom. Nije dresura tipa ostavim psa, i vratim se po dresiranog psa, nego idemo par puta sedmicno cuko, dreser i ja i radimo po jedno sat do sat i po. Bitno je da ja naucim da komuniciram sa psom na pravi nacin. Radi se o nekom basic obedience treningu i plus mozda neki dodatni folovi. Ja sam nju sam naucio dosta stvari, tipa da sama udje u auto, da sjedne, da legne, da ceka, da ide na svoje mjesto i tako to. U zadnje vrijeme imam veliki problem sa njom, a to je da kada nadje neku kost u parku, a svi znamo da su puni parkovi kostiju, nece da mi pridje i ne reaguje ni na jednu komandu dok ne pojede tu kost. Nekad znam i na posao zakasniti zbog toga. To je glavni razlog sto sam se odlucio za dresuru.

@Zhìxin Sto se tice cijene dresure ide ti od nekih 300 pa i do par hiljada maraka. Zavisi sta zelis da imas od psa. Ovo sto cu ja raditi je neka vrsta seminara i sastoji se od nekih 12 do 14 treninga sa psom. Dolazis negdje 2 puta sedmicno i radis ti sa dreserom. Ako te zanima sta kako kod koga, poslacu ti vise detalja preko PP da ne ispadne da reklamiram nekoga. I nemoj da odustajes od toga da Lilly naucis da legne. Ja sam muku mucio sa tim, ali kad smo savladali kako treba skakao sam od srece :D
Cholina_Lokica

#6329 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

Ja sam sa Happy skoro godinu dana radila na tim kostima :evil: Izludila, ali smo savladale, sad uzme da zdere, kazem pljuni i iz prve pljune i nastavimo sta smo radile vec :-) Ali sam se bas napatila, evo i Carli sad, godinu dana i savladali smo kako treba, mada se njemu zna nekad omaci da pojede, ali on ne bjezi od mene u tom momentu i pravi haos kao ona, takodje mogu bez problema prici, otvoriti mu usta i uzeti koscuru.

Sto se tice dresure sto sam isla sa Carlijem, ja sam prvenstveno isla da probamo rijesiti problem straha :-) I eto, rekli mi ne mozemo ti pomoci, nije niko htio uzimati mi pare bezveze, jedan trener mi je pomogao jer me je naucio kako da vodim psa na 2 povodca, to nisam znala, pa smo tako savladali tegljenje u setnji. Svi su bili u fazonu, necemo mi nista uraditi sto ti sama ne znas, jbg, ja sam citav zivot sa psima, treniram ih, dresiram, cak sam neke i spremala za izlozbu i izvodila ih ja...

Sto se tice lezi, kod nas je toludilo :lol: Carliju kad kazem lezi on se izvrne na ledja sa sve 4 sape u zraku :lol: Ali legne :lol: On zna sve osnovne komande, to smo naucili jako brzo, nista nije znao, prethodni vlasnik (onaj sto ga je izbacio spomenem mu familiju) ga je jedino naucio daj sapu, daj drugu i daj obje, najgluplji moguci trik :-) Ostalo sam ja, i to za neka 2 mjeseca (prvi mjesec kad sam ga dovela lijecili smo mu tumor pa nismo puno radili). Sad i dalje radimo na tom strahu i jako sporo ide sve to, ali sta ces... Imamo foru kad mu kazes mali cuko, beba, pocne psa ljubiti i nece divljati, nema veze sto je pas veci od njega :lol: Ali s obzirom na njegovu intelektualnu ogranicenost dobar je :lol:

Sa Happy sam super, sa njom sam savladala skoro sve komande na pokaz ruke i rad povodca, ali sa njom je lako, ta ce sve uraditi za hranu za razliku od Carlija kojeg hrana ne zanima :mrgreen: Pa nemamo bas neki pretjeran sistem nagrade :D

Al' se raspisah, sustina je, dresura jeste super stvar ako zakazes i ne znas dalje :D
graue_maus

#6330 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by graue_maus »

hladan.preminger wrote:

Samo da se odmah ogradim da nije moj. :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6331 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

Samo zna "Neeee" kad nešto ne smije i "Sjedi" jer divlja da joj se stavi povodac. Ostalo me ništa i ne zanima, sa tim što je sama naučila sve što je interesira. ONa prepoznaje riječi, kost, meso, čokolada, šetnja, Igman itd :D
Cholina_Lokica

#6332 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

KatarinaKosaca wrote:Samo zna "Neeee" kad nešto ne smije i "Sjedi" jer divlja da joj se stavi povodac. Ostalo me ništa i ne zanima, sa tim što je sama naučila sve što je interesira. ONa prepoznaje riječi, kost, meso, čokolada, šetnja, Igman itd :D
:lol: :lol: :lol:
I Carli divlja kad treba da se ide vani :-) K'o tajfun po kuci, nemoguca misija ga bila svezati, sad mu kazem sjedi i cekaj, i on sjedi iceka, ja rasirim davilicu i on u skoku proleti kroz nju :-) :lol:
hladan.preminger

#6333 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by hladan.preminger »

Image

Sam je sa 3 mjeseca vec naucio: dodji, sjedni, lezi, miran, moje (kad nesto ne smije dirati) i ne. S tim sto NE znaci da prekine ono sto radi ili hoce da pocne raditi.

S tim da prve 4 komande vise ne moram ni izgovarati vec mu pokazem znak rukom.
Afanasi_94

#6334 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Afanasi_94 »

pratim :D
Zatamnjena stakla

#6335 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Zatamnjena stakla »

Afanasi_94 wrote:pratim :D
E neš ti pratit.
Chuckie

#6336 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Chuckie »

Afanasi_94 wrote:pratim :D
Stranka te prati, imamo velike planove za tebe. :D
Afanasi_94

#6337 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Afanasi_94 »

Sorel :(

Chuckie :lol:
Chuckie

#6338 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Chuckie »

Danas, malo grickanja, nekih sat vremena nakon kupanja, jedva izdržao u kući, pa na sunce.

Image
luna09

#6339 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by luna09 »

Pa kako okupate svoje macice???? Ja jednu kupala samo jednom i to u salonu. Derala se kao da je kolju a drugu nisam ni pokušala. Bježe od vode ko đavo od krsta. Istina nisu prljave, vani izlaze na povodcu, redovno im stavljam frontline. Ali bilo bi lijepo ponekad ih okupati.
hladan.preminger

#6340 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by hladan.preminger »

luna09 wrote:Pa kako okupate svoje macice???? Ja jednu kupala samo jednom i to u salonu. Derala se kao da je kolju a drugu nisam ni pokušala. Bježe od vode ko đavo od krsta. Istina nisu prljave, vani izlaze na povodcu, redovno im stavljam frontline. Ali bilo bi lijepo ponekad ih okupati.

Mac, mac, mac i kad dodje buć u kadu. :D :D :D
Chuckie

#6341 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Chuckie »

luna09 wrote:Pa kako okupate svoje macice???? Ja jednu kupala samo jednom i to u salonu. Derala se kao da je kolju a drugu nisam ni pokušala. Bježe od vode ko đavo od krsta. Istina nisu prljave, vani izlaze na povodcu, redovno im stavljam frontline. Ali bilo bi lijepo ponekad ih okupati.
I ovaj moj se danas derao kuca horila, al nakon 2-3 min pokusavanja da iskoci iz kade uz malo ceskanja smirio se. A kad ga izvadih iz vode sav vazan prede u peskiru. lol
Cholina_Lokica

#6342 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

Nosina :D

Image
una_bo

#6343 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by una_bo »

Cholina_Lokica wrote:Nosina :D

Image
glavati stvor :D
febo_acm

#6344 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Nakon istrčavanja... :D

Image
una_bo

#6345 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by una_bo »

zašto crvena dekica i moj kiseli osmijeh?
zato što se crvena dekica nosi da bi ova kobila mogla sjediti meni u krilu u autu, u kafiću, na fotelji, na podu, zašto nije kao svi normalni psi i ne sjedi na svojoj guzici?

Image

malo ljepša slika, iako se i ovdje vidi koliki je priljepak i photo bomber

Image
shin

#6346 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by shin »

Ja mislim da imamo temu ''pokažite svoj frižider'' ova una bi virila iz frižidera.
una_bo

#6347 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by una_bo »

shin wrote:Ja mislim da imamo temu ''pokažite svoj frižider'' ova una bi virila iz frižidera.
ja ne znam zašto ti smeta(m), ali svako od nas ima pravo odlučiti šta će staviti ovdje, uključujući i slike. Ja se bavim fotografijom i uživam u svakoj sekundi koju zabilježim kamerom, pogotovo svoje ljubimce. Hvala i prijatno :)
Chuckie

#6348 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Chuckie »

Kome smeta nek ne gleda. Ha ja. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk pro
una_bo

#6349 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by una_bo »

Chuckie wrote:Kome smeta nek ne gleda. Ha ja. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk pro

pa dobro, ne zna svako kroz kakav je pakao prošao ovaj pas i šta znači to što mi sjedi non stop u krilu ili se ne odvaja od mene. za one neupućene, Bella je ostavljena na planini, a ne odvaja se od mene, iz jednog jedinog razloga: plaši se da je opet ne napuste. meni je predivno vidjeti ljude na ovom pdf koji toliko ljubavi ulažu u svoje ljubimce, i voljela bih kada bih nekad i vas vidjela a ne samo pse, iako mogu i o vama da "sudim" na osnovu vaših pasa i ljubavi koju im pružate. zato i želim da zabilježim svaki naš korak, našu šetnju, druženje i na kraju krajeva, ljubav koju mnogi na ovom pdf osjećaju prema njoj (ovdje nek se ona sa glavatim psom Cholina prepozna :D).
pakica_

#6350 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

e'o una, odma' cemo se pokazem(o) :lol:
Image

Image

Image
Post Reply