Ja sam sa Happy skoro godinu dana radila na tim kostima

Izludila, ali smo savladale, sad uzme da zdere, kazem pljuni i iz prve pljune i nastavimo sta smo radile vec

Ali sam se bas napatila, evo i Carli sad, godinu dana i savladali smo kako treba, mada se njemu zna nekad omaci da pojede, ali on ne bjezi od mene u tom momentu i pravi haos kao ona, takodje mogu bez problema prici, otvoriti mu usta i uzeti koscuru.
Sto se tice dresure sto sam isla sa Carlijem, ja sam prvenstveno isla da probamo rijesiti problem straha

I eto, rekli mi ne mozemo ti pomoci, nije niko htio uzimati mi pare bezveze, jedan trener mi je pomogao jer me je naucio kako da vodim psa na 2 povodca, to nisam znala, pa smo tako savladali tegljenje u setnji. Svi su bili u fazonu, necemo mi nista uraditi sto ti sama ne znas, jbg, ja sam citav zivot sa psima, treniram ih, dresiram, cak sam neke i spremala za izlozbu i izvodila ih ja...
Sto se tice lezi, kod nas je toludilo

Carliju kad kazem lezi on se izvrne na ledja sa sve 4 sape u zraku

Ali legne

On zna sve osnovne komande, to smo naucili jako brzo, nista nije znao, prethodni vlasnik (onaj sto ga je izbacio spomenem mu familiju) ga je jedino naucio daj sapu, daj drugu i daj obje, najgluplji moguci trik

Ostalo sam ja, i to za neka 2 mjeseca (prvi mjesec kad sam ga dovela lijecili smo mu tumor pa nismo puno radili). Sad i dalje radimo na tom strahu i jako sporo ide sve to, ali sta ces... Imamo foru kad mu kazes mali cuko, beba, pocne psa ljubiti i nece divljati, nema veze sto je pas veci od njega

Ali s obzirom na njegovu intelektualnu ogranicenost dobar je
Sa Happy sam super, sa njom sam savladala skoro sve komande na pokaz ruke i rad povodca, ali sa njom je lako, ta ce sve uraditi za hranu za razliku od Carlija kojeg hrana ne zanima

Pa nemamo bas neki pretjeran sistem nagrade
Al' se raspisah, sustina je, dresura jeste super stvar ako zakazes i ne znas dalje