Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
CPT

#6326 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Kolko onda? I cemu onda slike zena?
Koga boli. Zasto je to uopste vazno? Smisao slike je ilustracija gluposti tvrdnje. Slike nije reprezentativna za sve ljude u BIH, Evropi, planeti.... Samo random slike koja dokazuje da "nisu samo muskarci". Ako te toliko zanima demografija potrazi oficielne podatke i analiziraj sve u 16.
Thorgerson

#6327 Re: Migranti u BiH

Post by Thorgerson »

Sad sam gledao malo statistiku i mogu reci da ovaj Pernar malo valja gluposti.

Prema podacima Eurostata, npr u 2017 godini imigranti koji su usli u Hrvatsku (a usli su iz BiH, odakle ce) su bili 64% muskarci, 36% žene. Slicni procenti su i za Njemacku, omjer je tu negdje 60-40 u korist muskaraca. Mislim da je to ok omjer, s obzirom na okolnosti. I ovaj procenat za zene je visok, treba ipak biti spreman na ovakav potez da potegnes na put u nepoznato od 4-5-6 hiljada kilometara.
Sanjarko

#6328 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Pa uvijek glava porodice isla na iseljavanje. Pa kad se snadze dovede ostatak porodice ako moze. A to su u vecini slucajeva muskarci.

Evo primjer iz moje porodice. 4 rodzaka i 2 rodice. Uvijek bilo tako kako znam.
sumirprimus

#6329 Re: Migranti u BiH

Post by sumirprimus »

ma bizi goni ih u pm3 komplet sve.
ko god ih zali nek ih kuci vodi sebi.
vrbas1979

#6330 Re: Migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

Blixen wrote:
biscanka2 wrote:Komesar Koričić: “U posljednjih pet dana na područje Bihaća stiglo oko 600 novih migranata”
Nezavisne
13.04.2019. u 18:09

(Nezavisne novine)
110 i kusur dnevno
pa nisu cetalji mogli nista pocetkom 90-tih
kako je krenulo migranti ce nas okupirati i porobiti
Željan on tebe, mene, nas i ove polupropale države. Baš on krenuo iz Afganisatana tamo neke Bosne osvajati i ljude porobljavati. Aha :-)
Niko od migranata i izbjeglica ne želi ostati u BiH. Ovih 600 što je ušlo, već ih je 500 van BiH.
Ne znam čemu paranoje tolike.
elcaliente

#6331 Re: Migranti u BiH

Post by elcaliente »

Gospodin Orban nema ovih problema u svojoj drzavi.
biscanka2

#6332 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Zbog rata u Libiji 800.000 ljudi moglo bi krenuti prema Evropi
Šef Vlade nacionalnog jedinstva Libije Fayez Mustafa al-Sarraj kaže da bi prema Evropi uz migrante krenuli i Libijci.
Migranti, LibijaLibija je odredište i tranzitna zemlja afričkim migrantima prema evropskim obalamaEPA - Arhiva
Rat u Libiji mogao bi natjerati više od 800.000 migranata da krenu prema europskim obalama, upozorio je u ponedjeljak šef Vlade nacionalnog jedinstva Fayez Mustafa al-Sarraj u razgovoru s dva talijanska lista, kako prenosi Hina.

"Neće biti samo 800.000 migranata spremno krenuti, i Libijci će bježati od rata, dok su se na jugu Libije ponovo aktivirali teroristi organizacije Islamska država Irak i Levant (ISIL)", rekao je on za dnevni list La Repubblica.

Libija je i odredište i tranzitna zemlja afričkim migrantima prema europskim obalama.

'Italija i Evropa moraju biti ujedinjene'
"Suočeni smo s agresivnim ratom, koji bi mogao proširiti svoje zlo po Mediteranu. Italija i Europa moraju biti ujedinjene i oštre u zaustavljanju rata Kalifa Haftara, čovjeka koji je izdao Libiju i međunarodnu zajednicu", dodao je Sarraj i naglasio da će "uništenja zahvatiti i susjedne zemlje".

Khalifa Haftar, vojni zapovjednik sa sjedištem u istočnoj Libiji, 4. travnja pokrenuo je vojne akcije s ambicioznim planom da osvoji glavni grad Tripoli, u kojem je sjedište međunarodno priznate Vlade nacionalnog jedinstva.

Libija je opterećena previranjima još od 2011. godine, kad je u krvavom ustanku, uz podršku NATO-a, svrgnut, a zatim i ubijen višedesetljetni vođa Muammar Gaddafi.

Otad su oštre političke podjele u zemlji dovele do dvije suparničke vlasti, jedne u istočnoj Libiji, s kojom je povezan Haftar, i druge u Tripoliju, koju podržavaju Ujedinjeni narodi i koju predvodi Fayez Mustafa al-Sarraj.

Vladu u Benghaziju predvodi zapovjednik samoproglašene libijske nacionalne vojske Haftar, a čine je časnici i vojnici koji su napustili redovnu libijsku vojsku za vrijeme Gaddafija.

Najmanje 147 osoba smrtno je stradalo u sukobima u Libiji, koji traju 11 dana, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Porast broja zahtjeva za azil iz Venecuele
Europski ured za azil (EASO) objavio je u ponedjeljak da je politička kriza u Caracasu izazvala porast od 50 posto broja zahtjeva za azilom koje su podnijeli Venecuelci u Europi u veljači.

Oni su prvi puta pretekli Afganistance među vodećom trojkom.

Iza Sirijaca, Venecuelci su najbrojniji (blizu 4.000) u traženju međunarodne zaštite u europskim zemljama (Europska unija, Švicarska i Norveška), precizira se u priopćenju organizacije u La Valletti.

"Nikada ranije nije ih tako puno predalo molbe u jednom mjesecu", otkriva Easo.

Izvor: Agencije
Ramzess Veliki

#6333 Re: Migranti u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Od libijaca nikakve koristi ... to su beduini bez ikakve skole i znanja a I bez skrupula, ubiti im je ko vode se napiti. Sa njima nece biti nimalo lako.
Izivljavali su se nad bijelim zenama koje su radile kao medicinsko osoblje, silovali ih i mrcvarili i dok je Gadafi bio ziv. Treba im zatvorit granice nek se vrate u pustinju i jedu zmije. Nizasta drugo ni nisu.
vjesticanametli

#6334 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

:lol: :thumbup:
elcaliente

#6335 Re: Migranti u BiH

Post by elcaliente »

Onda ce se Libijci super uklopiti kod nas.
I mi volimo nasa plemena, volimo ubijati, klati, nabijati na kolac itd.
biscanka2

#6336 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Ramzess Veliki wrote:Od libijaca nikakve koristi ... to su beduini bez ikakve skole i znanja a I bez skrupula, ubiti im je ko vode se napiti. Sa njima nece biti nimalo lako.
Izivljavali su se nad bijelim zenama koje su radile kao medicinsko osoblje, silovali ih i mrcvarili i dok je Gadafi bio ziv. Treba im zatvorit granice nek se vrate u pustinju i jedu zmije. Nizasta drugo ni nisu.
I jos kad dodas ovih osamsto hiljada izbjeglica, iz africkih i ostalih zemalja, koji se u Libiji nalaze... :cry: , pored vlade kakvu imamo, neka nam je bog dragi u pomoci. :evil:
Ramzess Veliki

#6337 Re: Migranti u BiH

Post by Ramzess Veliki »

elcaliente wrote:Onda ce se Libijci super uklopiti kod nas.
Mozda je to tebi normala ali nama sa savjescu je nepojmljivo ciniti zlo drugoj ljudskoj osobi iz bilo kojeg razloga.
Ja sam radio u Libiji i znam sta pisem iz svog iskustva, sve to sam vidjeo i dozivio.
Nije to Azija gdje svaka cistacica ili krojac govore engleski jezik.
CPT

#6338 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Ramzess Veliki wrote:
Mozda je to tebi normala ali nama sa savjescu je nepojmljivo ciniti zlo drugoj ljudskoj osobi iz bilo kojeg razloga.
Ja sam radio u Libiji i znam sta pisem iz svog iskustva, sve to sam vidjeo i dozivio.
Jer si propustio prvi dio "volimo nasa plemena, volimo ubijati, klati, nabijati na kolac itd" inace sve te (skoro pa iste) stereotipe koriste Englezi/Francuzi o Bosnacima (pogotovo Bosnjacima). I onda se neko cudi grafitima u Srebrenici ... :roll:
Ramzess Veliki

#6339 Re: Migranti u BiH

Post by Ramzess Veliki »

CPT wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Jer si propustio prvi dio "volimo nasa plemena, volimo ubijati, klati, nabijati na kolac itd" inace sve te (skoro pa iste) stereotipe koriste Englezi/Francuzi o Bosnacima (pogotovo Bosnjacima). I onda se neko cudi grafitima u Srebrenici ... :roll:
Nisam ja nista propustio. Mene stereotipi civilizacijskog otpada i kolonijalnog robovlasnickog mentaliteta kao sto su englezi i francuzi ne interesuju. Znamo kako su nas zavaljivali ti isti i da su dozvolili srbendama sve zlocine cutke. Ako tako govore o nama to je da bi opravdali svoje sluzenje srbima.
CPT

#6340 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Ramzess Veliki wrote:Nisam ja nista propustio. Mene stereotipi civilizacijskog otpada i kolonijalnog robovlasnickog mentaliteta kao sto su englezi i francuzi ne interesuju. Znamo kako su nas zavaljivali ti isti i da su dozvolili srbendama sve zlocine cutke. Ako tako govore o nama to je da bi opravdali svoje sluzenje srbima.
Ne interesuju te sada ali nekad se zbog tih istih sterotipa umiralo. Sve sto ti pises o tom narodu mozes naci u tekstovima fasista o nama. U Libiji se zivjelo bolje od BiH prije nego sto je Zapad razhebao drzavu. Nisu oni trazili BiH, trazio je Bosnjo hljeb u Libiji.
Point.

#6341 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

CPT wrote:
Ramzess Veliki wrote:Nisam ja nista propustio. Mene stereotipi civilizacijskog otpada i kolonijalnog robovlasnickog mentaliteta kao sto su englezi i francuzi ne interesuju. Znamo kako su nas zavaljivali ti isti i da su dozvolili srbendama sve zlocine cutke. Ako tako govore o nama to je da bi opravdali svoje sluzenje srbima.
Ne interesuju te sada ali nekad se zbog tih istih sterotipa umiralo. Sve sto ti pises o tom narodu mozes naci u tekstovima fasista o nama. U Libiji se zivjelo bolje od BiH prije nego sto je Zapad razhebao drzavu. Nisu oni trazili BiH, trazio je Bosnjo hljeb u Libiji.
Mogu samo potvrditi ovo što Ramzess piše o libijcima. Stari i tetak su radili u Libiji 80-tih godina od Tripolija do Bengazija, bilo je dosta jugoslovenskih preduzeća i radnika tad po Libiji gradili im državu i uvijek govore da ih Bog ni za šta nije stvorio, plemenski ljudi sa plemenskim mentalitetom. Ne sumnjam ni da je danas išta drugačije.
AleksoMKD

#6342 Re: Migranti u BiH

Post by AleksoMKD »

Point. wrote: Mogu samo potvrditi ovo što Ramzess piše o libijcima. Stari i tetak su radili u Libiji 80-tih godina od Tripolija do Bengazija, bilo je dosta jugoslovenskih preduzeća i radnika tad po Libiji gradili im državu i uvijek govore da ih Bog ni za šta nije stvorio, plemenski ljudi sa plemenskim mentalitetom. Ne sumnjam ni da je danas išta drugačije.
Sada je drugacije, imaju pijace robova.
asurbanipal

#6343 Re: Migranti u BiH

Post by asurbanipal »

muha_sa

#6344 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

https://avaz.ba/vijesti/bih/480265/dvoj ... i-u-tesnju
Dvojica migranata se zakačila za autobus, mislili da su stigli u Austriju, a završili u Tešnju
славянин

#6345 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

muha_sa wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/480265/dvoj ... i-u-tesnju
Dvojica migranata se zakačila za autobus, mislili da su stigli u Austriju, a završili u Tešnju
Prvo sto su rekli “pa ni ova Evropa nije sto je bila” :lol:
svjezi_ustipak

#6346 Re: Migranti u BiH

Post by svjezi_ustipak »

Tesnjaci su im još naplatili tu vožnju ispod autobusa :D
¤ jelena ¤

#6347 Re: Migranti u BiH

Post by ¤ jelena ¤ »

Mah, pusti sad Tešnjake...nego...šta nam ono reče o Libijcima...

:meza:
Bodkin

#6348 Re: Migranti u BiH

Post by Bodkin »

Ramzess Veliki wrote:
Pola afrike je ovakvo pa evo likova na temi koji nemaju problema sa tim. Ili nemaju problema da budu liberalni dok idu u njemacku. Samo nemoj kod njih da dolaze
insomnia78

#6349 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Ne znam dal idje u Africi ima nekakav entitet nastao na genocidu. Dje se narod jos ponosi svojim borcima
insomnia78

#6350 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Dovoljno je samo procitati svjedocanstva iz Podrinja 92-e pa da vidis da se ni Afrika ne bi postidila takvih junaka. I vecina tih likova i danas zivi tamo
Locked