Koga boli. Zasto je to uopste vazno? Smisao slike je ilustracija gluposti tvrdnje. Slike nije reprezentativna za sve ljude u BIH, Evropi, planeti.... Samo random slike koja dokazuje da "nisu samo muskarci". Ako te toliko zanima demografija potrazi oficielne podatke i analiziraj sve u 16.insomnia78 wrote:Kolko onda? I cemu onda slike zena?
Ilegalni migranti u BiH
- CPT
#6326 Re: Migranti u BiH
- Thorgerson
#6327 Re: Migranti u BiH
Sad sam gledao malo statistiku i mogu reci da ovaj Pernar malo valja gluposti.
Prema podacima Eurostata, npr u 2017 godini imigranti koji su usli u Hrvatsku (a usli su iz BiH, odakle ce) su bili 64% muskarci, 36% žene. Slicni procenti su i za Njemacku, omjer je tu negdje 60-40 u korist muskaraca. Mislim da je to ok omjer, s obzirom na okolnosti. I ovaj procenat za zene je visok, treba ipak biti spreman na ovakav potez da potegnes na put u nepoznato od 4-5-6 hiljada kilometara.
Prema podacima Eurostata, npr u 2017 godini imigranti koji su usli u Hrvatsku (a usli su iz BiH, odakle ce) su bili 64% muskarci, 36% žene. Slicni procenti su i za Njemacku, omjer je tu negdje 60-40 u korist muskaraca. Mislim da je to ok omjer, s obzirom na okolnosti. I ovaj procenat za zene je visok, treba ipak biti spreman na ovakav potez da potegnes na put u nepoznato od 4-5-6 hiljada kilometara.
- Sanjarko
#6328 Re: Migranti u BiH
Pa uvijek glava porodice isla na iseljavanje. Pa kad se snadze dovede ostatak porodice ako moze. A to su u vecini slucajeva muskarci.
Evo primjer iz moje porodice. 4 rodzaka i 2 rodice. Uvijek bilo tako kako znam.
Evo primjer iz moje porodice. 4 rodzaka i 2 rodice. Uvijek bilo tako kako znam.
-
sumirprimus
#6329 Re: Migranti u BiH
ma bizi goni ih u pm3 komplet sve.
ko god ih zali nek ih kuci vodi sebi.
ko god ih zali nek ih kuci vodi sebi.
-
vrbas1979
#6330 Re: Migranti u BiH
Željan on tebe, mene, nas i ove polupropale države. Baš on krenuo iz Afganisatana tamo neke Bosne osvajati i ljude porobljavati. AhaBlixen wrote:110 i kusur dnevnobiscanka2 wrote:Komesar Koričić: “U posljednjih pet dana na područje Bihaća stiglo oko 600 novih migranata”
Nezavisne
13.04.2019. u 18:09
(Nezavisne novine)
pa nisu cetalji mogli nista pocetkom 90-tih
kako je krenulo migranti ce nas okupirati i porobiti
Niko od migranata i izbjeglica ne želi ostati u BiH. Ovih 600 što je ušlo, već ih je 500 van BiH.
Ne znam čemu paranoje tolike.
-
elcaliente
#6331 Re: Migranti u BiH
Gospodin Orban nema ovih problema u svojoj drzavi.
-
biscanka2
#6332 Re: Migranti u BiH
Zbog rata u Libiji 800.000 ljudi moglo bi krenuti prema Evropi
Šef Vlade nacionalnog jedinstva Libije Fayez Mustafa al-Sarraj kaže da bi prema Evropi uz migrante krenuli i Libijci.
Migranti, LibijaLibija je odredište i tranzitna zemlja afričkim migrantima prema evropskim obalamaEPA - Arhiva
Rat u Libiji mogao bi natjerati više od 800.000 migranata da krenu prema europskim obalama, upozorio je u ponedjeljak šef Vlade nacionalnog jedinstva Fayez Mustafa al-Sarraj u razgovoru s dva talijanska lista, kako prenosi Hina.
"Neće biti samo 800.000 migranata spremno krenuti, i Libijci će bježati od rata, dok su se na jugu Libije ponovo aktivirali teroristi organizacije Islamska država Irak i Levant (ISIL)", rekao je on za dnevni list La Repubblica.
Libija je i odredište i tranzitna zemlja afričkim migrantima prema europskim obalama.
'Italija i Evropa moraju biti ujedinjene'
"Suočeni smo s agresivnim ratom, koji bi mogao proširiti svoje zlo po Mediteranu. Italija i Europa moraju biti ujedinjene i oštre u zaustavljanju rata Kalifa Haftara, čovjeka koji je izdao Libiju i međunarodnu zajednicu", dodao je Sarraj i naglasio da će "uništenja zahvatiti i susjedne zemlje".
Khalifa Haftar, vojni zapovjednik sa sjedištem u istočnoj Libiji, 4. travnja pokrenuo je vojne akcije s ambicioznim planom da osvoji glavni grad Tripoli, u kojem je sjedište međunarodno priznate Vlade nacionalnog jedinstva.
Libija je opterećena previranjima još od 2011. godine, kad je u krvavom ustanku, uz podršku NATO-a, svrgnut, a zatim i ubijen višedesetljetni vođa Muammar Gaddafi.
Otad su oštre političke podjele u zemlji dovele do dvije suparničke vlasti, jedne u istočnoj Libiji, s kojom je povezan Haftar, i druge u Tripoliju, koju podržavaju Ujedinjeni narodi i koju predvodi Fayez Mustafa al-Sarraj.
Vladu u Benghaziju predvodi zapovjednik samoproglašene libijske nacionalne vojske Haftar, a čine je časnici i vojnici koji su napustili redovnu libijsku vojsku za vrijeme Gaddafija.
Najmanje 147 osoba smrtno je stradalo u sukobima u Libiji, koji traju 11 dana, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).
Porast broja zahtjeva za azil iz Venecuele
Europski ured za azil (EASO) objavio je u ponedjeljak da je politička kriza u Caracasu izazvala porast od 50 posto broja zahtjeva za azilom koje su podnijeli Venecuelci u Europi u veljači.
Oni su prvi puta pretekli Afganistance među vodećom trojkom.
Iza Sirijaca, Venecuelci su najbrojniji (blizu 4.000) u traženju međunarodne zaštite u europskim zemljama (Europska unija, Švicarska i Norveška), precizira se u priopćenju organizacije u La Valletti.
"Nikada ranije nije ih tako puno predalo molbe u jednom mjesecu", otkriva Easo.
Izvor: Agencije
Šef Vlade nacionalnog jedinstva Libije Fayez Mustafa al-Sarraj kaže da bi prema Evropi uz migrante krenuli i Libijci.
Migranti, LibijaLibija je odredište i tranzitna zemlja afričkim migrantima prema evropskim obalamaEPA - Arhiva
Rat u Libiji mogao bi natjerati više od 800.000 migranata da krenu prema europskim obalama, upozorio je u ponedjeljak šef Vlade nacionalnog jedinstva Fayez Mustafa al-Sarraj u razgovoru s dva talijanska lista, kako prenosi Hina.
"Neće biti samo 800.000 migranata spremno krenuti, i Libijci će bježati od rata, dok su se na jugu Libije ponovo aktivirali teroristi organizacije Islamska država Irak i Levant (ISIL)", rekao je on za dnevni list La Repubblica.
Libija je i odredište i tranzitna zemlja afričkim migrantima prema europskim obalama.
'Italija i Evropa moraju biti ujedinjene'
"Suočeni smo s agresivnim ratom, koji bi mogao proširiti svoje zlo po Mediteranu. Italija i Europa moraju biti ujedinjene i oštre u zaustavljanju rata Kalifa Haftara, čovjeka koji je izdao Libiju i međunarodnu zajednicu", dodao je Sarraj i naglasio da će "uništenja zahvatiti i susjedne zemlje".
Khalifa Haftar, vojni zapovjednik sa sjedištem u istočnoj Libiji, 4. travnja pokrenuo je vojne akcije s ambicioznim planom da osvoji glavni grad Tripoli, u kojem je sjedište međunarodno priznate Vlade nacionalnog jedinstva.
Libija je opterećena previranjima još od 2011. godine, kad je u krvavom ustanku, uz podršku NATO-a, svrgnut, a zatim i ubijen višedesetljetni vođa Muammar Gaddafi.
Otad su oštre političke podjele u zemlji dovele do dvije suparničke vlasti, jedne u istočnoj Libiji, s kojom je povezan Haftar, i druge u Tripoliju, koju podržavaju Ujedinjeni narodi i koju predvodi Fayez Mustafa al-Sarraj.
Vladu u Benghaziju predvodi zapovjednik samoproglašene libijske nacionalne vojske Haftar, a čine je časnici i vojnici koji su napustili redovnu libijsku vojsku za vrijeme Gaddafija.
Najmanje 147 osoba smrtno je stradalo u sukobima u Libiji, koji traju 11 dana, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).
Porast broja zahtjeva za azil iz Venecuele
Europski ured za azil (EASO) objavio je u ponedjeljak da je politička kriza u Caracasu izazvala porast od 50 posto broja zahtjeva za azilom koje su podnijeli Venecuelci u Europi u veljači.
Oni su prvi puta pretekli Afganistance među vodećom trojkom.
Iza Sirijaca, Venecuelci su najbrojniji (blizu 4.000) u traženju međunarodne zaštite u europskim zemljama (Europska unija, Švicarska i Norveška), precizira se u priopćenju organizacije u La Valletti.
"Nikada ranije nije ih tako puno predalo molbe u jednom mjesecu", otkriva Easo.
Izvor: Agencije
- Ramzess Veliki
#6333 Re: Migranti u BiH
Od libijaca nikakve koristi ... to su beduini bez ikakve skole i znanja a I bez skrupula, ubiti im je ko vode se napiti. Sa njima nece biti nimalo lako.
Izivljavali su se nad bijelim zenama koje su radile kao medicinsko osoblje, silovali ih i mrcvarili i dok je Gadafi bio ziv. Treba im zatvorit granice nek se vrate u pustinju i jedu zmije. Nizasta drugo ni nisu.
Izivljavali su se nad bijelim zenama koje su radile kao medicinsko osoblje, silovali ih i mrcvarili i dok je Gadafi bio ziv. Treba im zatvorit granice nek se vrate u pustinju i jedu zmije. Nizasta drugo ni nisu.
- vjesticanametli
-
elcaliente
#6335 Re: Migranti u BiH
Onda ce se Libijci super uklopiti kod nas.
I mi volimo nasa plemena, volimo ubijati, klati, nabijati na kolac itd.
-
biscanka2
#6336 Re: Migranti u BiH
I jos kad dodas ovih osamsto hiljada izbjeglica, iz africkih i ostalih zemalja, koji se u Libiji nalaze...Ramzess Veliki wrote:Od libijaca nikakve koristi ... to su beduini bez ikakve skole i znanja a I bez skrupula, ubiti im je ko vode se napiti. Sa njima nece biti nimalo lako.
- Ramzess Veliki
#6337 Re: Migranti u BiH
Mozda je to tebi normala ali nama sa savjescu je nepojmljivo ciniti zlo drugoj ljudskoj osobi iz bilo kojeg razloga.elcaliente wrote:Onda ce se Libijci super uklopiti kod nas.
Ja sam radio u Libiji i znam sta pisem iz svog iskustva, sve to sam vidjeo i dozivio.
Nije to Azija gdje svaka cistacica ili krojac govore engleski jezik.
- CPT
#6338 Re: Migranti u BiH
Jer si propustio prvi dio "volimo nasa plemena, volimo ubijati, klati, nabijati na kolac itd" inace sve te (skoro pa iste) stereotipe koriste Englezi/Francuzi o Bosnacima (pogotovo Bosnjacima). I onda se neko cudi grafitima u Srebrenici ...Ramzess Veliki wrote:Mozda je to tebi normala ali nama sa savjescu je nepojmljivo ciniti zlo drugoj ljudskoj osobi iz bilo kojeg razloga.elcaliente wrote:Onda ce se Libijci super uklopiti kod nas.
Ja sam radio u Libiji i znam sta pisem iz svog iskustva, sve to sam vidjeo i dozivio.
- Ramzess Veliki
#6339 Re: Migranti u BiH
Nisam ja nista propustio. Mene stereotipi civilizacijskog otpada i kolonijalnog robovlasnickog mentaliteta kao sto su englezi i francuzi ne interesuju. Znamo kako su nas zavaljivali ti isti i da su dozvolili srbendama sve zlocine cutke. Ako tako govore o nama to je da bi opravdali svoje sluzenje srbima.CPT wrote:Jer si propustio prvi dio "volimo nasa plemena, volimo ubijati, klati, nabijati na kolac itd" inace sve te (skoro pa iste) stereotipe koriste Englezi/Francuzi o Bosnacima (pogotovo Bosnjacima). I onda se neko cudi grafitima u Srebrenici ...Ramzess Veliki wrote:Mozda je to tebi normala ali nama sa savjescu je nepojmljivo ciniti zlo drugoj ljudskoj osobi iz bilo kojeg razloga.elcaliente wrote:Onda ce se Libijci super uklopiti kod nas.
- CPT
#6340 Re: Migranti u BiH
Ne interesuju te sada ali nekad se zbog tih istih sterotipa umiralo. Sve sto ti pises o tom narodu mozes naci u tekstovima fasista o nama. U Libiji se zivjelo bolje od BiH prije nego sto je Zapad razhebao drzavu. Nisu oni trazili BiH, trazio je Bosnjo hljeb u Libiji.Ramzess Veliki wrote:Nisam ja nista propustio. Mene stereotipi civilizacijskog otpada i kolonijalnog robovlasnickog mentaliteta kao sto su englezi i francuzi ne interesuju. Znamo kako su nas zavaljivali ti isti i da su dozvolili srbendama sve zlocine cutke. Ako tako govore o nama to je da bi opravdali svoje sluzenje srbima.
- Point.
#6341 Re: Migranti u BiH
Mogu samo potvrditi ovo što Ramzess piše o libijcima. Stari i tetak su radili u Libiji 80-tih godina od Tripolija do Bengazija, bilo je dosta jugoslovenskih preduzeća i radnika tad po Libiji gradili im državu i uvijek govore da ih Bog ni za šta nije stvorio, plemenski ljudi sa plemenskim mentalitetom. Ne sumnjam ni da je danas išta drugačije.CPT wrote:Ne interesuju te sada ali nekad se zbog tih istih sterotipa umiralo. Sve sto ti pises o tom narodu mozes naci u tekstovima fasista o nama. U Libiji se zivjelo bolje od BiH prije nego sto je Zapad razhebao drzavu. Nisu oni trazili BiH, trazio je Bosnjo hljeb u Libiji.Ramzess Veliki wrote:Nisam ja nista propustio. Mene stereotipi civilizacijskog otpada i kolonijalnog robovlasnickog mentaliteta kao sto su englezi i francuzi ne interesuju. Znamo kako su nas zavaljivali ti isti i da su dozvolili srbendama sve zlocine cutke. Ako tako govore o nama to je da bi opravdali svoje sluzenje srbima.
- AleksoMKD
#6342 Re: Migranti u BiH
Sada je drugacije, imaju pijace robova.Point. wrote: Mogu samo potvrditi ovo što Ramzess piše o libijcima. Stari i tetak su radili u Libiji 80-tih godina od Tripolija do Bengazija, bilo je dosta jugoslovenskih preduzeća i radnika tad po Libiji gradili im državu i uvijek govore da ih Bog ni za šta nije stvorio, plemenski ljudi sa plemenskim mentalitetom. Ne sumnjam ni da je danas išta drugačije.
- asurbanipal
- muha_sa
#6344 Re: Migranti u BiH
https://avaz.ba/vijesti/bih/480265/dvoj ... i-u-tesnju
Dvojica migranata se zakačila za autobus, mislili da su stigli u Austriju, a završili u Tešnju
Dvojica migranata se zakačila za autobus, mislili da su stigli u Austriju, a završili u Tešnju
- славянин
#6345 Re: Migranti u BiH
Prvo sto su rekli “pa ni ova Evropa nije sto je bila”muha_sa wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/480265/dvoj ... i-u-tesnju
- svjezi_ustipak
#6346 Re: Migranti u BiH
Tesnjaci su im još naplatili tu vožnju ispod autobusa 
- ¤ jelena ¤
#6347 Re: Migranti u BiH
Mah, pusti sad Tešnjake...nego...šta nam ono reče o Libijcima...

-
Bodkin
#6348 Re: Migranti u BiH
Pola afrike je ovakvo pa evo likova na temi koji nemaju problema sa tim. Ili nemaju problema da budu liberalni dok idu u njemacku. Samo nemoj kod njih da dolazeRamzess Veliki wrote:Mozda je to tebi normala ali nama sa savjescu je nepojmljivo ciniti zlo drugoj ljudskoj osobi iz bilo kojeg razloga.elcaliente wrote:Onda ce se Libijci super uklopiti kod nas.
- insomnia78
#6349 Re: Migranti u BiH
Ne znam dal idje u Africi ima nekakav entitet nastao na genocidu. Dje se narod jos ponosi svojim borcima
- insomnia78
#6350 Re: Migranti u BiH
Dovoljno je samo procitati svjedocanstva iz Podrinja 92-e pa da vidis da se ni Afrika ne bi postidila takvih junaka. I vecina tih likova i danas zivi tamo