REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Dr. Kuca

#6326 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Dr. Kuca »

Muslimani na ovim prostorima trebaju izumrjeti to je danas jasnije nego ikad. Balija. Sto se opozicionara tice fol su podrzavali a jedva cekali da padne vjerovatno su i podrzavali dodika covica ivanica u 4 oka i tapsali ih po ramenima. Balije umrite jebem vam majke.
Hajlac

#6327 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Hajlac »

"- Da sam ja i dalje zastupnik bilo bi drugačije, pa i prvi postupak je sabotirao Softić. Ja sam podnio tužbu, a onda sam dobio otkaz od BiH. Od 2007. godine i presude ne radi se na slučaju i ja to vidim kao dokaz sabotaže kako bi se bh. građanima reklo – evo pokušali smo nešto, nije uspjelo i to je to – kaže Boyle.

On dodaje da je od samog početka na BiH vršen politički pritisak svjetskih sila da se odustane od tužbe.

- Uvijek je bilo pritiska Amerikanca, Britanaca, Evropljana na bh. vlasti da se odustane. Čak su tražili da vlasti BiH mene uklone sa slučaja i to je učinjeno. U to nema sumnje, ja nisam trošio ni novac BiH niti je to pitanje dolara – zaključuje."

http://novi.ba/clanak/115273/ekskluzivn ... ednu-stvar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6328 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Chmoljo »

Dr. Kuca wrote:Muslimani na ovim prostorima trebaju izumrjeti to je danas jasnije nego ikad. Balija. Sto se opozicionara tice fol su podrzavali a jedva cekali da padne vjerovatno su i podrzavali dodika covica ivanica u 4 oka i tapsali ih po ramenima. Balije umrite jebem vam majke.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Dr. Kuca

mjesec
kiligonzales

#6329 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Lukavi Plan wrote:
kiligonzales wrote: Nije da nisi imao opciju, ko nece da bude Bosanac i Hercegovac nacionalno nije uz nas. Budi to sto jesi, samo znaj sa tobom nema dogovora u stvarima koje BiH znace.
Ovako svako ko bi se osjecao Bosancem i Hercegovcem dobije stap u guzicu jer nije musliman jer je prece biti Tunjin Bosnjak, a borio se i izgorio za BiH. Problem je što prosječni Bošnjo, zaboravi da su neki heroji odbrane BiH nosili ime Čedomir (poput Čedomira Domuza), Vinko (poput Vinka Samarlića), Mihajla (poput Mihajla Petrovića) ili Mario poput (Marija Cvjetkova) i mnogih drugih koji nisu bili Bošnjaci i da bi takvih bilo i danas, ali opet tek tako pustimo da dominira politička vizija bošnjaštva koja ne može dobaciti dalje od Sarajeva i Zenice.
Za SDA forumsku furdu sve su to četnici i ustaše, jebiga furda zajahala i zapalo je.Kad bi samo izbacio imena heroja Mostara koji nisu muslimani a nema ih nigdje dok se spomenici dižu ratnim profiterima i podrumašima FUJ.
Meni je zato Selim Beslagic prejak lik, golem respekt prema njemu, nema kompromisa sa neprijateljem nema dogovora.

Kad je naša delegacija išla 1993. na pregovore u Ženevu isti se bunio sto ide pregovarati sa neprijateljima drzave. Nema dogovora s istima.
http://kliker.info/armin-pohara-bio-sam ... apital-ii/

Otad pa do danas nista naucili nismo idalje se kockamo s istima. Kirbas koalira s ljudima koji mu o glavi rade, a bome i o drzavi, sto govori da su svi postali jedno i bezlicni kada je zgrtanje kapitala u pitanju, a zrtve su drzave i narod.
pustopoljina

#6330 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pustopoljina »

Lukavi Plan wrote: ELABORIRAJ?

Vi iz SDA zovete druge balijama a ovi drugi smatraju vas iz SDA balijama, ko kome tu meće?
ako dozvolis...
balija je u narodu sinonim za osobu, koja moze crkavati od gladi, ali ce ga vise obradovati ako komsiji crkne krava, nego da mu isti taj komsija prenese litar mlijeka.
u tom kontekstu...i jedni i drugi su u pravu :wink:
pustopoljina

#6331 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pustopoljina »

isto je to.
i jedni i drugi su dobro opisani tim nazivom.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6332 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

Lukavi Plan wrote:
pustopoljina wrote:
Lukavi Plan wrote: ELABORIRAJ?

Vi iz SDA zovete druge balijama a ovi drugi smatraju vas iz SDA balijama, ko kome tu meće?
ako dozvolis...
balija je u narodu sinonim za osobu, koja moze crkavati od gladi, ali ce ga vise obradovati ako komsiji crkne krava, nego da mu isti taj komsija prenese litar mlijeka.
u tom kontekstu...i jedni i drugi su u pravu :wink:
Ne radi se ovde o tzv balijama već o besramnicima o bandi koja satra i proda sve za pare, besramnici koji se kriju iza vjere, položaja itd, ništa im sveto nije za svoj sitni šićar i mater bi prodali.
Na koga tacno mislis? SDA?
and

#6333 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

David Scheffer, profesor prava na Sjeverozapadnom univerzitetu u Chicagu, koji je pomagao u pripremi zahtjeva za reviziju, izjavio je da je Sud, praveći grešku, jednostavno prihvatio srpsku argumentaciju i odbacio je slučaj o genocidu kao tehnikaliju.

- Genocid je previše ozbiljan zločin da bi se bavilo njime na takav način. To je tako uznemirujuće, način na koji se ovaj Sud ponašao. Nije poštovao vlastita pravila i statut i nije ponudio nikakvu pravnu argumentaciju - izjavio je profesor Scheffer.

Druge opcije da se pokrene taj slučaj bit će razmotrene, kazao je on, navodi se u tekstu "New York Timesa" o jučerašnjoj odluci Međunarodnog suda pravde.
Drvosjeca iz Dejcica

#6334 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lukavi Plan wrote:
Dr. Kuca wrote:Muslimani na ovim prostorima trebaju izumrjeti to je danas jasnije nego ikad. Balija. Sto se opozicionara tice fol su podrzavali a jedva cekali da padne vjerovatno su i podrzavali dodika covica ivanica u 4 oka i tapsali ih po ramenima. Balije umrite jebem vam majke.
ELABORIRAJ?

Minder efendija je "viša" kasta od balije. Balija može biti svako po svom ponašanju i bitisanju ali minder efendija samo odabrani koji uđu u taj esnaf SDA minderanja. Osnovna karakteristika minder efendija je da nemaju vizije niti ideje, obično su to neki bivši konobari, piljari, vozači kamiona, vole se busati vjerom mada u suštini sa istinskim vjerovanjem nemaju ništa zajedničko već im ono služi opet za vlastitu promociju i interes svoje kaste i SDA esnafa. Busaju se patriotizmom mada kradu vlastitu zemlju, narod i upropaštavaju resurse kako prirodne tako i ljudske. Rezultat takvog jednog življenja i "rada" ne može biti drugačiji nego što je sada. Bakir ne samo da je izblamirao cijelu državu i narod već je uspio ovim razjediniti Bošnjake na one koji bi za Bakira i u vatru skakali i one kojima još nije popio mozak na slamku pa koliko-toliko razmišljaju svojom glavom i vide gdje nas jedna takva politika vodi. Ako čovjek ima trunke vjere, patriotizma, moralnosti i na kraju Dina i Imana on mora dati svoju ostavku i potpuno se povući iz političkog života.
BHCluster

#6335 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by BHCluster »

and wrote:nisam baketov fan, al malo me nervira ova histerija kojom su se obrušili na njega opozicionari .
kada pogledaš izjave druge strane, ne fale ivanića već govore da je sud donio pravednu odluku koja je haman spriječila rat i sačuvala bih?
odluku da žrtva nema pravo na sudu da predoči dokumentaciju?
država treba biti na prvom mjestu i nakon ovih izjava tzv.političara i napada na baketa ispade da su protivnici u pravu.
izjave su trebale biti da je strašno da žrtva ne može ostvariti svoje pravo na suđenje, da je strašno da u predsjedništvu sjede ljudi koji rade za interese druge države ... i milion drugih izjava koje su se mogle dati a u interesu su države...
:thumbup:
kakotakonikako

#6336 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kakotakonikako »

and wrote:
David Scheffer, profesor prava na Sjeverozapadnom univerzitetu u Chicagu, koji je pomagao u pripremi zahtjeva za reviziju, izjavio je da je Sud, praveći grešku, jednostavno prihvatio srpsku argumentaciju i odbacio je slučaj o genocidu kao tehnikaliju.

- Genocid je previše ozbiljan zločin da bi se bavilo njime na takav način. To je tako uznemirujuće, način na koji se ovaj Sud ponašao. Nije poštovao vlastita pravila i statut i nije ponudio nikakvu pravnu argumentaciju - izjavio je profesor Scheffer.

Druge opcije da se pokrene taj slučaj bit će razmotrene, kazao je on, navodi se u tekstu "New York Timesa" o jučerašnjoj odluci Međunarodnog suda pravde.
:thumbup:
Sta ce ovaj profesor prava, kada ga pojedini studenti i to vjeciti uce pravo. Svasta.
Drvosjeca iz Dejcica

#6337 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Ma ljudi, ovo je izgubljena bitka, što prije to prihvatimo i izvućemo zaključke iz ovoga to je veća šansa da nam se sutra ne desi isto ili gore.
archi_a

#6338 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

Imena Philippe Couvreura, Registrara Međunarodnog suda pravde i Ronny Abrahama, predsjednik Međunarodnog suda pravde će biti upisana crnim slovima na stubu srama u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu, Sarajevu, Bratuncu i drugim gradovima Bosne i Hercegovine, stoji u saopštenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida, piše Patria.

Napisaćemo na stubu srama da su navedena dvojica izdali povjerenje koje su im dale Ujedinjene nacije, da su izdali principe morala i principe pravde, i napisaćemo pored njihovih imena da su prekšili Konvenciju o sprječavanju i nekažnjavanju genocida.

Pored njihovih imena biće ispisana i poruka za sve buduće generacije: "Molimo vas da ne budete kao ovi, koji su pogazili ljudsko dostojanstvo i međuanrodno pravo pretvorili u teror protiv manjih i slabijih”.

Postavljamo vječni i univerzalni zadatak za nas žrtve, koji ćemo prenijeti na naše potomke i sve ljude dobre volje da od danas, do Sudnjeg dana, svaki dan napišemo pismo Sudu pravde gdje ćemo tražiti odgovor; Zašto je Sud pravde dao legitimitet predstavnicima organa koji su počinili genocid u BiH, a oduzeli legitimitet agentu Sakibu Softiću, svojevrsnom predstavniku žrtava iz BiH da pokrene postupak revizije.

Politička rasprava i međusobna optuživanja Bošnjaka je zamjena teza i pozivamo sve Bošnjake, bez obzira na poziciju, rang ili politčko uvjerenje i opredjeljenje da prestanu sa tim.

Činjenica je da je agent Softić legitiman predstavnik BiH i nas žrtava u postupku revizije pred Sudom pravde, a koji je prekinut nerazumnom odlukom dvojice bezdušnih osoba sa Međunarodnog suda pravde.

Činjenica je da je agent Softić i pravni tim BiH uradio sve potrebne korake da se uspješno, zakonski i na vrijeme pokrene postupak revizije.

Činjenica je da je postupak revizije bio transparentan i da je agent Softić javnim pozivom pozvao sve institucije, državne organe BiH, istaknute akademike, stručnjake i javne ličnosti, ali i žrtve da se uključe i pomognu postupak revizje.

Činjenica je da je zvanična bošnjačka politika i bošnjački politički lideri pružili apsolutnu podršku postupku revizije i da je Bakir Izetbegović kao bošnjački član Predsjedništva BiH okupio najjače međunarodne stručnjake koji su i sačinili reviziju.

Činjenica je da Sud pravde, odnosno dvojica bezdušnih birokrata, nisu dali odgovor zašto i na osnovu kojeg zakona, statuta, pravilnika, pravne norme osporavaju legitimitet našeg agenta. Mi žrtve znamo da je 1978. godine u statutu Suda pravde ukinuta odredba da se u postupku revizije treba priložiti novo ovlaštenje, koje se sada zatražilo od našeg agenta.

Činjenica je da smo svi imali šansu, svako na svoj način, da pomognemo postupku revizije i neka se svako zapita šta je i koliko uradio da pomogne postupku revizije, odnosno da li je ovakva odluka dvojice birokrata i pojedinačna slika naše posvećenosti, uticaja i zanimanja za revizju.

Ovo su pitanja za sve, za one koji kritikuju i one koji ne kritikuju postupak revizije. Zbog navedenih činjenica naglasimo i poštujmo presudu Suda pravde iz 2007. gdje je Srbija proglašena krivom po više pravnih osnova zbog počinjenog genocida, ali i činjenicu da su organi republike srpske također proglašeni krivim za zločin genocida. Agent Softić i skoro isti tim se izborio 2007. za ovu presudu, zahvalimo se njima, ali i svima koji su dali svoj doprinos na utvrđivanju genocida. Takvih je ogroman broj i zato budimo ponosi.

Saopštenje potpisuju:

Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa
Udruženje žrtva i svjedoka genocida
Udruženje ŽENA – ŽRTVA RATA
Udruženje Žena Podrinja-Bratunac
Udruženje građana za pravdu mir i povratak
Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995
Udruženje porodica nestalih općine Vogošća
Udruženje porodica nestalih općine Ilijaš
Udruženje Majke Srebrenice
Udruženje “Žene Srebrenice“ Tuzla
daddy-kool

#6339 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by daddy-kool »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma ljudi, ovo je izgubljena bitka, što prije to prihvatimo i izvućemo zaključke iz ovoga to je veća šansa da nam se sutra ne desi isto ili gore.
Bolje je pokušati i neuspjeti, nego nikako ne pokušati.
Pitanje je šta se moglo još uraditi da se pređe ova prva stepenica.
and

#6340 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma ljudi, ovo je izgubljena bitka, što prije to prihvatimo i izvućemo zaključke iz ovoga to je veća šansa da nam se sutra ne desi isto ili gore.
a zaključci su?
da u predsjedništvu imamo ljude koji rade za interese drugih država ? :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6341 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

daddy-kool wrote:
Nista,jer oni koji brane genocid bi ovo srusili na prvoj stanici (predsjednistvo).
Moglo je samo ovako,na foru sto bi se reklo.
Drvosjeca iz Dejcica

#6342 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

daddy-kool wrote:
Nije olimpijada pa da je bitno učestvovati a ne pobijediti već ozbiljna tužba. Vidiš ja nemam dileme da li se trebala pokrenuti revizija već definitivno nisam bio za pokretanje tužbe ped do dvanaest pogotovo ne pod ovakvim okolnostima i sa istim ljudima. Danas smo pametniji svi pa vidimo da je sud već ranije obavijestio Softića da ga ne priznaju kao agenta a to su krili i na onom sijelu. Ja ne znam gdje je problem da se kaže da je neko zajebao stvar i da lijepo treba snositi odgovornost. Problem ovog sistema što niko ne snosi odgovornost niti za najmanju grešku a ne za ovako krupnu stvar. To je poenta cijele priče.
and

#6343 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
daddy-kool wrote:
Nije olimpijada pa da je bitno učestvovati a ne pobijediti već ozbiljna tužba. Vidiš ja nemam dileme da li se trebala pokrenuti revizija već definitivno nisam bio za pokretanje tužbe ped do dvanaest pogotovo ne pod ovakvim okolnostima i sa istim ljudima. Danas smo pametniji svi pa vidimo da je sud već ranije obavijestio Softića da ga ne priznaju kao agenta a to su krili i na onom sijelu. Ja ne znam gdje je problem da se kaže da je neko zajebao stvar i da lijepo treba snositi odgovornost. Problem ovog sistema što niko ne snosi odgovornost niti za najmanju grešku a ne za ovako krupnu stvar. To je poenta cijele priče.
a koji način je bio?
ja mislim da bi bolja opcija bila da je predsjedništvo ovom šeferu dalo punomoć i da je on predao papire i zvanično nas zastupao :mrgreen:
bosan

#6344 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bosan »

Najgore je sto Izetbegovici nemaju ni trunke moralne odgovornosti . Ovo je tako brutalno ponizavanje vlastitog naroda da je pretekao i svog oca .Sta treba jos da se desi da bi ovaj narod otvorio oci i ova govna rastjerao . Jebe se njima sto su tolike glave pale vazno je da oni napreduju . Jebale ih zlatne kasike , ja im necu nikad halalit . Nek se gone u PM i jedan i drugi
prog321

#6345 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by prog321 »

Mozete vi okrecati kako hocete, ali Bakir je dokazao da je zajeban igrac.
Maestralno je izbacio Dodika sa onim danom rs. Znao je da ce glavonja morati ici tvrdom linijom, koja ga je dovela da bude na crnoj listi USA. :-D

Kako je subtilno izjebao Covica. Kao, dodji na sastanak, da rijesimo pitanja, pa mu kulturno, hrvatski rekao mars u tri pm.

Sad ovo pitanje revizije. Svi su znali da ima malo sanse za uspjeh ali najvaznije je da su se oni prekodrinski Srbi usrali ko grlice. Vucic bi dao guzice da je mogao zaustaviti slanje apelacije. A nije mogao. To salje mocnu poruku svim separatistima koji kaze Bosnjaci mogu sa vama ali ako tjeraju mak na konac mogu i bez vas.
To je veoma vazno.
Steta samo sto je sud tako brzo reagovao.
Mislim da se svako nadao da ce barem par mjeseci oduglovaciti.
Bio je show gledati Srbe :-D
kakotakonikako

#6346 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kakotakonikako »

.
Last edited by kakotakonikako on 10/03/2017 13:06, edited 2 times in total.
and

#6347 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

U sporu države bih i srbije 2 člana predsjedništva bih su zastupala koga ?
hAZNADAR

#6348 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
daddy-kool wrote:
Problem je sto se nisu ukljucile u to sve probosanske stranke. I to jos prije. Umjesto da su sve prepustili Bakiru nadajuci se licnom interesu. I Bakir je uradio dovoljno - nije ni mogao vise ni bolje. Pa nije on sastavljao tekst.
Poenta je da je izostala sloznost koja se ocitovala i ovdje. Odgovorni smo svi
Tomahawk11
Globalni moderator

#6349 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Joj saopĆenja....pa kako je Sakib legitiman ako je prije godinu dosla obavijest da nije :?
I na stub srama dopisati Ivanica, Izetbegovica i Covica.
kluz franjo

#6350 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kluz franjo »

and wrote:U sporu države bih i srbije 2 člana predsjedništva bih su zastupala koga ?
Mladen i Bakir su očigledno zastupali Srbiju, za Dragana ne znam ni ja...
Post Reply