Rekoh ja tebi..... fukare....avaks wrote:Susjedi pale 5G mrežu za 4 dana![]()
Pa citiram:
"Javna demonstracija 5G funkcionalnosti u stvarnim uvjetima održat će se 13. srpnja u Puli, najvećem gradu prve regije u kojoj je završena modernizacija mreže za 5G funkcionalnosti."
Izvor:
http://www.smartphonehrvatska.com/2018/ ... -hrvatsku/
A mi glabamo motku sa obračunskim jedinicama, je li flat na 64 ili 128kbps kada ti istekne 500 megabajta, je li minuta u romingu 3 ili 4KM![]()
![]()
E jebem li te Gavrilo!
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- beni-bu-man
#6326 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- beni-bu-man
- avaks
#6328 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne vjerujem da ima i jedan telefon koji podržava 5G trenutno (ispravite me ako griješim) ali imaju modemi za to (kako bi drugačije testirali
)
Doduše sljedeće godine već izlaze telefoni (koliko vidim 18 kompanija se već do febraura obavezalo da izbace uređaje sposobne) evo i lista:
https://www.cnet.com/news/5g-phones-wil ... ore-proof/
Eto neke zemlje će već imati i pripremljenu mrežu za to, a ima na tom gore linku i kako na terenu testiraju ta čuda
@beni hahah majstor fotošopa
Kaže stručnjak šta će ti takve brzine, bolje na 2G sporije se troši
Doduše sljedeće godine već izlaze telefoni (koliko vidim 18 kompanija se već do febraura obavezalo da izbace uređaje sposobne) evo i lista:
Eto neke zemlje će već imati i pripremljenu mrežu za to, a ima na tom gore linku i kako na terenu testiraju ta čuda
@beni hahah majstor fotošopa
- beni-bu-man
#6329 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
bas odose ovih 500mb u picku maternuavaks wrote:Ne vjerujem da ima i jedan telefon koji podržava 5G trenutno (ispravite me ako griješim) ali imaju modemi za to (kako bi drugačije testirali)
![]()
@beni hahah majstor fotošopa![]()
- nagibSA
#6330 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I ja ga drzim na 2G kad ne koristim internet (screen off), mnogo je bolji signal (-51 dBm) i manje trosi bateriju duplo. Losa je pokrivenost i na 3G.
Strucnjak ako imas kakav 2G/3G Quick tile da radi na Oreu, more...
Mada, sumnjam da ima s' obzirom na zastitu..
Strucnjak ako imas kakav 2G/3G Quick tile da radi na Oreu, more...
Mada, sumnjam da ima s' obzirom na zastitu..
- strongmen
#6331 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
imaš widget
ali sad ćete glupani podjebavat da si neki dileja koji koristi "konvertor" jer za glupane je to "konvertor"
ali sad ćete glupani podjebavat da si neki dileja koji koristi "konvertor" jer za glupane je to "konvertor"
- nagibSA
#6332 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To mi je nesto najodvratnije ti widgeti. Sumnjam da ima da radi na 8.1.0 nesto. Napravio sam manuelno quick tile kao neki workaround ali mora restartovati RIL, sto mi se ne svidja.
I da namjestio sam da prebacuje automatski na 2G kad se iskljucuje ekran (posle 10min) osim ako ne postoji odredjeni protok. Ne mogu da mi losa 3G pokrivenost drnda bateriju u pozadini dok je tel u standbyu.
Takodje auto iskljucuje i Bluetooth i lokaciju kada je screen off, osim ako se ne koristi, nema potrebe da drnda.
Hocu nesto na dohvat ruke (quick tile) da mogu i manuelno saltati, uglavnom intenzivnije korsitim WiFi pa ga drzim skoro stalno na 2G.
Nisam za sakacenja telefona, iskljucivanjem svega zivog, ali ovo nema veze sa tim, ovo je optimizacija i ekonomija.
Uz Doze mode i kontrolu permisija (App Ops), to je odlicno.
Sto bi rek'o strucnjak, cik nek neko postavi bolji signal a da je na 3Gu
https://imgur.com/lB4czFB
I da namjestio sam da prebacuje automatski na 2G kad se iskljucuje ekran (posle 10min) osim ako ne postoji odredjeni protok. Ne mogu da mi losa 3G pokrivenost drnda bateriju u pozadini dok je tel u standbyu.
Takodje auto iskljucuje i Bluetooth i lokaciju kada je screen off, osim ako se ne koristi, nema potrebe da drnda.
Hocu nesto na dohvat ruke (quick tile) da mogu i manuelno saltati, uglavnom intenzivnije korsitim WiFi pa ga drzim skoro stalno na 2G.
Nisam za sakacenja telefona, iskljucivanjem svega zivog, ali ovo nema veze sa tim, ovo je optimizacija i ekonomija.
Uz Doze mode i kontrolu permisija (App Ops), to je odlicno.
Sto bi rek'o strucnjak, cik nek neko postavi bolji signal a da je na 3Gu
https://imgur.com/lB4czFB
- strongmen
#6333 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ja ba, eto samo ti imaš Oreo
naravno da radi i na Oreu i praktičnije je, po meni, od toggle komandi, jer njih moraš prvo pozvati povlačenjem po displeju na dole
ja čak i za wi-fi imam widget a ne pozivam iz toggle bara
jednostavno tapneš na početnom ekranu ikonicu 2g/3g switcha i ulaziš direktno u postavke gdje onda manuelno prebacuješ sa 2g na 3g i obratno
ali, nema veze, evo jedne app koja će ti napravit toggle komandu, ono što tražiš, povlačiš prema dole po displeju i sa toggle barom ukazat će ti se i ova komanda za prebacivanje
https://play.google.com/store/apps/deta ... workswitch
ako već nećeš widget, ali za svaki slučaj evo app koja pravi i widget ili jednostavno ikonicu te app postaviš na home display i svaki put kad tapneš na ikonicu ulaziš direktno u postavke za manuelnu promjenu 2/3G
https://play.google.com/store/apps/deta ... switch2g3g
naravno da radi i na Oreu i praktičnije je, po meni, od toggle komandi, jer njih moraš prvo pozvati povlačenjem po displeju na dole
ja čak i za wi-fi imam widget a ne pozivam iz toggle bara
jednostavno tapneš na početnom ekranu ikonicu 2g/3g switcha i ulaziš direktno u postavke gdje onda manuelno prebacuješ sa 2g na 3g i obratno
ali, nema veze, evo jedne app koja će ti napravit toggle komandu, ono što tražiš, povlačiš prema dole po displeju i sa toggle barom ukazat će ti se i ova komanda za prebacivanje
https://play.google.com/store/apps/deta ... workswitch
ako već nećeš widget, ali za svaki slučaj evo app koja pravi i widget ili jednostavno ikonicu te app postaviš na home display i svaki put kad tapneš na ikonicu ulaziš direktno u postavke za manuelnu promjenu 2/3G
https://play.google.com/store/apps/deta ... switch2g3g
- Radar71
-
strucnjak99
#6335 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
evo opet duplih giga na haloo
za markicu 2 GB
http://www.haloo.ba/ihalooi-ljeto-s89
za markicu 2 GB
http://www.haloo.ba/ihalooi-ljeto-s89
Svi haloo korisnici koji u periodu od 09.07.2018. do 06.09.2018. aktiviraju jednu od opcija haloo mobilnog Interneta dobiće DUPLO više INTERNETA.
- beni-bu-man
#6336 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Uh mogo bi se sad i 3G upalit 
-
dejang93
#6337 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako nekome treba prepaid sim kartica Go Free mreže na području grada Banjaluke neka se javi... Kartica je nova, nije aktivirana, plaćena je 4KM a i prodaje se za 4KM. Od benefita se dobija: 4KM na računu (nakon aktivacije sim kartice); kupovina internet tarifnih opcija po povoljnim cijenama (3GB koji važe 30 dana za 10KM + flat 128kbps); obračunska jedinica 1s itd.
Moguće je slanje kartice širom BiH ali kupac snosi trošak poštarine...
Moguće je slanje kartice širom BiH ali kupac snosi trošak poštarine...
-
strucnjak99
-
dejang93
#6339 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisam ga kupio, dobio sam ga na jednoj manifestaciji gdje je Go free imao promociju. Ako nekome treba, neka se javi...
- rovac13
#6340 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A u cemu je problem sa kupovinom tog broja.
Zar se ne moze normalno na kiosku kupit broj.
Zasto bi ovako preko oglasa kupovao i placao postarinu za to
- beni-bu-man
#6341 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ruralna sredina nema kioskarovac13 wrote:A u cemu je problem sa kupovinom tog broja.
- MTV
#6342 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zato sto Go Free brojeve mozes samo kupiti ovdje
http://www.logosoft.ba/prodajna-mjesta
A prije je moglo i na Hifa pumpama.
http://www.logosoft.ba/prodajna-mjesta
A prije je moglo i na Hifa pumpama.
- nagibSA
#6343 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koja je kršina meni eronet sto se tice signala (brzine). Update-ovao aplikaciju i vidim da nije izvukao vise od 50-60 KB/s, sto je oko 400-500 Kbps, tj. cirka 0,5 Mbps.
Naravno kad je signal los (80-90-95 dBm), ne moze ni izvuci brztine.
Dzaba MB-ajti, dzaba sve, moram bataliti ovo izgleda i vratiti se na mtel. Zona I. Sarajevo, Hilandarska/Spasovdanska i tako to.
Ovo izgleda samo u Hercegovini valja...
Dzaba MB-ajti, dzaba sve, moram bataliti ovo izgleda i vratiti se na mtel. Zona I. Sarajevo, Hilandarska/Spasovdanska i tako to.
- beni-bu-man
#6344 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Trenutno stanje Hrasno, sto se tice brzinenagibSA wrote:Koja je kršina meni eronet sto se tice signala (brzine). Update-ovao aplikaciju i vidim da nije izvukao vise od 50-60 KB/s, sto je oko 400-500 Kbps, tj. cirka 0,5 Mbps.Naravno kad je signal los (80-90-95 dBm), ne moze ni izvuci brztine.

- zateznistub
#6345 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koje ti štele imaš?beni-bu-man wrote:Trenutno stanje Hrasno, sto se tice brzinenagibSA wrote:Koja je kršina meni eronet sto se tice signala (brzine). Update-ovao aplikaciju i vidim da nije izvukao vise od 50-60 KB/s, sto je oko 400-500 Kbps, tj. cirka 0,5 Mbps.Naravno kad je signal los (80-90-95 dBm), ne moze ni izvuci brztine.

- beni-bu-man
#6346 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Super net 25zateznistub wrote: Koje ti štele imaš?![]()
- zateznistub
#6347 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Aha, kod mene je "samo" super25beni-bu-man wrote: Super net 25
- beni-bu-man
#6348 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ma isti klinac samo sto imam visa GB a menje minuta, fakat ne kontam kako to more varirat tolkozateznistub wrote:Aha, kod mene je "samo" super25beni-bu-man wrote: Super net 25
- escobar__
#6349 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub. 
- beni-bu-man
#6350 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
neam pojma kod mene je ta brznia normalna, zna nekad spasti na 17/4escobar__ wrote:Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub.