BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

beni-bu-man

#6326 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

avaks wrote:Susjedi pale 5G mrežu za 4 dana :mrgreen:
Pa citiram:
"Javna demonstracija 5G funkcionalnosti u stvarnim uvjetima održat će se 13. srpnja u Puli, najvećem gradu prve regije u kojoj je završena modernizacija mreže za 5G funkcionalnosti."

Izvor:
http://www.smartphonehrvatska.com/2018/ ... -hrvatsku/

A mi glabamo motku sa obračunskim jedinicama, je li flat na 64 ili 128kbps kada ti istekne 500 megabajta, je li minuta u romingu 3 ili 4KM :lol: :bih:
E jebem li te Gavrilo!
Rekoh ja tebi..... fukare....
beni-bu-man

#6327 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

eo jedna fotosopirana 8-)
Image
avaks

#6328 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ne vjerujem da ima i jedan telefon koji podržava 5G trenutno (ispravite me ako griješim) ali imaju modemi za to (kako bi drugačije testirali :lol: ) :thumbup:

Doduše sljedeće godine već izlaze telefoni (koliko vidim 18 kompanija se već do febraura obavezalo da izbace uređaje sposobne) evo i lista:
https://www.cnet.com/news/5g-phones-wil ... ore-proof/

Eto neke zemlje će već imati i pripremljenu mrežu za to, a ima na tom gore linku i kako na terenu testiraju ta čuda :thumbup:

@beni hahah majstor fotošopa :thumbup:
Kaže stručnjak šta će ti takve brzine, bolje na 2G sporije se troši :lol:
beni-bu-man

#6329 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

avaks wrote:Ne vjerujem da ima i jedan telefon koji podržava 5G trenutno (ispravite me ako griješim) ali imaju modemi za to (kako bi drugačije testirali :lol: ) :thumbup:

Doduše sljedeće godine već izlaze telefoni (koliko vidim 18 kompanija se već do febraura obavezalo da izbace uređaje sposobne) evo i lista:
https://www.cnet.com/news/5g-phones-wil ... ore-proof/

Eto neke zemlje će već imati i pripremljenu mrežu za to, a ima na tom gore linku i kako na terenu testiraju ta čuda :thumbup:

@beni hahah majstor fotošopa :thumbup:
Kaže stručnjak šta će ti takve brzine, bolje na 2G sporije se troši :lol:
bas odose ovih 500mb u picku maternu :lol: :lol: :lol:
nagibSA

#6330 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

I ja ga drzim na 2G kad ne koristim internet (screen off), mnogo je bolji signal (-51 dBm) i manje trosi bateriju duplo. Losa je pokrivenost i na 3G.

Strucnjak ako imas kakav 2G/3G Quick tile da radi na Oreu, more...

Mada, sumnjam da ima s' obzirom na zastitu..
strongmen

#6331 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

imaš widget
ali sad ćete glupani podjebavat da si neki dileja koji koristi "konvertor" jer za glupane je to "konvertor"
nagibSA

#6332 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

To mi je nesto najodvratnije ti widgeti. Sumnjam da ima da radi na 8.1.0 nesto. Napravio sam manuelno quick tile kao neki workaround ali mora restartovati RIL, sto mi se ne svidja.

I da namjestio sam da prebacuje automatski na 2G kad se iskljucuje ekran (posle 10min) osim ako ne postoji odredjeni protok. Ne mogu da mi losa 3G pokrivenost drnda bateriju u pozadini dok je tel u standbyu.

Takodje auto iskljucuje i Bluetooth i lokaciju kada je screen off, osim ako se ne koristi, nema potrebe da drnda.

Hocu nesto na dohvat ruke (quick tile) da mogu i manuelno saltati, uglavnom intenzivnije korsitim WiFi pa ga drzim skoro stalno na 2G.

Nisam za sakacenja telefona, iskljucivanjem svega zivog, ali ovo nema veze sa tim, ovo je optimizacija i ekonomija.

Uz Doze mode i kontrolu permisija (App Ops), to je odlicno.

Sto bi rek'o strucnjak, cik nek neko postavi bolji signal a da je na 3Gu :-D

https://imgur.com/lB4czFB
strongmen

#6333 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

ja ba, eto samo ti imaš Oreo
naravno da radi i na Oreu i praktičnije je, po meni, od toggle komandi, jer njih moraš prvo pozvati povlačenjem po displeju na dole
ja čak i za wi-fi imam widget a ne pozivam iz toggle bara
jednostavno tapneš na početnom ekranu ikonicu 2g/3g switcha i ulaziš direktno u postavke gdje onda manuelno prebacuješ sa 2g na 3g i obratno
ali, nema veze, evo jedne app koja će ti napravit toggle komandu, ono što tražiš, povlačiš prema dole po displeju i sa toggle barom ukazat će ti se i ova komanda za prebacivanje
https://play.google.com/store/apps/deta ... workswitch
ako već nećeš widget, ali za svaki slučaj evo app koja pravi i widget ili jednostavno ikonicu te app postaviš na home display i svaki put kad tapneš na ikonicu ulaziš direktno u postavke za manuelnu promjenu 2/3G
https://play.google.com/store/apps/deta ... switch2g3g
strucnjak99

#6335 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strucnjak99 »

evo opet duplih giga na haloo
za markicu 2 GB :thumbup:
http://www.haloo.ba/ihalooi-ljeto-s89
Svi haloo korisnici koji u periodu od 09.07.2018. do 06.09.2018. aktiviraju jednu od opcija haloo mobilnog Interneta dobiće DUPLO više INTERNETA.
beni-bu-man

#6336 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Uh mogo bi se sad i 3G upalit :mrgreen:
dejang93

#6337 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

Ako nekome treba prepaid sim kartica Go Free mreže na području grada Banjaluke neka se javi... Kartica je nova, nije aktivirana, plaćena je 4KM a i prodaje se za 4KM. Od benefita se dobija: 4KM na računu (nakon aktivacije sim kartice); kupovina internet tarifnih opcija po povoljnim cijenama (3GB koji važe 30 dana za 10KM + flat 128kbps); obračunska jedinica 1s itd.
Moguće je slanje kartice širom BiH ali kupac snosi trošak poštarine...
dejang93

#6339 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

Nisam ga kupio, dobio sam ga na jednoj manifestaciji gdje je Go free imao promociju. Ako nekome treba, neka se javi...
rovac13

#6340 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

A u cemu je problem sa kupovinom tog broja.
Zar se ne moze normalno na kiosku kupit broj.
Zasto bi ovako preko oglasa kupovao i placao postarinu za to :?
beni-bu-man

#6341 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

rovac13 wrote:A u cemu je problem sa kupovinom tog broja.
Zar se ne moze normalno na kiosku kupit broj.
Zasto bi ovako preko oglasa kupovao i placao postarinu za to :?
ruralna sredina nema kioska :?
MTV

#6342 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Zato sto Go Free brojeve mozes samo kupiti ovdje
http://www.logosoft.ba/prodajna-mjesta

A prije je moglo i na Hifa pumpama.
nagibSA

#6343 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

Koja je kršina meni eronet sto se tice signala (brzine). Update-ovao aplikaciju i vidim da nije izvukao vise od 50-60 KB/s, sto je oko 400-500 Kbps, tj. cirka 0,5 Mbps. :oops: Naravno kad je signal los (80-90-95 dBm), ne moze ni izvuci brztine.

Dzaba MB-ajti, dzaba sve, moram bataliti ovo izgleda i vratiti se na mtel. Zona I. Sarajevo, Hilandarska/Spasovdanska i tako to. :-?

Ovo izgleda samo u Hercegovini valja...
beni-bu-man

#6344 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

nagibSA wrote:Koja je kršina meni eronet sto se tice signala (brzine). Update-ovao aplikaciju i vidim da nije izvukao vise od 50-60 KB/s, sto je oko 400-500 Kbps, tj. cirka 0,5 Mbps. :oops: Naravno kad je signal los (80-90-95 dBm), ne moze ni izvuci brztine.

Dzaba MB-ajti, dzaba sve, moram bataliti ovo izgleda i vratiti se na mtel. Zona I. Sarajevo, Hilandarska/Spasovdanska i tako to. :-?

Trenutno stanje Hrasno, sto se tice brzine
Image
zateznistub

#6345 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zateznistub »

beni-bu-man wrote:
nagibSA wrote:Koja je kršina meni eronet sto se tice signala (brzine). Update-ovao aplikaciju i vidim da nije izvukao vise od 50-60 KB/s, sto je oko 400-500 Kbps, tj. cirka 0,5 Mbps. :oops: Naravno kad je signal los (80-90-95 dBm), ne moze ni izvuci brztine.

Trenutno stanje Hrasno, sto se tice brzine
Image
Koje ti štele imaš? :lol: Image
beni-bu-man

#6346 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

zateznistub wrote: Koje ti štele imaš? :lol: Image
Super net 25 8-)
zateznistub

#6347 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zateznistub »

beni-bu-man wrote: Super net 25 8-)
Aha, kod mene je "samo" super25
beni-bu-man

#6348 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

zateznistub wrote:
beni-bu-man wrote: Super net 25 8-)
Aha, kod mene je "samo" super25
ma isti klinac samo sto imam visa GB a menje minuta, fakat ne kontam kako to more varirat tolko :-)
escobar__

#6349 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub. :)
beni-bu-man

#6350 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

escobar__ wrote:Ma zavisi na kojoj ste baznoj stanici, tvoja je vjerovatno rasterećenija od one na koju je obično zakačen @zateznistub. :)
neam pojma kod mene je ta brznia normalna, zna nekad spasti na 17/4
Post Reply