Dakle, naš Fadil je dao časnu pionirsku riječ da će Federalni zakon uvijek biti podređen kantonalnoj zakonu i da neće biti zahtjeva da se ti zakoni kasnije usaglase. On je plaćanje nasljedstva ubacio isključivo iz tehničke potrebe da popuni A4 list Zakona do kraja da nekim tekstom, da nema bjeline na papiru. Najzgodnije mu je bilo da piše u tom članu Zakona, čisto iz tehničke potrebe.Login7777 wrote: ↑18/11/2021 06:39Porez na poklon i nasljedstvo je već decenijama regulisan kantonalnim zakonima. Prijedlog federalnog zakona upravo predviđa da se federalni porez na poklon i nasljedstvo NE PLAĆA onda kada se plaća kantonalni porez ili kada kantonalni zakon oslobađa plaćanja poreza na poklon i nasljedstvo. Porez na nasljedstvo i poklon će se i dalje plaćati isključivo po zakonu kantona, a čak i ako postoji poresko oslobođenje po propisu kantona, porez se NEĆE PLAĆATI po zakonu Federacije BiH. Svi kantoni na određeni način propisuju obavezu poreza na poklon i nasljedstvo, kao i poreska oslobađanja. Najčešće su u kantonima najbliži srodnici (prvi nasljedni red, često i šire) oslobođeni poreza na nasljedstvo i poklon, pa tako naprimjer, ako osoba u Ključu nasljeđuje ili dobija na poklon kuću od svojih roditelja, ona neće platiti ni kantonalni porez, a ni federalni porez. Međutim, ako bilo gdje u Federaciji BiH primate na poklon ili nasljedstvo nekretninu od osobe s kojom niste ni u kakvom srodstvu, zbog čega budete morali platiti kantonalni porez, opet nećete platiti federalni porez. Razlog zbog kojeg se porez na nasljedstvo i poklon uopće pominju u prijedlogu Zakona o porezu na dohodak Federacije BiH je isključivo tehničke prirode, jer nasljedstvo i poklon predstavljaju dohodak i stoga je bilo potrebno precizno propisati da se na takav dohodak ne plaća federalni porez”
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
-
Bravar Jozo
#6326 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- Roccohljup
#6327 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ljudi moji pa zar iko normalan jos vjeruje i uzima zaozbiljno ovog seoskog varalicu? 
-
zulfo
#6328 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
https://youtu.be/a0EMybk7Nw4
evo jednog normalnog iz TK
evo jednog normalnog iz TK
-
no_sikiriki
#6329 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ovaj čovjek je stvarno gift that keeps giving.
Slobodni sateliti, gdje ste?
https://ba.n1info.com/viralno/slobodno- ... -sateliti/
Slobodni sateliti, gdje ste?
- deogest
#6330 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Hahahhahaahahahaha ovo je zalosno gdje mi zivimo. Ne zadugo aBd. Jos samo malo.no_sikiriki wrote: ↑20/11/2021 16:31 Ovaj čovjek je stvarno gift that keeps giving.
Slobodni sateliti, gdje ste?![]()
![]()
-
saimidin
#6332 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ja sam mislio da je ova budaletina umrla prije par godina, sad nisam siguran zasto, ali neka ga
- Bloo
- Globalna šefica
#6334 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Jel ti sam napravis ove momente u Paintu ili ti se posalje?
-
Login7777
- Bloo
- Globalna šefica
- muha_sa
#6338 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Covjeku se sudi za teški kriminal a on hem i dalje premijer hem slobodno putuje van zemlje
jebo sve vukojebine koja smo mi vukojebina
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/22 ... cijal.html
jebo sve vukojebine koja smo mi vukojebina
- vjeshalica
#6339 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Treba im zakonom oduzeti pravo glasa da ne bi odrrdjivali nama sudbinu ovdje dok uljuljkano zive u boljem,pa nece ni njiove zelene gazde praviti turneje i sredjivati glasove za izbore kao dosad sto su radili i varali
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#6340 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
[youtube]http://fb.watch/9sNjN9gxgx/[/youtube]
- Ludzak
#6341 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Vukojebina je mala maca. Ako hoces da pohvalis ovu državu, kažeš da je vukojebina.muha_sa wrote: ↑23/11/2021 09:17 Covjeku se sudi za teški kriminal a on hem i dalje premijer hem slobodno putuje van zemlje![]()
jebo sve vukojebine koja smo mi vukojebina![]()
-
detroit-mercy
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#6343 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Pa ovaj put i jeste u pravu.
Realno gledano, ovo je vrh zajebanstva da se neko iz Sarajeva buni da mu eto niko ne dolazi a ide u druge krajeve, a bukvalno tri decenije politikom vlada najodvratniji sarajevo-centrizam.
Svakome izvan Sarajeva dođe muka kada vidi ovaku poruku i najvjerovatnije bi mu isto odgovorio, samo sa par uvreda ekstra.
-
zulfo
#6344 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Fadilu i Bakiru je izgleda draža dijaspora nego rudari i obični radnici .
Draži su im dezerteri negoli oni koji su odbranili ovu državu
Samo nezaboravite prevarili su borce prevarit će i dijasporu
To su ljigavci kojima ništa nije sveto.
Nažalost ne vidim ni u opoziciji nikoga ko se razlikuje od ovih izuzev Semira Efendića koji je i dok je bio pozicija upućivao kritike
Draži su im dezerteri negoli oni koji su odbranili ovu državu
Samo nezaboravite prevarili su borce prevarit će i dijasporu
To su ljigavci kojima ništa nije sveto.
Nažalost ne vidim ni u opoziciji nikoga ko se razlikuje od ovih izuzev Semira Efendića koji je i dok je bio pozicija upućivao kritike
-
dragan a
#6345 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Podrška RUDARIMA .
Nadam se da ovi protesti neće doživjeti sudbinu onih prije protesta koji su dobili političku konotaciju
Organizatorima nije bio bitan boljitak građana već promocija stranke i ostvarivanje ličnih interesa
Nadam se da ovi protestanti neće dozvoliti da ih ove neke stranke iskoriste pa da i ovi protesti propadnu.
Dobro bi bilo da se i građani pridruže ovim protestima ,jer kako to kod nas biva DANAS ONI SUTRA MI
Nadam se da ovi protesti neće doživjeti sudbinu onih prije protesta koji su dobili političku konotaciju
Organizatorima nije bio bitan boljitak građana već promocija stranke i ostvarivanje ličnih interesa
Nadam se da ovi protestanti neće dozvoliti da ih ove neke stranke iskoriste pa da i ovi protesti propadnu.
Dobro bi bilo da se i građani pridruže ovim protestima ,jer kako to kod nas biva DANAS ONI SUTRA MI
-
detroit-mercy
#6346 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Sutra je vec stiglodragan a wrote: ↑24/11/2021 13:10 Podrška RUDARIMA .
-
saimidin
#6347 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Te rudare vodaju zedne preko vode vec 25 goddragan a wrote: ↑24/11/2021 13:10 Podrška RUDARIMA .
Ali dijelom su I sami krivi, jaka je to glasacka masina, istina isli su I lijevo, ali uglavnom su sda
Sada se vidi kolika je podvala bilo ne ulazak u privatizaciju, sa nekim ozbiljnim, ovako svime kao svojim upravljaju tajkuni/firme koje tenderisu oko rudnika u sprezi sa strankama
Sada tesko da ce na zelenu granu, malo ce ih pogurat do izbora, ali mrka kapa vrlo brzo
A I u europskom kontekstu ukidanja uglja nema tu velikih mogucnosti da opstanu dugo, cak I da se davno pocelo raditi kako treba
-
Hakiz
#6348 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Iskreno, nema budućnosti u rudnicima uglja. Treba to polako puštati da samo nestane. Rudarima jadno dati do znanja da im rok ističe. Ne lagati ih.
A može i kao Margaret...
A može i kao Margaret...
-
snijeg_led
#6349 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Za 15 godina i to je top
sada krenuti sa usmjeravanjem rudara na druge djelatnosti, preskolovavanje polako i integrisanje u druge industrije
sada krenuti sa usmjeravanjem rudara na druge djelatnosti, preskolovavanje polako i integrisanje u druge industrije