Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

Alfons Kauders

#6326 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

-tuzlak- wrote:
weredsf wrote:
Oni sa fantomkama nisu omladina, to je civilizacijski odpad u svakoj zemlji
Alfons Kauders wrote:a ovo je onaj arhiv koji nije izgorio kako kazu internet huligani

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ekskluzi ... /140208018

mamicu im jebem, prezivjelo pavelica i karadzica, al nije gamad kladionicarsko-narkomansku
bagra jel, koju treba policija tući

jebem li vam pleme, familiju i majku budžetsko-parazitsku

đeste juče bili miševi, u podrumu, majku vam jebem
de ba Bosnjo ohani ziv bio, :D mojne da poslije opet otvaras tebe na kojim MUDOratoru chmolji psujes pleme :D

a ja sam bio na poslu, jerbo klijente boli kurac da li gori ili ne... bio sam dole oko 16 i kad sam vidio na sta lici fino sam se okrenuo i dosao kuci... a vecina ljudi koji su se okupili su JEBALI MAJKU onima sto pale
kemalba

#6327 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kemalba »

Havatar wrote:Trebli bi sad ogorceni gradjani da izadju i da popale sve kladionice kao osvjetu za ono jucerasnje paljenje zgrada :mrgreen:
Imperija uzvraća udarac :-)
julisiz es grant

#6328 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

Alfons Kauders wrote:
-tuzlak- wrote:
weredsf wrote:
Oni sa fantomkama nisu omladina, to je civilizacijski odpad u svakoj zemlji
Alfons Kauders wrote:a ovo je onaj arhiv koji nije izgorio kako kazu internet huligani

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ekskluzi ... /140208018

mamicu im jebem, prezivjelo pavelica i karadzica, al nije gamad kladionicarsko-narkomansku
bagra jel, koju treba policija tući

jebem li vam pleme, familiju i majku budžetsko-parazitsku

đeste juče bili miševi, u podrumu, majku vam jebem
de ba Bosnjo ohani ziv bio, :D mojne da poslije opet otvaras tebe na kojim MUDOratoru chmolji psujes pleme :D

a ja sam bio na poslu, jerbo klijente boli kurac da li gori ili ne... bio sam dole oko 16 i kad sam vidio na sta lici fino sam se okrenuo i dosao kuci... a vecina ljudi koji su se okupili su JEBALI MAJKU onima sto pale
I ti si ga prokužio, jelde :mrgreen: ...i ja htjedoh da kažem da je ovo onaj xfh33hj8, al što ću trošit riječi :D
Black111

#6329 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

kamen spoticanja wrote:
Black111 wrote:
kamen spoticanja wrote:
uz komentar "ludji smo od sarajevskih p.cki"
Ovo je cisto divljastvo vec. I ovakvi su samo stetu nanijeli, kako tom covjeku tako i prosvjedima. A i sebi su boga mi. :D
sve privatni automobili
I to Skoda Fabia na slici. Sumnjam da to vozi neki guzonja.
Last edited by Black111 on 08/02/2014 12:41, edited 1 time in total.
Herr Flick

#6330 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

Havatar wrote:Trebli bi sad ogorceni gradjani da izadju i da popale sve kladionice kao osvjetu za ono jucerasnje paljenje zgrada :mrgreen:
Nemoj to,onda se djeca nebi imala gdje edukovat :D :D
-tuzlak-

#6331 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -tuzlak- »

kamen spoticanja wrote:
Black111 wrote:
kamen spoticanja wrote:
uz komentar "ludji smo od sarajevskih p.cki"
Ovo je cisto divljastvo vec. I ovakvi su samo stetu nanijeli, kako tom covjeku tako i prosvjedima. A i sebi su boga mi. :D
sve privatni automobili
kolaterarna šteta, kao i arhiv, odlična definicija amerkinaca
roknu Tomahavk na vojni cilj, pobiju usput stotinjak civila...i koga boli kurac

tako i sa ovima autima i arhivom...koga boli kurac
VjecitiStudent

#6333 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

-tuzlak- wrote:
VjecitiStudent wrote:
Tragično, tu nikakve dileme nema.

Ali gdje su jučer bili i šta su radili 1000+ pripadnika policije kantona Sarajevo?
Nije jučer Predsjedništvo napala i zapalila nekakva strana vojna sila, već šačica balavurdije.
nije balavurdija degenu, nego mi "bagra," koju je pilicija trebala tući,
nas 10.000 koji smo navijali za tu balavurdiju da vama budžetskim govnima spale zgrade u kojima jebete mamu svoju

što nisi branio juče, da te spalimo mamu ti jebem
jesil u podrumu bio mišu, mame ti se najebem
danas si već heroj iza tastature
Balavurdija jesu bili definitivno, na način da su svi bili jako mladi, mršavi i da bi se bilo kakva policija sa lakoćom mogla nositi s njima. Da je htjela.

Dragi Tuzlak, jesi li ti svjestan da će upravo ove paljevine biti iskorištene da se vladajuća klika još bolje učvrsti u svojim foteljama?
PUSTILI su vas da palite, samo da bi povratili, do tog trenutka potpuno izgubljene simpatije običnog, mirnog svijeta i od kojih će mnogi pristati da ONI ostanu, ako je alternativa NJIHOVOM ostanku samo paljevina, huligani i anarhija.

Sljedeći put kad se pojavite, otpuhat će vas, bez ikakvih skrupula, i što je najgore, rijetko će kome biti žao.
channel10

#6334 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by channel10 »

Maloprije citam da je izgorio BMW novog pojacanja Celika. Dosao prije par dana i otisao na pripreme sa klubom. Proklinjat ce dan kad je dosao u ovu drzavu :run:
-tuzlak-

#6335 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -tuzlak- »

Alfons Kauders wrote: a ja sam bio na poslu, jerbo klijente boli kurac da li gori ili ne... bio sam dole oko 16 i kad sam vidio na sta lici fino sam se okrenuo i dosao kuci... a vecina ljudi koji su se okupili su JEBALI MAJKU onima sto pale
ti pričaš majmune jedan koji nisi ni bio tamo

koji pičke materine onda braniš budžetlsku bagru

žao ti zgrade, jel hajvanu
Last edited by -tuzlak- on 08/02/2014 12:43, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#6336 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

Čovjek je već ovo demantovao. Samo je budala mogla i povjerovati da će jedan Hloptaš imati šta reći na ovo.
A i da je rekao, boli me kita, ne živi on ovdje.
Shtela

#6337 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Shtela »

O jebo te papir.sta slje izgorilo?zahvalnica nekog politicara od prije 150 godina?Koji kurac od ljudi
Black111

#6338 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

@Tuzlak
kolaterarna šteta, kao i arhiv, odlična definicija amerkinaca
roknu Tomahavk na vojni cilj, pobiju usput stotinjak civila...i koga boli kurac

Pa sta cete postici tako? Onda cete biti okarakterizirani kao obicni kriminalci i to ce vam biti kraj. Trebate privoliti ostale ljude da vam se prikljuce, a ne okretati svijet i "obicnog" covjeka protiv sebe.
Last edited by Black111 on 08/02/2014 12:44, edited 1 time in total.
Nero Histrion

#6339 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Nero Histrion »

kemalba wrote:
Imperija uzvraća udarac :-)
Ma Imperija se zastitila, u to ne sumnjam. Skreni paznji sa problema na posljedicu, to se tako radi. Tako se ostaje na vlasti, halooooooooo! :skoljka:
guber90

#6340 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Koliko neprofesionalne medije mi imamo, pa to je Bogu plakati, ni da provjere sa Spahicem ili sa nekime ko bi mogao biti pozdan izvor, jock evo mi cemo da prenesemo jer je to neko napisao na facebook, a nije bitno sto svaka budala moze face napraviti.

Usput, Spahic je demantovao ovo.
kamen spoticanja

#6341 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kamen spoticanja »

-tuzlak- wrote:
da je bio moj automobil nekoga bi zabolio metak u pluchima...ne sumnjam da ako pokusaju ponoviti ovako nesto necu biti jedini ko tako razmislja...
i btw kad danas dodju slike policije koja lomi kosti huliganima,otprilike znaj da 90% drzave kaze "koga boli kurac sto su polomili,svakako su bagra" :wink:
channel10

#6342 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by channel10 »

Izgleda da su ovi jucerasnji huligani culi za internet u medjuvremenu, nakon jucerasnjih kradja racunara. Sad dosli ovdje pamet prosipati, ali hajde i to je neki napredak i to u vrlo kratkom roku. Sta ce tek biti od njih za mjesec ili dva, mozda postanu novi ministri...
Last edited by channel10 on 08/02/2014 12:46, edited 1 time in total.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#6343 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Picajzla »

emigrazione wrote:
Šta danas simbolizuju to predsjedništvo i ta skupština?
Isto kao i 1992...Drzavu Bosnu i Hercegovinu...znas li koliko je mladih lavova poginulo oko tih zgrada braneci tu simboliku...ako ih mi danas rusimo, znaci da su oni tad dzaba ginuli...a mnogo nas je koji znamo da to nije bilo uzalud :bih:
Kad vidis ko je na vlasti, ko su nam prvaci, ko nas vodi, kako se ponasaju i kradu, e tek onda shvatis da su uzalud poginuli !
-tuzlak-

#6344 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -tuzlak- »

VjecitiStudent wrote:
-tuzlak- wrote:
VjecitiStudent wrote:
Tragično, tu nikakve dileme nema.

Ali gdje su jučer bili i šta su radili 1000+ pripadnika policije kantona Sarajevo?
Nije jučer Predsjedništvo napala i zapalila nekakva strana vojna sila, već šačica balavurdije.
nije balavurdija degenu, nego mi "bagra," koju je pilicija trebala tući,
nas 10.000 koji smo navijali za tu balavurdiju da vama budžetskim govnima spale zgrade u kojima jebete mamu svoju

što nisi branio juče, da te spalimo mamu ti jebem
jesil u podrumu bio mišu, mame ti se najebem
danas si već heroj iza tastature
Balavurdija jesu bili definitivno, na način da su svi bili jako mladi, mršavi i da bi se bilo kakva policija sa lakoćom mogla nositi s njima. Da je htjela.

Dragi Tuzlak, jesi li ti svjestan da će upravo ove paljevine biti iskorištene da se vladajuća klika još bolje učvrsti u svojim foteljama?
PUSTILI su vas da palite, samo da bi povratili, do tog trenutka potpuno izgubljene simpatije običnog, mirnog svijeta i od kojih će mnogi pristati da ONI ostanu, ako je alternativa NJIHOVOM ostanku samo paljevina, huligani i anarhija.

Sljedeći put kad se pojavite, otpuhat će vas, bez ikakvih skrupula, i što je najgore, rijetko će kome biti žao.
1. djeca su bila u četvrtak i policija je letila i lako ih potiskivala
juče izašli mi RUNJE da im jebemo mamu maminu, ne smjedoše krenut na nas
djeca samo palila mi navijali za njih

tvoje glupo razmišljanje i tebi sličnih
ovoje OPOMENA bandi političkoj i budžetskoj da nešto mijenjaju, ne promijene li slijedi REPRIZA a onda će biti svašta
Last edited by -tuzlak- on 08/02/2014 12:47, edited 1 time in total.
Arteta

#6345 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Arteta »

channel10 wrote:Maloprije citam da je izgorio BMW novog pojacanja Celika. Dosao prije par dana i otisao na pripreme sa klubom. Proklinjat ce dan kad je dosao u ovu drzavu :run:
Gdje si ovo procitao?
Black111

#6346 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

Koji glupan. On ovo okrece na nacionalnu pricu umjesto da se drzi neimastine. Trenutak kad ovo postane nacionalna prica to ce biti kraj. Je li on normalan i misli da ce 50% + ljudi gledati kako im neko gasi kantone, odnosno entitete?
O'zone
Globalni moderator

#6347 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Nero Histrion wrote:
Breathless wrote:Zasto Arhiv nije bio zasticen protupozarnim sisemima, a morao je biti i ko je odgovoran za to? Hoce li se pokrenuti krivicna odgovornost? Je li i to slika nase mile vlasti i njenog kadra? Gledam fotografije i jasno je da je tu i opusak ili kakav spoj na el. instalacijama mogao napraviti havariju. :(
Validna pitanja!
Arihv složen u običnim čak i drvenim policima, ne dogovarajuča protivpožarna zaštita. S druge strane vatrogasci kojima je najnovija oprema ona koja je donirana iz stranih zemlaja jer je tamo rashodovana i policija koja kao štiteve korisit saobraćajne znakove i gađaju se kamenicam sa demonstrantima umjesto da formacijski guriaju što dalje demonstrante od zgrada uprave. I sa treće strane razuraljena masa omaldine koja želi da se najebe mamare političarima uspješno podstrekavani od straijih koji su stajali u pozadini.

To je sve posljedica ovakve političko ekonomske situacije koju su prouzrokovali ljudi koji su demokratski izabrani na izborima da predstavljau narod ali su umjesto toga sve podredili samo pljačkanju države, nepotizmu i korupciji.

Pretis lonac ako mu začepiš ventil a dodaješ vatru eksplodira a šteta je ogromna.
Alfons Kauders

#6348 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

-tuzlak- wrote:
Alfons Kauders wrote: a ja sam bio na poslu, jerbo klijente boli kurac da li gori ili ne... bio sam dole oko 16 i kad sam vidio na sta lici fino sam se okrenuo i dosao kuci... a vecina ljudi koji su se okupili su JEBALI MAJKU onima sto pale
ti pričaš majmune jedan koji nisi ni bio tamo

koji pičke materine onda braniš budžetlsku bagru

žao ti zgrade, jel hajvanu
znaci trebao sam ucestvovati u paljevini da bi mogao osuditi one koji pale?

i jest mi zao zgrada, i zao mi je sto onima koji su ih palili nisu polomili kosti
Janjicar

#6349 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Steta u BiH oko 50 miliona KM :D

Znate koliko je to ?

To je nista brate moj, zao mi samo drzavne administracije jer se sad stvorila nova rupa u budzetu i nece imati za plate :D
channel10

#6350 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by channel10 »

Arteta wrote:
channel10 wrote:Maloprije citam da je izgorio BMW novog pojacanja Celika. Dosao prije par dana i otisao na pripreme sa klubom. Proklinjat ce dan kad je dosao u ovu drzavu :run:
Gdje si ovo procitao?
Zenicablog
Locked