Ukrajina

Post Reply
nihoniho

#6326 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

ospid wrote:Vec smo rekli; Americki budzet za 2014. godinu ce biti 650 miliona a Ruski 80 miliona. Kao sto sam rekao te dvije zemlje se nemogu porediti uopste. Pored toga SAD ima 317 miliona stanovnika a Rusija 141 miliona. Dake skupimo dvije Rusije i dodamo jos jednu Ukrajinu i onda imamo SAD.

A porediti NATO pakt sa Rusijom to moze samo budala. Kakve rakete i kakvi bakraci. Pa to je drugorazredna vojna tehnologija. Imaju i kinezi svoje nosace aviona, rakete, atomske bombe i sisteme ali to ne vrijedi pretjerano mnogo u poredjenju sa Amerikom a kamoli u poredjenju sa NATO paktom.

Da Rusija nema A-bombe ili da NATO ima vec izgradjen stit protiv tih bombi; ovi bi ih razvalili ko beba zvecku. I to bi uradili vecinom uz pomoc dronova koji bi iz zraka unistili vecinu Ruskih baza.
Kakve to ima veze !? Znas ti koliko oni uglja imaju, koliki je Sibir....?
sluga_okupatora

#6327 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

edinhusic1979 wrote:i opet lupas i sto mi zovemo vojni strucnjaci oni zovu nuklearni fizicar i prave rakete.
i ne znam zasto lupas,ali ajd preskocio sam ti reci,,nisu tih 10 000 nuklearnih fizicara bez posla posto je drzava rusija platila 100 miliona dolara da se ti ljudi prekvalifikuju u druga zanimanja,,

Objasnjenje ti je vrlo debilno.
To bi bilo kao "ono sto mi zovemo vodoinstalater oni zovu monter centralnog grijanja" :roll:
ospid

#6328 Re: Ukrajina

Post by ospid »

nihoniho wrote:
Mene interesuje kakav ce stav, po ovom pitanju, zauzeti Srbija ? Da li ce stati na stranu probudjenog Brother Beara, Kine i ostatka slobodnog svijeta ili ce na stranu povampirenih imperijalista? Bitno je to nama u Bosni , jer je Srbija ipak sila.
DA BOGDO HOCE stati na strano sloboDARSKOG SVETA. Nekaze se slobodnog sveta vec SLOBODARSKOG. To se nauci vec jednom. :D
ospid

#6329 Re: Ukrajina

Post by ospid »

nihoniho wrote:
ospid wrote:Vec smo rekli; Americki budzet za 2014. godinu ce biti 650 miliona a Ruski 80 miliona. Kao sto sam rekao te dvije zemlje se nemogu porediti uopste. Pored toga SAD ima 317 miliona stanovnika a Rusija 141 miliona. Dake skupimo dvije Rusije i dodamo jos jednu Ukrajinu i onda imamo SAD.

A porediti NATO pakt sa Rusijom to moze samo budala. Kakve rakete i kakvi bakraci. Pa to je drugorazredna vojna tehnologija. Imaju i kinezi svoje nosace aviona, rakete, atomske bombe i sisteme ali to ne vrijedi pretjerano mnogo u poredjenju sa Amerikom a kamoli u poredjenju sa NATO paktom.

Da Rusija nema A-bombe ili da NATO ima vec izgradjen stit protiv tih bombi; ovi bi ih razvalili ko beba zvecku. I to bi uradili vecinom uz pomoc dronova koji bi iz zraka unistili vecinu Ruskih baza.
Kakve to ima veze !? Znas ti koliko oni uglja imaju, koliki je Sibir....?
Znasli ti koliko oni atomskih bombi imaju? Najvise na sveutu bre. Kad bi to krenula na Kosova; Evropski pederi i Vatikanski pederi i Djihatlije bi se samo poklopile usima. :)
nihoniho

#6330 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

ospid wrote:
nihoniho wrote:
Mene interesuje kakav ce stav, po ovom pitanju, zauzeti Srbija ? Da li ce stati na stranu probudjenog Brother Beara, Kine i ostatka slobodnog svijeta ili ce na stranu povampirenih imperijalista? Bitno je to nama u Bosni , jer je Srbija ipak sila.
DA BOGDO HOCE stati na strano sloboDARSKOG SVETA. Nekaze se slobodnog sveta vec SLOBODARSKOG. To se nauci vec jednom. :D
Stalno ignorisete bitnu stvar ! Ko zna kakvim metafizickim arsenalom raspolaze pravdoljubivi istok!? Pricalo se da Srbija ima neko tajno, razorno oruzje, a to nije nikada demantovano! nije nemoguce da se to cuva , konacan obracun ! :?
edinhusic1979

#6331 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

U pravu si . Rusi ce vas spasiti od skiptarskog k... Nista se ne brini i nastavi da drkas na Rusku tehnologiju.

dijete,sta ce mene spasavati ko,,po cemu si ti zakljucio da sam ja srbin,,
ja sam samo realan,,a mozda i spadam u onih 90 posto muslimana sirom svijeta kojima je rusija draza od amerike..
edinhusic1979

#6332 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

sluga_okupatora wrote:
edinhusic1979 wrote:i opet lupas i sto mi zovemo vojni strucnjaci oni zovu nuklearni fizicar i prave rakete.
i ne znam zasto lupas,ali ajd preskocio sam ti reci,,nisu tih 10 000 nuklearnih fizicara bez posla posto je drzava rusija platila 100 miliona dolara da se ti ljudi prekvalifikuju u druga zanimanja,,

To bi bilo kao "ono sto mi zovemo vodoinstalater oni zovu monter centralnog grijanja" :roll:
nije debilno vec ti pojma o nicemu nemas,ti jos uvijek mislis da nijemci mogu mogu napraviti bolje oruzje od rusa,,
samo zato sto prave bolja auta,
ospid

#6333 Re: Ukrajina

Post by ospid »

edinhusic1979 wrote:

ja sam samo realan,,a mozda i spadam u onih 90 posto muslimana sirom svijeta kojima je rusija draza od amerike..
Pa realan si ti nema sta. Poredis Ameriku koja ima vojni budzet od 650 miljardi sa Rusijom koja ima vojni budzet od 80 miljardi. To je, kao sto neko rece, kao da poredis Sarajevo i Pale.

Uz to lupetas ko maxim po diviziji. Nijemci itekako imaju dobro naoruzanje. Recimo Leopard 2. Pa EUrofighter. To je tehnologija koja je nekoliko svijetlosnih godina ispred Miga:

https://www.youtube.com/watch?v=1x8mKSd71dU
Last edited by ospid on 15/03/2014 11:11, edited 1 time in total.
nihoniho

#6334 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

edinhusic1979 wrote:U pravu si . Rusi ce vas spasiti od skiptarskog k... Nista se ne brini i nastavi da drkas na Rusku tehnologiju.

A koliko pravoslavaca vise voli Rusiju od Amerike ? :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#6335 Re: Ukrajina

Post by anthraxQ »

e da i to procitam kako Njemacka ne moze trenztno praviti bolje oruzje od Rusije...

:lol: :lol: :lol: Satro Njemacka nema fizicara dovoljno. A niko ne poredi kvalitet njemackog i ruskog fizicara i obrazovanja u cjelini...

Porediti Rusiju, ili 99% zemalja sa tehnoloski, kulturno, ekonomski i industrijski jednom od najrazvijenijih zemalja svijeta poput Njemacke je smijesno.

Pa sva tehnologija na kojoj pociva ruska proizvodnja oruzja ima u korijenu njemacki izum i njemackog covjeka iza...
edinhusic1979

#6336 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

ospid wrote:
edinhusic1979 wrote:

Pa realan si ti nema sta. Poredis Ameriku koja ima vojni budzet od 650 miljardi sa Rusijom koja ima vojni budzet od 80 miljardi. To je, kao sto neko rece, kao da poredis Sarajevo i Pale.

Uz to lupetas ko maxim po diviziji. Nijemci itekako imaju dobro naoruzanje. Recimo Leopard 2. Pa EUrofighter. To je tehnologija koja je nekoliko svijetlosnih godina ispred Miga:

a sta ti ja mogu kad gledas povrsno,,nista,,
ajd sad pogledaj taj voni budzet,,koliko posto tog budzeta ode na vojnike,i baze sirom svijeta sto amerika ima,pa plus koliko tog budzeta ode na ratove sirom svijeta sto amerika vodi,
pa hajd sad pogledaj koliko tog budzeta ode na naftu,pa onda pogledaj koliku platu ima americki vojni stucnjak koliku ruski,,pa koliku platu ima amricki oficir koliko ruski,,
saberi malo sve,ne budi povrsan
nemoj ti mene ubjedjivati sa nekim yuotube,,ja znam vrlo dobro da amerikanci imaju bolje bombardere,,zato sto to govore vojni strucnjaci,
ali isto tako znam da rusija ima naajbolji odbrambeni sistem na svijetu
i nabolje rakete na svijetu,i rakete koje nose najvise bojevih glava,,
edinhusic1979

#6337 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

nihoniho wrote:
edinhusic1979 wrote:U pravu si . Rusi ce vas spasiti od skiptarskog k... Nista se ne brini i nastavi da drkas na Rusku tehnologiju.

ne znam ali iz glave mogu reci oko,oko 80 posto.
ospid

#6338 Re: Ukrajina

Post by ospid »

edinhusic1979 wrote:
ospid wrote:
edinhusic1979 wrote:

a sta ti ja mogu kad gledas povrsno,,nista,,
ajd sad pogledaj taj voni budzet,,koliko posto tog budzeta ode na vojnike,i baze sirom svijeta sto amerika ima,pa plus koliko tog budzeta ode na ratove sirom svijeta sto amerika vodi,
pa hajd sad pogledaj koliko tog budzeta ode na naftu,pa onda pogledaj koliku platu ima americki vojni stucnjak koliku ruski,,pa koliku platu ima amricki oficir koliko ruski,,
saberi malo sve,ne budi povrsan
nemoj ti mene ubjedjivati sa nekim yuotube,,ja znam vrlo dobro da amerikanci imaju bolje bombardere,,zato sto to govore vojni strucnjaci,
ali isto tako znam da rusija ima naajbolji odbrambeni sistem na svijetu
i nabolje rakete na svijetu,i rakete koje nose najvise bojevih glava,,
:lol: :lol: :lol: :lol:

Rusija nema nista najbolje na svijetu sto se tice tehnoogije. Da ima oni bi vam pomogli an Kosovu. I da ima; nebi dozvolili da im se NATO formira na samoj granici. Rusija ima vojni budzet malo veci od Saudijske Arabije.
edinhusic1979

#6339 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

anthraxQ wrote:e da i to procitam kako Njemacka ne moze trenztno praviti bolje oruzje od Rusije...

:lol: :lol: :lol: Satro Njemacka nema fizicara dovoljno. A niko ne poredi kvalitet njemackog i ruskog fizicara i obrazovanja u cjelini...

Porediti Rusiju, ili 99% zemalja sa tehnoloski, kulturno, ekonomski i industrijski jednom od najrazvijenijih zemalja svijeta poput Njemacke je smijesno.

Pa sva tehnologija na kojoj pociva ruska proizvodnja oruzja ima u korijenu njemacki izum i njemackog covjeka iza...
a kako ce praviti njemacka bolje oruzje od rusa kad 99 posto telentovane njemacke djece budu auto inzinjeri,
a 99 posto talentovane ruske djece su do skoro bili nuklearni fizicari,
a ti potcjenjujes ruse koji po statici najskolovni narod na svijetu,narod koji procentualno ima najvise ljudi sa fakultetom na svijetu,svaka cast.

i shvati ne prave auto inzinjeri oruzje vec nuklearni fizicari..a sad pogledaj broj ruskih nuklearni fizicara pa njemackih.
edinhusic1979

#6340 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

ajme majko postadoh srbin :-D
sluga_okupatora

#6341 Re: Ukrajina

edinhusic1979 wrote:
sluga_okupatora wrote:

nije debilno vec ti pojma o nicemu nemas,ti jos uvijek mislis da nijemci mogu mogu napraviti bolje oruzje od rusa,,
samo zato sto prave bolja auta,

Nek' ti "Edine" znas o cemu pricas :lol:
Registriran odmah nakon Chmoljine cistke na ovoj temi - po tvojim argumentima mozes biti samo jedan iz Banovica - Challenger :lol:
nihoniho

#6342 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

edinhusic1979 wrote: ne znam ali iz glave mogu reci oko,oko 80 posto.
Pa rekao si ti svasta iz glave, samo sto su to lupetanja, kao ovo da 80 posto pravoslavnog svijeta podrzava Ruse.
Ukrajina, Grcka, Bugarska, Rumunija, Makedonija,, Rumunija, Crna Gora, Gruzija, Kipar su dio NATO-a ili na dobrom putu da to postanu, u tu grupu ce i Srbija uskoro.
Last edited by nihoniho on 15/03/2014 11:28, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#6343 Re: Ukrajina

Nuklearni fizicari u Rusiji rade na novom modelu AK-47 :lol:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#6344 Re: Ukrajina

Post by anthraxQ »

edinhusic1979 wrote:
anthraxQ wrote:e da i to procitam kako Njemacka ne moze trenztno praviti bolje oruzje od Rusije...

a kako ce praviti njemacka bolje oruzje od rusa kad 99 posto telentovane njemacke djece budu auto inzinjeri,
a ti potcjenjujes ruse koji po statici najskolovni narod na svijetu,narod koji procentualno ima najvise ljudi sa fakultetom na svijetu,svaka cast.

i shvati ne prave auto inzinjeri oruzje vec nuklearni fizicari..a sad pogledaj broj ruskih nuklearni fizicara pa njemackih.
Zanimljivo je kako ti to gledas. Otkud ti to da je 99% brojka? Ili bar vecina? Gdje si to nasao? Nebitno sto su rusi toliko "obrazovani", idalje su civilizacijsko prkno u poredjenju sa Njemackom. Kvalitet istog tog obrazovanja se ne moze porediti, kontas covjece? Udaras tamo gdje je njemac najjaci - inzinjer. Njemacki inzinjer je najjaci inzinjer na svijetu, shvatas. Jebo ti broj kad ti je kvalitet nula. Rusi su Wermacht pobjedili zrtvujuci 10x vise vojnika od Njemaca, svu tehnologiju su prije drugo svjetskog rata nabavljali od njemaca, zauzvrat su njemacima davali psenicu, neobradjene metale, ugalj i sl. Ako njemaci mogu napraviti, obrazovati, tako kvalitetne masinske inzinjere npr, budi siguran da isto tako mogu i nuklearne fizicare.

Kvalitet je iznad kvantiteta... Nadji drugi primjer, jer se Njemacka i Rusija ne mogu jos porediti. Pa pogledaj sta izvoze rusi a sta njemci.. Da su njemci na mjestu rusa, Rusija bi bila VELEsila u odnosu na SAD.
edinhusic1979

#6345 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

nihoniho wrote:
edinhusic1979 wrote: ne znam ali iz glave mogu reci oko,oko 80 posto.
Pa rekao si ti svasta iz glave, samo sto su to lupetanja, kao ovo da 80 posto pravoslavnog svijeta podrzava Ruse.
Ukrajina, Grcka, Bugarska, Rumunija, Makedonija,, Rumunija, Crna Gora, Gruzija, Kipar su dio NATO-a ili na dobrom putu da to postanu, u tu grupu ce i Srbija uskoro.
pa rekao sam 80 posto iz glave,pola ukrajinaca je proruski orjentisano,pa bjellorusi,pa grci,pa moldavci,srbi,crnogorci,makedonci,ne vidim da je i rumuni mrze,,
kakve veze ima sto je na primjer grcka u natou jel ti islis da oni mrze ruse.
znaci po tebi ko god udje u nato treba mrziti ruse :-)
Bodkin

#6346 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

edinhusic1979 wrote:
nihoniho wrote:

ne znam ali iz glave mogu reci oko,oko 80 posto.
:lol: :lol: :lol: :-) :-) joj cirkusa od teme
Bodkin

#6347 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

edinhusic1979 wrote:

:lol: prvo ja koliko znam palestinci su najskolovaniji narod. dakle oni koji procentualno imaju najvise ljudi sa fakultetom

dalje, nema vosjke kako treba dok njemac ne ostavi kljuc i ne uzmu pusku. i jos nesto, njemacka ce za 3 godine preorijentisati proizvodnju sa nuklearnih turbina i audi osmica na avione, rakete ili bilo sta drugo sto bude trebalo. i jos ce biti najboljiu tome
edinhusic1979

#6348 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

sluga_okupatora wrote:Nuklearni fizicari u Rusiji rade na novom modelu AK-47 :lol:
a sta reci covjek ne shvaca da nuklearni fizicar spada pod pojam u vojni strucnjak kod rusa, jos se kao smije,.
sluga_okupatora

#6349 Re: Ukrajina

edinhusic1979 wrote:
sluga_okupatora wrote:Nuklearni fizicari u Rusiji rade na novom modelu AK-47 :lol:
a sta reci covjek ne shvaca da nuklearni fizicar spada pod pojam u vojni strucnjak kod rusa, jos se kao smije,.

Skini masku, prepoznali smo te "bosnjak" :D
oitija

#6350 Re: Ukrajina

Post by oitija »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Upisah se! "Edine" ti trebas biti forumas godine.

:thumbup: :thumbup:
Post Reply