Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6326 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

uuu jest propao sirokac :shock:
amar1994

#6327 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

A evo sahtova kvalitetnih :lol:

Image

Image
muha_sa

#6328 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:uuu jest propao sirokac :shock:
neki dan krenuh na žutu tabiju i poželio da idem uz Širokac-nisam odavno :-D
dodjoh do Hasetove kuce i imam šta vidjet :( brže bolje u rikverc i nazad
bitanga_sa_otesa

#6329 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

amar1994 wrote:A evo sahtova kvalitetnih :lol:
ovo je voda izbila poklopac,nema sta drugo biti....
BadBoy

#6330 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Ne samo Širokac nego i Mejdan gore dalje, sve su grbe od ovih kiša.

Inače cijeli Vratnik i ona kocka na kovačima su preopterećeni saobraćajem. Jebo li ih Zmajevac i šiša gore...
bitanga_sa_otesa

#6331 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

BadBoy wrote:Jebo li ih Zmajevac i šiša gore...
mojne ba...moraju se ljudi slikat za instagrama :lol:
BadBoy

#6332 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

bitanga_sa_otesa wrote:
BadBoy wrote:Jebo li ih Zmajevac i šiša gore...
mojne ba...moraju se ljudi slikat za instagrama :lol:
Al baš druže. Ko god tek položi i dočepa se volana, udari gore. Pa se zaglavi u mahalama i okukama (ne konta levat da je lakše stati prije okuke).

Situacija sa Jekovcem je još gora od Arapa sa kombijima i imstagramašima što idu na Kamariju. Plus ima i ona nekakva tekija Turska.
nepass1

#6333 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

Ma sjeba ona kaldrma auto, ja dnevno bar jednom odem na vratnik i spustim se . Treba sve izasfaltirati. Jucer isao na mihrivode, po najvecem pljusku i gradu. Potoci liju, upadnem u saht jos mi zao pogledati felgu jesam li je sjebo.
Ko je vozio ispod budakovica zna kakva je ulica.
dadoka84

#6334 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

Večeras maksuzije odem u hrasno do kružnog, počeli već zombiji po cesti hodati. Ukoso od ruže prema kružnom... biće nabijenih na haubu sve mi se čini.
amar1994

#6335 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

nepass1 wrote:Ma sjeba ona kaldrma auto, ja dnevno bar jednom odem na vratnik i spustim se . Treba sve izasfaltirati. Jucer isao na mihrivode, po najvecem pljusku i gradu. Potoci liju, upadnem u saht jos mi zao pogledati felgu jesam li je sjebo.
pa sjeba zato sto se ne odrzava , a mislim da nema ni majstora koji bi to fino slozili.

kakav asfalt :shock: , valjda nesto treba i ostaviti u originalu , u Belgiji recimo na sve strane kocki ima :)
amar1994

#6336 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

BadBoy wrote:Ne samo Širokac nego i Mejdan gore dalje, sve su grbe od ovih kiša.

Inače cijeli Vratnik i ona kocka na kovačima su preopterećeni saobraćajem. Jebo li ih Zmajevac i šiša gore...
treba dat i troosovincima da voze , a kapiju srusit da se moze prolazit brze do shishe :izet: :run:

Tibra nek porusi stare kuce i zgrade nek napravi :sax:
bitanga_sa_otesa

#6337 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

amar1994 wrote:
kakav asfalt :shock: , valjda nesto treba i ostaviti u originalu , u Belgiji recimo na sve strane kocki ima :)
koliko mene sjecanje sluzi asfalt bio prije rata i poslije rata,kocku vratili nekad 2000-ih
nepass1

#6338 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

amar1994 wrote:
nepass1 wrote:Ma sjeba ona kaldrma auto, ja dnevno bar jednom odem na vratnik i spustim se . Treba sve izasfaltirati. Jucer isao na mihrivode, po najvecem pljusku i gradu. Potoci liju, upadnem u saht jos mi zao pogledati felgu jesam li je sjebo.
pa sjeba zato sto se ne odrzava , a mislim da nema ni majstora koji bi to fino slozili.

Ma joj to svi pricaju koji tu prodju jednom mjesecno. Isto ko sebilj, dok sam zivvio u sg svaki dan prolazio kraj sebilja, zimi da pogines. Jedva cekao da dignu onaj kamen. Sad je ljepota.
Kome god sjedes u auto a da zivi na vratniku plastike unutra lupaju.
Danas isao, jos sjebanije, iznad mahirove pekare katastrofa. Zao mi vitare jbt. Jos malo ce biti svedno spustio se sa autom niz nadmline po stepenicama ili niz plocu.
amar1994

#6339 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote:
koliko mene sjecanje sluzi asfalt bio prije rata i poslije rata,kocku vratili nekad 2000-ih
Meni je dedo pricao da je bila kaldrma , znaci to se mijenjalo vec :thumbup:
amar1994

#6340 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

nepass1 wrote: Ma joj to svi pricaju koji tu prodju jednom mjesecno. Isto ko sebilj, dok sam zivvio u sg svaki dan prolazio kraj sebilja, zimi da pogines. Jedva cekao da dignu onaj kamen. Sad je ljepota.
Kome god sjedes u auto a da zivi na vratniku plastike unutra lupaju.
Danas isao, jos sjebanije, iznad mahirove pekare katastrofa. Zao mi vitare jbt. Jos malo ce biti svedno spustio se sa autom niz nadmline po stepenicama ili niz plocu.
ma znam , klizalo se ko ludo :) , al nije original ni onaj kamen bio , imam ja slike te u crno bijeloj tehnici .

nista njoj nece bit , prolazio sam i ja i ne cvrci , bitno ti je samo da ga ne nasukas :D , a vidis da ne odrzavaju nista , Kovaci nisu gori od H.Kajtaza , ona ulica mi se gadi :run:
nepass1

#6341 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

Kod fabije nakon 1,5g svakodnevne kaldrme x2 pocela instrument tabla u lijevom cosku do sofersajbe da klepece. Prije toga samo ako je pljusak ujutro isao sa autom i nikad se nista culo nije (7godina)
Prije par mjeseci tuareg, isto par puta dnevno vratnik i nazad sve klepece unutra itd itd
BadBoy

#6342 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

nepass1 wrote:Kod fabije nakon 1,5g svakodnevne kaldrme x2 pocela instrument tabla u lijevom cosku do sofersajbe da klepece. Prije toga samo ako je pljusak ujutro isao sa autom i nikad se nista culo nije (7godina)
Prije par mjeseci tuareg, isto par puta dnevno vratnik i nazad sve klepece unutra itd itd
Nema alternative, na jekovcu se debilu još gore zaglave. Treba zabraniti auta i sg i to je to.
nepass1

#6343 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

BadBoy wrote:
nepass1 wrote:Kod fabije nakon 1,5g svakodnevne kaldrme x2 pocela instrument tabla u lijevom cosku do sofersajbe da klepece. Prije toga samo ako je pljusak ujutro isao sa autom i nikad se nista culo nije (7godina)
Nema alternative, na jekovcu se debilu još gore zaglave. Treba zabraniti auta i sg i to je to.
Na visegradsku, pa tamo do konzuma pa niz obhođu :D
vješalica

#6344 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by vješalica »

dadoka84 wrote:Večeras maksuzije odem u hrasno do kružnog, počeli već zombiji po cesti hodati. Ukoso od ruže prema kružnom... biće nabijenih na haubu sve mi se čini.
Zato sto su guzicari probili 50 rokova sa pothodnikom
Zato sto pored verikalne signalizacije pjesackog u kruznom misle majmuni da mogu sjeckati kako im qorcu ceif ne misleci da je auto u poziciji i sa 30 da ih obori a da oni onakvi glupi mogu poginuti
I zato sto ce nakon zavrsetka svega,opet bagra gore da prelazi jer je navika u primitivnom mentalitetu nauci nedokuciva pojava
Treba ondjr ograde visoke staviti pa da vidimo stoku sta misli onda
BHF_Manijak

#6345 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

Pa hoce li ikome naumpasti da jebeni semafor kod Hife stavi na zuto barem kad su spice, jebo vam semaforu majku debilnu.
Kakav se cep stvori od Hrasnog do Mojmila to je za pricu... Kakvi idioti vode ovaj grad i drzavu, pa to je da sebi u koljena pucas, jebo vas otac debilni.

Svakih 50 metara semafor, a satro rade na sanaciji stvaranja guzvi... :zzzz:
Haris033

#6346 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

amar1994 wrote:Koliko ih boli q za starim gradom i odrzavanjem kaldrme , samo daj asfalta i betonjare :run:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ulica-u ... 80807066#1

Image

Image
Uzrok propadanja kolovoza su podzemne vode koje ispiraju tampon.
Potrebna je kompletna rekonstrukcija kolovoza sa obaveznim polaganjem odvodnih cijevi kako bi se spriječilo buduće ispiranje tampona.
Ugradnjom novog sloja tampona, a zatim ugradnjom kocke ili asfalta se neće ništa postići ako se ne riješi odvodnja.

Btw, ugradnja kaldrme je uvijek bolja opcija na ovakvim mjestima.
sheilak

#6347 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by sheilak »

vješalica wrote:
dadoka84 wrote:Večeras maksuzije odem u hrasno do kružnog, počeli već zombiji po cesti hodati. Ukoso od ruže prema kružnom... biće nabijenih na haubu sve mi se čini.
Zato sto su guzicari probili 50 rokova sa pothodnikom
Zato sto pored verikalne signalizacije pjesackog u kruznom misle majmuni da mogu sjeckati kako im qorcu ceif ne misleci da je auto u poziciji i sa 30 da ih obori a da oni onakvi glupi mogu poginuti
I zato sto ce nakon zavrsetka svega,opet bagra gore da prelazi jer je navika u primitivnom mentalitetu nauci nedokuciva pojava
Treba ondjr ograde visoke staviti pa da vidimo stoku sta misli onda
Ma samo primjeniti nultu tolerancije prrma pjesacima da vozaci na kruznom nisu ni najmanje krivi ako udare pjesaka i jos da pjesak namiri stetu na autu (r)
dadoka84

#6348 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

BHF_Manijak wrote:Pa hoce li ikome naumpasti da jebeni semafor kod Hife stavi na zuto barem kad su spice, jebo vam semaforu majku debilnu.
Kakav se cep stvori od Hrasnog do Mojmila to je za pricu... Kakvi idioti vode ovaj grad i drzavu, pa to je da sebi u koljena pucas, jebo vas otac debilni.

Od dzamije kralja fahda do bistrika 21 semafor. Obicno me kaci 15 crvenih...
Taj kod benzinske je fakat niđe veze. Bolje da su uradili dodatnu traku za skretanje. Al je to viša štela izgleda.
Naslovnica

#6349 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

dadoka84 wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa hoce li ikome naumpasti da jebeni semafor kod Hife stavi na zuto barem kad su spice, jebo vam semaforu majku debilnu.

Od dzamije kralja fahda do bistrika 21 semafor. Obicno me kaci 15 crvenih...
Taj kod benzinske je fakat niđe veze. Bolje da su uradili dodatnu traku za skretanje. Al je to viša štela izgleda.
Kako bi kriminalni STEP (čiji je direktor Midhat Hajrić jedan od uhapšenih u akciji Zadruga) drugačije uzimao milione?!
Ako bude trebalo staviće nam oni semafore i u haustore, samo da bi uzimali milione narodnih para.
Mafija je to.
problemnatravunu

#6350 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

"Gdje god nađeš zgodno mjesto, semafor posadi, a stranka je darežljiva pa će da nagradi..."
Post Reply