Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

sour cherry wrote:
Black swan wrote:Koliko DF ima simpatizera i prostorija npr u Briješću i okolnom padinskim dijelovima grada?
Mislim da tamo nemaju puno simpatizera.Možda imaju simpatizera,ali neće imati puno glasača :D Izbori će pokazati.
lako je palamuditi protiv ujka i ćetalja iz zgrada
ajde malo gore da se zavuku pa da progovore o problemima mahala... da ih linčuju
dede merdzane

#6327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dede merdzane »

Black swan wrote:
sour cherry wrote:
Black swan wrote:Koliko DF ima simpatizera i prostorija npr u Briješću i okolnom padinskim dijelovima grada?
Mislim da tamo nemaju puno simpatizera.Možda imaju simpatizera,ali neće imati puno glasača :D Izbori će pokazati.
ajde malo gore da se zavuku pa da progovore o problemima mahala... da ih linčuju
Kojim problemima mahala? Prije rata su bile poznate problematicne mahale, jesi li na njih mislio?
Havatar

#6328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Antimobbing priprema teren za Dr. Haretov povratak :mrgreen:
Truba

#6329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

dede merdzane wrote: Kojim problemima mahala? Prije rata su bile poznate problematicne mahale, jesi li na njih mislio?
npr bespravna gradnja, neplaćanje usluga koje se ne mogu isključiti
kuće na klizištu
neriješeni imovinskopravni odnosi
divlji zapad zapravo

da ne idem u dalju priču kako kod njih ne živi multietništvo jer nema nikog drugog doli bošnjaka :D i pokoji mješanac
dede merdzane

#6330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dede merdzane »

Black swan wrote:
dede merdzane wrote: Kojim problemima mahala? Prije rata su bile poznate problematicne mahale, jesi li na njih mislio?
kuće na klizištu
divlji zapad zapravo

da ne idem u dalju priču kako kod njih ne živi multietništvo jer nema nikog drugog doli bošnjaka :D i pokoji mješanac
Ja nisam vidio mahalu sa velikim imovinskopravnim problemima i klizistima. To mozda na ove nase favele mislis? Iskreno, i ja izbjegavam da prodjem kroz njih. Bas divlji zapad.
Truba

#6331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

ma ja isti đavo
krećem se samo po ravnom tako da ne znam razlike :D
mali_balon

#6332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

Black swan wrote:
kuće na klizištu
divlji zapad zapravo

1. to su glasovi i to se ne dira, ali se kaze da ce se boriti protiv ilegalne gradnje i bori se ako je to u interesu stranek i clanstva
2. kad se zasjedne onda se to natjera da se legaizuje, jer to su glasovi a malo se i budzet napuni
3. popravi se stanje u tim mahalama, klizista, kriminal itd itd, jer to su glasovi

Rusit ljudima kuce nakon 30 i vise godina ilegalne gradnje je apsurd, i jos na ovom vaktu. koja mahala je legalno izgradjena, pa moj kolega neke godine ganjao legalizacuju kuce u sred carsije koja je napravljena 60ih godina. znam ja da vas je vecina morlane vertikale bh drustva pa bi vi to sve buldozerima ali.... malo je kasno sad za buldozere
MuaDib

#6333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

mali_balon wrote:
Black swan wrote:
kuće na klizištu
divlji zapad zapravo

1. to su glasovi i to se ne dira, ali se kaze da ce se boriti protiv ilegalne gradnje i bori se ako je to u interesu stranek i clanstva
2. kad se zasjedne onda se to natjera da se legaizuje, jer to su glasovi a malo se i budzet napuni
3. popravi se stanje u tim mahalama, klizista, kriminal itd itd, jer to su glasovi

Rusit ljudima kuce nakon 30 i vise godina ilegalne gradnje je apsurd, i jos na ovom vaktu. koja mahala je legalno izgradjena, pa moj kolega neke godine ganjao legalizacuju kuce u sred carsije koja je napravljena 60ih godina. znam ja da vas je vecina morlane vertikale bh drustva pa bi vi to sve buldozerima ali.... malo je kasno sad za buldozere
Po tebi je legitimno i legalno, znači voditi kampanju tako što ćeš ljudima obećavati da nećeš zakon provoditi. :-)
Tako je Efendić dobio izbore, a da je pravna država, odmh bi bio uklonjen sa liste zbog toga.
Zato mi i nikad i nećemo biti država, a Sarajevo će za manje od deceniju doživjet komunalni kolaps, koji će upravo krenuti iz tih naselja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» antimobbing, dufresne

što je dosta, dosta je.
weredsf

#6335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Black swan wrote:
sour cherry wrote:
Na zadnjim lokanim izborima SDA je imala preko 80% podrsku u tim dijelovima
MVeis

#6336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MVeis »

zeljko komsic ce za koju godinu preko starih jarana traziti da mole Zlaju da mu dozvoli da ga ljubi u ruku za povratak u SDP.
Innovation

#6337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

MVeis wrote:Post Postao/la MVeis dana 26/10/2013 16:44
zeljko komsic ce za koju godinu preko starih jarana traziti da mole Zlaju da mu dozvoli da ga ljubi u ruku za povratak u SDP.
Samo da ne bude obratno Zlaja moli Zeljku
PostPostao/la BHCluster dana 25/10/2013 10:05
Image
da ga malo pripazi. :oops:
motorola01

#6338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by motorola01 »

MVeis wrote:zeljko komsic ce za koju godinu preko starih jarana traziti da mole Zlaju da mu dozvoli da ga ljubi u ruku za povratak u SDP.
Ti si opasno ograjiso, citajuci tvoje postove na pdf-u politika. Da ga i ti ne drzis ovako Zlaji, gluho bilo.
mali_balon

#6339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

MuaDib wrote:
mali_balon wrote:

Po tebi je legitimno i legalno, znači voditi kampanju tako što ćeš ljudima obećavati da nećeš zakon provoditi. :-)
Tako je Efendić dobio izbore, a da je pravna država, odmh bi bio uklonjen sa liste zbog toga.
Zato mi i nikad i nećemo biti država, a Sarajevo će za manje od deceniju doživjet komunalni kolaps, koji će upravo krenuti iz tih naselja.
Ekzekli, kao sto sam govorio cilj svake politicke stranke je osvojiti izbore da bi mogla ostvariti svoje interese. I Ne ja nisam rekao da necu zakon provoditi ja sam rekao da cu se boriti protiv buduce ilegalne gradnje, a to sto je do sad izgradjeno legalizovati jer to su glasovi.
LJudi moj kad cete vise shaviti da u politici nista nije crno bijelo sve je sivo, trguje se sa svim pa i ljudskim zivotima to je tako, ali to nije samo kod nas tako, tako je svugdje u svijetu. Osim u Kini i S Koreji.
Nema "cistog" politicara nigdje g anije bilo niti ce ga biti.
Pricas o komunalnom kolapsu,evo primjer, da se ne bi niko uvijedio imamo stranku propalih ljubicica. NA celu te stranke su neke vec poznate pozitivne face iz politike ali i pobjegulje iz drugih stranaka. I predsjednik stranke okupio oko sebe neke ljude, savjetnike, oni znaju neke ljude biznismene i sad se tu sastanci.
Dodje jedan do glavnih gradjevinara za kojeg svi znamo da gradi svugdje gdje stigne i da nije malo to sve podmazao ne bi mogao ni supe napraviti. I sad mu predsjednik kaze vidi, hajd ti mene malo poguraj sa nekom lovom da dobijem izbore, pa malo cemo te i kazniti, cisto da ljudima zacepimo usta, onda ces se malo smiriti pola godine godinu, onda cemo ti dati najpozeljniju lokaciju u gradu da napravis nesta. Pa tenderi, pa nabavke, pa .....
A usput se nesta i za narod napravi. Jer treba misliti na sljedece izbore.
shiljak

#6340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ovom prilikom pozdravljam korisnika "antimobbing" koji je dobio ban. Izgleda bio je neshvaćen :D
mali_balon

#6341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

Na valja se smijati tudjoj muci cccccccchihihih hihahhahahhahhaaaaaaaahhhaha :oops:

Ma dobro, neke mi imaju mjesta, treba priznati ali smoooooooori frajer
vee-jay

#6342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Ako je Hrvata 570.000 da li to znaci da je Zeljko Komsic legalni i legitimni?
Shahab

#6343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

shiljak wrote:Ovom prilikom pozdravljam korisnika "antimobbing" koji je dobio ban. Izgleda bio je neshvaćen :D
Ti si se na forumu profilisao kao neko ko podržava DF i Komšića. Zaista je ružno kada vidim tvoje lamentiranje nad banovanim antimobbingom i shvatim da se DF stranačka infrastruktura, nimalo ne razlikuje od klasičnog SDP jugenda koji baštini komunističke principe totalitarizma, kolektivizma i populizma. Umjesto da sebe prikažete kao demokratsku alternativu vi se ponašate prema totalitarnom obrazcu prema kojem je svoj podmladak oblikovao Forum mladih SDP-a, a koji je iznjedrio neke od značajnijih nosioca organizovanog kriminala u Sarajevu. Hipotetički govoreći ukoliko DF dobije mandat, možemo li onda očekivati ponavljanje scenarija SDP. O tome vam je govorio antimobbing, o potrebi profilisanja kadrova prema savremenim germanskim metodama, ali vi ste, u notornom totalitarnom komunističkom maniru, dobronamjernu kritiku shvatili kao napad na firmu DF. Realno govoreći vaš rejting je više rezultat umišljanja raspamećene bošnjačke fukare nego realne kvalitete Komšića i DF. Kakav je kadrovski kapital DF i kakav je intelektualni potencijal Komšića? Nikakav i nikakvi. Dobro se sijećam kako su ga Amerikanci u wikileaks depešama okarakterisali kao ljenčugu okruženu pjandurama i karijeristima i neradnicima. Već je sada jasno da bi se mandat DF pretvorio u još jedno kalemljenje stranačkih poltrona u birokratski aparat i veoma brzo novo razočarenje.
shiljak

#6344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ja sam ga samo jednom spominjao jer sam vidio da konstantno ide u offtopic, a ban je to i potvrdio :roll:

On ne govori da DF nije dobra, ili da je problem što trenutno nešto nije dobro, nego govori kako mi drugačije razmišljamo u BiH, a istovremeno se čudi što ga neko nije razumio kad je izlagao nešto i na koji je on način to prezentovao :D Ako si tako dobar u toj psihologiji, zar onda ne znaš prezentovati to znanje tim istim ljudima na način da te svi razumiju, a ne da se čudiš nakon prezentacije?

Mislim da ne trebaš biti puno pametan da vodiš stranku i da radi savršeno. Jednostavno već postoji sve, ti samo trebaš da poštuješ pravila. Ko god to radi nema problema. Problem je kad vidiš da ne moraš poštovati pravila, a da ti se neće ništa desiti, iako bi po pravilu trebalo :-D Znači tačno, problem je ogromnu količinu ljudi u stranci voditi.

To što si rekao je tačno, ili će ispasti savršeno (uz koje izbavivanje članova iz stranke), ili će propasti skroz ko SDP.
kakonako

#6345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakonako »

shiljak wrote:Ovom prilikom pozdravljam korisnika "antimobbing" koji je dobio ban. Izgleda bio je neshvaćen :D
A ja ga predlagao za moderatora,zajedno s onim Svedjaninom...svasta.A nije banovan,kako Sabo pokusava predstaviti zbog politickih stavova,nego,brat,sto jeste jeste,mnogo je davio.A to nije bas za nas starije,i po godinama i po stazu citanja.
Corto Maltese

#6346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Image
Nakon izuzetnog uspjeha postignutog virtualnim lupanjem "po prstima i nosu", pokazivanje guzice Dodikovoj slici na ekranu se nameće kao sljedeći korak u Komšićevoj borbi za boljitak građana Bosne i Hercegovine.
Hoće li ovo biti i zvanični plakat DF za sljedeće izbore?
shiljak

#6347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

neće, biće još raje na ekranu :oops:
mali_balon

#6348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

Samo se ne zna hoce li biti 6 faca ili 5
MuaDib

#6349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Shahab wrote:
Ti si se na forumu profilisao kao neko ko podržava DF i Komšića. Zaista je ružno kada vidim tvoje lamentiranje nad banovanim antimobbingom i shvatim da se DF stranačka infrastruktura, nimalo ne razlikuje od klasičnog SDP jugenda koji baštini komunističke principe totalitarizma, kolektivizma i populizma. Umjesto da sebe prikažete kao demokratsku alternativu vi se ponašate prema totalitarnom obrazcu prema kojem je svoj podmladak oblikovao Forum mladih SDP-a, a koji je iznjedrio neke od značajnijih nosioca organizovanog kriminala u Sarajevu. Hipotetički govoreći ukoliko DF dobije mandat, možemo li onda očekivati ponavljanje scenarija SDP. O tome vam je govorio antimobbing, o potrebi profilisanja kadrova prema savremenim germanskim metodama, ali vi ste, u notornom totalitarnom komunističkom maniru, dobronamjernu kritiku shvatili kao napad na firmu DF. Realno govoreći vaš rejting je više rezultat umišljanja raspamećene bošnjačke fukare nego realne kvalitete Komšića i DF. Kakav je kadrovski kapital DF i kakav je intelektualni potencijal Komšića? Nikakav i nikakvi. Dobro se sijećam kako su ga Amerikanci u wikileaks depešama okarakterisali kao ljenčugu okruženu pjandurama i karijeristima i neradnicima. Već je sada jasno da bi se mandat DF pretvorio u još jedno kalemljenje stranačkih poltrona u birokratski aparat i veoma brzo novo razočarenje.
Nije dobro na osnovu mišljenja neki ljudi formirati mišljenje o stranci, pogotovo ako nemamo dokaz da pripadaju stranci o kojoj govore. Shiljak sa svojim stavovima, teško da može proći u DF-u, s obzirom na programska načela i politiku nove vizije. DF uvažava postojanje različitosti i mislam da teza o totalitarnom modelu upravljanja strankom ne stoji. Mislim da je ovdje problem što neki simpatizeri DF, koji nisu ušli u stranku, o svemu pričaju napamet ili preslikavaju u svojim pisanjima iskustva koja su stekli u dosadašnjim strankama. DF neće nikad postati SDP, jer SDP je klasična stranka jednog lica, u kojoj se sve odluke provode odozgo prema dolje. Trenutno se u DF-u provode unutarstranački izbori, na kojima se ne mogu kandidovati pojedini državni službenici, upravo da bi se izbjegla kopča s birokratskim aparatom. Također, očito je da ste došli u konfuziju sa forumašem koji nema pojma o DF i da napamet priča stvari. Ja sam se učlanio u DF nedavno, a razlog učlanjenja je upravo insistiranje Komšića na kompeticiji i na znanju, i njegova želja da znanje vrati u vođenje države. I sa tim vjerujem da će Komšić izaći na politički megdan, sa timovima stručnih ljudi za sve oblasti društva. Ali to je proces koji mnogi ne razumiju, jer stranaka je još u procesu konstituisanja i organizovanja. Rejting DF samo popravlja ova nesposobna kamarila na vlasti i konfrontacija SDA-SDP partiokratije. te sve veći jad i čemer u koji klizi društvo u cjelini. Tome još treba dodati i evropski stav da mora doći do smjene političke generacije u BiH, jer opasno ugrožava projekt "jedinstvenog evropskog prostora". S obzirom da DF građani uglavnom gledaju kroz lik Željka Komšića, treba reči da je Željko pokazao takt kod formiranja stranke, da je promjenio svoj nastup u javnosti, da sluša bilo naroda i da nastoji da u politički prostor nametne jednu novu politiku. Politiku koju karakteriše odgovornost, znanje, stručnost i produktivnost. Što naravno prijeti urušavanju sistemske greške koju je stvorila SDA-SBIH partiokratija, a uhodala SDPova partiokratija.
shiljak

#6350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Nisam ni u stranci nit sam ikad bio.. Svoje mišljenje iznosim i većinom iz komentara onih koji negiraju nešto u df-u bez ikakvog razloga.

Ne govorim da treba samo jedna vrsta ljudi/razmišljanja biti, koliko znam to nije ni uslov da bi postao član.. To je također obezbjeđeno da možeš biti drugačiji tako što je komšić rekao da će svako ko je član ili na nekoj funkciji sam radi svoj posao i sam sebi odgovara, a neće ga stranka upravljati..

Ovo ispod što si rekao kako stranka radi se slažem, ali bi ti antimobbing rekao da ipak u praksi ne radi tako, ili da radi ali da on ne vidi korist i da bi trebali raditi po njegovom :-D
Post Reply