BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
sasajev
#63226 Re: BHTelecom All About
Mene zanima zasto ne mogu da se povezem na 4G mrezu, imam USIM karticu, vidim mrezu u podesavanjima mreze, kada je izaberem pise registruje se na mrezu i onda mi samo izbaci H+. Da ne bude zabune vec sam bio spojen na 4G, na Malti bezveze testirao.
Da nije mozda problem u jacini signala, mozda nema dovoljan domet.
Ali opet, vidim 4G....
Ali opet, vidim 4G....
- crnivrag
#63228 Re: BHTelecom All About
Nije ni meni htjelo, dok nisam ugasio mobilni internet, onda se uspjelo spojiti na 4G mrežu, a zatim sam ponovo omogućio mobilni internet i furalo je sve preko LTE+ mrežesasajev wrote:Mene zanima zasto ne mogu da se povezem na 4G mrezu, imam USIM karticu, vidim mrezu u podesavanjima mreze, kada je izaberem pise registruje se na mrezu i onda mi samo izbaci H+. Da ne bude zabune vec sam bio spojen na 4G, na Malti bezveze testirao.
Ali opet, vidim 4G....
-
sasajev
#63229 Re: BHTelecom All About
Probao, nista. Vjerovatno je problem u dometu, snazi signalacrnivrag wrote:Nije ni meni htjelo, dok nisam ugasio mobilni internet, onda se uspjelo spojiti na 4G mrežu, a zatim sam ponovo omogućio mobilni internet i furalo je sve preko LTE+ mrežesasajev wrote:Mene zanima zasto ne mogu da se povezem na 4G mrezu, imam USIM karticu, vidim mrezu u podesavanjima mreze, kada je izaberem pise registruje se na mrezu i onda mi samo izbaci H+. Da ne bude zabune vec sam bio spojen na 4G, na Malti bezveze testirao.
Ali opet, vidim 4G....
- i agree
#63230 Re: BHTelecom All About
Znaci li to ako vidis mrezu da se mozes na nju i povezat i da je uredu kartica ili svi mogu vidjet a povezat se oni koji imaju novije kartice?
-
player_
#63231 Re: BHTelecom All About
Mislim da kome je kartica stara odnosno nije usim ne moze nikako vidjeti 4g bar tako sam ja vidio na 2 telefona...
Btw na zmajevcu vidikivac pokriven 4g-om nije neka brzina jos uvijek ali nema vise iritantnog prebacivanja sa H+ na E
Btw na zmajevcu vidikivac pokriven 4g-om nije neka brzina jos uvijek ali nema vise iritantnog prebacivanja sa H+ na E
- i agree
#63232 Re: BHTelecom All About
Imam staru karticu vidi 4g mrezu poveze se sa njom ali gore ne pise 4g,isti slucaj kao ovaj iznad,zato pitam da znam trebam li mjenjat karticu
-
zrakomlat
#63233 Re: BHTelecom All About
Tako i dođe. Ali realno naj broj je besmislen kad imas dovoljno minuta za razgovor. Ima smisla na starim mini-midi-maxi tarifama, na ovim novim baš i ne, tako da i nije bitna stavka u ocjenjivanju kvalitete tarifa.febo_acm wrote:onda treba navesti dva naj broja nakon sto se potrose minute.... fakticiki prije ih i nemas
-
isx
#63234 Re: BHTelecom All About
Nadjoh neki stari dumb telefon u kuci, ima mu 20 godina, kad vidi vraga ima dual phonebook na sim kartici, tj kako inzinjeri ovdje tvrde ima usim. 
- arnes_king
#63235 Re: BHTelecom All About
Ako ima dual phonebook trebalo bi da je stara, na novim toga nema. Nisi ti procitao dobro sta se pise.isx wrote:Nadjoh neki stari dumb telefon u kuci, ima mu 20 godina, kad vidi vraga ima dual phonebook na sim kartici, tj kako inzinjeri ovdje tvrde ima usim.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#63236 Re: BHTelecom All About
Uskoro mi u ulicu dolazi opticki kabal bhtelecoma. Isplati li se preci sa telemaha na moju tv jer od telemaha svako malo dodje obavjestenje o poskupljenju? Koliko se doplacuje resiver za drugi tv jer trenutno u stanu koristim d3 na jednim tv-u i kablovsku na drugom?
- Curve
#63237 Re: BHTelecom All About
Opet ja sa par pitanja pa ne zamjerite ako su banalna
Sad sam na mini15 koliko je obracunska jedinica, bila je 1sec koliko sam upratio, da li je na 60sec popela se?
Drugo i dalje razmisljam o esktra S
Extra S paket uključuje:
500 minuta prema svim mrežama u BiH
500 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
2 GB mobilnog interneta (download/upload) po maksimalnoj mogućoj brzini
neograničen pristup internetu
Sad da li je ovo ko mini15 u 15km sto platim pricam dok ne potrosim pa preko doplatim da li je i ovdje tako za 22km imam da pricam + tih 500min gratis ili je za 22km imam 500min da pricam samo
Sad sam na mini15 koliko je obracunska jedinica, bila je 1sec koliko sam upratio, da li je na 60sec popela se?
Extra S paket uključuje:
Sad da li je ovo ko mini15 u 15km sto platim pricam dok ne potrosim pa preko doplatim da li je i ovdje tako za 22km imam da pricam + tih 500min gratis ili je za 22km imam 500min da pricam samo
- diablobih
#63238 Re: BHTelecom All About
500 minuta, i onda doplacujes sto prekoracis.
-
Pacifistaa
#63239 Re: BHTelecom All About
Na mini 15 ti je obračunska bila 30 sekundi. Tako ako uzmemo da je jedna minuta jedna jedinica, na mini 15 si imao za 1 minutu 2 jedinice (jer je obračunska 30 sekundi), sto ukupno dodje 150 jedinica.Curve wrote:Opet ja sa par pitanja pa ne zamjerite ako su banalna
Extra S paket uključuje:
Na extra S imas 500 jedinica (od po minut), a nakon tih 500 minuta naplacuje ti se po normalnoj tarifi (20 kf je 1 minut razgovora). U ovom slucaju na extra paketima nemas nikakvu vrstu kredita, nego ti je tih 22 KM "kredita" pretvoreno u u 500 500 2 gb interneta.
Na mini 15 si imao 150 jedinica od pola minute, 0 poruka (jer si cijeli kredit potrosio na pozive) i 500 mb interneta
Na extra s imas 500 minta (jedinica je minuta a ne pola minute ), 500 poruka i 2 gb interneta
Msm da bi previse bilo da daju 22 KM kredita plus 500 poziva dodatno
- Del_Boy1
#63240 Re: BHTelecom All About
Obračunska jedinica na moj mini15 je bila i ostala 30 sekundi, a na ovim novim paketima je 60. Nemaš ti ništa besplatno ni u jednom paketu, jedino što te dodijeljene početne minute i sms-ove unaprijed platiš, pa ih dobiješ dosta jeftinije nego da ih plaćaš po potrošnji, ali zato ih plaćaš potrošio ih ili ne.Curve wrote:Opet ja sa par pitanja pa ne zamjerite ako su banalna
Extra S paket uključuje:
Ne plaća se bukvalno unaprijed, ali ne možeš manje platiti od ugovorenog paketa, pa ispada kao da si unaprijed kupio te minute i sms-ove.
-
made_in_sarajevo
#63241 Re: BHTelecom All About
Imas Sarajevo na tv i dostabordo gandalf wrote:Uskoro mi u ulicu dolazi opticki kabal bhtelecoma. Isplati li se preci sa telemaha na moju tv jer od telemaha svako malo dodje obavjestenje o poskupljenju? Koliko se doplacuje resiver za drugi tv jer trenutno u stanu koristim d3 na jednim tv-u i kablovsku na drugom?
-
Dzontra_Volta
#63242 Re: BHTelecom All About
Ja vidim 4G mrežu m:tel i bh telecim, ali kartica može snimiti max. 250 kontakata i to samo ime i broj kontakta. Znači da bi trebalo da imam staru karticu, mogu vidjeti 4G mrežu, ali se ne mogu spojiti na nju. Na 3G sam mogao.i agree wrote:Znaci li to ako vidis mrezu da se mozes na nju i povezat i da je uredu kartica ili svi mogu vidjet a povezat se oni koji imaju novije kartice?
- i agree
#63243 Re: BHTelecom All About
Buni me ovo spajanje na mrezu,idem nekom logikom kartica da ne podrzava tu mrezu valjda se nebi mogla spojiti na nju,ili mi je logika losaDzontra_Volta wrote:Ja vidim 4G mrežu m:tel i bh telecim, ali kartica može snimiti max. 250 kontakata i to samo ime i broj kontakta. Znači da bi trebalo da imam staru karticu, mogu vidjeti 4G mrežu, ali se ne mogu spojiti na nju. Na 3G sam mogao.i agree wrote:Znaci li to ako vidis mrezu da se mozes na nju i povezat i da je uredu kartica ili svi mogu vidjet a povezat se oni koji imaju novije kartice?
Spoji me na mrezu ali i dalje pise 3g
- BarbaDue
#63244 Re: BHTelecom All About

bivalo je ovo nekad i bolje
bar što se tiče UP
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#63245 Re: BHTelecom All About
Ma brzina neta nije bitna koliko je stabilnost... A ne patim ni od hd kanala... Telemach se ubezobrazio sa cijenama tako da u maju istice ugovor a moja tv bi trebala kroz mjesec dva da dodjemade_in_sarajevo wrote:Imas Sarajevo na tv i dostabordo gandalf wrote:Uskoro mi u ulicu dolazi opticki kabal bhtelecoma. Isplati li se preci sa telemaha na moju tv jer od telemaha svako malo dodje obavjestenje o poskupljenju? Koliko se doplacuje resiver za drugi tv jer trenutno u stanu koristim d3 na jednim tv-u i kablovsku na drugom?. Dodatni resiver 3-4KM. Trazi VDSL, zahtjevaj, dobro im naglasi to. Ako ne patis da imas silne HD kanale mozes komotno preci. Valjda ce i telekom jednom pocet sa HD kanalima. Ja sam 3 godine na moja tv i jedini problem sam imao jer su daljinski prestali raditi sami od sebe. Tu sam im morao psovati da bi mi dali 2 nova. Ne ledi mi slika,a stara je parica u zgradi. Telefon pici bez problema. Sad su jos ovo brzine povecali,a cuo sam trebaju ove godine i android boxove ubaciti svim korisnicima. Ja licno neku ogromnu razlika nisam primjetio izmedju telemacha i moja tv. Naravno da fali tu par jakih kanala.koje telemach ima, ali meni licno to nije neka.ogromna razlika bila.
-
allem_77
#63246 Re: BHTelecom All About
https://www.bhtelecom.ba/mojatv-naj-akcija.htmlbordo gandalf wrote:Uskoro mi u ulicu dolazi opticki kabal bhtelecoma. Isplati li se preci sa telemaha na moju tv jer od telemaha svako malo dodje obavjestenje o poskupljenju? Koliko se doplacuje resiver za drugi tv jer trenutno u stanu koristim d3 na jednim tv-u i kablovsku na drugom?
-
Vidal89
#63247 Re: BHTelecom All About
Ako potpises na 2god dodatni resiver je besplatan, plus mozes da biras popust na pretplatu ili pojacati paket vecom brzinom u periodu 12mj.bordo gandalf wrote:Uskoro mi u ulicu dolazi opticki kabal bhtelecoma. Isplati li se preci sa telemaha na moju tv jer od telemaha svako malo dodje obavjestenje o poskupljenju? Koliko se doplacuje resiver za drugi tv jer trenutno u stanu koristim d3 na jednim tv-u i kablovsku na drugom?
-
zippoo87
#63248 Re: BHTelecom All About
jbte dobra ova ponuda...tacno bi halalio SK kanale ali sam jos pod ugovorom a donedavno sam bio bhtelekomovac i to deceniju+allem_77 wrote:https://www.bhtelecom.ba/mojatv-naj-akcija.htmlbordo gandalf wrote:Uskoro mi u ulicu dolazi opticki kabal bhtelecoma. Isplati li se preci sa telemaha na moju tv jer od telemaha svako malo dodje obavjestenje o poskupljenju? Koliko se doplacuje resiver za drugi tv jer trenutno u stanu koristim d3 na jednim tv-u i kablovsku na drugom?
-
Posmatrac_007
#63249 Re: BHTelecom All About
Na novim postpaid paketima koji su u ponudi, da li ima opcija kao na ultri da se moze aktivirati flat internet na 1 sat ili neka dnevna varijanta da se moze po potrebi aktivirati vise internet saobracaja?
-
Tabijat
#63250 Re: BHTelecom All About
Koliko ja znam, možeš dokupiti 500 mb ili gigu. bez ograničenja trajanja.Posmatrac_007 wrote:Na novim postpaid paketima koji su u ponudi, da li ima opcija kao na ultri da se moze aktivirati flat internet na 1 sat ili neka dnevna varijanta da se moze po potrebi aktivirati vise internet saobracaja?