Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

HD_2015

#63226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

tokio25 wrote: 13/07/2026 11:27 ja cisto ne vjerujem da ce biti rata jer su usvi svjesni da smo na gubitku svi posebno jer tu ima i dosta stranog kapitala za razliku od pocetka rata 92-e
i sam polozaj juge i sl
i ako bi doslo do nekih oruzanih sukoba mislim da bi se to veoma brzo zavrsilo u roku sedmicu dvije jer su ovdje i nato snage a i okruzen natoom i svasta nesto
BiH je siromašna zemlja i nema govora o "dosta stranog kapitala", pogotovo ne nekog koji bi spriječio rat. Koliko je stranog kapitala bilo u Rusiji, Ukrajini, arapskim zemljama, izraelu.
pezzar

#63227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

Dupli
tokio25

#63228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

dr_Evil wrote: 13/07/2026 13:47
peca777 wrote: 13/07/2026 13:38
dr_Evil wrote: 13/07/2026 13:32 I onda imas budaletinu Adisa koji misli da ima projekt i da neko stoji iza njega, a zapravo jedino na kraju moze postati korisna budala druga dva projekta.
Ja bih volio da je adis izuzetak i da nema projekat iza sebe. Bilo bi mi lakse znati da "nasi" ne nabacuju loptice drugima kada zatreba i obrnuto. Mozemo li vjerovati u to?

Sto se tice foruma erceg bosne, nazalost bez jakog pravnika, gdje ce se pokrenuti sudski postupak i traziti ukidanje te stranice, nista se ne moze postici.
Adis moze samo imati projekt iza sebe nastanka fildzan drzave koja ce u zadnjoj cetvrtini nestati kao Atlantida zajedno sa svojim gradjanima. Projekt kao takav moze biti samo ispostava velikosrpskog projekta ili hajde onog malo zapadnijeg. Nabacivanje loptice je svakako realnost, ali daleko da je projekt vise bih da su to rekao sibicarski interesi begovskih familija.

Dakle, Adis ne moze iza sebe imati ozbiljan projekt, a pogotovo neki podrzan vanjskim silama koje su za Bosnjake, muslimane ili za BiH.
otkud to da adis ne moze imati projekat iza sebe?
jel vehabije imaju projekat za bosnjake muslimane? (nemoj samo zakljucivati da odmah izjednacavam vehabije i cetnike)
HD_2015

#63229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Čović nakon sastanka s Dodikom: Treba staviti van snage sve odluke koje su donosili visoki predstavnici
Neka, da se ovo počne raspetljavati pa da vidimo na čemu smo. Ali, nažalost misli mda će se ovo, kao i treća izborna, član Predsjedništva, ulazak u EU/NATO koristiti samo da se zamajavaju birači.

Kako to da nema snage u javnosti, barem u bošnjačkoj, da pošalju poruku da ih ne interesujue više Dodik, Čović, EU, NATO, ... - svugdje u demokratskom svijetu je isto - zamajavaj narod stvarima koje ne možeš promijeniti da ne bi narod pitao gdje pare nestadoše.
peca777

#63230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by peca777 »

Kako da ih ne interesuje covic i dodick kada ce dobiti taj dvojac najvise glasova?
tokio25

#63231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

HD_2015 wrote: 13/07/2026 14:10
tokio25 wrote: 13/07/2026 11:27 ja cisto ne vjerujem da ce biti rata jer su usvi svjesni da smo na gubitku svi posebno jer tu ima i dosta stranog kapitala za razliku od pocetka rata 92-e
i sam polozaj juge i sl
i ako bi doslo do nekih oruzanih sukoba mislim da bi se to veoma brzo zavrsilo u roku sedmicu dvije jer su ovdje i nato snage a i okruzen natoom i svasta nesto
BiH je siromašna zemlja i nema govora o "dosta stranog kapitala", pogotovo ne nekog koji bi spriječio rat. Koliko je stranog kapitala bilo u Rusiji, Ukrajini, arapskim zemljama, izraelu.
tvoji primjeri su razliciti jer i rusija i izrael su sile koje upravljaju tim kapitalom za razliku od bih u kojem se upravlja kapitalom
rusija je napala ukrajinu jer je planirala da poveca kapital a sto se to nije ostvarilo je druga prica
vrlo vjerovatno je isti princip i sto se tice bliskog istoka pa sada cesu glavu sto smo napali iran i sl
svejedno bih koliko je znacajna po ulogu kapitala znacajna je i po polozaju na kojem jeste i svasta nesto posebno sada kad si okruzen nato clanicama
dr_Evil

#63232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

tokio25 wrote: 13/07/2026 14:12
peca777 wrote: 13/07/2026 13:38

Ja bih volio da je adis izuzetak i da nema projekat iza sebe. Bilo bi mi lakse znati da "nasi" ne nabacuju loptice drugima kada zatreba i obrnuto. Mozemo li vjerovati u to?

Sto se tice foruma erceg bosne, nazalost bez jakog pravnika, gdje ce se pokrenuti sudski postupak i traziti ukidanje te stranice, nista se ne moze postici.
Adis moze samo imati projekt iza sebe nastanka fildzan drzave koja ce u zadnjoj cetvrtini nestati kao Atlantida zajedno sa svojim gradjanima. Projekt kao takav moze biti samo ispostava velikosrpskog projekta ili hajde onog malo zapadnijeg. Nabacivanje loptice je svakako realnost, ali daleko da je projekt vise bih da su to rekao sibicarski interesi begovskih familija.

Dakle, Adis ne moze iza sebe imati ozbiljan projekt, a pogotovo neki podrzan vanjskim silama koje su za Bosnjake, muslimane ili za BiH.
jel vehabije imaju projekat za bosnjake muslimane? (nemoj samo zakljucivati da odmah izjednacavam vehabije i cetnike)
Nema potrebe da plasimo narod sa istrosenim ku**onima zvanim vehabije, pogotovo danas kada razumijemo da je to projekt sumirovih genocidasa financiranim novcem zaljevskih rezima. Projekt kao takav moze imati samo cilj koji ce ici rame uz rame sa ova 2 koja idu k unistenju Bosnjaka. Pezic & Co su sve svoje pokazali, a Kabiri je lajkao tvoj post.

Dakle opet, nema Adis konkretan projekt bio domaci ili strani koji i u kom pogledu lici na druga dva navedena, osim ako je u sluzbi ova dva navedena, pa makar to bio stvaranje fildzana i davanje legitimiteta nestanku naseg naroda s vjekovnih ognjista. Nacizam, mrznja, kriminal, sve to moze biti Adis, ali nema projekt.
tokio25

#63233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

dr_Evil wrote: 13/07/2026 14:28

Nema potrebe da plasimo narod sa istrosenim ku**onima zvanim vehabije, pogotovo danas kada razumijemo da je to projekt sumirovih genocidasa financiranim novcem zaljevskih rezima. Projekt kao takav moze imati samo cilj koji ce ici rame uz rame sa ova 2 koja idu k unistenju Bosnjaka. Pezic & Co su sve svoje pokazali, a Kabiri je lajkao tvoj post.

Dakle opet, nema Adis konkretan projekt bio domaci ili strani koji i u kom pogledu lici na druga dva navedena, osim ako je u sluzbi ova dva navedena, pa makar to bio stvaranje fildzana i davanje legitimiteta nestanku naseg naroda s vjekovnih ognjista. Nacizam, mrznja, kriminal, sve to moze biti Adis, ali nema projekt.
ista prica kao i preko drine svi su za sve krivi samo mi nemamo ni 1% krivice
ako se desi adis adis je pojedinac (sto mozda konkretno u njegovom slucaju i jeste istina) bez obzira sto moze biti bilo sta u pozadini

ps. neko mi je od forumasa prisio na drugoj temi da izjednacavam zlocine
vi sami sebe izjednacavate s njima svojom pricom i postupcima
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#63234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 13/07/2026 14:17
HD_2015 wrote: 13/07/2026 14:10
i sam polozaj juge i sl
tvoji primjeri su razliciti jer i rusija i izrael su sile koje upravljaju tim kapitalom za razliku od bih u kojem se upravlja kapitalom
rusija je napala ukrajinu jer je planirala da poveca kapital a sto se to nije ostvarilo je druga prica
vrlo vjerovatno je isti princip i sto se tice bliskog istoka pa sada cesu glavu sto smo napali iran i sl
svejedno bih koliko je znacajna po ulogu kapitala znacajna je i po polozaju na kojem jeste i svasta nesto posebno sada kad si okruzen nato clanicama
Mal je iznos stranog kapitala u BiH, haman pa nebitan.
Koliko je kapitala bilo u TAS-u? Vjerovatno je tada bilo više njemačkog novca u BiH
nego što ga Nijemci ovdje ulažu u deset godina.
Ovo YUTELovanje je poprilično opasno.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#63235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 13/07/2026 14:32

ako se desi adis adis je pojedinac (sto mozda konkretno u njegovom slucaju i jeste istina) bez obzira sto moze biti bilo sta u pozadini

Ovo što pišeš je već opasno, relativiziranje zločina i genocida nije mala stvar.
Opravdavanje genocida je krivično djelo.
DaysleepeR

#63236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Zna li ta SDA ikako drugačije doći na vlast osim da prepada narod sa ratom?
A?
dr_Evil

#63237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Kako god to zelis da nazoves imas to pravo, ja sam se na ovome forumu napljuvao o begovskoj politici, mladomuslimanima, Spahi, SDA, deduki Aliji i njegovom isprdku Baketu. Vodio visednevne borbe o ispravnosti to jest pogresci izlaska iz Jugoslavije.

Ali sve to ne mijenja cinjenicu da Adis nema projekt, mozda ga nema jer jer blesavi Mujo, stvoren samo za mjesalice, cevapa i viceva, dobro mozda poneke buregdzinice, ali ga nema. Sto ga ne cini ispravnim, niti dobrim insanom, a pogotovo ne merhametli, ali ga svakako ostavlja bez genocidne namjere ;)
tuitamo

#63238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Sastali se da dogovore da ovaj viče unini odluke VP a ovaj drugi da viče treba izborna jedinica.
Sreća po Bosnu pa su neprijatelji otvoreno glupi.
axe22

#63239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

dr_Evil wrote: 13/07/2026 13:01
axe22 wrote: 13/07/2026 12:20
dr_Evil wrote: 13/07/2026 08:18

Prosao sa ljiljanima kroz Srebrenicu u subotu. Iskreno ovakav nivo provokacija nisam dozivio vec dugo, kolju/deru krmad kraj ceste, pustaju cetnicke pjesme, djeca hodaju pored auta i dizu tri prsta, cak je i policija bila drska.

S druge strane, zakon o zabrani jos nije stupio na snagu koliko razumijem.
Prije mozda 7-8 godina neki posao smo radili za osnovne skole (testovi male mature) i svratim u Branjevo (Os Vuk Karadzic) i prvo sto me docekalo jestu djeca mozda 5-6 razred koja su kroz prozor pokazivala 3 prsta i vikali Noz-Zica-Srebrenica, isto se desilo i dok sam hodao hodnikom. Ucitelji su samo gledali smijali se, tak kad sam zagalamio, poceo psovati i rekao svoje ime, da cu ih prijaviti i vratit testove nazad ucitelji su reagovali, cak je direktor isao za mnom i molio da se vratim i da ce se djeca izvinuti.
Bacim kutije sa testovima samo u hodnik, nazovem firmu svoju, prijavim i samo odem. Kasnije me licno ponovo zvao direktor skole, izvinjava se i kad dodjem po testove da ce se se djeca ispricati, samo sam mu rekao da odjebe.
Ko je pokupio testove nakon 2 dana ne znam.

Posto imam malo vecu bradu dali su oni pomislili da sam Cetnik ne bih znao.

aferim, momacki :thumbup: :thumbup:
Ma moja sreca je bila jedino sto sam isao prvo u tu skolu, poslje nje sam imao u Bratuncu i u Srebrenici. Tek kad sam prilazio Srebrenici, tacnije dosao u Potocare i vidio prvi put Memorijalni centar, sve te nisane, zaplakao sam, bjese je bio na vrhuncu, drzalo me danima.
Da je bilo obratno sigurno bi doslo do fizickog obracuna, mislim da ne bih gledao jesu ucenici ili ucitelji. 100% bi zatvora zaradio.
tokio25

#63240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

PreWiBa wrote: 13/07/2026 14:37

Ovo što pišeš je već opasno, relativiziranje zločina i genocida nije mala stvar.
Opravdavanje genocida je krivično djelo.
pa jebem ga ja
jeste li vi toliko zadrti pa u svemu vidie relativizaciju i izjednacavanje
ako tako mislite onda jeste relativiziram i izjednacavam
boli me briga sta mislite ja znam da nisam to napisao i vozdra
a ti iz njemacke potpaljuj jer ti se jebe hoce li ovdje ko biti zrtva nasilja vezanog za to vase potpaljivanje nacionalizma
dječak sa šibicama

#63241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Svako par godina na forumu krece prica o potrebitosti rata, uglavnom u izbornim godinama, bilo je tu i vrhunskih stratega koji su osvajali Romaniju sa tri bataljona, sjetice se tada prisutni.
benki2

#63242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

pezzar wrote: 13/07/2026 14:07 Kaže i Čović da treba poništiti sve odluke VP. Zna li Mile da to znači vraćanje zastavi s ljiljanima i himni "jedna si jedina", između stotina drugih stvari?

Šta bi bilo sa milionima ugovora sklopljenih u konvertibilnim markama? Šta sa hiljadama sudskih presuda koje su donijeli Sud BiH ili VSTV? Šta sa međunarodnim ugovorima i kreditima koje je BiH potpisala pod državnim simbolima koje je nametnuo OHR? Šta sa ličnim dokumentima građana?

I što ih to niko ne upita na press konferenciji?

Koja skupina istrošenih ojebina koje ne mogu raditi ni na čemu konstruktivnom. Svaki korak od milimetar koji mi napravimo prema naprijed, a s ovima u vlasti je k'o svjetlosna milja.
Price za malu djecu, i jedan i drugi znaju nista od toga. Pa stotine odluka su donijeli visoki predstavnici od kraja rata, uspostavili zakone, procedure, sisteme i clino, to ni tramp ne bi uradio :D
DonieBrasco

#63243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Samo odluke koje oni odaberu i jos dodaju nove deklaracije. :mrgreen:
tokio25

#63244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

dječak sa šibicama wrote: 13/07/2026 15:41 Svako par godina na forumu krece prica o potrebitosti rata, uglavnom u izbornim godinama, bilo je tu i vrhunskih stratega koji su osvajali Romaniju sa tri bataljona, sjetice se tada prisutni.
al samo da autori ne idu u rat jer su uglavnom iz dijaspore najveci generali
kriptografija

#63245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kriptografija »

SDA o ratu i strahu, a glavne glavušine im sjede i slave sa glavnim glavetinama u RS i Hercegovini. Klasika. Žene im se gotive i druže :D
mishic

#63246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"Država u državi" na bh. obali: Kako je u Neumu blokirana investicija od 30 miliona KM?"

https://www.klix.ba/biznis/ekonomija/dr ... /260710152

Svaki komentar je potpuno suvišan tim prije kada se zna da su i pojedinci koji su dolje kupili apartmane imali višegodišnje sudske procese dok su konačno došli do svoje imovine.
Zapravo ovo je samo potvrda da čak ni sudovi nisu u stanju provesti pravo u praksu i da je jedino recipročan uzvrat takvih nedjela adekvatno rješenje.

Da ne govorimo na kakve sve neprijatnosti su ti ljudi nailazili pa i sada nailaze tamo.
Haris.ba

#63247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Je li ovo oko ukidanja odluka vp znaci ukidanje pdv?
:D

:bih: :bih: :bih:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#63249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Haris.ba wrote: 13/07/2026 17:18 Je li ovo oko ukidanja odluka vp znaci ukidanje pdv?
:D

:bih: :bih: :bih:
Sta kazu za popunjavanje Doma Naroda :?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#63250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

Pa koji sistem ce to izdrzati
Post Reply