Sirija vol. 2

Locked
DuckZz

#63201 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Krokodajl wrote:@Patak, mislio sam na grupu koja će se pojaviti na sjeveru Hame, finansirana od strane pro-SAA zemlje, samo ne znam u koju kategoriju ti svrstavaš Jordan, mada kao što kažeš sve je povezano, nema više tu ni "mojih" ni "tvojih" svako pokušava nešto da ušićari a igra se prljavije nego ikad jer je vremena sve manje, mnogima su se planovi pobrkali, ali o tom po tom.
Pa pojavila se.
Nije bitno tko ih finsancira, bitno je da rade posao.

Sutra ce ih ukloniti.
B6Redhell

#63202 Re: Sirija vol. 2

Post by B6Redhell »

Krokodajl wrote:
glupko82 wrote:evo samo jos ova 2 sela i mogu krenut prema raki :thumbup:
Prvo Manbidž.

Nego smješno je kako ljudi porede Kurde i Turke i kao Turci bolji od Kurda, pa Kurdi nit imaju tenkove nit imaju svoju avijaciju, istina Ameri im ravnaju teren ali Turci imaju svoje avione mogu da gađaju koliko hoće, Fanta je pričao koja je procedura da Amerikanac rokne jednu bombu, Turcima svako ko ima avion pomaže u Al Babu i opet zapeli.

Image

Evo sa čime Kurdi jurišaju na Raku, bager tenk, vozač prošao obuku u večernjoj školi kod jednog lika što je jednom vidio pravi tenk.
Kontam gdje zavrsi sve ono željezo sto romi skupljaju, kad ono u siriji. Braca bracu pomazu. :-) :-)
sarajevoxxxx

#63203 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Džejš Al Suvar demantovao navode režimskih medija da su sklopili dogovor o predaji Tel Rifat, Menga i drugih gradova sirijskom režimu.

"Spremni smo braniti gradove koji su oslobođeni bilo da ih napadne režim, Isil ili pripadnici "Eufratskog štita", stoji u saopćenju kojeg je objavila komanda Džejš Al Suvara

#تل_رفعت
جيش الثوار من داخل تل رفعت ينفي تسليم البلدة وبلدات أخرى للنظام السوري
آسو-تل رفعت

تداولت أنباء خلال الأيام الماضية، عن تسليم "#قوات_سوريا_الديمقراطية"، بلدة "تل رفعت" وست بلدات أخرى، بريف حلب الشمالي ل "النظام السوري.
وكان تقرير مصور نُشر، على أنه تم توقيع الاتفاق بين الطرفين، وبيّن التقرير وجود جنود روس، لكن لم يتم تبيان وجود مقاتلين كرد.
كاميرا شبكة آسو الإخبارية، استطاعت الوصول إلى بلدة "تل رفعت"، والتقت قادة من "جيش الثوار"، يتحدثون في تقرير مرئي، ينفون خلاله، الأخبار التي تم تداولها عن قرار بتسليم المدينة.
وقال قائد عسكري في "جيش الثوار"، إنهم متواجدون في المنطقة، ومستعدون للدفاع عنها، و"محاربة أي طرف يقترب منها، إن كان النظام السوري أو داعش أو فصائل درع الفرات"
Kikibombona

#63204 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Turci sedmi put zauzeli i izgubili selo Baza. To je ono sto sam govorio. Udare avijacijom, artiljerijom po selu, prevrnu ga naopako i udju u selo. Onda ISIL bira trenutak za kontru, kada avijacije nema na nebu. I veoma lako najure Turke i njihove pulene.
Ironmen

#63205 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Moju čaršiju su odbranili moje komšije moji prijatelji. Al Bab bombarduje Turska, Rusija, Koalicija, i režim. To je ubijanje građana Al Baba od strane aviona stranih zemalja i bogataša iz Damaska.Sve isto već viđeno u Homsu i drugim gradovima.

Ljudima koji vole svoje čaršiju sami je odbrane. Ovo nije rat, ovo je vrhunac kukavičluka, iživljavanje sirijske i svjetske elite nad običnim ljudima. Ljudi koji su najodgovorniji za nasilje predstavljaju se oslobodiocima.

A gdje je u toj prici isil ??
sarajevoxxxx

#63206 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan: Krajnji cilj vojne operacije je protjerivanje Isila i oslobađanje Raqqe

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
sarajevoxxxx

#63207 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Moju čaršiju su odbranili moje komšije moji prijatelji. Al Bab bombarduje Turska, Rusija, Koalicija, i režim. To je ubijanje građana Al Baba od strane aviona stranih zemalja i bogataša iz Damaska.Sve isto već viđeno u Homsu i drugim gradovima.

Ljudima koji vole svoje čaršiju sami je odbrane. Ovo nije rat, ovo je vrhunac kukavičluka, iživljavanje sirijske i svjetske elite nad običnim ljudima. Ljudi koji su najodgovorniji za nasilje predstavljaju se oslobodiocima.

Svako ubijanje civila je samo to i ništa drugo, bez obzira koja strana da ga čini, nasilje je samo nasilje. Samo jučer je u bombardovanju Al Baba poginula porodica od 11 članova. Turci su godinama posmatrali nasilje u Halebu, pred njihovim pragom svakodnevno su se dešavali najveći masakri jedan jedini sistem PVO-a građanima Haleba nisu poslali jer jesu kukavice kao i sirijski režim. Hrabrost pokazuju u Al Babu i smješnim izjavama o oslobađanju grada kao da se bore protiv Bog zna koje svjetske sile.
Ironmen

#63208 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:
Ironmen wrote:

Svako ubijanje civila je samo to i ništa drugo, bez obzira koja strana da ga čini, nasilje je samo nasilje. Samo jučer je u bombardovanju Al Baba poginula porodica od 11 članova. Turci su godinama posmatrali nasilje u Halebu, pred njihovim pragom svakodnevno su se dešavali najveći masakri jedan jedini sistem PVO-a građanima Haleba nisu poslali jer jesu kukavice kao i sirijski režim. Hrabrost pokazuju u Al Babu i smješnim izjavama o oslobađanju grada kao da se bore protiv Bog zna koje svjetske sile.

Ne zanima me to. Ponovo te pitam gdje je isil u toj prici ili hoces reci da je isil donio Al-babu i sirijcima napretak i prosperitet u svim sverama zivota ??? Kazi mi molim te ??
Krokodajl

#63209 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Sarajevoxxxx, ne može se to na takav način posmatrati, Siriju brani legitimna vojska kao što je i Bosnu branila legitimna vojska.

TU priču o raji i branjenju svog sela i kasabe mogu pričati i Prijedorski Srbi i reći "Prijedor su branili njegovi stanovnici" a svi znamo što se u Prijedoru dešavalo, ali istina je i da su Srpske jedinice u Prijedoru bile sastavljene od Prijedorskih Srba, šta ćemo onda tu.

Ali zato postoji legitimitet i legitimnost koji je ARBiH na međunarodnom planu imala, kao što je ima i Sirijska Armija.

Nisu ni Vozuću oslobodili stanovnici Vozuće, Smoluće, Požarnice... oni su bili na drugoj strani, kao ni stanovnici Kupresa, Šipova, Mrkonjić Grada...
I Smoluću su branili "nenaoružani Srbi, raja u opancima, od balijskih granata i kama, živili bez vode hrane, obuće, odjeće, zraka"...

Ali je ARBiH imala legitimitet da te gradove vrati pod kontrolu i u sastav međunarodno priznate BiH.

Kao što i Sirijska Armija ima pravo i legitimitet kao vojska međunarodno priznate Sirijske Arapske Republike da svaki pedalj svoje zemlje vrati u svoju kontrolu, sviđalo se to kome ili ne.

Moj grad nisu obranile jedinice ARBiH i HVO, ali ga jesu uzele jedinice VRS, ali i one su bile sastavljene od lokalnih momaka, tako da po tom i onu su oslobađali svoj grad i svoje selo, ali oni su po pitanju legalne vlade u Sarajevu bili teroristi, kao što su i ovu u Al Babu ma kako se zvali.

Što naravno ne znači da ne trebaju odgovarati za zločine koji su počinjeni, ali da imaju pravo da oslobode svoju zemlju, imaju !
asurbanipal

#63210 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:Ljudi, ima li Ioannesa i Waltera?

Pozdrav Chelli :thumbup:

Vjerovatno prate temu kao i ja, ali se slabije javljaju.

@Čitalac je osvježenje na temi, rado čitam njegove upise :thumbup:
sarajevoxxxx

#63211 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ironmen wrote:
Ne zanima me to. Ponovo te pitam gdje je isil u toj prici ili hoces reci da je isil donio Al-babu i sirijcima napretak i prosperitet u svim sverama zivota ??? Kazi mi molim te ??
Nisu krivci za smrt one porodice od 11 članova koja je jučer poginula turskom bombardovanju Al Baba. Nije Isil pao sa neba, isti ljudi koji su bili na vlasti za vrijeme sirijskog režima ostali su i nakon Isilovog zauzimanja grada. Turska je godinama nijemo posmatrala stravične masakre u Halebu i drugim gradovima, svijesno na ovaj ili onaj način doprinijela radikalizaciji sirijskog društva. Propuštali dobrovoljce, gledali kako se krše rezolucije UN-a režimskom upotrebom strašnih barel-bombi, kako se ubijaju na hiljade žena i djece, kako se na koncu ubija njihov narod Turkmeni u raznim enklavama poput one dvije Zara i Husn u okolini Homsa, da bi danas i oni ravnali sirijske gradove pod izgovorom borbe protiv terorizma, a prema pravim ubicama ne smiju jednog metka ispaliti.
Lopez1981

#63212 Re: Sirija vol. 2

Post by Lopez1981 »

sarajevoxxxx wrote:
Ironmen wrote:
Nisu krivci za smrt one porodice od 11 članova koja je jučer poginula turskom bombardovanju Al Baba. Nije Isil pao sa neba, isti ljudi koji su bili na vlasti za vrijeme sirijskog režima ostali su i nakon Isilovog zauzimanja grada. Turska je godinama nijemo posmatrala stravične masakre u Halebu i drugim gradovima, svijesno na ovaj ili onaj način doprinijela radikalizaciji sirijskog društva. Propuštali dobrovoljce, gledali kako se krše rezolucije UN-a režimskom upotrebom strašnih barel-bombi, kako se ubijaju na hiljade žena i djece, kako se na koncu ubija njihov narod Turkmeni u raznim enklavama poput one dvije Zara i Husn u okolini Homsa, da bi danas i oni ravnali sirijske gradove pod izgovorom borbe protiv terorizma, a prema pravim ubicama ne smiju jednog metka ispaliti.
Pa sto onda podrzavas Turke u "Eufratskom Stitu" ne kontam te nikako :roll:
sarajevoxxxx

#63213 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:@Sarajevoxxxx, ne može se to na takav način posmatrati, Siriju brani legitimna vojska kao što je i Bosnu branila legitimna vojska.

TU priču o raji i branjenju svog sela i kasabe mogu pričati i Prijedorski Srbi i reći "Prijedor su branili njegovi stanovnici" a svi znamo što se u Prijedoru dešavalo, ali istina je i da su Srpske jedinice u Prijedoru bile sastavljene od Prijedorskih Srba, šta ćemo onda tu.

Ali zato postoji legitimitet i legitimnost koji je ARBiH na međunarodnom planu imala, kao što je ima i Sirijska Armija.

Nisu ni Vozuću oslobodili stanovnici Vozuće, Smoluće, Požarnice... oni su bili na drugoj strani, kao ni stanovnici Kupresa, Šipova, Mrkonjić Grada...
I Smoluću su branili "nenaoružani Srbi, raja u opancima, od balijskih granata i kama, živili bez vode hrane, obuće, odjeće, zraka"...

Ali je ARBiH imala legitimitet da te gradove vrati pod kontrolu i u sastav međunarodno priznate BiH.

Kao što i Sirijska Armija ima pravo i legitimitet kao vojska međunarodno priznate Sirijske Arapske Republike da svaki pedalj svoje zemlje vrati u svoju kontrolu, sviđalo se to kome ili ne.

Moj grad nisu obranile jedinice ARBiH i HVO, ali ga jesu uzele jedinice VRS, ali i one su bile sastavljene od lokalnih momaka, tako da po tom i onu su oslobađali svoj grad i svoje selo, ali oni su po pitanju legalne vlade u Sarajevu bili teroristi, kao što su i ovu u Al Babu ma kako se zvali.

Što naravno ne znači da ne trebaju odgovarati za zločine koji su počinjeni, ali da imaju pravo da oslobode svoju zemlju, imaju !
Armija RBiH niti u jednom mjestu nije avionima bombardovala grad ili selo, već su svaki grad ili selo branili stanovnici tog mjesta sa i više nego skromnim naoružanjem. Muslimani elita iz Damaska su svirepe ubice kakvih nema na planeti zemlji, borci Armije RBiH su sve što su oslobodili sami su i bez ičije pomoći. Porediti njih i hajvane iz Damaska je smiješno.
sarajevoxxxx

#63214 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Lopez1981 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Ironmen wrote:
Pa sto onda podrzavas Turke u "Eufratskom Stitu" ne kontam te nikako :roll:
Pisao sam i pisat ću uvijek o zločinima ma koja strana da stoji iza njih.Ne znam što bi to bilo korisno za borce koji učestvuju u vojnoj operaciji ''Eufratski štit'' čutati o masakrima u Al Babu?
Krokodajl

#63215 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Jok eto treba nas porediti sa ISIL-om iz Al Baba

sikter

I nije poenta čim se gađalo, mi smo koristili sve što smo imali, da smo imali avione koristili bi i njih.

Hrvatska vojska je koristila avione u oluji, koristili su svo raspoloživo naoružanje u legitimnoj operaciji, rezultat je bio par stotina hiljada protjeranih Srba, stanovnika tih prostora, ne stranaca, već stanovnika, ali niko Hrvatskoj ne može osporiti da je to bila legalna i legitimna operacija.

Kao što ni Sirijskoj armiji ne može niko osporiti ni jednu operaciju koju sprovodi na svom teritoriju, ni jedna raketa i ni jedna granata sa Sirijskog tla nije ispaljena u susjedne zemlje, što se za druge ne može reći.
sarajevoxxxx

#63216 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:Jok eto treba nas porediti sa ISIL-om iz Al Baba

sikter

I nije poenta čim se gađalo, mi smo koristili sve što smo imali, da smo imali avione koristili bi i njih.

Hrvatska vojska je koristila avione u oluji, koristili su svo raspoloživo naoružanje u legitimnoj operaciji, rezultat je bio par stotina hiljada protjeranih Srba, stanovnika tih prostora, ne stranaca, već stanovnika, ali niko Hrvatskoj ne može osporiti da je to bila legalna i legitimna operacija.

Kao što ni Sirijskoj armiji ne može niko osporiti ni jednu operaciju koju sprovodi na svom teritoriju, ni jedna raketa i ni jedna granata sa Sirijskog tla nije ispaljena u susjedne zemlje, što se za druge ne može reći.
Tadašnja bh. vlast je od naroda izabrana, kako je to Asad došao na vlast, kako mu je otac došao na vlast? Banda probisvjeta koja se decenijama održavala na vlasti spletkama, ubistvima, mučenjima u zatvorima, ima legitimitet onoliko koliko jedan pučista ima u bilo kojoj državi.
Lopez1981

#63217 Re: Sirija vol. 2

Post by Lopez1981 »

sarajevoxxxx wrote:
Pisao sam i pisat ću uvijek o zločinima ma koja strana da stoji iza njih.Ne znam što bi to bilo korisno za borce koji učestvuju u vojnoj operaciji ''Eufratski štit'' čutati o masakrima u Al Babu?
Pa lijepo je takvo razmisljanje, zlocin je zlocin naravno, ali ako u globalu podrzavas Eufratski stit koji izmedju ostalog cini zlocine u Siriji slicne Asadovom rezimu samo u manjim kolicinama onda ne vidim sto bi jedni bili monstrumi, djecoubice a drugi ne?
I kako onda mozes podrzavati tu akciju "Eufratski stit" i Turke?
Krokodajl

#63218 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Da, ali ni tu opoziciju nije niko ovlastio da predstavlja volju naroda....

No dobro.

Evo počelo na sjeveru Hame ono što je @Patak pisao jučer, ne kontam ja ovo ni malo, ne mogu više popratiti ko je ko, kad mjenjaju imena ko čarape, uglavnom neki su se raznijeli pred komandom od neke druge grupe i sad traže da ovi odu, valjda...

SAA nastavila napredovati na istoku Alepa, oslobođen gradić Abu Džabar (o kojem se pisalo ranije da je oslobođen ali se ispostavilo kao netačna informacija) i selo Maghara.

Image
Nadzornik

#63219 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

sikter

Eto ti tvoja frula Kroks... :D

Uporedi on ABiH sa FSA i Isilom... :-)

Ne znam sa kim ce tebe uporediti obzirom da si se ti vratio u Srpski Idlib i kao sto vidimo lijepo ti je sa onima tamo... :D
Izdajnice jedan,stici ce te ruka pravde FSA patriota... :lol:
sarajevoxxxx

#63220 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Lopez1981 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Pa lijepo je takvo razmisljanje, zlocin je zlocin naravno, ali ako u globalu podrzavas Eufratski stit koji izmedju ostalog cini zlocine u Siriji slicne Asadovom rezimu samo u manjim kolicinama onda ne vidim sto bi jedni bili monstrumi, djecoubice a drugi ne?
I kako onda mozes podrzavati tu akciju "Eufratski stit" i Turke?
Režim se po obimu zločina počinjenih u ovih 5 godina rata ne može porediti sa bilo čime, a kamo li sa turskom vojskom koja evo i pored skoro pola godina rata u Siriji i oko skoro 2000 kilometra kvadratnih oslobođene teritorije nije počinila neke vojne operacije da možeš kazati da im je cilj svijesno ubijanje civila. Nedopustivo i bezobrazno je uopšte spomenuti te dvije strane u jednoj rečenici.

Čak i u poređenju sa zauzimanjem Menbedžea od strane Koalicije i Kurda civilne žrtve su daleko manje nego u al Babu, Džarablusu, Al Rai'u itd. Samo u selu Tuhar ( توخار ) u blizini Menbedža, nakon bombardovanja međunarodne Koalicije poginulo je oko 260 osoba većinom žene i djeca, prije toga u maju 2015. isto tako međunarodna koalicija je počinila masakr u selu Bir Mahla (بير محلي) u blizini naselja Sarin, tada je poginulo oko 170 osoba.

Režim je posebna kategorija, svirepe ubice koje se ne mogu porediti niti sa jednom stranom u ovom sirijskom ratu pa i u ratovima zadnjih nekoliko decenija.
Nadzornik

#63221 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

sarajevoxxxx wrote:
Tadašnja bh. vlast je od naroda izabrana, kako je to Asad došao na vlast, kako mu je otac došao na vlast? Banda probisvjeta koja se decenijama održavala na vlasti spletkama, ubistvima, mučenjima u zatvorima, ima legitimitet onoliko koliko jedan pučista ima u bilo kojoj državi.
E moj Savo,bivsa Juga je i pukla nedugo poslije visestranackih izbora.
Nije bilo vremena za spletke,ubistva i mucenja po zatvorima ali sad polako neke stvari izlaze na cistac.
Sad ces da vidis koliko ce nas Asad tj. Bakir godina da vlada poslije babe i ko ce ga skinuti sa trona.
Mirno otici nece,to budi siguran,vladace dugo,voljom naroda naravno... :-)
U slucaju seljacke bune ti ces Savo sigurno biti na onoj drugoj srani,vodja pobune protiv legalno i dozivotno izabranog predsjednika.. :D

Zamisli,vodja pobune,...Abu al Savoxx zvani Kalesija.... :lol:
Nadzornik

#63222 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Turska Republika Sjeverna Sirija

Image
Image
Image
Image

U Jarabulusu formirana "Slobodna sirijska policija" a na svim javnim ustanovama natpisi na Turskom i Arapskom jeziku... :-)
MaliDuje

#63223 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

Nadzornik wrote:Turska Republika Sjeverna Sirija

Image
Image
Image
Image

U Jarabulusu formirana "Slobodna sirijska policija" a na svim javnim ustanovama natpisi na Turskom i Arapskom jeziku... :-)
E moja revolucijo u svrsi rusenja druzave i davanja dela teritorije Turskoj...

Sto se Rake tice,pre ce Kurdi sa prackama stici u Raku nego Turci sa svom svojom tehnikom...
Kikibombona

#63224 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sikter

U slucaju sirijskog rezima upitni su legalitet i legitimitet. :D

Da li je porodica Asad legalno dosla na vlast?
Da li je Bashar dosao legalno na vlast i da li su njegove pobjede legalne?

Legitimitet je narocito upitan. Da li Bashar ima podrsku vecine Sirijaca? To je tesko reci ako se zna da Bashar nikada nije provjerio istinsku volju sirijskog naroda i omogucio fer i postene izbore.

Tesko je u slucaju diktatora pricati o legalnosti i legitimnosti. Tesko je znati istinsko raspolozenje stanovnistva tamo gdje egzistira strahovlada. Prije revolucije iz Sirije su stizale poruke da 99% Sirijaca voli Bashara. Kada je izbila frka, vidjelo se da su procenti nesto drugaciji.

Tako isto rezim u Iranu. Tesko je reci koliko se naroda tamo protivi uredjenju drzave kada pricati ne smijes. Onda dodje Salik i kaze svi Perzijanci, Azeri i Kurdi vole Islamsku republiku i ajatolaha. A istu tvrdnju nemoguce provjeriti iz poznatih razloga.

Poredjenje sa Hrvatskom nije adekvatno. Tudjman je nesumnjivo bio legalan i legitiman, dok je Basharova legalnost i legitimnost najblaze receno nepoznata ili upitna.
Krokodajl

#63225 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Turci u Džarabulusu nisu mogli ubiti nikoga jer je grad bio prazan, selo Al Rai ne vrijedi ni pominjati, Al Rai je strateški važan ali tamo su 20 puta i jedni i drugi ulazili u selo, sumnjam da je iko i ostao, a njegova veličina je manja od recimo gradova Tejbet Imam, Helfaja, oko kojih su SAA i pobunjenici vodili borbe, čak je i Džarabulus manji od bilo kojeg grada na sjeveru Hame koji je bio poprište sukoba.

Što se Al Baba tiče, naravno da su civilne žrtve velike i naravno da je razaranje veliko, samo što ti to sebi nećeš da priznaš.

Kad SAA ispali granatu iz minobacača i rani nekog pripadnika pobunjeničkih formacija onda je to monstrumozno gađanje, iživljavanje, šta sve ne.
Koliko puta smo u Idlibu gledali kada SAA pogodi skladište municije i onda pogine par civila, ili recimo u Raki, ne znam da je i u jednom napadu na Raku broj žrtava bio dvocifren ali to su uvijek bila iživljavanja nad nedužnim civilima.

U Al Babu grad razrušen do temelja i to je ok.

Po Raku bi najbolje bilo da Kurdi uđu u nju, oni imaju jedini kapacitet da veće dijelove grada uzmu u brzim naletima i da razaranja budu minimalna.
Ako Turci budu "oslobađali" Raku, Daraja će biti mala maca za to, mislim da razorenijeg grada u Siriji nakon toga neće biti, jer ako su na jednom Al Babu zapeli, šta će tek biti sa Rakom, a do Rake imaš još 3 grada kao Al Bab, jednu Tabku i sisteme vojnih baza i utvrda, ne mogu zamisliti Turke kako idu kroz otvorenu pustinju sa onim tenkićima, raznosit će ih budale iz ISIL-a ko beba zvečke.

Evo centar Al Baba.

https://twitter.com/worldonalert/status ... 45/video/1

"Paze na civile"

Vidim...
Locked