Turci u Džarabulusu nisu mogli ubiti nikoga jer je grad bio prazan, selo Al Rai ne vrijedi ni pominjati, Al Rai je strateški važan ali tamo su 20 puta i jedni i drugi ulazili u selo, sumnjam da je iko i ostao, a njegova veličina je manja od recimo gradova Tejbet Imam, Helfaja, oko kojih su SAA i pobunjenici vodili borbe, čak je i Džarabulus manji od bilo kojeg grada na sjeveru Hame koji je bio poprište sukoba.
Što se Al Baba tiče, naravno da su civilne žrtve velike i naravno da je razaranje veliko, samo što ti to sebi nećeš da priznaš.
Kad SAA ispali granatu iz minobacača i rani nekog pripadnika pobunjeničkih formacija onda je to monstrumozno gađanje, iživljavanje, šta sve ne.
Koliko puta smo u Idlibu gledali kada SAA pogodi skladište municije i onda pogine par civila, ili recimo u Raki, ne znam da je i u jednom napadu na Raku broj žrtava bio dvocifren ali to su uvijek bila iživljavanja nad nedužnim civilima.
U Al Babu grad razrušen do temelja i to je ok.
Po Raku bi najbolje bilo da Kurdi uđu u nju, oni imaju jedini kapacitet da veće dijelove grada uzmu u brzim naletima i da razaranja budu minimalna.
Ako Turci budu "oslobađali" Raku, Daraja će biti mala maca za to, mislim da razorenijeg grada u Siriji nakon toga neće biti, jer ako su na jednom Al Babu zapeli, šta će tek biti sa Rakom, a do Rake imaš još 3 grada kao Al Bab, jednu Tabku i sisteme vojnih baza i utvrda, ne mogu zamisliti Turke kako idu kroz otvorenu pustinju sa onim tenkićima, raznosit će ih budale iz ISIL-a ko beba zvečke.
Evo centar Al Baba.
https://twitter.com/worldonalert/status ... 45/video/1
"Paze na civile"
Vidim...