Sirija

Locked
salik79

#63201 Re: Sirija

Post by salik79 »

klixlove wrote:
Albosnawe wrote:
Kao što napisah, prije neki dan, Rusija radi samo za Izraelske interese, odnosno čifutski su pijuni. Možda su im kratkoročno obećali neku veliku lovu i ustupke, ali dugoročno Rusija će oslabiti trošenjem resursa na rat daleko od svoje kuće, a od kojeg neće imati nikakve dugoročne koristi. Samo će biti u funkciji plaćenika koji brani sigurnost Izraela neko vrijeme. Pitam se, kako mogu tako kratko razmišljat. Kako će ući sa oslabljene pozicije kad ovo dobije velike razmjere, a sve ide ka tome. Dal' su fkt toliko naivni da vjeruju da će njih u tom slučaju Izrael zaštititi...

Kako god, jasno je da trenutno Izrael, Amerika, Rusija i Iran koordinisano masakriraju muslimane u Siriji. Jasno je da ovo nije ništa drugo, nego rat protiv islama.
Mali, mali, iz kojeg si ti obdanista?! :mrgreen: :skoljka:
General War

#63202 Re: Sirija

Post by General War »

walter kurtz wrote:
General War wrote:
walter kurtz wrote:Oslobodi li saa idlib ili neki veci grad uz pomoc rusa general war ce se ubiti
level japinmutapi
Tvoj je level koliko vidim sta te najvise zanima na ovoj temi asocijacira na prezime tvog avatara :D
Zaboravljas da sam oficir kurtz ko i ti
japinmutapi stajl
A ti si izgleda vrlo mlad "stajl" da znas ko je General War :D
Challenger__

#63203 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Žao mi je što ovo moram napisati, ali ispade Cipiripi veći igrač od nje na kraju balade.
Iza maske sanjara se krije državnik kakav se rijetko rađa.

:wink:
ioannes

#63204 Re: Sirija

Post by ioannes »

Maystor wrote:
vivaldi wrote:
Kaligula I wrote:Image
250 000 ljudi na protestima protiv TTTIP u Berlinu

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... -russland/

...Jean-Claude Juncker je iznenada izjavio kako odnosi EU i Rusije ne bi trebali biti diktirani od strane SAD-a, a samo par mjeseci ranije dao prijedlog da EU organizuje svoju vojsku za borbu protiv Rusije...e sada,je li frajer progledao svojim ocima ili mu je neko sapno na uho k'o vrana piletu?...kako god, kockice se polagano slazu...

jel za detalje ovog sporazuma wikileaks nudi nagradu od cini mi se 100.000 dolara ili neki drugi?
Pred Njemačkom je veliki izazov. Pokušali su izvesti mali otklon od sulude cionističke politike, ali su dobili nesrazmjeran udarac, nokaut reklo bi se: prvo su im udarili na autoindustriju, pa su pustili na njih milion izbjeglica. Angela Merkel se nije snašla. Potom se počela izvinjavati Vašingtonu i reterirala je, a onda je morala prihvatiti ovaj sporazum koji je 100% na štetu Njemačke. Mislim da neće dočekati kraj mandata. Žao mi je što ovo moram napisati, ali ispade Cipiripi veći igrač od nje na kraju balade.
TTip i CETA nisu samo Njemacki problem nego cijele EU...
dugo se vec stvara kriticna masa koja je protiv ovog sporazuma,ovako velik protest nije mala stvar
husein_kapetan

#63205 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

ioannes wrote:
husein_kapetan wrote:
republikauzicka wrote:tuga...

Dobro mo je poznat ovaj snimak.. prije par godina.. ovi primati pucase na civilni avion prilikom slijetanja u Aleppu
nebi rekao da je stariji snimak,cuje se da spominju Ruse
Moze biti... izvinjavam se ako grijesim, ali snimci su gotovo identicni..
vivaldi

#63206 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Maystor wrote:Pred Njemačkom je veliki izazov. Pokušali su izvesti mali otklon od sulude cionističke politike, ali su dobili nesrazmjeran udarac, nokaut reklo bi se: prvo su im udarili na autoindustriju, pa su pustili na njih milion izbjeglica. Angela Merkel se nije snašla. Potom se počela izvinjavati Vašingtonu i reterirala je, a onda je morala prihvatiti ovaj sporazum koji je 100% na štetu Njemačke. Mislim da neće dočekati kraj mandata. Žao mi je što ovo moram napisati, ali ispade Cipiripi veći igrač od nje na kraju balade.
moje pitanje je straije od izbhelicke krize. negdje sam poodavno procitao da wikileaks daje nagradu za detalje nekog trogvackog sporazuma jer su njesto nanjusili, ali mi iz nekog razloga to nije bilo privuklo paznju tada - vjerovatno sam bio u nekom poslu, a poslije zaboravio pa nisam trazio dodatne detalje
@mba

#63207 Re: Sirija

Post by @mba »

ioannes

#63208 Re: Sirija

Post by ioannes »

vivaldi wrote:
Maystor wrote:Pred Njemačkom je veliki izazov. Pokušali su izvesti mali otklon od sulude cionističke politike, ali su dobili nesrazmjeran udarac, nokaut reklo bi se: prvo su im udarili na autoindustriju, pa su pustili na njih milion izbjeglica. Angela Merkel se nije snašla. Potom se počela izvinjavati Vašingtonu i reterirala je, a onda je morala prihvatiti ovaj sporazum koji je 100% na štetu Njemačke. Mislim da neće dočekati kraj mandata. Žao mi je što ovo moram napisati, ali ispade Cipiripi veći igrač od nje na kraju balade.
moje pitanje je straije od izbhelicke krize. negdje sam poodavno procitao da wikileaks daje nagradu za detalje nekog trogvackog sporazuma jer su njesto nanjusili, ali mi iz nekog razloga to nije bilo privuklo paznju tada - vjerovatno sam bio u nekom poslu, a poslije zaboravio pa nisam trazio dodatne detalje
nisu nista nanjusili,nego je taj cijeli sporazum nedemokratske prirode.
detalji tog sporazuma se vode u tajnom,cak ni parlamentarci nemaju uvid u detalje...
dječak sa šibicama

#63209 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Image
Challenger__

#63210 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Syrian army advances with help of Russian strikes; Putin reaches out to Saudis

Image

- Rebel leader: "The Russians are using scorched earth policy and they are hitting the targets very accurately"

:arrow: LINK
Em2r

#63211 Re: Sirija

Post by Em2r »

dječak sa šibicama wrote:Image
Sad ce novi val izbEglica kod erde pferde
General War

#63212 Re: Sirija

Post by General War »

Challenger__ wrote:
- Syrian army advances with help of Russian strikes; Putin reaches out to Saudis

Image

- Rebel leader: "The Russians are using scorched earth policy and they are hitting the targets very accurately"

:arrow: LINK
:lol:

Full Definition of SCORCHED-EARTH

1
: relating to or being a military policy involving deliberate and usually widespread destruction of property and resources (as housing and factories) so that an invading enemy cannot use them
2
: directed toward victory or supremacy at all costs : ruthless <scorched–earth rhetoric>
Klavikula

#63213 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sporo ovo ide, ali ipak ide. sta je sa Salmom?
Drvosjeca iz Dejcica

#63214 Re: Sirija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ioannes wrote:
vivaldi wrote:
nisu nista nanjusili,nego je taj cijeli sporazum nedemokratske prirode.
detalji tog sporazuma se vode u tajnom,cak ni parlamentarci nemaju uvid u detalje...
I kažu komunizam je bio nedemkratski sistem. Imam osjećaj da će ljudi žaliti za starim dobrim komunizmom jer ovo sve danas ponajmanje ima veze sa demokratijom.
Kaligula I

#63215 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

https://www.washingtonpost.com/politics ... story.html
Kršćanski sirijski vođa govori Zapadu: "Prestanite naoružavati terorističke skupine koje vrse pokolj naih ljudi ''

...Putin je imao susret sa Papom 9.6 2015. i jedna od tema je bio bas BI...ova ruska intervencja, vjerovatno, ima i Papin 'blagoslov'...
republikauzicka

#63216 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

SanskiBiser wrote:sa themess

navodno bjezanje pripadnika ISIL, tj pokusaj da se izvuku iz "kotla" Khan Shaykhun nakon bombardovanja avijacijom i pocetka napada SAA, a zbog moguceg presjecanja jedinog puta koji vodi iz tog "kotla" od strane SAA koja je navodno izasla na neke bitne kote da se taj neki put presijece...ako ima neka mapa neka neko postavi.

sjedište 13. divizija FSA
http://www.liveleak.com/view?i=5fd_1444460264
republikauzicka

#63217 Re: Sirija

republikauzicka

#63218 Re: Sirija

republikauzicka wrote:
zaeban momak
ioannes

#63219 Re: Sirija

Post by ioannes »

pogledajte ovog intelektualca....

https://www.facebook.com/senad.grabus.1?fref=pymk
republikauzicka

#63220 Re: Sirija

ioannes wrote:pogledajte ovog intelektualca....

hebemti "drzavu"
Kikibombona

#63221 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ne znam vise sta da kazem na sve ovo...
Citam i fakat nemam sta reci...

Najludji rat do sada!
Valjda ce sto prije biti zavrsen!
republikauzicka

#63222 Re: Sirija

Kikibombona wrote:Ne znam vise sta da kazem na sve ovo...
Citam i fakat nemam sta reci...

Najludji rat do sada!
Valjda ce sto prije biti zavrsen!

oce.

PUKmedia: YPG will receive 120ton of weapons&ammo fr US within 24h. Not confirmed by YPG yet.
Kaligula I

#63223 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

I kažu komunizam je bio nedemkratski sistem. Imam osjećaj da će ljudi žaliti za starim dobrim komunizmom jer ovo sve danas ponajmanje ima veze sa demokratijom.

...a ti iz jedne u drugu idelogiju...iz 'crvene' pa pravo u 'zelenu'... :D ...ti si se prilagodio, a ja sam ostao:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kqIIUiPF4Cw [/youtube]... :D
salik79

#63224 Re: Sirija

Post by salik79 »

ioannes wrote:pogledajte ovog intelektualca....

Da li je iko proslijedio ovaj link sigurnosnim sluzbama? Umobolnih fanova ovog "mudzahida" na pretek...Sutra ce svi biti iznenadjeni kada nam se, ne daj Boze, desi "Ankara".
Challenger__

#63225 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

In an interview to Russian TV Putin says Moscow's goal in Syria is to stabilize the legitimate government & facilitate political compromise
Locked